Şimdi Ara

*** 8 Kasım - SERAP ESER'in Anısına ***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 08 KASIM 2009'da
    İstanbul'da, Türk Egemenliğine-Hakimiyetine-Hükümranlığına başkaldıran-isyan eden bir grup Hain-Bölücü-Terörist-eşeklover-hewal, İETT otobüsüne Molotof kokteyli ile saldırdı. Attıkları yanıcı maddelerden birisi camı kırıp, koltukta oturan 17 yaşındaki TÜRK KIZI SERAP ESER'e geldi. Ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan Serap, hayatını kaybederek uçmağa vardı...
    Unutma !
    Unutturma !
    ...

    *** 8 Kasım - SERAP ESER'in Anısına ***



  • Bu köpeklerle çözüm masasına oturan devlet, Serap Eser in hakkını nasıl ödeyecek?

    Mekanı cennet olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Serap için ayrı
    Türklük için ayrı
    üzülüyorum...
  • Açık açık yazıyorum bence kürtlerin sürgün edilmesi gerekiyor. Yunanlılar ile yaptığımız mübadelenin bir benzerini Irak ve Suriye ile yapalım bu beladan kurtulalım arkadaşım bu ilkel topluluğu niye sırtımızda taşıyoruz zorla ?
  • FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt
    terörden nemalanan siyasilerin önü kesildiğinde ( seçmen/oy yoluyla) terör diye bir derdimiz kalmaz

    bugün kürtler terörde bulaşmış durumda , yarın suriyeliler bulaşacak , bi sonraki gün başkaları

    bugün kürtleri sürgün edersin , yarın suriyelileri , bi sonraki gün başkalarını.


    zihniyet değişmedikçe farklı sonuç beklememek gerekir.

    biraz daha geniş açıdan düşünmeliyiz konuları.
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Tek bir cozum var homojen bir Türkiye Japonya gibi.



    Bugun Suriyeliler geldi yarin teror gelecek peslerinden. Ermenileri getirsen yine teror gelecek huzursuzluk gelecek.



    Burasi baris huzur ve refahin oldugu bir ulke olacaksa homojen olmalu. Bugun hdpliler mude bulandirici aciklamslar yapmadi mi sehit askerlerle ilgili bunlar milyon oy almiyor mu ? Cozum surecinde devlet el uzatip herseyi verdiginde bunlar terorist partiyi daha gucly destrklemedi mi ?



    Ataturk un mubadelesinden sonra Ege de Trakya da en.ufak bir huzursuzluk kaldi mi ? Kalmadi en guzel yerler.



    Abi mubadele yapmak zorundayiz bu sorunu bu kani durdurmanin tek yolu bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALLAH mekanını cennet eylesin
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Dinciler, milliyetçiler, saolcular ve sağcılar bunlar Türk kimliği altında toplumun daha iyi bir noktaya ulaşması için herkesin kendi yolunda çalışmasını işaret eder yani Milliyetçi adamda dinci adamda sağcı ve solcu adamda bu ülkenin bu milletin daha iyi bir yerde olması için o görüşü savunuyordur. Böyle adamlarla uzlaşırsın böyle adamlarla birlik olabilirsin. Böyle adam geçişkendir yani dünün solcusu sağcı veya dünün dincisi bugünün sekülerine veya tersine dönüşbeilir ülkesinin ve ulusun iyiliği için.

    Ama bu Kürt denen zehir bambaşka boyuttadır kan akması için neden mi ? Kürt solcusu, kürt sağcısı, kürt milliyetçisi, dürt dincisi yani önüne Kürt getirdiğin an sen o insanları bu ülkeden kopartıyorsun arkadaşım. Yani bu heriflerin hepsini bu ülkenin dışında bu milletin dışında bir çatı altında farklılaştırıyorsun. Farklılık yüzündende dincisindede solcusunda da sağcısında da farklılığın nefreti getirmesini doğuruyorsun. Yani şiddeti ölümü getiriyorsunuz ve aslında sorunun gerçek nedenini görmezden gelip farklı nedenler uyduruyorsunuz. Buügn kürtleri türklerle her alanda tamamen eşit yapsan bu kan yine akacak bu şiddet ve ayrımcılık sürecek arkadaşım neden mi ? Dünyada çünkü her coğrafyada her tarihte her refah düzeyinde bu ayrışma ve kopuş ortada. Bugün Belçika'da bile iki toplum zenginliğe ve görece özgürlüğe rağmen kopuş yaşıyorlar.

    Senin kavrayamadığın tıkandığın olgu şu. Ulusçuluk çağında artık insanların ortak bir paydada buluşma imkanı kalmadı. Bugün Avrupa'da çok kültürlülüğün iflasını görürken sizin iddialarınızı ne kadar ciddiye alabiliriz. Bütün çözüm yollarını yokediyorsunuz ve sizin görüşünüz ayrılığı derinleştirirken artık insanlar son kurtuluş çaresini ortaya sürdüğünde yine kanın durmaması için ortaya atılıyorsunuz.

    Akp döneminde kürtlere her türlü özgürlük sağlanırken devlet Türk kimliğini karşısına alıp iki para ederken pkknın alanının ne kadar güçlendiğini pkklıların ne kadar desteğini arttırdığını görmedik mi ? Şiddetin ve doğudakilerin barış değil fırsatçılığı nasıl kullandıklarını görmedik mi ?

    Bu sorunun 2 tane çözümü vardır dünyada ve başka türlü çözülmüşünü ben şunca yıllık hayatımda görmedim.

    1 - Bu insanları entegre edeceksiniz yani hakim kültürle birleştireceksiniz. Sizin uydurma Kürt lafınız yüzünden bu boş laf için oluk oluk kan akıyor bunu yoketmek zorundasınız. Yani bu insanların bölgedeki diğer büyük halklara katılıp huzur ve refah için çalışmaları sağlanmalı. Yani üzerinden 40 tane milletin geçtiği bir coğrafyada etnik milliyetçilik yapılmasını desteklemeniz herşeyi mahvetmiştir. Eğer Kürtler Atatürk'ün ne mutlu Türküm diyene anlayışı ile Türk milletiyle kaynaşsaydı bugün bu ülkenin refah düzeyi ve kürtlerin refah düzeyi inanılmaz yüksek olur. Bu kadar kan akmaz ve insan gibi yaşardık. Ama ne oldu uydurma bir kürt kimliği inşa edeceğim diye ilkel dağ kabilesi hikayeleriyle insanları oluk oluk kan akıtmaya sevk ettiniz. Artık dünyada entegrasyon gerçekleştirilmek zorundadır. Artık bu aptal çok kültürlülük saçmalığından kurtulup giderek daha az ulusa varacak bir birlik dönemine geçmeliyiz ama sizin gibiler bunu engelleyip şiddete ve kana çanak tutuyor.

    2- Eğer entegrasyon gerçekleşmiyorsa. Yani ilkel topluluklar hem ilkel kültürlerini korumak vemde bunu yaparken çevrelerine zarar verip mücadeleler ile kurulmuş büyük ülkeleri parçalamak istiyorlarsa ülkelerin bunlara tepki vermeye hakları vardır. Topraklarımızda bu toprakları parçalayıp bu ülkenin insanlarını katletmek isteyen potansiyel şiddet yanlısı ve yabancılaşıp nefretle dolmuş yığınları iki tarafında iyiliği için ülke sınırlarından çıkarmak zorundayız. Biz bu ülkeyi bu şekilde korumak istiyorsak bu ırkçılık ne nefretle zehirlenmiş yığınları saatli bomba gibi tutarak bunu yapamayız. Yurtdışında eziyet gören Türkmenlerle burada eziyet gördüğünü iddia eden Kürtlerin değiştirlmesi en iyi çözümdür. Bir defa müdahale edeceğiz ve bu ülkede huzur olacak refahın gelişmenin önündeki en büyük engel ortadan kalkacak. Kore gibi, Singapur gibi, Japonya gibi tek uluslu tek devletler gibi bizimde refahımızın önündeki bu etnik şiddetten kurtulmuş olacağız.

    Hdp gibi bir irin yuvası bu ülkedeyken bu ülkede refah olur mu zannediyorsunuz ? Hdp gibi her türlü özgürlüğü ülkeyi yoketmek için suistimal eden bir hareket varken özgürlük olur mu zannediyorsunuz ? Hdp gibi şiddeti yayan bir hareket varken ülkenin gelişmesi için gereken projeleri zaafa uğratmak için çırpınan ülkenin gelir kaynaklarını yoketmek isteyen bir hareket varken refah gelir mi sanıyorsunuz ?

    Artık şu 20. yüzyıl romantizminden çıkın ve gerçeklerle yüzleşin bu kanı durdurmak için tek yol benim söylediğim başka bir yol yok zaten 30 yıldır söylediğiniz savunduğunuz herşey denendi ama şiddeti körüklemek dışında birşeye yaramadı...

    Bu arada pkklıların üniversitede örgütlenip eğitimli insanları saflarına kattığını bilmeyecek kadar saf mısın hocam ? Eğitimsiz kesim akpnin yanında eğitim götürdüklerinde sosyalizm ve komünizm saçmalığı ile pkk safında. Öcalan denen insan artığı Ankara'da üniversitede okumadı mı . Neden bütün somut gerçekleri yok sayıp hiçbir veri kullanmadan hayal gücünüzle hareket ediyosnuz !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 8 Kasım 2018; 17:28:1 >
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Abi ben inanın duvara konuşuyormuş gibi hissediyorum.

    Elma ile armudu karşılaştırarak mı sonuca varıyorsunuz ?

    Ben size ülkeyi ffilen yıkmak isteyen bir hareketten bahsediyorum sen bana mafyadan bahsediyorsun ne alaksı var ? Konya'daki olayla bunun ne alakası var yani bilerek mi suyu bulandırmaya çalışıyorsun. Mafya Türkiye Cumhuriyetini fiilen yıkmak için çalışan bir organizasyon mu ? Mafya dediğin olay bireysel çıkar elde etmek için yani para kazanmak için hukukdışı yollara başvuran bir tür hırsız çetesidir Mafyanın güçlü veya zayıf olması bu üleyi ortadan kaldırır mı ?

    Sen en başta Atatürk'ü anlamamışsın hocam. Hatta Atatürk'le ilgin bile yok senin. Atatürk ülkenin dört bir yanında çarpışırken farklılıkların yabancılarca kaşınıp nasıl şiddete dönüştürüldüğünü en yakından gören adamdır. Yani bu adam Balkanlardaki etnik şiddet yaşadı. Arabistan'daki etnik şiddetin kullanımını gördü. O gün bu adamın kafasına şu dank etti. Bu ülkeyi tek bir halk çatısı altında toplayamazsam yarın tekrar gelip tekrar etnik şiddeti kaşıyacaklar ve tekrar oluk oluk kan akıtacaklar. Bu adam bu çaba ile ülkede Türk Milleti çatısı altında Anadolu'daki herkesi toplamayı ana amaç yaptı. Yunanlıları bu çatı altında toplayamayacağını bildiğinde ilerdeki şiddeti ve terörü yoketmek için mubadele yaptı bu hem Türkiye için batıda huzur hemde Balkan Türkleri için soykırımdan kurtulmak demekti. ( Kurtuluş savaşnı anlatan eserlere bakarsanız Ermeni ve Yunan etnik şiddetinin varlığı o kadar açıktır ki )

    Kürtleri ise bu birliğe bağlayacağını yani onlarıda Türk kimliği altına alıp bu ülkeyi Japonya gibi kalkındıracağını düşündü. Kürtlerin Türk kimlğini kabul edip bizimle birlikte çağdaşlaşıp refaha ulaşması için çok çalıştı bunun için herkesi birleştirip homojen tek bir ülküye bağlı demokratik bir hukuk devleti kurmayı amaçladı. Atatürk'ün entegrasyon planları sizin gibi kandırılmış insanlar tarafından saçma gerekçelerle engellendi ve bu başarılamadı. Peki daha sonra ne oldu İngilizler hemen Kürtleri kaşımaya başladı Musul görüşmeleri sırasında büyük bir ayaklanma patlak verdi. Ondan sonra Rusya, Ermenistan Yunanistan bugün Abd hepsi teker teker kürtleri kucağına alıyor. İsrail bugün kürtlerin en büyük destekçisi. Bu durum yeni birşey değil bu olması gereken birşeydi ve oldu.

    Siz etnik ayrımlığı yücelttikçe, ilkel dağ kabilelerini kendilerini bir halt sanmaya zorladıkça dışardan birileri gelip onları kaşıyıp çocuklarını canlı bomba olarak ortadoğunun heryerinde kullandı. İşte Atatürk bu ayrımcı şiddeti en başta yoketmek için Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek tüm anadolu halkını Türk kimliği ile birleştirmeyi denedi. Bu başarıulsaydı biz şu an belki bir Kore bir Japonya bir Tayvan olacaktık ama sizin düşünceniz galip geldiği için oluk oluk kan akıyor bugün.

    Yani artık realist bir biçimde bakın olaylara rica ediyorum. Kürt diye birşey olsa ne olur olmasa ne olur elin dağ kabilelisinin ilkek varlığı olsa ne olur olmasa ne olur. Artık yıkın şu ortaçağ kafasını hocam aşın bunları artık. Bak herifler salakça bir hikaye yüzünden kendilerini patlatıyorlar bu manyaklığın arkasında durmayın artık yeter yani !

    Ben kimseyi kötülemiyorum. Ben bu adamları kendimden aşağı görsem neden Türk kimliğine kabul edeyim öte yandan. Ben Hitler gibi bir adam olsam bunlar aşağı ırk ne entegrasyonu bunları Türk ırkıyla karıştıramayız gibi şeyler söylerdim ama siz benim görüşümle faşist görüşü ayıramayacak kadar fanatik bakıyorsunuz ve düçüncelerinizde Akıl ve Bilimle çelişiyor açık bir şekilde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 8 Kasım 2018; 17:51:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

    Abi ben inanın duvara konuşuyormuş gibi hissediyorum.

    Elma ile armudu karşılaştırarak mı sonuca varıyorsunuz ?

    Ben size ülkeyi ffilen yıkmak isteyen bir hareketten bahsediyorum sen bana mafyadan bahsediyorsun ne alaksı var ? Konya'daki olayla bunun ne alakası var yani bilerek mi suyu bulandırmaya çalışıyorsun. Mafya Türkiye Cumhuriyetini fiilen yıkmak için çalışan bir organizasyon mu ? Mafya dediğin olay bireysel çıkar elde etmek için yani para kazanmak için hukukdışı yollara başvuran bir tür hırsız çetesidir Mafyanın güçlü veya zayıf olması bu üleyi ortadan kaldırır mı ?

    Sen en başta Atatürk'ü anlamamışsın hocam. Hatta Atatürk'le ilgin bile yok senin. Atatürk ülkenin dört bir yanında çarpışırken farklılıkların yabancılarca kaşınıp nasıl şiddete dönüştürüldüğünü en yakından gören adamdır. Yani bu adam Balkanlardaki etnik şiddet yaşadı. Arabistan'daki etnik şiddetin kullanımını gördü. O gün bu adamın kafasına şu dank etti. Bu ülkeyi tek bir halk çatısı altında toplayamazsam yarın tekrar gelip tekrar etnik şiddeti kaşıyacaklar ve tekrar oluk oluk kan akıtacaklar. Bu adam bu çaba ile ülkede Türk Milleti çatısı altında Anadolu'daki herkesi toplamayı ana amaç yaptı. Yunanlıları bu çatı altında toplayamayacağını bildiğinde ilerdeki şiddeti ve terörü yoketmek için mubadele yaptı bu hem Türkiye için batıda huzur hemde Balkan Türkleri için soykırımdan kurtulmak demekti. ( Kurtuluş savaşnı anlatan eserlere bakarsanız Ermeni ve Yunan etnik şiddetinin varlığı o kadar açıktır ki )

    Kürtleri ise bu birliğe bağlayacağını yani onlarıda Türk kimliği altına alıp bu ülkeyi Japonya gibi kalkındıracağını düşündü. Kürtlerin Türk kimlğini kabul edip bizimle birlikte çağdaşlaşıp refaha ulaşması için çok çalıştı bunun için herkesi birleştirip homojen tek bir ülküye bağlı demokratik bir hukuk devleti kurmayı amaçladı. Atatürk'ün entegrasyon planları sizin gibi kandırılmış insanlar tarafından saçma gerekçelerle engellendi ve bu başarılamadı. Peki daha sonra ne oldu İngilizler hemen Kürtleri kaşımaya başladı Musul görüşmeleri sırasında büyük bir ayaklanma patlak verdi. Ondan sonra Rusya, Ermenistan Yunanistan bugün Abd hepsi teker teker kürtleri kucağına alıyor. İsrail bugün kürtlerin en büyük destekçisi. Bu durum yeni birşey değil bu olması gereken birşeydi ve oldu.

    Siz etnik ayrımlığı yücelttikçe, ilkel dağ kabilelerini kendilerini bir halt sanmaya zorladıkça dışardan birileri gelip onları kaşıyıp çocuklarını canlı bomba olarak ortadoğunun heryerinde kullandı. İşte Atatürk bu ayrımcı şiddeti en başta yoketmek için Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek tüm anadolu halkını Türk kimliği ile birleştirmeyi denedi. Bu başarıulsaydı biz şu an belki bir Kore bir Japonya bir Tayvan olacaktık ama sizin düşünceniz galip geldiği için oluk oluk kan akıyor bugün.

    Yani artık realist bir biçimde bakın olaylara rica ediyorum. Kürt diye birşey olsa ne olur olmasa ne olur elin dağ kabilelisinin ilkek varlığı olsa ne olur olmasa ne olur. Artık yıkın şu ortaçağ kafasını hocam aşın bunları artık. Bak herifler salakça bir hikaye yüzünden kendilerini patlatıyorlar bu manyaklığın arkasında durmayın artık yeter yani !

    Ben kimseyi kötülemiyorum. Ben bu adamları kendimden aşağı görsem neden Türk kimliğine kabul edeyim öte yandan. Ben Hitler gibi bir adam olsam bunlar aşağı ırk ne entegrasyonu bunları Türk ırkıyla karıştıramayız gibi şeyler söylerdim ama siz benim görüşümle faşist görüşü ayıramayacak kadar fanatik bakıyorsunuz ve düçüncelerinizde Akıl ve Bilimle çelişiyor açık bir şekilde...
    Buyur, 20 milyon nüfusu kesmeye başla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki 20 ile 50 yıl arasında bir yerlerde ipler kopacak.

    Türkiye bugünkü haliyle devam edemeyeceğinin sinyalinin inanılmaz güçlü bir şekilde veriyor. Dünyada iklimde sert bir şekilde değişiyor.

    Türkiye için mi yoksa ayrılıkçılar için mi daha iyi sonuçlanacak bilmiyorum ama çok büyük olaylar olacağını görmemek için başını kuma sokmak gerekiyor. Herkesin hayatı ve haritalar etnik ayrımı yücelten politikalarınızla bilenmiş toplumlar için gelecek çok farklı olacak.

    Umarım bizim için kötü olmaz demekten başka çarem bulunmuyor.
  • entegrasyon he entegrasyon.

    barış süreci diye bir dönem oldu.

    ne oldu ayıptır sorması.

    hep türk suçlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltravioleTT

    Bu köpeklerle çözüm masasına oturan devlet, Serap Eser in hakkını nasıl ödeyecek?

    Mekanı cennet olsun.
    Devlet değil BOP proje partisi oturdu .Hatta abd tarafından aldıgı talimatla yahudi üstün cesaret ödüllü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Millete "faşist" diyeceksin, "Atatürk'ü karıştırmayın." diyeceksin, birkaç kelime oyunu içeren soru cümleleri kuracaksın. E? Haklı mısın şimdi sen?

    Şu yazdıklarına kendin de inanmıyorsun biliyorum.

    Köy Enstitüleri örneği veriyorsun. Köy Enstitüleri evet tamamen Menderes döneminde kapatıldı ama 1946'da Hasan Ali Yücel'in istifasıyla (CHP içi çatışma ve sağdan soldan gelen baskı) işlevini yitirdi. İnönü sahip çıkamadı ya da çıkmadı. Sen daha bunu bilmiyorsun ya da bildiğin halde algı peşindesin.

    Not: Yorum forum yönetimine şikayet edilmiştir. Kolay değil millete "faşist" demek. Öğreneceksiniz.

    Düzenleme: Yazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E767019CA -- 8 Kasım 2018; 19:18:44 >
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Ben açacaktım konuyu. Ufak bir hatırlatma da yapalım, Serap Eser 29 gün komada kaldı ve maalesef 7 Aralık 2009'da vefat etti. Dayanamadı!

    Kahrolsun PKK! Kahrolsun PKK sempatizanları! Kahrolsun PKK'ya terör örgütü diyemeyenler!

    "Serap Eser'i MİT öldürdü. İdris Naim Şahin, itiraf, MİT elemanları" vb. şeklinde zırvalayanlara sakın kulak asmayın! Onlara göre hep "devlet, MİT, asker, JİTEM" var. Terör yok! Yersen... Serap Eser, PKK tarafından yakılarak öldürülen bir genç kızdır. Ruhu şad olsun.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Ne oldu? Az önce "Karadeniz mafyası" diyordun. İnsanlık, kelebek, çiçek böcek diyordun. Niye sinirlendin? Bir anda "delikanlılık" falan demeye başladın? Kavga mı edeceğiz? Beni mi döveceksin?

    Falih Rıfkı Atay her yerde merak etme. Şu dediklerini ortamlarda da söyle, görürsün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.