Şimdi Ara

84.290 adet bağlama, 3.009 adet piyano dağıtılacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımını Kars'ın Cevriye Tatış Ortaokulunda düzenlenen törenle başlattı.

    Ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin erken yaşlarda müzikle tanışmalarının sağlanması ve okullardaki müzik faaliyetlerinin etkin bir şekilde uygulanabilmesine katkıda bulunmak amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği arasında "Müzik Sınıflarının Altyapısını Destekleme Kampanyası" İşbirliği Protokolü 19 Aralık 2017'de imzalanmıştı.

    Protokol kapsamında, ortaokullarda müzik odası bulunan veya müzik odası oluşturmaya elverişli alanı bulunan okullar belirlendi. Enstrüman dağıtımı yapılacak okul sayısı 3 bin 8 olarak belirlendi. Bu okullara bağış yapılması planlanan piyano sayısı 3 bin 8, bağlama sayısı ise söz konusu okullardaki müzik dersliklerinin kapasitesi dikkate alınarak 84 bin 290 oldu.

    Protokol gereği müzik enstrümanlarının dağıtımına Kars'ta bulunan Cevriye Tatış Ortaokulunda yapılacak piyano ve bağlama dağıtımıyla başlandı.

    Kaynak: AA 

    Okullardaki bütün herşeyimiz tamdı birtek eksiğimiz bunlardı, bağlama ve piyano, çocuklar bunlar olmasa ne yapardı, geceleri uyku tutmuyordu çocuğum okulda bağlama ve piyano çalamıyor diye. Bütün sorunlarımız çözülmüş oldu artık rahatça uyuyabiliriz..!



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.