Şimdi Ara

'98 Alfa Romeo 156 2.0 TS hakkında bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Şu sıralar kendime kısa vadede bineceğim bir araç bakmaktayım bütçem 20.000 TL ama bildiğiniz üzere araç piyasası da malum boş araçlara fahiş paralar istiyorlar. Dün bir tane 156 2.0 TS 98 model buldum. Şuan ki sahibi conta, kapak taşlama, devirdaim, su deposu, termostat, 8 bujinin tamamı, eksantrik sensörü, trigeri değiştirmiş. Varyatördede sıkıntısı yokmuş. Sizlerden bu araçların kötü/olumsuz yönlerini yazmanızı rica ediyorum.(çok yakar demeyin 2.0 motor araçtan bahsediyoruz sonuçta :D ). Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valiantes -- 6 Ağustos 2017; 15:43:50 >



  • Öncelikle hangi şehirdesiniz?

    Alacağınız aracı güzelce serviste kontrol ettirin.İstanbul'da iseniz Sportivo,Ankara'da iseniz Alfin,İzmir'de ise Rosso servislerini tavsiye ederim.Parça sıkıntısı yaşamazsınız,her türlü parçası ülkemizde mevcut.

    Aracım km'si nedir?Geçmişinde lpg var mı?156'larda bazı iç trim parçaları kozmetik ve teknik açıdan kronik çabuk yıpranır ve dayanıklılığı yüksek değildir.(Sol güneşlik,cam açma tuşları,yolcu airbag kapağı,torpido kapağı,vs...)

    Piyasada, her araçta olduğu gibi diri ve ölü araçlar kol geziyor.Düzgün bakılan bir 156 sizi mahcup etmez.Şehir içi trafikte benzin olsun lpg olsun farketmez 12-15 lt arası rahat yakar.

    Deri döşemelerin,direksiyon,topuz,sol kapı pandizot derisi gibi yerlerin kondisyonu tatmin edici ise güzel,değil ise hor ve bakımsız kullanıldığına işaret eder.

    Twin Spark motorlar yapısı gereği bir miktar fazla yağ yakarlar,ancak pekçok servis ya da kullanıcı bunun önüne geçmek için kolay yoldan km farketmeksizin direkt 10/60 yağ koyarlar,bu olay uzun vadede zarar verir.Sizin almayı düşündüğünüz aracın yağ geçmişi nedir?Normalde 10/40 olması lazım.Bujilerin orijinal ise gayet güzel,zira orijinal Ricardo Ricambi Ngk bujiler 400 tl civarı,piysada çokca sahtesi mevcut,alt takım hassastır,buna yollarımızın durumu da eklenince çabuk deforme olur alt takım.

    Yani gacırtı gucurtu eksik olmaz buna hazır olun.Kaymak asfaltta aracın tadını alırsınız o ayrı mesele.Varyatör hayati bir parça değil zaten,sadece toplumumuzda adı çıkmış bir parçadır.Genelde değişim yerine bol bol tamir edilir.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.