Şimdi Ara

AB ülkeleri yaz-kış saati uygulamasına veda ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Avrupa Birliği'nin 28 üye ülkesinde 1981'de yapılan düzenlemeyle her yıl Mart ayının son pazar günü saatler bir saat ileri alınırken, Ekim ayının son pazar günü de bir saat geriye alınıyor. Hali hazırda dünya çapında 83 ülkede yürürlükte olan yaz-kış saati uygulaması, teknik olarak güneş ışığından daha çok faydalanabilmeyi vaat etse de, bu konuda ne kadar başarılı olduğu yıllardır süregelen bir merak konusu.
     
     
    Avrupa Birliği Komisyonu'nun, vatandaşlarının yaz saati uygulaması hakkındaki görüşlerini almak için bu yıl 4 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği ankete 4,6 milyon kişi katıldı. Katılımcılardan %84’ü bu uygulamanın artık sona ermesi gerektiğini ve sabit yaz saati uygulamasına geçilmesini istediklerini belirtti.

    "Saat değişimleri uyku düzenini ve verimliliği olumsuz etkiliyor"

    Uygulamanın sona ermesini isteyenlerin argümanları arasında kış aylarında daha aydınlık bir sabaha uyanmanın ve akşam da daha fazla Güneş ışığı almanın trafik kazalarını önleyeceği, enerji tasarrufuna olanak sağlayacağı yer alıyor. Katılımcılardan bazıları saat değişikliklerinin uyku düzenini ve iş yerindeki verimliliği olumsuz etkilediğini ve hatta ruhsal bunalımlara bile sebep olabildiğini iddia ediyor.
     
    Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Alman haber kuruluşu ZDF'e yaptığı açıklamada, yaz saati uygulaması konusundaki tartışmaların uzun zamandır devam ettiğine dikkati çekerek, bu konuda yapılan anketi hatırlattı.
     
    %84’lük kitlenin yaz-kış saati uygulamasından, sabit yaz saati uygulamasına geçilmesini istediğini hatırlatan Juncker, "Böyle de olacak." ifadesini kullandı. Juncker, anket sonuçlarına saygı duyulması gerektiğinin altını çizerek, "Vatandaşlarımız bunu istiyorsa, bizim de yapmamız gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.
     
    Öte yandan geçtiğimiz yıllarda ülkemiz de enerji tasarrufuna olumlu katkısı olacağı düşünülerek sabit yaz saati uygulamasına geçti. Ayrıca yakın geçmişte yaz-kış saati uygulamasına veda eden ülkeler arasında Rusya, İzlanda ve Beyaz Rusya da yer alıyor.



  • avrupa bizi kıskanıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasarruf mu, güldürmeyin Allah aşkına. Geçen sene haberlerin hepsinde bu durumun daha fazla paraya mal olduğunu herkes açıkladı.

  • Avrupa bizi taklit etmeye başladı :)

  • Geldiniz mi Reis' in sözüne ?
  • sabah, gece gibi oluyor kışın. okula giden çocuklara zarar verebilir bu uygulama.
    tinercisi gece bir başka azıtıyor malüm
  • Ülkemizde yapılan her şeye iyi bile olsa sırf tayyip yaptı diye itiraz eden herşeye muhalif aydınlar bu düzenlemeye ne diyecekler çok merak ediyorum. Eleştirme ve muhalefet kültürümüzün (tüm siyasi görüşler için söylüyorum) olmadığını, siyasetin ülke menfaati için değil şahsi mefaat için yapıldığını, partiyi desteklemeyi takım desteklemek sanan herkese ders olsun bu haberden çıkarılacak sonuç.

  • Sabah namazında kalk-yat olmasın diye bizi arapların saatine bağlamışlardı. Avruplılarda mı namaz kılan arap sevici yani anlamadım!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeba

    Ülkemizde yapılan her şeye iyi bile olsa sırf tayyip yaptı diye itiraz eden herşeye muhalif aydınlar bu düzenlemeye ne diyecekler çok merak ediyorum. Eleştirme ve muhalefet kültürümüzün (tüm siyasi görüşler için söylüyorum) olmadığını, siyasetin ülke menfaati için değil şahsi mefaat için yapıldığını, partiyi desteklemeyi takım desteklemek sanan herkese ders olsun bu haberden çıkarılacak sonuç.
    hülooooğğğğ böyle iyi mi hüloooğğğğ
  • İşte tam olarak bundan bahsediyorum. Tayyipçi olmayıp, sizin gibi ölümüne muhalefet yapmayan muhalifleri tayyipçi görmeniz içimdeki umudu yerle bir ediyor. Rezilsiniz. Başka birşey demiyorum. Bizim gibi bir ülkeye her şey müstehak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeba

    Ülkemizde yapılan her şeye iyi bile olsa sırf tayyip yaptı diye itiraz eden herşeye muhalif aydınlar bu düzenlemeye ne diyecekler çok merak ediyorum. Eleştirme ve muhalefet kültürümüzün (tüm siyasi görüşler için söylüyorum) olmadığını, siyasetin ülke menfaati için değil şahsi mefaat için yapıldığını, partiyi desteklemeyi takım desteklemek sanan herkese ders olsun bu haberden çıkarılacak sonuç.
    kardes yanlis olan saat dilimi tercigi idi. +2 olmasi gerekirken +3 sectiler. gece yarisi ise gidip gece yarisi geliyoruz. gunes goren yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 3 Eylül 2018; 17:5:17 >
  • Bu saçma uygulama ekim ayında son bulacak saatler geri alınacak...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha neyin ne olduğundan haberı yok hemen hukumetı savunuyorlar. Biz +2 saat dilimindenm +3 saat dilimine geçtik, araplarla aynı saat dilimindeyiz. Olması gereken saat diliminde olsaydık kımsenın problemı olmazdı.

  • Aaa ne gerek vardı ankete felan.

    Şırrrakkk değiştirselerdi, sonra olmadı şırrrakk tekrar geri alabilirlerdi, bizde çil yavrusu gibi dağılırdık.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    ha ha ha, istesende istemesen de Araplarla aynı meridyendeyiz. bu bir tercih değil.
  • Yanlis hareket



    Türkiyede uygulamanin kotu sonuçlarini gorduk insanlar gunes goremez hale geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    ha ha ha, istesende istemesen de Araplarla aynı meridyendeyiz. bu bir tercih değil.
    Saat hesaplamasında İzmit’in üzerinden geçen 30. boylam (GMT+2) yerine Iğdır’dan geçen 45. (GMT+3) boylam esas alınacak. Bu durum da 60 dakikalık saat farkına neden olacak. Daha önce bir saat fark olan Orta Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında iki saat ve daha önce 2 saat fark olan İngiltere’yle saat farkı 3’e çıkacak. Suudi Arabistan, Irak ve İran gibi ülkelerle ise hiçbir saat farkı kalmayacak.

    KARANLIKTA MESAİ

    Enerji Bakanlığı, Türkiye’nin saatini ayarladığı GMT+2 olarak tanımlanan 30. boylamdaki referans meridyeninin, GMT+3 olarak tanımlanan 45. boylama alınmasına ve yaz saati uygulamasının tamamen kaldırılmasına ilişkin yasa tasarı taslağı hazırlamıştı. Bu düzenleme sonucu, Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle saat farkı artacak, Doğu ülkeleriyle arasındaki fark ise azalacak.

    Bu değişiklik ile 45. boylam esas alındığında Ankara’da özellikle Aralık, Ocak ve Şubat aylarında güneş saat 08.00’de doğacak ve 17.30’da batacak. Edirne’de ise Aralık, Ocak ve Şubat aylarında güneş saat 08.30’da doğacak ve 18.00’de batacak. Böylece vatandaşlar, sabah saatlerinde henüz güneş tam doğmadan yola çıkmak zorunda kalacak. (Gazeteport)

    Yallah arabistana.
  • Kış saati sabit olması gerekirdi yaz saatini sabit yapınca güneş görmüyoruz.
  • Avrupalı'ları arabistana davet ediyorum yobaz mahluklar yahu bunlar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.