Şimdi Ara

ABD, Çin'li hackerları havacılık teknolojilerini çalmakla suçluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • ABD Adalet Bakanlığı, havacılık ve diğer yüksek teknoloji endüstrilerindeki fikri mülkiyet ve ticari sırları çalmak gerekçesiyle, 10 Çinli ajan ve komplocu hakkında hazırlanan iddianameyi açıkladı.

     


    ABD ve Çin arasında yine bir kriz çıktı


    Suçlamalar arasında casus olarak nitelendirilen bu 10 kişinin ABD jetlerindeki turbofan motorunda kullanılan teknolojiyi çalmaya çalıştıkları belirtiliyor. Hacker'ların Çin devletinin desteklediği Winniti adlı bir grupla bağlantılı oldukları da sızan bilgiler arasında.


    Konuyla ilgili olarak açıklamalar yapan ABD Savunma Bakanı Adam Braverman: "Devlet destekli korsanlık, ulusal güvenliğimize doğrudan bir tehdit oluşturuyor. Basitçe satın almak yerine çalmak için harcanan çaba, ticari olarak mevcut ürünler, yetenek, enerji ve hissedarlarımıza zarar veriyor." ifadelerini kullandı. ABD ile Çin arasındaki ticari savaş sonrasında ortaya çıkan bu durumun, gerilimi ne kadar tırmandıracağını zamanla göreceğiz.

      







  • Hatırlar mısınız 2000 li yılların başlarında ABD'nin casus uçağı Çin'e düşmüştü (zorunlu iniş) ve ABD uçağı geri istemişti. Çin ise uzunca bir süre uçağı incelemiş, sonrasında vereceğini söylemişti :))

    Kıssadan hisse : Bu hacker lıkla suçlamalar felan adamların iç politika malzemesi. Tabiki adı üzerinde hacker hackerlığını yapacak, casus casusluğunu. Sen de güçlü devlet olarak buna engel olmaya, en aza indirmeye çalışacaksın.

    ABD gün geçtikçe kendi oyununda (kapitalizm) Çin'e karşı zayıflıyor, engellemek için pek bir şey yapamayınca da son derece gereksiz, bu ağlak söylemleri geliştiriyorlar.

    Bizim Euro'nun artışını dış güçlere bağlamamız gibi olmuş bu haber. Kapitalizm tam da bu işte, sen güçlü olacaksın ki Euro TL yi ezmeyecek :))

  • Bakalım görürmüyüz bilemem ama nerde çokluk orda savaş demektir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aktorun kullanıcısına yanıt
    Haftanın yorumu olmalıdır.

  • Birgün biz de suçlanır miyiz acaba? Bu övgü mu yergi mı oluyor. Adamlar nasıl aşmış ABD güvenlik ağlarını

  • amerikanın gittikçe artan bu ağlak halleri nerteye bağlanacak merak içindeyiz.
    Aciz hale mi geldi yoksa başka planları mı var zaman gösterecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.