Şimdi Ara

ABİM VE BENİM DOKTORA EĞİTİMİNİ HOCALARIN KEYFİ OLARAK YAKMASI YARDIM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzunca bir yazı olacak gerçekten önerisi olan birileri lütfen cevap versin.Çünkü ben ve abimin doktora eğitim hayatını iki hoca resmen dalga geçerek bitirdiler. Bu arada şöyle bir ayrıntı vereyim. Babamızda üniversiteden Prof öğretim görevlisi olarak emekli oldu. Hani akademisyenlik nedir ne değildir bilmesek bu hocaların yaptığını yiyeceğiz de neyse sizi okumaya davet ediyorum.

    Ben ve abim doktora programına 1 sene arayla aynı üniversite ve aynı bölümde farklı hocalar ile başladık.Doktora eğitimini şehir değişikliği sebebiyle lisans yaptığımız üniversitede yapmadık.Danışmanım olan hoca bir ekipte yer alıyordu. Bünyesinde bir Prof, iki Yardımcı Doçent (biri benim danışmanım), üç yüksek lisans ve 3 doktora öğrencisi bulunan bir ekip. Bu ekip sanayi ortaklı işler yapan bir ekip. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise bu hocaların para kazandıkları işlerde çalışan ameleler. Neden amele diyorsun ne güzel kendini geliştirmek bir şeyler öğrenmek için fırsat diyecekseniz çünkü bende bu düşünce ile başladım bu hocalarla doktoraya.Ancak işin aslı öyle değil işte. Biz bu hocaların maaşlı çalışanı gibi haftaiçi her gün sabah 9 akşam 18 çalışan, getir götür, kat karıştır, temizlik bulaşık faso fiso işlerini yapan bedava işcileriyiz. Bunu ne yazık ki sonradan gördüm ancak bu yoldan da dönemedim çünkü bulunduğum şehirde tek üniversite var ve hoca değişimine gitmem mümkün değildi çünkü Prof olan bölüm başkanının ekibini bırakıp asla başka hocaya geçiş yapamayız o istemediği takdirde. Her neyse açıkcası ilk başlarda diğer master ve doktora öğrencileri gibi bu amelelik işlerinin hepsine tamam demedim ve dolayısıyla aralarında bir miktar sivrildim.Ama öyle full asi takılmadım yanlış anlamayın. Sonrasında benim bu hareketlerimden hoşnut kalmayan danışman hocam seninle çalışmak istemiyorum kendine başka üni bak dedi.Bende üstelemedim lisans ve master eğitimimi yaptığım üni'ye gittim oradan bir hocayla görüştüm ve doktora eğitimimi orada devam ettirmeye karar aldım. Ekibin başı olan Prof'lada ayrılma konuşması yapmak üzere odasına gittim.Konuşmamızda aa bana neden söylemedin ben danışman hocanla konuşurdum falan diyerek sen dur başka okula gitmene gerek yok dedi. Ne olduğunu anlamadım çünkü bu ekipte kuş uçsa bu Prof'un haberi oluyor zaten ama bende üstelemedim kalacaksam iyi dedim. Çünkü ayrı bir şehirde ek masraf benim için ve bunu karşılayacak durumda değildim. Sonra biz sana YÖK Doktora bursu ayarladık devam et dediler benimde işime geldi kaldım.YÖK bursu ayarlamasalarda da kalacaktım zaten o burs ballı kaymak oldu üstüne. İlk başlarda amelelik işlerine mırın kırın eden ben hem tekrar gönderilme korkusuyla hemde aldığım paranın hakkını vereyim bari mantığıyla her dediklerini yaptım artık.
    Eylül ayında bedelli askerlik yaptığım için 21 gün süreyle üniversiteye gidemedim tabiki. Askerlik sonrası 1 hafta izin istedim, hocalarda bir sorun yapmadan izin verdiler. iki hafta önce ekip başı Prof olan hoca beni aradı ilk başta naber nasılsın vs sonrasında sen daha gelme dinlen biraz daha dedi. Bende 2 gün sonra gelicem hocam doktora yeterlilik sınavı ile ilgili konuşacağım zaten sizinle dedim. Bu sonra başladı sen kimsin hadsizlik yapma sen mi belirleyeceksin yeterlilik sınavının tarihini dedi. Yok hocam yanlış anladınız konuşalım dedim sadece desemde yok adam başladı bir kere ve devam etti.Senin bursunu iptal edicem, daha rahat doktora yapacagın bir yere git diyerek telefonda bağırdı ve kapattı.Bu olay cuma günü yaşandı pazartesi okula gittim hocanın yanına ben seninle çalışmak istemiyorum sen tembelsin, ben senden daha cok çalışıyorum vs şeklinde cümleler kurdu. Hocam madem tembelim beni neden yolumdan döndürdünüz başka üniversiteye gidecektim dedim.Vallaha da billaha da ne diyorlarsa yaptım kardeşim. Okulda depoyu temizlerken pirelendim iki kere yani siz düşünün artık yaptım mı yapmadım mı. Ne bileyim senin böyle olacagını şeklinde cevaplar verdi bana.İlk gönderilme vakamdan sonra her dedikleri şeyi yaptım bulaşıktan temizliğine kaldı ki ben şu ilk gönderilme vakasından 1,5 sene önce başladım doktoraya madem tembelim 1,5 senede görmedin mi benim tembel olduğumu.Yolumdan döndürmeselerdi bari farklı bir üniversitedeki hoca ile anlaştım ben sonuçta öyle değil mi ? Her neyse Prof olan adam dediğini yaptı ve hem bursumu devamsızlık gerekçisiyle dilekçe vererek kesti hemde beni doktoradan yolladı.Ulan neyse vardır bi hayır napalım dedik... Ammaaaaaa sonrasında yapılan olaya gelelim.

    Benden 1 sene önce doktoraya başlayan abimin hocasıda bu benim profun kankası. Zaten aynı bölümde hocalar ve çalışma mantığı olarak benim çalıştığım ekip gibi abimin çalıştığı ekipte sadece 2 alt modeli falan. Abim 3 yıldır bu adam yerine derslere girdi bu adamın sınav kağıtlarını okudu işleri yaptı vs. Neyse diyorsunuz tecrübe oluyor falan ses etmedi hiç bir zaman abim benim gibi sivride değildir zaten. Bilenler vardır doktora yeterlilik sınavı diye allahın belası bir şey var. Abim gecen sene doktora yeterliliğini de verdi bu senede tez çalışmalarına başladı. Gecen hafta kendi hocasının yanına gitti konuştular ve danışmanı BAP (bilimsel araştırma projesi )yazmasını istedi. Abim nasıl olsa yazdıracaktı zaten diyerekten önceden bu projeyi yazmıştı bile. Bir kaç hatası varmış onu düzeltmeye hocasının yanına tekrar gitti. Hocası gel seninle bir şey konuşacağım demiş ve başlamış. Ben seninle çalışmak istemiyorum sen beni yarı yolda bırakırsın... Abim, hocam yapmayın etmeyin bende bitirmek istiyorum doktorayı falan desede danışmanı bilgisayar ekranından kafasını kaldırmadan yok ben seninle doktora yapmak istemiyorum diyip kesip atmış. Ortada hiç bir sebep yokken 1 hafta arayla kanka olan danışmanlar tarafından sorgusuz sualsiz doktora programından zorla yollandık. Ben orta üstü bir öğrenciyim abimse epey çalışkan okul 3. sü olmuştu, hani inek denilen tiplerden.Yani öyle aylak sorumsuz tiplerde değiliz bunu belirtmek için söylemek istedim bu ayrıntıyı.

    Arkadaşlar çok uzun oldu biliyorum fakat konuyu ayrıntısı ile anlatmak istedim çünkü bizim gibi benzer olay yaşayan insanlar varsa fikir alabilmek adına.Bu şekilde doktora programından sebepsizce uzaklaştırılmamız karşısında boş durmayacağız tabi ki. Hadi kendimi geçtim doktora yeterliliğini geçmiş olan abimin o kadar emeğini tek cümle ile çöp edebilen hocaların herkese bunu yapamayacaklarını göstermek istiyoruz. Yasal olarak ne yapabiliriz. Fikri ya da tecrübesi olan var ise lütfen bizi aydınlatsın. Hayallerle başlanan işlerin dengesiz ve yüksek egolu insanlar tarafından mahvedilmesini kaldıramıyorum. Başka forumlara da ulaştırırsanız (Ekşi Sözlük vb) bizim gibi haksızlığa ugrayan insanlar varsa belki onlarda haklarını aramaya çalışırlar. Üniversitelerde denetimsiz şekilde kendi borularını öttüren bazı hocaların insanların geleceğiyle oynamaya hakları yok bunu birilerinin onlara anlatması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franktheturk -- 25 Ekim 2018; 17:24:59 >







  • Hocam konu dışına yazın bence,burada geri dönüş almanız zor biraz.

    Durumunuza çok üzüldüm,ne yapılabilir ne yazık ki bilmiyorum.Umarım işin içinden çıkabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla anlattığın gibiyse üzüldüm.

    Ama abine çok yazık olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.