Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.963
Cevap
38
Favori
445.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogunmas

    Değeileli H-WALKER .
    Verdiğin bilgiiler çin inan teşekkürler.

    Enayilik bende mi yoksa arabadamı ! strese girmiştim. Ancak şu an alıştım.

    ve ilginç bir huyunu buldum. Gazı diplemeye 2 parmak kala araç kendi istediği gibi hızlanıyor sana gaz anında tepki vermiyor.
    ancak dediğin gibi gazı dipledin mi ve vites aralıklarını uzun tuttun mu değme keyfine , sanki arkasına neft yağı sürmüş gibi kaçıyo kerata :)


    Saygılar


    Lafımı olur
    Gaz pedalı biraz geç tepki veriyor doğru. Bana göre bu araçlar ilk yapıldığında (94-95 yılları) yeterlilik ve sorunsuzluk amaçlı yapılmış. Corolla baz alınmış. O kalitede mi değil ama şaşırtıcı derecede problemsiz.
    Otomobillere meraklı olduğum için araştırırım. Bu güne kadar yumurta kasa 1.5 mpi'den şikayet edene rastlamadım. Her kullananan memnun. Kronik bir arızası yok. Ortak şikayetler zayıf kaporta, motor sesi, hızlanma v.b ama diğer olumlu özellikleri daha çok akılda kalıyor.

    Bir de teknik veriler derken neleri kasdediyorsun motor gücü beygir gücü falan mı? Örneğin Buji olarak NGK ve ya BOSCH kullanılabilir. Ben BOSCH'un FR 8 DCX kullanıyorum (servis standardı o). Yağı 10 W 40. Kayışlara bir baktır. 5 yıl ve ya 60 bin km de değişir. Benimkisi 2000 model ve 45 bin de ben yeni değiştirdim İyiki de yapmışım Triger de çatlak oluşmuş çünkü. Buji kablolarına baktır yıpranmışsa değiştir. Bir de benim bacanak motor ustası ona yaptırmıştım. Arka koltuğun oturulan kısmı kaldırılınca depoya açılan bir kapak var onun ucunda benzin deposu şamandırası ve benzin pompası var. (Basit bir alet) Pompanın ucunda bulaşık süngeri gibi yastık şeklinde küçük bir süzgeç var. Depodan giden benzini kabaca süzüyor. Bendeki kötü yakıttan balçık kıvamında giri bir madde ile sıvanmıştı. Onu temizlettim. Bayağı fark etti. Ama benim bacanak sık sık bu işin yapılmaması gerektiğini, şamadıranın ayarının bozulabileceğini söyledi. Hatta temizledikten sonra kapağı yapıştırdıki bir daha açılmasın depoya toz kaçmasın diye. Sen de bunu bir kereliğine uygulatabilirsin. Veya kaliteli bir benzin katkısını (Örn Würth kullanan herkez memnun) bir depo benzine kullan farkı fark edeceksin. Bir de benimkinde olduğu gibi egzos son susturucu içindeki yalıtım malzemesi dağılmışsa performansı azaltır yakıt tüketimini arttırır. Benim tüketimim sakin kullanımda 90 km/h ile 6-6.3 civarında. Ş.içi 7.5-10 arası değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkngzr -- 1 Mayıs 2007; 11:04:16 >




  • Verdiğin bilgiler 2000 1.5 Gls mpi için zannedersem.

    Bende Zaten rutin işlemlerini (Buji, triger, hid.Direk. kayışı, balatalar, yağ ve filtre değişimi) bunları yaptırıyorum. (Ayrıca iyi bir otomobil manyağı olduğum için çok fazla bilgi açlığı oluyor.)

    Benimki 96 model, 1.5 GLS , 12V 2 sup. emme 1 sup. çıkışlı, elektronik ateşleme Enjeksiyon sistemli bir araç. Tabiki modele göre araç belkide normal.

    Bu zamana kadar, 75 model 12, 89 model ford taunus ve 90 doğan L, 91 Golf, 97 toros,2000 corollo, 2005 corolla vvti kullandım.

    Ancak kullandığımız araçların 97 toros a kadar olan tüm araçlardan daha performanslı olamıs gerekiyor diye düşünüyorum.

    Benim anlayaladığım bu araçlarda ivmelenme hissedilir derecede yavaş olmamalı, (Clio 1.4 i benden daha atak) buda bana çok garip geliyor.

    Ataklığını kullanabilmek için 3500-4000 devir arası vites yükseltmek gerekiyor. Bu da yakıt sarfiyatı ve motoru aşırı zorlamak. Bu araçlar bu kadar kasılarak hızlanmamalı diye düşünüyorum.
    Servis ölçme aleti ile sol konsol altında bir yere soket takarak gerekli kontrolleri yapıyor. HİÇ BİR ŞEY YOK DİYO.

    * 2. viteste 1500-2500 devirde araba silkeliyor.Gazdan ayağımı çekip tekrar tam gaz yapınca kendini
    topluyor.
    (***Servise bir baktır. Böyle bir sorun bende yok******* yazmışsın*****)

    Ben 1. vitezi kalkışta kullanırım. onun haricinde araç eğer akıyor ise daima 2. vitezi kullanarak kalkarım ve agresifliğim tutmadığı müddetçe
    1. 1000-1500 devir arası kullanırım.
    2. 1500-2500
    3. 2500-3500
    4. 3000-4500-5000
    5. 3500-5500-çok nadir 6000

    Araçta gördüğüm hissedilir sorun 2 sıkıntım var,

    1. Yüklü olduğumda daha çabuk hissediliyor. Araç rampayı görmeden devirden düşüyor.
    2. Bazen ayağını gazdan çektiğinde sanki motor stop ediyomuş gibi kendini anormal kasıyor. Ondan sonra katır gibi gitmem diyor. Taki gazı dipleyene kadar.

    Derler ya hasta doktoruna düşmeli. Bizde malesef ustasına düşemedik.

    Fazla uzun yazdım özür dülerim. Yinede yukarıda vediğin bilgiler için teşekkürler.




  • UZUN YAZDIM DİYORSUN, BİR DE BENİ GÖR..
    Verdiğim bilgiler 99 trafiğe çıkışlı 2000 model yumurta kasa tabir edilen sizinkiyle aynı olan modeldir. Benimki son defa üretilenlerden... Sizinkiyle bir farkı yok.
    Sorunlarına gelince benim araç 2000 model olduğu halde benzer sorunlar yaşıyorum. Şöyleki bahsettiğiniz silkelemeyi ancak motor soğukken yeterince devirlendirmezsem bazen yaşıyorum. Ben genelde 2800-3000 devir arası vites değiştiririm. Sakin kullanırım. Aracı 2003'te emekli bir amcadan ilk el olarak aldım. Genelde şehir içi kısa mesafede ve devirsiz kullanıldığı için motor açılmamıştı. Kalkışlarda ve ivmelenmelerde daha çok zorlanıyor ve kasılıyordu. Ben aldıktan sonra motoru biraz açmayı başardım. Şimdi daha seri hatta biraz yüklenirsem gaza tabiri caizse patinaja kalkıyor. Ancak yine de ilk kalkış ve hızlanmalarda seri değil ama hızlanmalarda ivmelenmeyi çok olmasada eskisine göre hissediyorum koltukta. Ben bu zamana kadar aracın bakımlarını sürekli serviste yaptırdım. Kayışlar filtreler v.b diğer değişecek malzeme hep orijinaliyle değiştirildi. Tek değişmeyen son susturucu aldığımda da servis içindeki malzemnin dağıldığını ve performans ve yakıt tüketimine etki edeceğini söylemişti. Ben ses olarak bir şey hissetmediğim için bu güne kadar değiştirmeye gerek duymadım. Ama artık onunda değişme zamanı geldiğini düşünüyorum. Dediğim gibi ilk aldığımda araç kavruktu yani açılmamıştı. Ama 3000 devirin üzerine şişirdiğimde örneğin 3. viteste ve 5250-5500 devir aralığında 130-135 (düz yolda) rahat görüyordu. Sonrasında kötü benzin tecrüben oldu. Onun etkilerini düzelteyim derken (yağ katkıları ile) Bu performansını kaybetti. Şimdi aynı devir aralığında 110-115 anca görüyorum o da zorla. Benim düşüncem üç noktadan kaynaklanıyor. Çünkü diğer bütün her şeyi normal. Onlarda; 1. Yağ katkıları belli bir aşınmaya yol açtı motor kompresyonu düştü. 2. Aracıma piyasadan spoiler takdırdım sonrasında yavaşlama oluşturdu. 3. Diğeri de son susturunun tamamen dağılmış olması egzosu tıkayarak performansı etkiliyor. Bunun yanında frenlere ayar yaptırmıştım biraz sıkı olabilir.
    Ben de %80 şehir içi kullandığım için 5-6 ayda bir Würth marka benzin katkısı kullanıyorum Bunu kullandığımda araç biraz rahatlıyor ve sesi inceliyor.
    Benim motor ustası bacanakta 2000 model 1.5 16 Valf yeni kasa accent var. Araç şu an 90 bin km'de performans olarak benimkiyle karşılaştırılamayacak kadar fark var. Onunki tabiri caizse uçak gibi. Tabi o bu işin ustası olduğu için aracına ince ayarlar bakımlar yapmış olabilir. O benim araçla ilgili hızlanmasından falan şikayet edince motor zayıf aslında bu motor yeni kasadaki 1.3 mpi ile aynı diyor. Benimkiyle aynı olan bir aracı bir kere kısa mesafede kullandım benimkinden daha atak diyebilceğim belirgin bir fark göremedim. Ancak devir artıkça 2800 civarından sonra araç kendini kasmaya başlıyor. Eskisine oranla kompresyon daha zayıf (yani gaz pedalında hissettiğim dolgunluk eskisine oranla daha az) Bu durumu henüz çözemedim. Ne yapsamda eskisi gibi 3. viteste 130 km/h yakalayamıyorum. Normal kullanımda başka bir şikayetim olmadığı için böyle bir kaç sene daha kullanıp değiştircem İnşaallah.
    Senin rampada yaşadığını söylediğin devirden düşme olayını bende yaşıyorum. Araç uzun ve dik rampalarda bir de yüklü ise (Örneğin Bursadan -Çevre yolundan çıkıştaki dik rampada olduğu gibi) şişiyor. Ne yapsan etsen boşken bile bu rampayı ancak 80 ile ve 3. viteste çıkabiliyorsun. Araç resmen kesiliyor. Uzun yolda 97 oktan kullanınca çok iyi performans veriyor ve rampalarda daha az sorun yaşıyorsun. Ama 97'yi yine de tavsiye etmiyorum. Şehiriçi özellikle iyi yanma olmadığından kurumlanma yaptığını düşünüyorum.
    Gördüğün gibi ben de arabama çok düşkünüm ve üzerine çok düşündüm ama bir noktadan sonra bilgi vebecerin yetmiyor ve iyi, güvenilir bir usta da bulamıyorsun. Belki bu modellerin özelliği böyle bunu böyle kabullenmek gerekli..
    Paylaşmak istediğin başka problemler olursa yardımcı olmaya çalışırım..

    S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkngzr -- 1 Mayıs 2007; 15:34:51 >




  • Açıklamların için gerçekten teşekkürler. Bu bilgiler bende gerekli netliği kazandırdı gibi.

    Ancak şunu Şunu belirtmek isterim. yumurta kasalardaki 1.3 lerin hepsi karbürütörlü, 1.5 lerin hepsi enjeksiyonlu imiş.
    yumurta kasadan yeni keskin görünüşlü kasaya geçtikten sonra 1.3 lerde yine karbürütörlükler bir süre devam etmiş. Son olarak 1.3 lere mpi sistemini ekledikten sonra 1.3 ler düzelmiş.

    Yoksa Yeni kasa accent ler 1.5 değil , 1.6 ve 12 v değil , 16 v . Buda aralarında performans olarak korkunç fark ediyormuş. 2 püskürtme 1 çıkış 12v-- 2püskürtme 2 çıkış 16v (Ukalalığımı mazur gör)

    Ancak şunu canıyürekten söyleyebilirim. Gaz kullanmadığım halde şehir içinde millet çok yakıyor diye bağırıyor. Bende böyle bir problem yok. Wv ler yanında halt yemiş. Çok az yakıyolar. (1.3 le hemen hemen aynı)

    Senin çekiş sorunun son susturucudan olduğu (aracın bakımlı olduğu için belirtmek isterim.) kesin
    Doğru teşhis. Çünkü bu aletlerde 2 normal 1 manifolt çıkışı süzgeçli susturucu var.
    Son suturucuda yada çıkış susturucusunda bir problem varsa çekiş ve kompresyonu korkunç etkilemekte.

    Kazasız ve hayırlı yolculuklar dilerim. Saygılar.




  • İyi dileklerin için sağol..
    Paylaşıldıkça bilgiler çoğalıyor...

    "...Senin çekiş sorunun son susturucudan olduğu (aracın bakımlı olduğu için belirtmek isterim.) kesin
    Doğru teşhis. Çünkü bu aletlerde 2 normal 1 manifolt çıkışı süzgeçli susturucu var.
    Son suturucuda yada çıkış susturucusunda bir problem varsa çekiş ve kompresyonu korkunç etkilemekte..."

    Ben bu susturucular üzerine biraz araştırayım. Son susturucunun dağıldığını kesin biliyorum ama çıkış susturucusunu bilmiyorum. Bu susturucu da diğeri gibi değişebiliyormu veya süzgeç temizlenebiliyormu acaba?

    Bir de; ukalalık olarak görmüyorum. Ben yanlış anlattım galiba. Benim bacanağın kastettiği 2000 ve üstü yeni kasanın 1.3 mpi 12V. olan ile 2000 öncesi yumurta kasanın 1.5 mpi 12 V (Bizdeki) motorun aslında hacimler farklı görünsede temelde aynı motor olduğu yönünde. Bana yeni kasa 1.3 mpi alacaksan 16 V. olanını araştır ondan al der hep. Ama ben hiç 1.3 mpi 16 V. olana rastlamadım. Bildiğim kadarıyla 2000 sonrası 1.3 karbüratörlü yok. 2000 sonrası İlk çıkanlar 1.3 mpi 12 V. ve bacanaktakı gibi 1.5 mpi 16V. Yanılmıyorsam 1.6 mpi 16 V olanlar 2004 sonrası çıktı. Bu bilgilerden son söylediğim hariç eminim..
    Görüşmek üzere...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogunmas

    Bildiğim kadarı ile 94-99 arası gls-ls-lx araçlarda katalizör yok. Bu yüzden kurşunsuz yerine normal eski Kurşunsuz kullandım sorunlarım devam ediyor.

    Standart süper bulduğumda kullanıyorum. Zaten Servis tavsiyesi süper (Ama kuşunsuz mu kurşunlumu bilemem) benzin oktanları aynı.

    Mecburiyetten çevreci olamıyoruz :(



    benim araba 95 gls. katalizör var. orijinal olduğu için yenilerinden farklı olabilir.
  • bi yanlışlık yo demi ..Eminsin.
  • kendim fiilen görmüş değilim. bana söyleneni bildirdim.
  • 98 ls de katalitazör var. hafta sonu sanayideydim.ustaya sordum var dedi . sürücü koltuğunun altında yuvarlak bi parça.
  • ... Sözüm açtığım konu ve konu yazarlarının dışında tutulsun lütfen. Yanlış anlaşılmak istemem.....

    Hyundai formunu inceliyorum da Dostlar,

    Genelde yüksel model araçların bilgilendirilmesi yapılıyor. :)

    Ancak onlarda diğer düşük modelli araçlara göre ne kadar sorun çıkabilir ki! (Özel durumlar hariç)
    Araç cinsi ve modellerine göre gruplar konularını tartışsa fena mı olur acaba. Gets te çıkan sorun Accent te olmaz ki, yada dizeldeki motor sorunu Benzinli aracı ilgilendirmez.

    Ayrıca yanlış anlaşılmak istemiyorum ancak affınıza sığınarak söylemek zorundayım. Forumda yazı yazmak ve konuyu geçiştirmek yerine biliniyorsa konuya vakıf isek birbirimizi bilgilendirelim.

    Acaba daha doğru olmaz mı, Doğruya daha çabuk ulaşılır derim.
  • Kardeş performans düşüklüğü genellikle bujilerden,hava filtresinden,debriaj baskı balatasından kaynaklanıyordur.Araç 100 küsür bindeydi galiba.Balatası azalan araba baya kasar bassan gitmez bi şanzumana baktır derim.1.5 motor gayet yeterli bu araca uçurması lazım arabayı. Lastiği jantları değiştirmek istiyorsan 175'e 15 jant tam oturur hem yoltutuş düzelir hem konfordan kaybetmezsin seçim senin kazasız belasız sürüşler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogunmas


    ... Sözüm açtığım konu ve konu yazarlarının dışında tutulsun lütfen. Yanlış anlaşılmak istemem.....

    Hyundai formunu inceliyorum da Dostlar,

    Genelde yüksel model araçların bilgilendirilmesi yapılıyor. :)

    Ancak onlarda diğer düşük modelli araçlara göre ne kadar sorun çıkabilir ki! (Özel durumlar hariç)
    Araç cinsi ve modellerine göre gruplar konularını tartışsa fena mı olur acaba. Gets te çıkan sorun Accent te olmaz ki, yada dizeldeki motor sorunu Benzinli aracı ilgilendirmez.

    Ayrıca yanlış anlaşılmak istemiyorum ancak affınıza sığınarak söylemek zorundayım. Forumda yazı yazmak ve konuyu geçiştirmek yerine biliniyorsa konuya vakıf isek birbirimizi bilgilendirelim.

    Acaba daha doğru olmaz mı, Doğruya daha çabuk ulaşılır derim.


    Haklısınız.
    Bu araçları kullananlar , Foruma yazdıkça , Konu ile ilgili bilgiler artacaktır. Benim araba 2004 model olduğu için , Yumurta kasalar için pek fazla bir şey yazamıyorum. Yalnızca Dizaynı Hoş Güzel arabalar diyebiliyorum.
    Bilgilenmek için , Bu modelleri kullananların daha fazla yazı yazması gerek.




  • 99 Lx Gümüş gri pzt günü sattım herşeyi orjinal 58.000 km deydi. 1 yıldır eşim kullanıyordu hiç problem yaşatmadı Valla. Süper arabaydı.
  • Bi de kaça sattığını yazarsan çok güzel olacak.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tnskc

    99 Lx Gümüş gri pzt günü sattım herşeyi orjinal 58.000 km deydi. 1 yıldır eşim kullanıyordu hiç problem yaşatmadı Valla. Süper arabaydı.
  • Modele göre fiyat aralıkları :)

    Model Yıl Km Renk Fiyat İl / İlçe
    Accent GLS 1994 145000 Kırmızı 6.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1995 78834 Gümüş Gri 9.000 YTL İstanbul
    Accent GLS 1995 82000 Kırmızı 9.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1995 92000 Beyaz 8.750 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1995 125000 Mavi 8.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1996 104000 Beyaz 8.750 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1996 172500 Beyaz 8.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1996 145000 Yeşil 9.750 YTL İstanbul
    Accent GLS 1996 96000 Beyaz 10.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1996 67000 Gümüş Gri 9.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1996 81000 Kırmızı 10.250 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1996 100000 Beyaz 7.750 YTL İstanbul
    Accent GLS 1996 150000 Beyaz 9.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 108000 Gümüş Gri 10.250 YTL İstanbul
    Accent GLS 1997 170000 Gri 9.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 126000 Mavi 11.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 62000 Beyaz 11.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 110000 Bordo 8.750 YTL İstanbul
    Accent GLS 1997 114000 Gümüş Gri 9.750 YTL İstanbul
    Accent GLS 1997 135000 Beyaz 9.750 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 112500 Yeşil 8.750 YTL İstanbul
    Accent GLS 1997 80000 Yeşil 9.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 116000 Beyaz 11.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 150000 Yeşil 9.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 86263 Mor 9.750 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1997 65000 Gri 11.300 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 98000 Gri 9.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 164000 Lacivert 10.000 YTL İstanbul
    Accent 1.5 1998 205000 Mavi 9.250 YTL İstanbul
    Accent GLS 1998 125000 Yeşil 10.750 YTL İstanbul
    Accent GLS 1998 132000 Bordo 9.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 140000 Bordo 10.250 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 112000 Beyaz 10.250 YTL İstanbul
    Accent GLS 1998 125000 Beyaz 10.500 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 100000 Bordo 10.250 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 112000 Gümüş Gri 11.250 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 38000 Beyaz 11.800 YTL İstanbul
    Accent 1.5 GLS 1998 80000 Beyaz 11.350 YTL İstanbul




  • Bu fiyatlar yüksek.
    2000 model yumurta kasa GLS 10.500 ytl ye aldık 3 ay önce . Pazardan.
  • Sahibinden.com sahipleri öyle diyo. Ben demiyorum :)
  • Çin malı otolar başımıza dert olurmu acaba arkadaşlar !!
  • 96 Accent GLS , Debriyaj teli burcu aşınmış.

    Canı sıkıldıkça burç yerinden çıkıyor. 1-3-5 çalışıyor diğerleri çalışmıyor.

    Sadece burcu sordum yokmuş takım satılıyormuş. Bende burca yanmaz bi soba sızdırmazlık bandı sardım idare ediyor.

    Arkadaşlar bilgisi olan varmı sadece burç satan bi yer bulabilirmiyiz. tek burç
    satılmadığı için takım tel ile için 45-70 ytl arası fiyat isteniyor

    Yardımcı olabilen bir arkdaşımız varmı ?
  • 1999 model yumurta kasa accentim var..Arabamda ABS ve AIRBAG sistemi ile ilgili 2 tecrübemi paylaşmak istiyorum.. AIRBAG lambası normal şartlarda 6 sn flaş yaparak sönmelidir. (TEST) Arabamda bu lamba flaş yapıyor ama sönmüyordu. Servise götür resetlesinler dediler. Gittim.Servisin elektrikçisi eline Hiscan isimli bi cihaz aldı.Sistemi resetledi.. 20 lira parayı bayıldım..Buraya kadar güzel..Servisten çıktım ve 20 metre gitmeden lamba tekrar yandı.. Hemen geri dönerek şikayetimi yineledim.. Aynı işlemi uyguladılar. Lamba gene söndü. Ama çıkar çıkmaz gene aynı şey oldu.. Bi sürü söylenerek eve döndüm. Yaparmıyım yaparım dedim.. Direksiyondaki hava yastığını söktüm..Baktım herşey normal..Geri taktım.Direksiyonun hemen altında bi kapak var kullananlar bilir.. O kapağı açtım.BURAYA DİKKAT !!Hava yastığından gelen sarı bi kablo var. Söktüğüm kapağın altında bu kabloya ek yapıldığını gördüm. Eki açtım kontağı çevirdiğimde lamba flaş yaparak direk yanmaya başladı.Minyatür pense yardımıyla kabloları sıkı bi şekilde tutup tekrar denediğimde ise bingoo flaştan sonra lamba söndü. Sistem normal çalışmaya başladı.Anında pasta lehim havya triosundan faydalanarak arızayı giderdim.2 yıl oldu lamba hala olması gerektiği gibi yanıyor..
    ABS sisteminde ise şehirler arası yolda giderken pat diye ABS lambası yandı.Frenleri yokladım normaldi.Freni kazıklayınca doğal olarak ABS nin devreye girmesini bekledim ama olmadı. Bi benzinliğe girdim hemen.Sağ ön lastiği söktüm. Birazda şansın yardımı ile oradaki sensörü buldum.Sadece iki damla mazotla temizledikten sonra kontağı çevirdim test ve bi daha yanmadı. Emniyetli bi şekilde 350 km yolu geldim :)
    Kazasız Belasız hayırlı yolculuklar.....

    NOT: Bu arada elinde bizim arabaların kablo şeması olan bi arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa memnun olurum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidus -- 23 Temmuz 2007; 22:12:33 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.