Şimdi Ara

ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.976
Cevap
7
Favori
159.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtlcsns

    Arkadaşlar Nvidia yeni sürücü yayımlamış, ilgilenenlere.

    http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us



    Hocam sen yükledinmi yeni versiyonu? Ya da kullanan warmı??
  • Arkadaşlar merhaba, ben bir laptop almak üzereyim hatta düne kadar asus n61vg 280dv ye karar vermiştim ama acer'a da bakmak istedim AS5739G-964G32MN gerçekten hoş gözüküyo, özellikle asustan farklı olarak ddr3 olması ve gt240 olması beni cezbetti, hdd 320 sadece ama çok da önemli deil, sormak istediğim şey şu, daha önce hp pavillion vardı ve fanın aşırı çalışması, aşırı sesli çalışması ve buna rağmen ısınması beni deli ediyordu, gördüğüm kadarıyla 964G32MN'de de fanla ilgili bir sıkıntı var fan konusunda hassas(laşmış) biri olarak acer'ı almalı mıyım, bir de teknis servis desteği önemli ve internetten bununla ilgili pek yorum bulamadım, o konuda görüşünüz nedir?
  • arkadaşlar wirelessi denemek için kullandığınız bir yöntem varmı?Benimkisinde problem olduğunu düşünüyorum nasıl deneyebilirim bir bilgisi olan?

    birde mutu hocam wireless kartta problem çıkabiliyor yazmışsınız incelemde;siz bunun için ne yaptınız denemeniz nasıl oldu 8700 işlemcili modeli kullanıyorum..
  • arkdasa mutlu bana dayanarak yazdi .. alirken denesinler diye bende bozuk cikti. .bozuk olduğu bariz belli dier odadan baglanamazsinizç.... ara dersin bi bulur bi bulmaz. .. yan odadan bağlanamaz yani.. anca dibinde bağlanir wireles bi kaç kişiden daha duydum forumda 2 arkadas var boyle ama sans bu alirken deneyin yani.... yuzde 1 belki 1000 de 1
  • bende durduk yere bağlantı kopuyor sonra bi daha bağlanıyor.. ve uzaktaki bi sinyalden aldğım 3 cubuk ama evin içindekinden de 3 cubuk ortalama 24mbps..
    anlamadım walla deneyebileceğimiz bi yazılım da varmı yokmu bilmiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OceanEagle1453

    Arkadaşlar merhaba, ben bir laptop almak üzereyim hatta düne kadar asus n61vg 280dv ye karar vermiştim ama acer'a da bakmak istedim AS5739G-964G32MN gerçekten hoş gözüküyo, özellikle asustan farklı olarak ddr3 olması ve gt240 olması beni cezbetti, hdd 320 sadece ama çok da önemli deil, sormak istediğim şey şu, daha önce hp pavillion vardı ve fanın aşırı çalışması, aşırı sesli çalışması ve buna rağmen ısınması beni deli ediyordu, gördüğüm kadarıyla 964G32MN'de de fanla ilgili bir sıkıntı var fan konusunda hassas(laşmış) biri olarak acer'ı almalı mıyım, bir de teknis servis desteği önemli ve internetten bununla ilgili pek yorum bulamadım, o konuda görüşünüz nedir?



    bende de aynı modelden var, ısınma olmaması çok güzel.. hatta elimi koydugum yerler bile ısınmamakta :) yüksüz 40 derecelerde pc...

    hatta elimin ısınmamasına ve bız gibi notebooka o kadar çok alışmışım ki, geçenlerde arkadaşım hp makinesini verdi format atmam için... kullanırken elim ısındı ve acaip rahatsız oldum :) sonra makineme dönünce işte dünya varmış dedirten soguklık..
    bence makine cok güzel, fan sesini bu serinlige değişmiyorum ve fan sesi umurmda degil acıkcası. bazı arkadaslara cok sorun olarak görünebilir bu bir bilgisayarda aradıklarınızla alakalı olarak değişmektedir.

    teknik servis ise TR' de bu kadar satan bir pc nin teknik servisi nasılsa, ACER'ında öyle :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    arkdasa mutlu bana dayanarak yazdi .. alirken denesinler diye bende bozuk cikti. .bozuk olduğu bariz belli dier odadan baglanamazsinizç.... ara dersin bi bulur bi bulmaz. .. yan odadan bağlanamaz yani.. anca dibinde bağlanir wireles bi kaç kişiden daha duydum forumda 2 arkadas var boyle ama sans bu alirken deneyin yani.... yuzde 1 belki 1000 de 1


    olduk olmadık zamanlarda torrentten download yaparken falan internet bağlantısı yok diyor.Naapsam ya karar veremedim.
    Modemde problem war desem uzun süredir kullanıyorum bundan once de DELL kullanıyordum onda böyle bir problem yoktu.. Karşılaştıraibileceğim başka da aynı makinadan görmedim onun için bir fikrim yokk..

    Forumda 2-3 kişide bu problem çıktı demiştin kimlerdi bunlar hatırlıyormsun acaba olan olaylar aynı mı bi sormak lazım..
  • http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031062&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR

    arkadaslar bu modelı almayı dusunuyorumda 2.13 luk hıza takıldım . dusuk geldı bıraz acıkcası ama ne kadar bı sorun olur bu kestıremedım bılgısı olan paylasırsa cok sevınırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    Arkaadaslar iyi gunler

    5739g fun problemi icin konuyu acan arkadasin koydugu programi kullaniorum/ Fun artik surekli calismasada yinede bir explorer pencereside acsam 1 dakikada bir devreye girior. Vatan bilgisayardaki biri bunun laptopun kullandigi kalitesiz funla ilgili oldugunu ve diger yuksek islemcili modellerde fun devreye girsede bole bir ses olmadigini soledi. Bu dogrumu ? baska laptop kullanan arkadaslar bu konuda ne diorlar?

    birde bios guncellemesi bekleyenler fazla heveslenmesin cunku gecen gun acer musteri hizmetlerinden biri bana bu fun in problem degil tam tersi islemciyi korumak icin konuslmus bir sey oldugunu ve bu yolla laptopun daha saglikli calistigini soledi. ben bu aciklamadan sonra acikcasi pek bir bios update filan beklemiorum


    ---Fan, programı kullandığınız halde duruyor ama çok geçmeden hemen çalışıyorsa fan on ayarını bir miktar daha arttırabilirsiniz..

    Mesela normalde Fan On:55 Fan Off: 50 ise; Fan On: 60 Fan Off: 53 yapabilirsiniz.. Böylece fan daha fazla süre kapalı kalacaktır.. Doğru ayarı deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz..


    ---Bir ikincisi fanın sürekli olarak çalışması fanın kalitesiz olmasından kaynaklanmamaktadır tam aksine laptopun doğru kodlanmayan bir biosla gelmesindendir.. Bu tamamen biosla alakalıdır.. Bioslarda fanın nezaman nekadar devreye gireceğini belirleyen komutlar vardır.. Daha önce de söylediğim gibi eski bilgisayarım monsterde doğru bir fan ayarını tutturmaları 4-5 biosu bulmuştu.. Benim verdiğim program yeni biosu bekleyemenlere (ben gibi) ve fan sesinden kurtulmak isteyenlere bir çaredir.. Fanın sürekli çalışmasını kafaya takmayanlar da tabiki olacaktır.. Ki bir arkadaşımızın da söylediği gibi bu sayede alet sürekli olarak soğuk kalmakta..


    ---Üçüncüsü wirelessla ilgili sorun yaşayan kaç arkadaş var bilmiyorum ama benim laptopum P8700 modeli ve daha önce de söylediğim gibi aldığımdan beri netten indirme yapmaktayım ve şuana kadar wirelessla ilgili bir problem yaşamadım.. Bu sanırım çok çok nadir bir sorun..


    Johny6
    ;

    2.13 lük işlemci şuanda piyasadaki işlemcilerle kıyaslarsak ortalama bir işlemci sayılır.. Şunu söyleyebilirimki çoğu uygulama için yeterlidir.. Laptopu ne amaçla kullanıcaksınız bilmiyorum ama çoğu oyunu da bizim işlemcilere göre (P8700 2.53) çoğu güncel oyunda yüzde 10-15 performans kaybedersiniz.. Daha fazla oynamaz.. İşlemci dışında zaten bütün modeller tıpa tıp aynı.. Yalnız teknosadan daha ucuza bulabileceğiniz yerler mutlaka vardır nette araştırma yapmanızı öneririm..
  • Mutu

    bende xp yukledım ancak her seyı yuklememe ragmen 4 adey bılınmeyen aygıt kalıor Internal Bus bılmem ne ? nedır bu yaw? bunları nasıl yuklıcem

    bırde benb bıostan hdd ı ıde yaptım su an ole calısıor Bu dogrumu baska bır yontem vartmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thenlee


    quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    arkdasa mutlu bana dayanarak yazdi .. alirken denesinler diye bende bozuk cikti. .bozuk olduğu bariz belli dier odadan baglanamazsinizç.... ara dersin bi bulur bi bulmaz. .. yan odadan bağlanamaz yani.. anca dibinde bağlanir wireles bi kaç kişiden daha duydum forumda 2 arkadas var boyle ama sans bu alirken deneyin yani.... yuzde 1 belki 1000 de 1


    olduk olmadık zamanlarda torrentten download yaparken falan internet bağlantısı yok diyor.Naapsam ya karar veremedim.
    Modemde problem war desem uzun süredir kullanıyorum bundan once de DELL kullanıyordum onda böyle bir problem yoktu.. Karşılaştıraibileceğim başka da aynı makinadan görmedim onun için bir fikrim yokk..

    Forumda 2-3 kişide bu problem çıktı demiştin kimlerdi bunlar hatırlıyormsun acaba olan olaylar aynı mı bi sormak lazım..


    Modemin ayarlarına gir, modemin yayın yaptığı kanal numarasını örneğin 11 yap öyle bir dene. Büyük olasılıkla düzelecektir. Sorun çözülmezse 12 yap tekrar dene. Yalnız bu kanalı değiştirdikten sonra modemi yeniden başlatman lazım. Tabi bu yeniden başlatma işlemini modemin düğmesinden yapma :). Şimdi çoğu modemde değişiklik yapılan sayfada "Kaydet" butonu da oluyor. Ona tıklarsan değişikliği birkaç saniye içinde kaydeder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtlcsns -- 5 Aralık 2009; 9:00:43 >
  • Şu ses sorunu hakkında ve hdd partition hakkında bunu başarmış birileri 64 bit içinde güzel bir açıklama yapsa fena olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diday

    arkadaşlar az bir araştırma sonrası aşağıdaki modeli almaya karar verdik.
    bilgisayarda autocad ve 3dmax photoshop gibi programlar kullanılacak.
    bu programları kullanan varmı acaba bilgisayarında performansı yeterli mi acaba?

    Birde ben en ucuz bimekste buldu. bimeks güvenilir midir daha ucuza bir yerden bulma şansım var mı?

    wireless sorunundan bahseden arkadaşlar test edin öyle alın diyorlar.. aldığımız yerde wireless'ı açıp deniyecek miyiz herhangi bir ağı görüyor mu diye yoksa başka bir test yolu da var mı ? yani eğer aldığımız yerde zaten wireless sağlayıcı yakındaysa nasıl test yapacağız.

    yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Acer Aspire AS5739G-874G32Mn (LX-PH602-210)
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/107965/acer-aspire-as5739g-874g32mn-lx-ph602-210-.aspx


    arkadaşlar mesaja cevap alamadığım için yukarı taşıyorum.. teşekkürler..
  • arkadaşlar AS5739G-874G32Mn 'in bus hızı bimeksin sitesinde yazdığı gibi 800 mhz mi yoksa vatanda yazdığı gibi 1066 mhz mi?
  • Arkadaşlar parmak izi okuyucusu neden yok anlamadım ?????
  • arkadaslar wireless a nasıl baglanılıyor bunda hic bir sekilde yapamıorum.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayasun

    arkadaşlar AS5739G-874G32Mn 'in bus hızı bimeksin sitesinde yazdığı gibi 800 mhz mi yoksa vatanda yazdığı gibi 1066 mhz mi?


    Bendeki 1066MHz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayasun

    arkadaşlar AS5739G-874G32Mn 'in bus hızı bimeksin sitesinde yazdığı gibi 800 mhz mi yoksa vatanda yazdığı gibi 1066 mhz mi?


    Hocam bus hızları 1066mhz yanlış yazılma vardır.Anakartın chipseti PM45 T6600 işlemciler 800mhz oldugunu biliyorum ama P işlemciler 1066 veriyoluna sahip..
  • mutu07 arkadaşım senin yazılarını okuduktan sonra sitenin yararlı bir site olduğunu anladım ve üye oldum bende Acer Aspire AS5739G-654G32Mn (UN751AC51) aldım ancak hdd tek bölüm olarak geldi vista home ile beraber ben bunu nasıl ikiye bölebilirim.Acer windows 7 yükseltmesinde 20 dolar kargo ücreti varmış eğer yükseltme yaparsam bana windows 7 cdsimi gönderecekler bilgin varmı bu konuda ve son sorum 32bit 64 bit arasında ne fark vardır bit olayı bilgisayarlamı alakalı yoksa işletim sistemi ilemi ilgili yani ben bilgisayarıma 64 bit işletim sistemi kurabilirmiyim sen ne tavsiye edersin 32 mi 64 mü şimdiden tşk ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turok51

    Arkadaşlar parmak izi okuyucusu neden yok anlamadım ?????


    Parmak izi Türkiyeye giren modellerde malesef bulunmamakta hatta yurtdışında bizim modellerde dahili Tv kartı da bulunmakta ama Türkiyede yok..

    quote:

    Orijinalden alıntı: soldier2002

    mutu07 arkadaşım senin yazılarını okuduktan sonra sitenin yararlı bir site olduğunu anladım ve üye oldum bende Acer Aspire AS5739G-654G32Mn (UN751AC51) aldım ancak hdd tek bölüm olarak geldi vista home ile beraber ben bunu nasıl ikiye bölebilirim.Acer windows 7 yükseltmesinde 20 dolar kargo ücreti varmış eğer yükseltme yaparsam bana windows 7 cdsimi gönderecekler bilgin varmı bu konuda ve son sorum 32bit 64 bit arasında ne fark vardır bit olayı bilgisayarlamı alakalı yoksa işletim sistemi ilemi ilgili yani ben bilgisayarıma 64 bit işletim sistemi kurabilirmiyim sen ne tavsiye edersin 32 mi 64 mü şimdiden tşk ederim.


    Vista kullanmadığım için birey söyleyemiyorum ama ben kendim herzaman Partition Magic adlı programı kullanmaktayım.. Forumlarda nasıl yapıldığını anlatan yazılar vardır.. Vaktim olsa buraya bir anlatım yapmayı düşünüyorum aslında soran çok fazla insan var..

    Win7 yükseltmesininin ayrıntısını (fiyatını) benimkinde dahili olarak geldiği için bilemiyorum.. Bu yükseltme olayını forumda bilenler mutlaka vardır.. Olmazsa Acer destekten de bilgi alabilirsiniz.. Büyük bir ihtimalle CD gönderiyorlardır.. Yoksa netten indirme yapıp size orjinal cd key verirler başka da seçenek yok zaten..


    32 bit 64 farkı aslında halen tam olarak kullanılmamakta.. Zira bu tamamen kodlamayla alakalı bir durum.. İşlemcinizin 64 bit olması yetmez aynı zamanda İşletim sisteminizin de 64 bit olması gerekir, sadece işletim sisteminizin 64 bit olması yetmez aynı zamanda kullandığınız yazılımın da 64 bit olması gerekir (Autocad, Photoshop, oyunlar)..

    Kısacası 64 bit daha fazla yaygınlaşırsa yazılımların ve işletim sisteminin performansı da okadar artacaktır.. Ama malesef şuanda birçok uygulama ve oyun 64 bit işletim sistemlerinde sorun çıkarmakta.. Sorunsuz birşekilde kullananlar da var mutlaka ama sorunsuz çalışanlar daha çok gündelik yani herzaman kullandığımız oyunlar ve programlar.. Ama iş uzmanlaşmaya ve ayrıntıya girdiğinde 64 bit bazen sorun çıkarabiliyor.. Buyüzden arkadaşımın Acerındaki dahili 64 bitlik Win7 yi 32 bite çevirdik..


    quote:

    Orijinalden alıntı: diday

    arkadaşlar az bir araştırma sonrası aşağıdaki modeli almaya karar verdik.
    bilgisayarda autocad ve 3dmax photoshop gibi programlar kullanılacak.
    bu programları kullanan varmı acaba bilgisayarında performansı yeterli mi acaba?

    Birde ben en ucuz bimekste buldu. bimeks güvenilir midir daha ucuza bir yerden bulma şansım var mı?

    wireless sorunundan bahseden arkadaşlar test edin öyle alın diyorlar.. aldığımız yerde wireless'ı açıp deniyecek miyiz herhangi bir ağı görüyor mu diye yoksa başka bir test yolu da var mı ? yani eğer aldığımız yerde zaten wireless sağlayıcı yakındaysa nasıl test yapacağız.

    yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Acer Aspire AS5739G-874G32Mn (LX-PH602-210)
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/107965/acer-aspire-as5739g-874g32mn-lx-ph602-210-.aspx


    Bimekstekinin fiyatı uygun gibi..Zira vatanda daha pahalı..
    http://www.vatanbilgisayar.com/acer-as5739g7-874g32mn-as5739g-core2duo-p8700-2.53ghz-4gb-320gb-dvdrw-15.6cam-1024mb-gt240m-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=40252


    Aynı laptoptan hem bende hem de çok yakın arkadaşımda var. Yukarıdaki inceleme de bu modele ait Bence az çok performansını karşılaştırmış olmalısınız.. 3dmax gibi uygulamalar işlemci ve ekran kartı gücüne abanırlar.. Photoshop ise daha çok işlemci ve harddiske..

    Bence uygulamalarınızı sorunsuz birşekilde çalıştırabilirsiniz.. Yalnız dah fazlasına ihtiyacınız olur mu bilemiyorum.. Çok sabırsızsanız ya da performansı beğenmezseniz bundan iyisi sadece Monsterde var onların da fiyatları 4-5.000 tl civarı.. Daha pahalı olanlar da mevcut..

    Wireless sorunu çok nadir çıkıyor alırken kurulumdan sonra denemenizde fayda var.. Olmadı sorunu aldığınız yere anlatır ve değiştirme sözü alırsınız ki servise vermeden önce değiştireleri gerekir..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.