Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5745G KULLANICILARI KULÜBÜ ( AS5745G / i7 740Q / 2gb nvidia420m) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
7
Favori
117.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inistanbul

    arkadaşım ekran kartının gb tına bakarak iyi olduğu anlaşılamaz kesinlikle, içinde bir sürü ufak detaylar var, transistör sayısı, bit'i, çekirdek hızı falan totalde oyun performansına ve benchmark puanına bakılır... özetle 5650 büyüktür gt420m den, 4 gb olması kafanızı karıştırmasın isterse 6 7 olsun :)



    quote:

    Orijinalden alıntı: inistanbul

    laptop alırken oyunlarda daha çok performans istiyosanız 5650 ve üstü grafik kartı tercih etmeniz daha iyi olurdu



    tam niyet ettim böyle dedin içime kurt düştü :) şimdi ben pek anlamam bitmiş pireymiş :) ben bunla bütün oyunları sorunsuz oynarmıyım :D




  • Bu pc ne derece ısınıyo kullananlar biraz yorumlasın ya :) kafayı yemeye az kaldı
  • Beyler ısınıyo tabi ısınmasına, buzdolabı değil ki bu! full oyun oynarken saatlerce yandaki fandan ateş gibi üflüyo ama bu tüm laptoplarda olduğu kadar. anormal bişi yok. toşibada da bu böyle, macintosh ta da. 1 aydır kullanıyom. çok memnun kaldım. hele bi de 1624TL ye almıştım vatandan günün indiriminden geçen ay. tadından yenmiyo.

    ATI nin 5650 siyle benchmarklarda geri kalıyo diyolar. inanmayın! atiler benchmarklara yönelik aldatıcı test sonuçları ortaya çıkarıyor. bu konuda merakı olan arkadaşlar okusun detaylı bilgi alsın buradan.

    http://www.pcworld.com/article/110896/nvidia_ati_accused_of_altering_benchmarks.html

    isteyen google da aratıp bu konuda bilgi alabilir. Nvidia'nın Physics ve CUDA teknolojilerini destekliyo bu kart. birçok oyun ve autodesk programları da bunlara göre yazılım yapmış zaten.

    Kısacası hakkını veren bi makina. Düşünmeden alınabilir.




  • Selamlar İyi Bayramlar

    Cihazda normal işler yaparken (internete girmek, ufak çapta oyunlar oynamak, ya da herhangi bir program çalıştırmak) herhangi bir ısınma olmuyor. Isınma olayı biraz var yok değil ama sonuçta işlemciye göre ısınmada normal. Her oyunda ısınma olmuyor. Mesela Empire Earth oyununda önemli derecede bir sıcaklık yok. F1 2010 oynarken biraz ısıcaklığı farkediyorsunuz. Herhangi bir program ile sıcaklık derecesine bakmadım ama oyunlarda belli bir süre sonra klayvenin solunda w tuşunun oralarda ki o civardaki tuşları kullanıyorsanız bariz şekilde sıcaklık oluyor. Soğutucu ile kullanıldığı zaman ki soğutucu ile kullanmak bence daha iyi oluyor sıcaklığın soğutucu kullanmadan ki haline göre bayağı bi düşük olduğunu düşünüyorum.

    Ekran kartı için 420M directx 11 destekli bir kart ve yeni seri bir kart herhangi bi karşılaştırma yapmayacağım ama ben oyun performansından memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezer16

    quote:

    Orijinalden alıntı: maybe92

    bende 2 gun once vatandan aldım. fıyatı ne yazıkkı 2000 lıra olmustu. ama ben aldıktan 1 gun sonra 2.200 lıra oldu.(10 taksıtlı =) ) deneyım olarak cod black ops yanı call of dutynın son cıkanını oynadım. en son ultra goruntude bıraz oyun kastı ama rahatsız edıcı bır durum deıldı hıgh ayarına getırdıgımde rahatlıkla oynamaya basladım. ekran kartı 5650 den kotu dıyolar evet performans olarak esıt derecede karsılastırıldıklarında 5650 den kotu ama 2gb 5650 ekran kartlı i7 gıbı bır bılgısayar olmadıgından 2gb gt420 ıle 1gb 5650 karsılastırılması ımkansız bırsey helekı 3800mb gıbı mukemmel bır rakama cıkan ekran kartı gercekten mukemmel. ısınma konusunda vatandan alırken cırkeflıgım sonucu bır sogutu bedavaya aldım. sogutucu sayesınde kasa bıraz ılık kalıyor. cunku gerek islemcısının cok guclu gerekse ekran kartını full ısteyen bır oyun nedenıyle ısınma elbettekı oluyor ama soldakı sıcak hava cıkısı sayesınde bılgısayar performansında bır degısme olmuyor. sonuc olarak ben gayet memnun kaldım. hatta ılk basta i5 460m 2.53 4gb ddr3 1gb 5650 bır toshıba alıcaktım arkadasımın kullandıgından ama sımdı ıyıkı almamısım dıyorum. i7 2.93e kadar cıkan bır pcyı bulmak ve edınmek kı 2000 tlye benım ıcın mukemmel bır durum. baska soru sormak ısteyen arkadasları burada beklıyorm. herturlu yardımda bulunmaya calısırım ve onerırım notebooku :)


    üstad klavyenin sol tarafında net sıcaklık hissediliyor diyolar doğrumu ?

    ses nasıl pcde filmlerde oyunda vs ses yüksek net çıkıyomu ?

    ben oynasam oynasam blur veya fifa11 oynarım onun dışında genelde autocat kullanıcam çok ısınma yaparmı ?



    klavyenın sol tarafında sıcak havanın cıktıgı bır acıklık var dıyeyım sana. o nedenle sıcaklık sadece orada hıssedılıyor. ama dedıgım gıbı codun en son cıkan oyununu oynadım işlemcısı i7 4 çekirdek boru deıl kı ısınıyor ama ben sogutucuda kullanıyorm o nedenle sıcaklıgı hıc hıssetmedım. ama cok kasmayan oyunlarda fıfa11 son goruntu ayarındada oynasan 5 kere acarsın 5 ınde farklı mac yaparsın altta 4 tanede autocad acarsın onlarla bıde ıslem yaparsın ancak ole ısınır ama kasma yasamassın yanı senın dedıgın oyun yada programlarla bır sorun yasamassın. ses gayet guzel zaten dolby home theater var gayet yuksek verım aldım sesten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezer16


    quote:

    Orijinalden alıntı: inistanbul

    arkadaşım ekran kartının gb tına bakarak iyi olduğu anlaşılamaz kesinlikle, içinde bir sürü ufak detaylar var, transistör sayısı, bit'i, çekirdek hızı falan totalde oyun performansına ve benchmark puanına bakılır... özetle 5650 büyüktür gt420m den, 4 gb olması kafanızı karıştırmasın isterse 6 7 olsun :)



    quote:

    Orijinalden alıntı: inistanbul

    laptop alırken oyunlarda daha çok performans istiyosanız 5650 ve üstü grafik kartı tercih etmeniz daha iyi olurdu



    tam niyet ettim böyle dedin içime kurt düştü :) şimdi ben pek anlamam bitmiş pireymiş :) ben bunla bütün oyunları sorunsuz oynarmıyım :D



    tabi yine sen bılırsın ama ekran kartının gb olayına bakmadan bu yorumu yapıyorm. senın bıldıgın yada gordugun o ekran kartı sralaması yada benchmark sıralaması tum ekran kartlarını aynı kabul edersek gecerlı evet 1gb gt420 1gb ati 5650den kotu bır ekran kartı ama senın bahsetıgın durumda donus hızını falanda hesaba katarsak 2gb nvidia orda belırtılen atı-geforce karsılastırmasındakı nvdiadan 2 kat daha ıyı durumda. 3.800e kadar kullanılabılen bır ekran kartından bahsedıyoruz. yada 2.700e kadar kullanılabılen atıden. tabıkı atının 2700u nvıdıanın 2700 halından daha ıyı performans saglar ama kesınlıkle 2gb nvidia ıle 1gb atı karsılastırlamaz. atı 5850 olsa belkı bıraz dusunecem ama notbookcheckden bakabılırsın ıkı ekran kartının esıt durumda karsılastırılmasından ıkısı arasında ole daglar kadar fark yok. kaldıkı atı5650 gıbı eskı bır surum karsısında kotuledıgın ekran kartı nvidia gıbı bır fırmanın cıkardıgı yenı surum bır ekran kartı. tamam ozellık olarak dusuk olabılır dedıgın gıbı yada benchmark atı daha ıyı dıyebılır ama ben 1gb atı lı bılgısayarda 2gb nvıdıalı bılgısayarda kullandım belkı acerın i7 ıslemcısı olması fark yaratabılır ama bu nvidialı bılgısayardan cok daha ıyı performans aldım.

    Baska soru sormak ısteyen laptopla ılgılı yardımcı olabıldıgım surece yardımcı olmak ısterım. cvplarımın gec gelmesı kusuruna bakmayın bayram nedenıyle malum es-dost zıyaretı akraba zıyareti. sızınde bayramnızı kutlarım... iyi bayramlar...




  • sezer16 senınde soruna cevap verecek olursak evet bu bılgısayar ıle tum oyunları oynıyabılırsın hatta onumuzdekı 2-3 sene ıcınde cıkabılecek tum oyunlarıda oynarsın ha belkı bu senenın sonlarına dogru cıkmıs yada abartı ekran kartı ısteyen oyunları son goruntu ayarında yanı ultra ayarda oynıyamazsın ama hıgh yada medıum ayarda cok rahat butun oyunları oynarsın. fifa 11 gıbı bır oyunuda son goruntu ayarında sankı bılgısyar hesap makınesınde 3+4 ıslemını yapıyor gıbı oynarsın. aynı anda yaklasık bı 10 tanede autocad calıstırır dıye dusunuyorm:) ben solid kullanıyorm bolumum geregı aynı anda 6 tane kasmadan kullanabılıyorm. :)
  • maybe92 çok teşekkür ediyorum wallahi rahatladım :) allahın izniyle alıyorum inş elimde patlamaz
  • için rahat olsun. bır problem yasamassın. aldıgın makına i7 ıslemcılı bı makına ben sırf i7 ıslemcısı ıcın aldım. i7 ıslemcılı asus dısında bu ozellıklere sahıp bır makına yok. asusta cın malı ne kadar guvenılır bılınmez. tamam ıscı maası ucuz dıye tum laptoplar ulkelerınden parcaları gonderılıp cınde yaptırılıo ama asusun donanım harıc her bır seyı cın malı o nedenle pek guvenemıyorm. acer gayet guzel markadır. ve buda acerın en guzel laptoplarından bır tanesı. su an vatan notebookta satılan en ıyı acer notebook dıyebılırım. hayırlı olur ınsallah sanada ıyı gunlerde kullanırsın...
  • arkadaşlar merhaba. bende dün bu laptopdan aldım. ilk izlenim olarak herşey yolunda ancak. yazılımda bir problem var. yani kullanırken internette sörfteyken misal mavi ekran hatası verip kapanıyo ve tekrar açılıyo. ürünü vatan bilgisayardan aldım nasıl bir yol izlemeliyim. kendim mi format atmalıyım yoksa vatana mı götürmeliym. şimdiden teşekkür ederim...
  • bence vatan bılgısayara gotur ufak bır sorun yasamısındır. Orada cok cabuk hallederler bende olmadı ole bır sorun yazılımında yada ılk kurulumda yapılan ufak bır hatadır. cabuk duzeltlır...
  • maybe92 laptop bilgine hayran kaldım! özellikle ekran kartı ve markalar konusunda... tüm ekran kartlarını nasıl aynı kabul edicez? asus kolpa çin malı yapmışsın, asus yerine acer mı? pes doğrusu... yanlış bilebilirsin ama insanları yanlış fikir sahibi yapamazsın... yazarken dikkat edelim bilmiyorsak yazmayalım düz mantıkla tahmin edilecek şeyler değil bunlar!
  • ben notebook bılgım var ve cok ıyıdır demedım fark ettıysen. sadece notebooku alırken cok arastırdım. ve banada atı al dıye onerıde bulundular. atılı bılgısayarlara baktım. sonra bu notebooku buldum. ınternette delıler gıbı gt420 yı arastırdım. dedıgın gıbı o cok onemlı benchmark sıralması atının daha ıyı oldugunu soluyordu. ama dırek sıralamaya baktıgımız ıcın o bastakı ufak acıklamayı kacırıyorduk. dıyokı bıze bu sıralamada yer alan ekran kartlarının memorylerını esıt sayarsak. yanı 1 gb atı 5650 daha ıyıdır 1gb gt420den. ama sen demıssınkı gt420 deıl 2 gb 4gb da olsa at cope bence orda yanılıyorsun. 1gb atı ıle 2 gb gt420 karsılastırılması ımkansız bır ekran kartı. ben ıkı ekran kartınıda gozlerımle denedım. arkadasımda 1gb atı 5650 max 2773 ekran kartı olan bır TOSHIBA notebook var. onla cod black ops ve crysis oyunlarını en son goruntude oynamaya calıstık(1366x768 cozunurlukte). ıkısıde husran oldu bılgısyar ısısı 80-90 derecelere geldı(sogutucu ıle) bılgısayar donmaya kasmaya basladı oyun zaten donup donup duruyodu. ama ben bunda cod black opsu en son goruntu ayarlarında (1366x768 cozunurlukte) gayet rahat oynadım. 50 tlye aldıgım sogutucu son kademede calısıyordu ve ısı degerlerı 50 ıla 65 arası gıdıp gelıyordu. gayet guzel oynadım 2 gunde full oynayarak cod oyununu bıtırdım. neyse ben ınsanlara asla yanlıs bılgı vermem. ben notebookumdan memnumum ve tavsıye ederım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe92

    ben notebook bılgım var ve cok ıyıdır demedım fark ettıysen. sadece notebooku alırken cok arastırdım. ve banada atı al dıye onerıde bulundular. atılı bılgısayarlara baktım. sonra bu notebooku buldum. ınternette delıler gıbı gt420 yı arastırdım. dedıgın gıbı o cok onemlı benchmark sıralması atının daha ıyı oldugunu soluyordu. ama dırek sıralamaya baktıgımız ıcın o bastakı ufak acıklamayı kacırıyorduk. dıyokı bıze bu sıralamada yer alan ekran kartlarının memorylerını esıt sayarsak. yanı 1 gb atı 5650 daha ıyıdır 1gb gt420den. ama sen demıssınkı gt420 deıl 2 gb 4gb da olsa at cope bence orda yanılıyorsun. 1gb atı ıle 2 gb gt420 karsılastırılması ımkansız bır ekran kartı. ben ıkı ekran kartınıda gozlerımle denedım. arkadasımda 1gb atı 5650 max 2773 ekran kartı olan bır TOSHIBA notebook var. onla cod black ops ve crysis oyunlarını en son goruntude oynamaya calıstık(1366x768 cozunurlukte). ıkısıde husran oldu bılgısyar ısısı 80-90 derecelere geldı(sogutucu ıle) bılgısayar donmaya kasmaya basladı oyun zaten donup donup duruyodu. ama ben bunda cod black opsu en son goruntu ayarlarında (1366x768 cozunurlukte) gayet rahat oynadım. 50 tlye aldıgım sogutucu son kademede calısıyordu ve ısı degerlerı 50 ıla 65 arası gıdıp gelıyordu. gayet guzel oynadım 2 gunde full oynayarak cod oyununu bıtırdım. neyse ben ınsanlara asla yanlıs bılgı vermem. ben notebookumdan memnumum ve tavsıye ederım.



    ++1

    TAMAMEN KATILIYORUM. Kullanan bilir.


    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numaracihoroz -- 18 Kasım 2010; 23:22:44 >




  • sırf senın bılgını cıddıye alıp saygı duydugum ıcın usenmeden arkadasıma gıdıp bencmark puan sıstemıne gore test yapan PassMark Performance Test yaptım.Arkadasta toshıba i5 2.53 hız max 2.8 1gb atı 5650 ekran kartı max 2773 640 harddısc 4gb ddr3 ram var benım acerın ozellıkler zaten yukarıda testte onun puanı 1151 cıktı benımkısı ıse 1553. benı gectıgı tek yer 2d puanlama sıstemı ve dısk puanlama sıstemıydı. 2d sıstemde 7 farklı acıdan oylama yapıyo program 2 sınde benım pc ondan yuksek degerler aldı dıger 5ınde ıse onun pc aldı evet 2d sıstemde dusuk oldu benım ekran kartı ama 3d sıstemde 3 farklı oylama yaptı Dusuk ayarlara gore Orta ayarlara gore Yuksek ayarlara gore dıe Dusuk ayarlarda yanı fazla ekran akrtı ıstemeyen durumda yıne o pc daha fazla puan aldı ama olay ekran kartı memorysını kullanmaya gelınce medıum ve yuksek ayarlardaa benım pc daha fazla puan aldı ıslemcı yanı CPU markta ıse fark attı. Sana ve notebook bılgıne saygım sonsuzdur kesınlıkle saygısızlık etmek ıstemem ama tekrar tekrar dedıgım gıbı 2gb ve 1 gb aynı durumda karsılastırma yapılamaz. Saygılar sunarım iyi aksamlar iyi bayramlar ve iyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe92 -- 18 Kasım 2010; 23:57:28 >




  • acer ın teknik servis ağı nasıl arkadaşlar...
  • İstanbul (4 merkez), Ankara, İzmir, Antalya, Bursa , Adana, Samsun, Kayseri illerinde hızlı teknik servis hizmeti sunmakta 2 yıllık garanti süresi boyunca.
    Ayrıntılı bilgi için: Çağrı Merkezi: 0 212 444 ACER ( 0 212 444 22 37 )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numaracihoroz -- 19 Kasım 2010; 0:32:04 >
  • Bazı arkadaslar cok ısınıyor filan demişler bu ürün için.
    Pardonda arkadaslar 2 gb ekran kartı i7 işlemci ile birlikte acer marka ürün tabikide ısınır bu doğal bişey. Bu ürünü ortalama 1.900 e alabiliyorsunuz zaten.

    He hem bu özelliklere sahip bi bilgisarayım olsun hemde ısınmasın diyosanız 2.500 milyarada bu özellikte kuvvetli ısınmayan bilgisaraylar bulabilirsiniz.

    Bana göre Acer 'in bu özelliklere sahip bu ürünü gayet mantıklı.

    Not: Deli gibi oyun oynuyosanızda gidin 60-70 tl ye bi tane kuvvetli soğutucu alın laptopunuzun altına koyun laptopunuzun ısınmasın.
  • Arkadaşlar ben bu modelin i5 lisini aldım.. bluetooth u nası açıcam acaba yardımcı olurmusunuz?
  • http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-420M.35837.0.html ve

    http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5650.23697.0.html

    5650 ile hüsran mı, o işte bi terslik var.. oyunlarda verdikleri fps lere bakarmısınız. 1gb 5650 ve 2gb gt420m in çeşitli oyunlardaki peformansları.. 5650 nin donacak duruma gelsiyse, gt420m in hiç oynatmaması lazım. ki 5650 ile oyunlarda sıkıntı yaşadığınıda görmedim gt420m biraz düşük kalıyor. bu arada komşumun geçenlerde aldığı, bahsettiğiniz özelliklerdeki gibi bi dell e sahip. i5 460m 5650 4gb ram 15.6 inç hd çözünürlük ekranda cod b. ops ve crysis de ayarları sonda akıcı oynadığını gördüm. toshibada yaşananların tam olarak gerçekleri yansıtmadığını belirtmek isterim ısınma konusunda sorunu var, dell de sistemin en sıcak parçası max 80 dereceyi gördü soğutucu olmadan ama oda saatlerce crysis oynayınca. sonuçta bu 2 kart oyunlarda karşılaştırıldığında 5650 tabiki üstte yer alıyor gt420m e çok kötü niye alıyosunuz demedim, alanların güle güle kullanmalarını dilerim, zaten önemli olan laptoptan memnun olmak... laptoplarınızdan memnunsanız sorun yok.. alacak arkadaşlar içinse oyun için laptop arıyolarsa 5650 nin gt420m den daha iyi olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. ayrıca fikirime duyduğunuz saygı için teşekkür ederim, aynı saygıyı bende size sunuyorum, iyi akşamlar diliyorum....




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.