Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5745G KULLANICILARI KULÜBÜ ( AS5745G / i7 740Q / 2gb nvidia420m) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
7
Favori
117.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende pazartesi aldım arkadaşlar tavsiye ederim .
  • =) istanbul kardesım yada abım yasını bılmedıgımden hıtabımın nasıl olacagını bılemedım k.bakma. ılk olarak dedıgım gıbı o gonderdıgın fps durumları gayet dogru hepsı nerdeyse bırebır tutuyor ama ıkısınıde 1 gb kabul etmıs olan notebookcheck sıtesı gıbı bızde 1 gb kabul edersek. o verdıgın fps durumları aynı sıstemlerde aynı memorylere sahıp oldugunu farz edersek. notebookcheck gt420 nın 2 gb halını 5650nın 1 gb halını karsılastırmıyor orada. orada paylasımsız olarak 1 gb gt420 ıle paylasımsız olarak 5650 yı karsılastırıo. ıkısınınde paylasımlı halını karsılastırmıyor. yanı 1 gb gt420 ıle o oyunlarda o fps ıle oynarsın 1 gb 5650 ıle o oyunlarda o fps ıle oynarsın. bende dedıgım gıbı 1 er gb olduklarında 5650 daha ıyı zaten o nedenle acer fırması gt420 kullandıgı notebooklarda genelde 2 gb kullanıyo. sen sadece donus ayarlarına bakıyosun yada orda verılen fpslere o ustte yazan ıngılızce acıklamaları ve en altta yer alan notu okumalısın. bende ılk basta senın gıbı yapıyordum ama dedıgım gıbı ıkısınıde 1 gb kabul edıyor notebookcheck.




  • grafik kartının belleği ekran büyük olduğu zaman işe yarar ama 15.6 inç te 2 gb çok gereksizdir biraz araştırma yaparsan görürsün... 2008 de üye oldum bu foruma daha öncesinde üye olmamıştım yazılanları okuyordum sadece, sonrasında üye olmaya karar verdim gerçi pek bişey değişmedi üye olduktan sonra aktif olarak mesaj atmadım, daha çok inceledim neyin niye olduğunu bazen saatlerce sadece öğrenme merakında ve en başta bir şeyden bahsetmiştim isterse 6-7gb olsun ne fark eder diye 2gb ekran kartı ancak büyük bir monitöre veya tv ye bağladığınız zaman, aynı kartın 1gb tının kastığını görürsünüz ama notebook ekranı için 2gb tın hiçbir gerekliliği yoktur ekran küçük olduğu için kullanmayacaktır hepsini, araştırabilirsin... ekran kartını 2gb seçmeleri bence, kesinlikle satış amaçlıdır, dikkat ederseniz sürekli laptopu tanıtmadan 2gb diye vurgu yapılıyor oyun canavarı deniyor reklamda, ama pazarlama amacı gütmektedir ve işe yarıyor çoğu kişinin kafası karışıyor her gün birisi aa 2gb ekran kartı bu o zaman daha iyidir diyor ama cevabı aynıdır, notebook için gereksiz sadece gösteriş amaçlı... bu arada notebookcheck te göremedim tüm ekran kartlarının 1gb alındığını yazan yeri tarif eder yada burda tam olarak geçen yazıyı yazabilirmisin...




  • 6657 farklı benchmark ile elde edilen verilere göre notebook ekran kartı sıralaması aşağıdaki gibidir.
    Notebook alırken karar vermenize yardımcı olacağını umuyoruz.

    Buradaki sıralama sadece chipset özelliklerine göredir. Aynı belleğe sahip ekran kartlarını kullanırken işinize yarar.


    Notebookcheck ve notebookgentr sıtesınde turkce olarak bunu demek ıstıyo. 2 gb ekran kartları buyuk ekranlı notebooklarda ıs gorur ben pek bılemedıgım ıcın bu konuda yorum yapmıyorm. ama evet haklısın su anda 3800unude kullanan tek oyun cod black ops oldu. ama tekrar dedıgım gıbı cod oynarken gt420de 3800 kullanmak durumunda kaldıysa 5650de 3000 kullanması yeterlı olur. 5650 gt420den iyi bir akrt ama 2 gb gt420den ıyı deıl. tekrar tum yorumların ıcın tesekkur ederım.
  • Herkese merhaba, geçmiş bayramınız kutlu olsun. :)

    Söz konusu dizüstü bilgisayarı bugün öğle saatlerinde Kadıköy Vatan Notebook'tan aldım. İşlerim nedeniyle kutuyu anca gece açabildim. İlk kurulumda ne yapılması gerekiyorsa takip ettim, son olarak açma kapama düğmesine bastığımda cihaza elektrik geldi fakat monitöre hiçbir görüntü gelmedi. Monitöre mi elektrik gelmiyor yoksa sistem hiç mi açılmadı, ki sanıyorum durum bu çünkü hiç ses gelmedi, bilemiyorum ama yarın sabah ilk iş Kadıköy'e yollanacağım. "Servise gönderelim" derlerse kesinlikle kabul etmeyeceğim ve değişim (aynı fakat çalışan bir ürünle veya fiyat farkı vererek başka bir ürünle) talep edeceğim. Bakalım sonuç ne olacak? Bilgilendirmeye devam edeceğim.

    Sevgiler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3_telli

    Arkadaşlar ben bu modelin i5 lisini aldım.. bluetooth u nası açıcam acaba yardımcı olurmusunuz?

    aynı soruyu bende soracaktım
  • Aynen bulutut açamadım bende :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biricikömer -- 27 Kasım 2010; 14:54:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: il_padrino

    Herkese merhaba, geçmiş bayramınız kutlu olsun. :)

    Söz konusu dizüstü bilgisayarı bugün öğle saatlerinde Kadıköy Vatan Notebook'tan aldım. İşlerim nedeniyle kutuyu anca gece açabildim. İlk kurulumda ne yapılması gerekiyorsa takip ettim, son olarak açma kapama düğmesine bastığımda cihaza elektrik geldi fakat monitöre hiçbir görüntü gelmedi. Monitöre mi elektrik gelmiyor yoksa sistem hiç mi açılmadı, ki sanıyorum durum bu çünkü hiç ses gelmedi, bilemiyorum ama yarın sabah ilk iş Kadıköy'e yollanacağım. "Servise gönderelim" derlerse kesinlikle kabul etmeyeceğim ve değişim (aynı fakat çalışan bir ürünle veya fiyat farkı vererek başka bir ürünle) talep edeceğim. Bakalım sonuç ne olacak? Bilgilendirmeye devam edeceğim.

    Sevgiler...




    Ertesi sabah bilgisayarı aynı yere götürdüm, durumu anlattım. Bilgisayarı bir de orada denediler, sorunun fabrika hatası olduğunu görüp hemen yenisiyle değiştirdiler. Bu kez kurulumu orada yaptırdım, sorun çıkmadı.

    Genelde hep olumsuzlukları paylaşırız ama bu olayda güler yüzlü ve düzgün yaklaşımlarından dolayı Kadıköy Vatan Notebook çalışanlarına teşekkür etmemek de olmaz. Sağolsunlar. :)

    Bilgisayarı henüz detaylı kullanamadım, o yüzden yorum yapamıyorum ama hızlı ve sessiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Sevgiler...




  • Merhaba arkadaşlar ben laptop alacağım ama hangisi en iyisi bilmiyorum bu konular hakkında pek bir bilgim yok. Alacağım pc'nin 5-6 yıl fazla arıza olmadan gitmesini istiyorum. Ben öyle oyun filan oynamam. Film izlemek ve Windows proğramları için alıyorum. Acer Aspire 5745G'nin pil süresi filan ne kadar?
    Yardımlarınızı bekliyorum
  • dostum eğer sadece o dediğin amaçlarla alacaksan hiç bu laptobu almana gerek yok. Çünkü pil süresi en fazla 2 saat dayanır ve gün geçtikçe de o sürede kısalır. Senin işini çok daha ucuz laptoplar görür boşboşuna 2000 tl cebinden çıkmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue88

    Merhaba arkadaşlar ben laptop alacağım ama hangisi en iyisi bilmiyorum bu konular hakkında pek bir bilgim yok. Alacağım pc'nin 5-6 yıl fazla arıza olmadan gitmesini istiyorum. Ben öyle oyun filan oynamam. Film izlemek ve Windows proğramları için alıyorum. Acer Aspire 5745G'nin pil süresi filan ne kadar?
    Yardımlarınızı bekliyorum


    Dostum ben noteboom aldıgımda ılk kurulumunu orada yaptırdım. adam pılını gıder gıtmez tak ve yaklasık bı 7-8 saat sarj olsun dedı. ben dayanamadım eve gıdınce bı actım :) pılın yuzde 30 kaldıgını gosterdı makına yuzde 30 pılle yaklasık kalan zamanı 2.5 saat olarak gosterdı. ama sadece pc acık ve nete gırıyordum. neyse ertesı gun sarjı tamamlandıktan sonra bıde oyle aldım. Lord Of The Ring Conquest die oyun cıktı belkı bılırsınız onu ılk olarak yukledım cok fanatıgımdır yuzuklerın efendısı konusunda yuzde 100 pıl omru ıle ve 2 dvd lı lotr oyunu calısırken kalan sarj omrune 5 saat 20 dk dedı. sen oyun oynamıyacaksan wındows programıda kullanıcaksan en fazla benım oynadıgım o oyun kadar kasar. yanı ortalama 4-5 saat gıder sana program ve msn vb seyler kullanırken.( Programdan kastım benım kullandıgım autocad , solid gıbı programlar.)




  • herkese merhabalar öncelikle kullanıp bilgileri paylaşan arkadaşlara teşekkürler. bende bimekste burada konuşulan ürünün hemen hemen aynısı sadece işlemci frekansı 2.53ghz olan ürünü kestirdim gözüme.http://www.bimeks.com.tr/urun/114417/acer-as5745g-7744g50mn-lx-r6m02-027-.aspx ekran kartı ile ilgili sanırım gözden kaçırdım araştırmalarımda paylaşımsız 2gb ifadesini gördüm. acerın 5745g versiyonlarından bu sürümünü kullanan var mıdır? pil ömrü ağırlığı ve görünüşü ile ilgili bi kaç bilgi verirse çok sevinirim. herkese selamlar.




  • evet ekran kartı 2gb paylaşımsız..Pil ömrü normal yani normal şartlarda 1.5-2 saat gidiyor..ağırlığı normal bi 15.6 inç laptop kadar..en güzel yanlarından biri ise görünüşü..çok şık bi dizaynı var ekran süper ve de laptop çok ince bi yapıya sahip.
  • çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar ben de butür 1 laptop almak istiyorum ama ekran kartı kafama dakıldı 1 türlü. Ben kesinlikle nvidiacı 1 insanın hayatta gidip de ati almam kullanmam da, ama aldığım laptopun da oyunları kendi çözünürlüğünde(1366x768) çalıştırmasını isterim. GT420M yerine GT445M arasında ne fark var bilen arkadaşlar varmı, çünkü nvidia sitesinde 400mler içinde en iyisi bu 420m 1az aşağılarda kaldı listede.1 de benim alacağım model i5 işlemcili i7 ile arasında ne kadar fark olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CurciX -- 25 Kasım 2010; 16:27:54 >
  • ekran kartı nvidianın dedın serılerı arasında 5 tane var bıldıgım akdarıyla 4. sırada yer alıyor. atinin bu ekran kartından cok daha ıyı ekran kartları var. benı cezbeden yanı paylasımsız 2gb olması. ama senın dedıgın 445m olanı bu ekran kartının nerdeyse 2 katı daha ıyı bır ekran kartı. oncelıklı olarak tabıkı onu almanı onerırım. ıkıncı soruna gelıcek olursak i5 2 çekirdek, i7 4 çekirdek bir notebook. performans olarak kesınlıkle i7 den daha fazla performans alırsın. ama ben i7 kullanıyorm ısınma sorunu ıcın altınada ıyı bır sogutucu gıbı ek onlemler alıyorm. i7 bır notebook ozellıkle toshıba sony vb gıbı cok kalıtelı bır marka deılse ısınır. gercı ıntelın verdıgı sıcaklık degerlerıne ve nvidianın verdıgı sıcaklık degerlerıne gore ortalama 100 dereceye kadar normal karsılanan bır sıstem ama genede ısı ınsanı rahatsız eden bır durum notebookta. i5 ın tek artısı ısınma sorunu yasatmayan bir islemcı olması. arkadasımda gene acerın i5 ıslemcılı notebookunda sogutucusuz artı aynı oynadıgımız oyunla max sıcaklıgının 50-60 derece oldugunu gordum. kendı sıcaklıgım ıse altında sogutucu olarak 70-80 derece arası oluyo. neredeyse ıkı aktı ama dedıgım gıbı o i5ın tek artısı bu. ama i5 kotu bır ıslemcımı dıye sorucak olursan kesınlık gayet ıyı bır ıslemcı. yanı cok cok fazla performans ıstemıyorsan genel kullanım ve genel oyun oynama durumlarında ıkısınınde yapacagı ıs aynı. ama kesınlıkle ıkısınden bırını oner dıyecek olursan i5in 520m -560m modellerını onere bılırım i5 olarak. i7 nın en dusuk surumu olaran 740qm ı kullanıyorm ben performans olarak dedıgım gıbı gayet ıyı ama ısınıyor. yanı ısıma ıstemıyor ve ıyı performans alıyorsan ı5in 520-560m gıbı modellerını onerırım ama cok performans ısterım ve ısınma problem olmaz cozum bulurum dıyosanda i7-740qmden baslayarak tum ıslemcılerı onerırım :) iyi forumlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe92

    ekran kartı nvidianın dedın serılerı arasında 5 tane var bıldıgım akdarıyla 4. sırada yer alıyor. atinin bu ekran kartından cok daha ıyı ekran kartları var. benı cezbeden yanı paylasımsız 2gb olması. ama senın dedıgın 445m olanı bu ekran kartının nerdeyse 2 katı daha ıyı bır ekran kartı. oncelıklı olarak tabıkı onu almanı onerırım. ıkıncı soruna gelıcek olursak i5 2 çekirdek, i7 4 çekirdek bir notebook. performans olarak kesınlıkle i7 den daha fazla performans alırsın. ama ben i7 kullanıyorm ısınma sorunu ıcın altınada ıyı bır sogutucu gıbı ek onlemler alıyorm. i7 bır notebook ozellıkle toshıba sony vb gıbı cok kalıtelı bır marka deılse ısınır. gercı ıntelın verdıgı sıcaklık degerlerıne ve nvidianın verdıgı sıcaklık degerlerıne gore ortalama 100 dereceye kadar normal karsılanan bır sıstem ama genede ısı ınsanı rahatsız eden bır durum notebookta. i5 ın tek artısı ısınma sorunu yasatmayan bir islemcı olması. arkadasımda gene acerın i5 ıslemcılı notebookunda sogutucusuz artı aynı oynadıgımız oyunla max sıcaklıgının 50-60 derece oldugunu gordum. kendı sıcaklıgım ıse altında sogutucu olarak 70-80 derece arası oluyo. neredeyse ıkı aktı ama dedıgım gıbı o i5ın tek artısı bu. ama i5 kotu bır ıslemcımı dıye sorucak olursan kesınlık gayet ıyı bır ıslemcı. yanı cok cok fazla performans ıstemıyorsan genel kullanım ve genel oyun oynama durumlarında ıkısınınde yapacagı ıs aynı. ama kesınlıkle ıkısınden bırını oner dıyecek olursan i5in 520m -560m modellerını onere bılırım i5 olarak. i7 nın en dusuk surumu olaran 740qm ı kullanıyorm ben performans olarak dedıgım gıbı gayet ıyı ama ısınıyor. yanı ısıma ıstemıyor ve ıyı performans alıyorsan ı5in 520-560m gıbı modellerını onerırım ama cok performans ısterım ve ısınma problem olmaz cozum bulurum dıyosanda i7-740qmden baslayarak tum ıslemcılerı onerırım :) iyi forumlar...


    Teşekkürler açıklama için




  • rica ederim. benımde baska bır sorum olacak ısınmadan konu acılmısken. arkadasımın notebookunda oldu bır turlu bulamadık kasayı acmayada tırsıyo :) acaba butun fanların calısıp calısmadıgını nasıl anlayabılırız. sureklı kulagını dayıyo bı calısıyo bı calısmıyo galıba dıo benı delı ettı :) pc sını oda yenı aldı sureklı basımın etını yıyo bır yardımcı olursanız ben o konulardan pek anlamadıgım ıcın :)
  • Yeni almışsa teknik servese falan götürsün aldığı yerin yada başka bildiği bilgisayarcı falan varsa ona gitsin. Laptopu açmaya açsın bence ama kapaması daha zordur o yüzden çok tavsiye etmiyorum, benim de başıma geldi öyle 1şey açtım rahat ama kapatmada yanlışlık yaptım az kalsın klavyeyi kıracaktım:). Ayrıca fanın çalıştığını ölçen yazılımlar olabilir 1 netden araştırın bulamazsanızda teknik servisi arayın derim.
  • anladım. yanı bana kalırsa telas etmesınde bır sorun yok yenı aldıgı pcnın fanında herhalde bahtsız bedevı deılse bı problem yoktur calısıyodur. ıslemcı ve ekran kartı sıcaklıklarını olcturdum oyun oynarken olcturdum 60-70 derece arasında cıktı sonra oyunu kapattırdım ve olcumu sureklı takıp ettırdım ve yaklasık 1 dk da sıcaklık69 dereceden 49 derecelere kadar ındı. sanırsam fanlarda bır sorun olsa bu kadar cabuk bır sogunma goremezsın dedım bıraz rahatladı. dogru yapmısmıyım acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.