Şimdi Ara

AHD Kamera ve DVR seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Biliyorsunuz AHD kamera ve DVR ‘lar kısa bir süre önce Türkiye pazarına dahil oldu ve hızla bizim de hayatımıza girdiler. Büyük bir sansasyonla üstelik. Analog kamera fiyatına HD kamera yaklaşımı hızlı hareket eden, erken davranan şirketlere yeni pazar payları kazandırdı.
    İyi de bu AHD Kameralar gerçekten nasıl?
    Kamerapoll.com ekibi AHD Kamera ve DVR‘ları inceledi. Farklı tedarikçilere ait, farklı marka ve modelde kamera ve DVR cihazları birbirleriyle karşılaştırdık.
    Özellikle dikkatimizi çeken en önemli konu, tedarikçilerin hiç bir kalite kaygısı olmadan en ucuz malzeme ile oluşturdukları kameraları pazara sunmuş olmasıydı. Analog kameralarda yakalanan belli kalite kriterleri AHD Kameralar için önemsenmemiş görünüyordu.
    Bir kere kameraların büyük bir çoğunluğu 1/4″ görüntü sensörüne sahip. Bildiğiniz gibi 1/4″ sensör oldukça dar görüş açısına sahip, dünyada artık çok fazla tercih edilmiyor. En kötü şartlarda 1/3″ sensör kullanılması gerekirdi diye düşünüyorum.
    Kameralar genellikle 1Megapiksel. 1.3 Megapiksel olanları da var. Fakat sorun şu ki, 1 Megapiksel kamera, 1.3 MP olarak pazarlanıyor. Bu karmaşayı daha önçe de Analog kameralarda TVLine üzerinden yaşamıştık.
    Bazı firmalar 1.3MP kameraya karşılık gelen piksel değerini 960p olarak lanse ediyorlar. Bu şekilde 1 MP (720p) kameralara karşı öne geçmeye çalışıyorlar. Oysa şu anki.bir çok kayıt cihazının çözünürlüğü 720p olduğundan 960p değeri havada kalmış oluyor. Bu sorunu da daha önce Analog kameralarda yaşamıştık. 1000TVLine 1200TVLine çözünürlüğe sahip kameraları, D1 cihazlarda izletmişlerdi hepimize.
    Her neyse, 1MP olsun, 1.3 megapiksel olsun incelediğimiz bir çok kamera sorunlu. Kimisinde yatay çizgiler, kimisinde renklerde anormallikler, kiminde ışık değişimlerinde uyum sağlayamama problemleri, objelerin etrafında ortaya çıkan çizgiler görünüyor. En ucuz çip seti kullanan firmalar bu durumu test etmeden kameraları piyasaya sürmüşler. Aynı marka ve model kameranın bile her bakımdan farklılık gösterdiği bir anormallik söz konusu. Ender Sony chip kullanılan ürünleri bu klasmana koymuyorum.
    DVR Kayıt Cihazlarında durum daha iyi değil. Bir kere menüler rezalet. Analog sistemlerden bu kadar tecrübeye ulaşmış tedarikçiler bu hataları nasıl yapabiliyor, aklım almıyor. Türkçe menü sanki Google Translate ile çevrilip bırakılmış. Akıl almaz çeviri hataları var.
    Konfigürasyon menüsünde hangi kameradan kaç adet, hangi çözünürlükte eklenebilir konularında hangi cihaza baktıysam ya hatalı bilgi var veya bu bölüm hiç yok. Yani çoğu Hybrit olan bu Kayıt Cihazlarına kaç adet IP, kaç adet HD ve kaç adet Analog kamera bağlanabileceği, hangi çözünürlükte çalışacağı ve kameraların kanallara yerleşim detayları belirtilmemiş. Bazı cihazlarda önce HD sonra Analog bağlanabiliyor, bazılarında araya 1 kanal boşluk bırakıyorsunuz. Bazı cihaz ilk 4 sıra HD sonra Analog kabul ederken , bazısı iki iki karışık bağlanmasına izin veriyor. Tam bir keşmekeş.
    Dvr cihazların izleme programları rezalet. Analog sistemlerde kullandığımız programları arıyoruz. Müşterilerinize HD bir kamera görüntüsü vaadetmemenizi öneririm.
    Bazı HD DVR cihazlar bölünmüş ekran modunda görüntüyü CIF olarak veriyorlar. Aklıma gelmişken bunu da belirteyim. Tek ekran moduna aldığınızda çözünürlük yükseliyor. Hangi akla hizmet bilemiyorum.
    Maalesef Türkiye pazarında ürün tedariğini yapan firmalar konuya tamamen ticari açıdan bakmaktalar. Müşteri memnuniyeti, sektörün gelişimi, bilinçli, dürüst çalışma hiç bir şey umurlarında değil. Bir çoğu sattıkları kamerayı bomba zannedebilecek niteliğe sahip personelle çalışıyor.
    Kamera tercihi yaparken, paranızı sokağa atmak istemiyorsanız mutlaka bu konuya hakim, objektif ve dürüst kişilerle görüşerek kararınızı verin..







  • Güzel yazı teşekkür ederim. Peki bu kadar incelemeniz ve tecrubeleriniz sonucunda şu an piyasaki 16 portlu, menüsü en güzel, ios ve android üzerinden en güzel şekilde takip edilebilen, gerçekten yüksek çözünürlüğe sahip kameraları destekleyebilecek AHD DVR cihazı hangisidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_58

    Güzel yazı teşekkür ederim. Peki bu kadar incelemeniz ve tecrubeleriniz sonucunda şu an piyasaki 16 portlu, menüsü en güzel, ios ve android üzerinden en güzel şekilde takip edilebilen, gerçekten yüksek çözünürlüğe sahip kameraları destekleyebilecek AHD DVR cihazı hangisidir?

    şu an yeni çıkan hybrid dvr ahd 2 mp destekli bakmanız gerekir
    ios ve android üzerinden kayıtları da izleyebilirsiniz

    3 adet AHD 2.0MP 1080P kamera 30 metre ir mesafesi var
    1 adet AHD 1080P PTZ Bullet Camera Pan Tilt 2.8-12mm 60 metre ir mesafesi var
    görüntü kalitesi oldukça tatminkar

    spy 16 kanal 2mp ahd dvr önerebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 8 Haziran 2016; 1:00:22 >
  • Elinize sağlık güzel yazı olmuş. Piyasada o kadar çok marka var ki insan hangisi iyi hangisi kötü bilemiyor. herkes kendi sattığına en iyisi diyor. bir arkadaşım heikon iyi dedi biri diyor samsung al siz de arkadaşa spy önermişsiniz.Yazınızdan anladığım kadarıyla da bilgilisiniz bu konuda.bu işin markları nedir peki. hangi markalar Çok iyi hangileri orta kalitede. .
  • merhaba hocam,
    ev kullanımı için 8 kanallı bir dvr önerebilir misiniz?
    20-30 metre mesafede kullanılacak kamera önerebilir misiniz?
    Link paylaşırsanız çok memnun olurum
    teşekkürler
  • Sitemize 12 kameralı AHD sistem kurmak istiyoruz.
    mevcut analog altyapımızı kullanacağız.

    AHD DVR cihaz ve kamera tavsiyesinde bulunabilecek var mı?

    3 markada yoğunlaştım.
    Cenova
    Haikon
    Neutron

    960P kayıt olması yeterli.

    kamera ne alacağımı bilmiyorum.
    her kameranın izleyeceği mesafe 25mt civarı
    tavsiyeleriniz bekliyorum.

    teşekkürler.
  • Merhaba kayinbiraderim dükkanına hd hybrid video recorder almış ucuz birşey galiba bense pek anlamam yüzü belli eden bir kamera istedi bir arkadaş tan aldım gönderdim led ışıkları yanıyor kamera göstermiyormuş uyumsuzmu acaba neden olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  AHD Kamera ve DVR seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar

     AHD Kamera ve DVR seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.