Şimdi Ara

Aikido ne kadar etkili? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
27.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corail


    quote:

    Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı


    quote:

    Orijinalden alıntı: corail


    quote:

    Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı


    quote:

    Orijinalden alıntı: corail

    peki aikido nun etkili olabileceğini düşünüyormusunuz arkadaşlar?
    ben düne kadar etkili olduğunu düşünsem de bu fikirden zav geçmiş gibiyim :(
    etkili ise neden ve nasıl etkili?


    Uzun yıllar bu sporla ilgilenemem diyorsan hiç başlama derim. Hep başlamak isteyip başlayamadığım bir spordu ve eğer dikişi tutturabilirsem hayat boyu aikido diyorum. Sokak kavgasında ne kadar etkili olduğu beni ilgilendirmiyor şahsen.
    Yine de uzun yıllar aikido çalışırsan çok etkilidir.

    uzun yıllar devam edebilirim ama işe yaraması için uzun yıllar beklemek istemem..
    wing tsun u eledim,peki muay thai nasıl sizce?



    İşe yaraması derken neyi kastettiğini bilmiyorum. Sokak kavgasında işe yaraması mı?
    Ayrıca Wing tsun'un kısa sürede etkisini gösterdiğini duymuştum.

    işe yaramasında kastım gerek olduğunda ise yaraması ki o da malesef sokak kavgası oluyor..
    hayatımda 3-4 kez kavga ettim ve hepside kendimi korumak içindi ve hiçbirinde yenilmedim.. teknik falan bilmem,eğitim de almadım.. ama çok iyi biliyorum ki sokak ya da gerçek hayat bambaşka birşey.. içgüdüsel ve can havli ile stres,korku vs. ile adrenalin neticesi bambaşka birşey oluyor insan..
    günümüz şartları malum,herkes patlamaya hazır bomba gibi dolanıyor dışarıda..
    kendim tek iken çok korkum olmaz,en kötü kaçarım ama ileride yanımda eşim ve çocuklarım olduğunu düşündüğümde ve kaçamayacağım durumlarda savunma amacıyla işe yarayacak bir stilin eğitimini almak istiyorum..
    bu eğitimimi de uzun yıllar sürdürmek istiyorum..
    aikido diyordum ama şimdi kararsızım..
    muay thai olabilir gibi?
    bir ara wing tsun diyordum ama o da bana etkili gelmiyor..
    goju ryu karate hakkında ise çok bilgim yok ama bir kaç yerde de tavsiye edildiğini gördüm..
    açıkçası karar veremez durumdayım.. :(


    Bu sporlardan herhangi birini seçip uzun yıllar çalışırsan sokakta da etkisini görürsün. Kimisi çabuk kimisi geç etki eder ancak aikido'nun bu konuda yeri ayrı.
    Wing t sun etkili gelmiyorsa Ip man izlemelisin Wing chun yapıyor Si-fu Ip man. Wing t sun ise Ip man'ın öğrencileri tarafından sonradan farklılaştırılmış bir dövüş sanatı.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_24542115/mpage_1/f_/key_//tm.htm#24542115
    Seni buraya alalım.Her türden savunma sporuyla uğraşan insanlar bulabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airsilver960

    http://forum.donanimhaber.com/m_24542115/mpage_1/f_/key_//tm.htm#24542115
    Seni buraya alalım.Her türden savunma sporuyla uğraşan insanlar bulabilirsin.

    ben orada da yazıyorum zaten :)
    tsk..
  • Hangi dojoya gitme konusunda karar veremeyen arkadaşlar, önerilen dojolara bizzat gitmeli hocaları ile tanışmalı, koşulları öğrenmeli ve tekniklerini izlemelidir. Şu anda ben Kartal'da Cevdet hoca ile çalışıyorum, kendisi iyi bir hocadır. Daha önce Volkan hoca ile de çalıştım, o da iyi hocadır. Bu iki hoca da Aikido'yu severek yapan hocalardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vehbi

    Hangi dojoya gitme konusunda karar veremeyen arkadaşlar, önerilen dojolara bizzat gitmeli hocaları ile tanışmalı, koşulları öğrenmeli ve tekniklerini izlemelidir. Şu anda ben Kartal'da Cevdet hoca ile çalışıyorum, kendisi iyi bir hocadır. Daha önce Volkan hoca ile de çalıştım, o da iyi hocadır. Bu iki hoca da Aikido'yu severek yapan hocalardır.

    Volkan Çakmakçı'yı mı diyosun?
  • Evet.
  • Anladım
  • Bende B.köy ve Pangaltı'da Ali San'ın eğitimindeyim ve gerçekten çok güzel bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Eğer katılmak istersen şuanda daha iyisini bulamadığım bir dojo olarak pangaltı dojosunu önerebilirim. Bende senin gibi yeni sayılırım. 2ay oldu daha fakat çok ilerleme kaydetmeme rağmen önümdeki yolu gördükçe korkuyorum doğrusu
  • Aikido etkili midir?

    Bu suruya şu an ismini hatırlamadığım ünlü bir Japon Sensei'nin cevabı şudur:

    "Aikido etkilidir. Sizin yaptığınız Aikido etkili olmayabilir, ikisini birbirine karıştırmayın."

    Yani 3 ay kursa gidip "ya bu etkili değilmiş" diyebilen bir cürret çok dikkate alınmaya değmez bence. Ben 6 sene gibi de uzun bir aralık versem de 2001 yılından beri çalışıyorum. Hala daha yolun başındayım diye düşünüyorum. "Aiki" denilen olay sadece hissedilir, karşındaki ile aynı olursun, bunun yazılı bir tarifi ise yoktur.

    Kıyas konusuna gelince "Karate ile Okçuluk" sporlarını karşılaştırabilir misiniz? Hepsi savaş sporu değil mi sonuçta? Hangisi yener?
  • Kareteci'nin yüzünü görmek isterdim o karşılaşmada
  • beyler bende aikido yapıyorum gercekten cok etkili bir spor onu ıyıce ogrendıkten sonra BJJ de yapın baya TANK olursunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vehbi

    Arkadaşlar,
    Neredeyse 3 yıldır Aikido yapıyorum. Kartal'a yakın Aikido Spor Kulübü adlı bir salona gidiyorum. Hocamız 6.dan. Benim düşüncem zamanlamayı iyi yaparsanız ve teknikleri olması gerektiği gibi uygularsanız Aikido inanılmaz etkili bir savunma sporu. Zaten Steven Seagal videolarını seyrettiyseniz bunu açıkça görmüşsünüzdür. Şimdi şu söyleniyor: Kavga sırasında kimse teknik uygula diye elini uzatmaz. Kısmen doğru. Fakat şu durumlar da sözkonusu: 1-Aikido'da teknikler sadece ele uygulanmıyor. Yumruğa; yakadan, boğazdan ve omuzdan tutuşa vs. karşı uygulanan teknikler de var. 2-Rakibiniz elinizi tutsun diye, ona doğru tutmasını istediğiniz elinizle hamle yapıyorsunuz. Elinizi içgüsüsel olarak yakalamaya çalışırken tekniği (örneğin Kotegashi) uygulayıp, daha kavga başlamadan kavgayı bitiriyorsunuz. Dikkatli uygulamadıysanız rakibin eli bileğinden kırılıyor, düşmeyi bilmiyorsa daha kötüsü kafası ve/veya omuzu da kırılıyor. Ama kontrol sizin elinizde olursa rakibe fazla zarar da vermeye bilirsiniz, sadece çılgınlar gibi bağırtabilirsiniz de.
    Aikidonun önemli sayıda tekniği tutmak üzere gelen rakibe uygulanır.

    Bizde 2. ve 1. kyu sınavları neredeyse 1, 1.5 saat sürüyor, yani her durum ve konum için öğretilen bir sürü teknik var.

    Neyse öğrenmek istediğim şu: Siz veya tanıdığınız birisi sokakta Aikido uyguladı mı? Başarılı oldu mu? Kavga sırasında yaşananları anlatabilirmisiniz?

    Ben iddia ediyorum, en azından benim gittiğim dojo'da öğretilen Aikido gibi Aikido öğrenmiş birisinin hüsran yaşaması biraz zor.

    Görüşlerinizi buraya yazarsanız, ben ve benim gibi bu sporu seven, ilgi duyan arkadaşlar görüşlerinizden çok şey kazanacaktır. Teşekkürler...

    hayatımı dovuş sporlarina adadim 10 yaşında başladim 23 yaşındayım. 6 yıl boks yaptim kabul ediyorum yumrukları çok sağlam. fakat sokaktada etkılı yaklaşık 1,5 yıl aikido yaptim işe yarior en azindan yumruk kesme, kilitlerden kurtulma vb şeyler çok var savunma süper tam kelimeyle. ve kavgaya girdigmde genellikle ilk hep ben vururum.
    + kavga sırasında itişme vb şeylerde gerçekten etkili ve uyguladım. 1 ay onceydi iyi hatirliorsam. arkadaşlarla dışarda turluoruz 2 3 serseri geldi bulaşti falan...
    ilk kafayi attim . biz 5 kişiyiz bu arada . digerinin bilegini burkup tekme attim 3. ise yumruk atti burnuma sonra onla tutuştuk bizimkiler hemen fıydı. o yumruk atıor ben kesiyorum.
    en sonunda çenesine bir tane aparkat yolladim. onuda indirdim. sonra yandan arkadaşlari geldi sanırsam bıçaklı sopalı.ozet olarak : çok rahat kilit ve yumruk tekme kesmede etkili bir spor aikido.



    ama ozellikle şunu vurgulamak isterim.
    DEVİR ARTİK "DELİKANLI" DEVİRİ DEGİL. BIÇAK , SOPA HER TÜRLÜ PİSLİKLE SALDİRİYORLAR....
    O YÜZDEN KAVGALARA KARIŞMAM ÇOK.
    fakat

    SOKAKTA EN ETKILI SPOR "KRAV MAGA"' dir bence bıçak sopa yumruk herşeye savunma saldırı ogretiyolar etkili yani... ama bu benim goruşum
  • 22 yaşındayım Aikido için geç mi
  • Değil. Daha büyük yaşlarda başlayan çok insan var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    22 yaşındayım Aikido için geç mi

    Cevap için biraz geç olucak ama değil ben senden daha küçüğüm 16 yaşındayım bana ne çocuk ne yetişkin gurubundasın diyo ama biz seni olgunlaştırıcağız diyo bence çok bile iyi yaşın
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır yapıyorum daha yeni 1. dan oldum ama daha çok ekmek yememiz gerekiyo ben ilk bayan aikido eğitmenlerinden olan Sevgi Senseinin öğrencisiyim mükemmel bir spor oldugunu dile getirmek istiyorum ayrıca refleks gelişimi açısından ilerlerseniz dışarıda kimse bileğinizi bükemez
  • Ben de başlamayı düşünüyorum işin gerçeği, yapı olarak zayıf ve kısayım; yani cılız. Aikido kendimi savunmama ön ayak olur mu ? Bu konuda neler düşünüyorsununz ?
  • hakama01 H kullanıcısına yanıt
    hocam felsefeyi gözden geçirmek adına ne güzel özetlemişsiniz
    ani yaşamadan teknik yapıldığı zaman yaprak gibi bir sağa bir sola sallanmadan eklem yerlerindeki ve kırılma aşamasına gelmiş kemiklerdeki o muazzam acıyı hissetmeden bence fikir beyan etmemelidirler diye düşünmekteyim.
  • Çok değil 4-5 sene önce buradan bakıp aikidoya yazılmaya karar vermiştim ve bu kafayla yola çıkmıştım eyüp civarında bir salona denk geldim adı eyüp sultan aikido diye içeri girdim baktım fena değil gibi duruyordu sahibiyle konuştuk anlaştık hocayla tanışabilir miyim dediğimde buyurun karşınızda duruyor dediğimde afallamıştım meğerse adam 15 yıldır bu işi yapıyormuş şimdi çokta yeni olmasa da yeşil pınar aikido salonunu açmış bizzat kendisi ders veriyor orada da tavsiye ederim. Ayrıca siteler için şöyle bakabilirsiniz;
    http://www.ozelaikidodersi.com/

    saygılar sensei..
  • 1. dana kadar olan kyu kyu teknık ısımlerını buraya yazsak ıyı olurdu

    ben gıtmıs olsam hangı kyuda ne ogretıyorlar not alırdım zaten sınavlarda su teknıkler dıye lıste yazması lazım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.