Şimdi Ara

Aion Online - Genel Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.768
Cevap
5
Favori
204.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son Güncelleme; 21 Eylül 2009



    quote:

    OBT Bitti Pre-Order verenler için oyun başladı. Pre-Order vermeyenler ve oyunu sonradan almak isteyenler 25 eylül'ü beklemeli.


    Çıkış Tarihi: 25 Eylül 2009


    Aion Amerika , Avrupa fiyatlari resmi olarak duyuruldu. Haberde ayrica Aion Kolleksiyon kutu içeriğindende bahsetmekte:
    http://www.aiontr.com/index.php?topic=1028.0



    Arkadaşlar AionTR olarak Aion Çin için yeni bir bölüm açtık bu bölümde birçok sorunun yanitini alabilirsiniz. Tabi ingilizce patch yapmak EULA'ya aykırı olduğu için ondan bahsedemiyoruz. O konudaki bilgileri bu konunun son mesajlarindan alabilirsiniz. Ama diğer bilgiler için:
    http://www.aiontr.com/index.php?board=115.0

    Oyunun durumu: Çin OBT bitti ama oyunu dışardanda oynuyabilirsiniz bilgi almak için son mesajlara veya AionTR ye bakın... Aion Avrupa çok yakında.....

    Selamlar,
    Sizlere Aion Online i ve türkçe resmi fan sitesi AionTR yi tanitmaya caliscam.Bu yazida surekli guncellenecektir.Tesekkurler.
    Bu makaleyi hazirlama nedenimiz ortada Aion Online a yakışır bir konu olmamasindan kaynaktanmaktadir.Var olanlarin başlatanlarida artik foruma girmemektelerdir.Bu yüzden konular güncelligi kaybetmekle birlikte içerik bakımındanda yoksundurlar.Sitemizi bizden once yazan tüm arkadaslara tesekkur ediyoruz.Ve sitemizdeki makeleleri sitemizi belirterek paylasan emege saygi duyan butun arkadaslarimiza tesekkur ediyoruz.Biz AionTR olarak sitemizi size duyurmak icin Resmi Olmayi bekledik..Ve artik oleyiz.
    Artik daha guncel olan bu konuda Aion Hakkinda Konusup tartisabilirsiniz.

    Aion Online Türkiye ve AionTR ekibi;


    http://www.AionTR.com


    AionTR, Aion un resmi fan sitesidir.Ve bu makeleyi bu unvanla acmaktan buyuk mutluluk duymaktadir.AionTR girip Aionla ilgili bütün güncel haberleri alabilir.Burdan daha ayrintili içeriklere bakabilirsiniz.Sitenin resmi fan sitesi olmasila üyelere sunduğu ve suncağı avantajlardan yararlanabilirsiniz.
    Aion Resmi Fan Sitesi Listesi;
    http://eu.aiononline.com/en/fansites/


    AionTR Ekibi;
    1-dmltnman
    2-LeveL
    3-Guru
    4-foreweer
    5-King Aragon
    6-LordOmers
    7-Oripxnot
    8-Moon
    9-Reflex
    10-Delthre


    Aion Online

    Bu makele site moderatorlerimizden Guru tarafindan hazirlanmistir.Ve sizinle paylasmayi uygun bulduk bu makele zamanla güncellenecektir ve geliştirilecektir.Umarim Beğenirsiniz.
    Orjinali:
    http://www.aiontr.com/forum/showthread.php?tid=27
    GENEL BAKIŞ:

    Aion. Muhtemelen bazı MMORPG websitelerinden ismini duymuş, rasgele ekran görüntülerini görmüşsünüzdür ve yapımcılarının ismi: NCSoft. Hemen aklınızda kurmuşsunuzdur: NCSoft + mükemmel grafikler = sürekli level kasmaca, hemen pencereyi kapatıp diğer oyunlara baklamaya başlarız. Ama bu kez farklı olacak! Neden?

    NCSoft Asya piyasasında yönünü değiştirdi, aynı Blizzard'ın World of Warcraft ile yaptığı gibi, WoW/TBC yi ilk önce Kuzey Amerika ve Avrupa piyasasına sundu. NCSoft'un Aion ile planı ise Asya yerine oyunu batı piyasasına uygun olarak geliştirmektir.

    Pek çok oyuncu Asya dan çıkma MMORPGlerin sürekli kasmaktan başka bir şey olmadığını düşünür çünkü asyalılar bunu sever. Bu tam olarak doğru değil, size nedenini söyleyeyim. Asyalı oyuncular batılı oyunculara göre video oyunlarında en çok ilgiyi MMORPGlere göstermektedir. Ve en başarılılarıda Lineage 1 veya 2 dir yani sürekli level kasmak doğuya özgüdür.


    Hala Lineage 1/2, 2Moons... gibi oyunlar yapmaktadırlar, Çünkü asya oyuncuları hala bu tür oyunlaru severek oynamaktadır. Ama son bir kaç yıldır, NCSoft Kuzey Amerika ve Avrupa yapımlarını, Austin (Teksas) ve Brighton (İngiltere) açtığı şubelerle büyültmüştür. Ayrıca dağıtımına başladıkları oyunlar ise Guild Wars, City of Heroes, City of Villains ve bir kaç tane daha, ek olarak bedava/az ücretli oyunlarda yapmışlardır (Dungeon Runners, Exteel) bunlarla beraber Tabula Rasa.

    Bu nedenle pek çok insan Aion'un Kuzey Amerika ve Avrupa piyasası güzel yüzüyle feth edeceğini düşünüyor. Buna ek olarak Aion'un bir sonraki adımının yeni kullanıcılarıda feth edeceğidir. Ama hemen ümitlenmeyin, NCSoft kolay kolay Asya piyasasını bırakmaz, muhtemelen her iki (batı ve doğu) piyasayada cevap verme yolunu seçeceklerdir. Bu yüzden Asyalı oyunculara verecekleri cevaplarda bir hayli zor olacak çünkü yeni gelecek Kuzey Amerika ve Avrupa oyuncuları içinde yenilikler yapmak zorundalar.

    NCSoft un pazarlama taktiklerini açıklamaktan yoruldum şimdi size Aion: Towe of Eternity 'yi sunuyorum.


    GENEL BİLGİLER:

    Aion...bekle, nedir o?

    Aion: Tower of Eternity, NCSoft tarafından yapınlan Fantezi/Kurgu içerikli bir Devasa Online Oyun(MMORPG)dur, PvP ve PVE içeriği CryENGINE (FarCry oyunun kullandığı oyun motorudur) alt yapısıyla yapılmıştır. İlk kez 2006 da E3 oyun fuarında duyurulmuştu, Windows için geliştirilen bu oyun hala sadece Korelilere özel Kapalı Beta (Closed Beta) dır. (bu makalenin ilerleyen bölümlerinde BETA hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.)


    AİON HAKKINDA 4 ÖNEMLİ DETAY:

    İnteraktif oyunoynama sistemleri

    Her saftaki her bireyin yaptığı her hareket sunuculardaki bazı olayları tetikleyecek ve bunların sonuçlarında sunuculardaki yaşamda değişikler olacaktır. iki sunucu asla birbirinin aynısı olmayacak (belki başlangıçta olabilir)


    PvPvE (Oyuncu vs Oyuncu vs Ortam) (burdaki vs karşı karşıya gelmek anlamındadır)

    Aion: The Tower of Eternity'deki savaş sisteminin bölümlerini, guildlerin, ırkları ve cephelerin birbiriyle yaptıkları ittifaklar yönetmektedir. Bu sistem ayrıca üçüncü bir ırk olan Balaur (sistem tarafından kontrol edilen ırk) tarafından yönetilir ve bu ırk oyuncuların düşmenı ya da dostu olabilir.


    Serbest uçuş ve uçarak dövüş

    Gökyüzüne yükselip tüm çevreyi yüksekten keşfetmek, evrenin farklı bir bölümüne kanalarınızla uçarak seyahat etmek ve düşmanlarınızda havada kapışma şansınız var!


    Güzel ve detaylı grafikler

    Aion: The Tower of Eternity Crytek engine (FarCry da kullanılan) nın geliştirilmiş haliyle yapılmıştır, çıkacak en güzel grafikli MMORPG diyebiliriz. Karakteriniz her detayına şaşkınla bakacaksınız ve inanılmaz AION dünyasına dalıp gideceksiniz.


    Beta için açıklanan sistem gereksinimleri:

    Minimum :

    CPU: Pentium 4 2.8GHz or AMD Athlon 2800+

    RAM: 512MB

    VGA: GeForce 5700 or Radeon 9600, DirectX 9c or higher

    Hard Drive: 20GB available space

    Windows XP or Vista



    Önerilen :


    CPU: Pentium 4 3.0GHz or AMD Athlon 64 3000+

    RAM: 1GB

    VGA: GeForce 6600 or Radeon x1550, DirectX 9c or higher

    Hard Drive: 20GB available space

    Windows XP or Vista


    Bu oyunda bulunan tüm içerik (yazılar ve sesler) İngilizce, Fransızca ve Almanca (tabiki Korece ve bazı asya dilleri) olacaktır. Sunucular Amerika, Avrupa ve Asya da konumlanacaktır.


    Muhtemelen bazı oyun korumasıda olacaktır (WoW daki Warden gibi) ve muhtemelen bu Game Guard olacaktır, zaten su anki Aion Beta sürümünde de kullanılmaktadır, önceki oyunlarda olduğu gibi Lineage 2, Mu Online, Ragnarok Online gibi..


    BETA hakkında detaylar:

    Kore Closed Betası 31.10.2007 tarihinde başladı, sadece bir adet oynanabilir ırkla: Elyo'lar ve sadece 10 level alma sınırıyla (ilk hafta için). Betada Yapılanlar: her hafta 5 lvl daha açılmakta ve haftasonları sadece 10 veya daha az saat oynanabiliyor. Asmodian ırkı betanın 6. haftası oynanabilir hale geldi ve betanın birinci kısmı Aralık ayının sonralarında bitti (yani betanın 8. haftasında), Şubat ayında yeni bölüme kaldı yerden devam edecek. Şu an Closed Betada kaçıncı bölümde olunduğunu bilmiyoruz. Muhtemelen Koreye özel bir open beta için yakında başvurular başlayabilir bu yüzden bize soru sormayın bunun yerine haberlerimizi takip edin.

    Kuzey Amerika/Avrupa Betası hakkında: bir Beta Test yapılacak ama kapalımı yoksa açık betamı ya da ikisi birdenmi bilinmiyor ama 2008 yılının ortasında başlacak, muhtemelen kore deki bitince yada sonlarına doğru başlayacaktır çünkü NCSoft iki farklı betayı paralel götürmek isteyecektir.



    IRKLAR HAKKINDA BILGI


    Basitçe 3 farklı saf bulunmakta: Elyolar, Asmodianlar ve Balaurlar Atreia evreninde savaşmaktadırlar.


    Kısa hikaye:

    Başlangıçta, tanrı Aion hizmetçileri olarak Balaur isimli ırkı yarattı. Ama talihsizliktirki asileştiler, Aion başka bir ırk yaratmaya karar verdi, Daevalar, Balaur ırkından daha az güçleri vardı, ama tanrı Aion bu sefer sadakat vermeyi unutmamıştı! Daevalar üstlendikleri rolu başarmışlardı, Balaur ırkını farklı bir boyuta sürgüne etmiş ve evrene barış getirmişlerdi... Ama bu savaş 1000 yıl sürmüştü, fakat bu savaş soncunda tanrı Aion'un fiziksel olarak temsili olan Tower of Eternity kısmen yokolmuş ve bir yok oluşu başlatmıştı, bu şekilde oyuncuların oynayacağı evrende son halini almıştı. Evren artık bir küreye benzemektedir ve bu kürenin iki farklı kutuplarında Elysea ve Asmodae, ortasında ise Abyss yer almaktadır.


    Atreia Çizimi

     Aion Online - Genel Konu



    Elysea alt kısımda güneş ışığını alan bölgedir, Elyolar burada yaşamaktadır ve Asmodae ise üst kısımda güneş ışığının ulaşmadığı ve Asmıdianların yaşadığı yerdir. Büyük bir patlamayla Balaurlar ise Astrea ya dönmüştür ve Abyss de yaşamaktadırlar, bu kürenin merkezindeki Elyoların ve Asmodainların savaşına artık Balaurlarda katılmıştır. (1000 yıllık bu uzun savaş sonucunda yok olan Tower of Eternity için her iki ırkda birbirini suçlamaktadır) Ama başka bir sebep daha vardır, evrenin en değerli bölgesi olan Abyss'i ele geçirerek tüm Aether'e hükmetme isteğidir. İşte şimdi uçma zamanıdır!

    3 ana taraf hakkında detaylar:

    Karakteriniz için sadece Elyolar veya Asmodianları seçebilirsiniz, Balaur ırkıyla oynayamazsınız, çünkü onlar sistem tarafından kontrol edilen ırkdır ve biraz özel bir ırkdır (neden özel olduklarını göreceğiz). Her sunucuda sadece tek tarafı seçebilirsiniz ama farklı serverlar iki taraftanda karakteriniz olabilir. Diğer taraf/safdaki oyuncularla konuşamaz, parti yapamaz veya kuşatmalara vs. katılamazsınız, aynı WoW daki Horde ve Alliance gibi..


    Elyolar

    Aydınlık tarafta yaşamaktadırlar, gözünüzde canlandırmak isterseniz, ormanlar ve pekçok bitkiyle kaplı renkli bir dünya düşünebilirsiniz. Fiziksel görünüşleride insana benzemektedir.

     Aion Online - Genel Konu



    Asmodianlar

    Karanlık tarafta yaşamaktadırlar, muhtemelen heryer bataklık ve bir kaç mavi bitkiden oluşur, koyu yeşil ve siyah renkleri hakimdir. Elyolara benzerler ama derilerinin rengi siyahtır ve el/ayaklarında pençelere benzer şeyler vardır.

     Aion Online - Genel Konu



    Elyolar ve Asmodianlar lvl 10 da kanat alabilirler, tabiki görevini tamamladıktan sonra. Elyolarınki tüylerden oluşan kuş kanadına benzerken, Asmodianlarınki yarasa kanadına benzemektedir. Elyolar ve Asmodianlar arasında pek fazla fark yoktur (muhtemelen aradaki dengeyi bozmamak için), yaşadıkları yer, görünüşleri ve bazı yetenekleri (skills) farklıdır, sınıflar iki taraf içinde aynıdır. Asmodianların level almaları başta hızlıdır ama Elyolarında sonda level almaları hızlıdır ve maksimum level 50 dir.

     Aion Online - Genel Konu
     Aion Online - Genel Konu



    Balaurlar (NPC)

    Bu NPC bir ırktır yani bilgisayar kontrollüdür ve Abyss bölgesinde yer almaktadırlar, Asmodianlar ve Elyolar arasındaki savaşta dengeyi sağlamaktadırlar. Örnek verirsek; Elyolar eğer Abyss'in kontrolünü almaya başlarlarsa, Balaurlar Asmodianlara yardım edecektir. Aynı ejderlere benziyorlar!

     Aion Online - Genel Konu



    Tabiki oyunda sadece 3 ırk yok daha fazlası var şimdi bu ırklara göz atalım...


    Mau

    Kedi cinsinden insanımsı olan Maular Asmodianların bölgesinde bulunmaktadır. Zeki savaşçılardır, ama doğaları gereyi sürekli çırğınmalarına rağmen tam olarak Asmodianların topraklarında hakşmiyet elde edememişlerdir.

     Aion Online - Genel Konu



    Shugo

    WoW daki Goblinlere benzemektedirler, Elyonlar ve Asmodianlar ile barış halindediler ve ticaret yetenekleri vardır. Milenyum savaşından beri ticaret ve pazar ağını onlar yönetmektedir, bazıları Abyss ile alış verişi başlatmıştır ve bazıları bunu iki taraf içinde yapmaktadır, kulağa pek arkadaşcıl gelmeyen "karanlık bulut" isminde bir oluşumları vardır.

     Aion Online - Genel Konu



    Krall

    Dünyadaki bir kaç barbar ırktan biridir, Ogreleri anımsatmaktadırlar, eşsiz bir fiziksel güçleri vardır. Aether'de madencilik (uçmak için gerekli olan madde) için köle olarak Kobolları (diğer bir ırk) kullanmaktadırlar. Farklı tiplerde Krall vardır: Warden, Slave, Scout...

    Bölüm 2

    4 Okul vardir, isimler resmidir ve Asmodianlar ve Elyolar icin aynidir. Karekter yaratma sayfasinda, okulunu secersin ve sonra (level 10 veya 20) Okula gore sinifini secersin. Her okulun 2 sinifi vardir,O halde bu bize 8 sinif oldugunu gosteriyo.

    Warrior Okulu


    Fighter/Gladiator: genis silah cesidi, öğrenmesi kolay, ustalaşmasi zor.
    Knight/Templar: Aionda tank(darbe az yiyen builde tank denir.) olacak sinif, Skillerinden dolayi diğer mmorpglerdeki tanklardan farkli olucaktir.


     Aion Online - Genel Konu



    Scout Okulu


    Ranger: Uzak(ranged) ve yakin(melee) saldiri skillerine sahiptir, tuzaklarla birlikte. Saklanabilme yetenegine sahiptirler, Hayvanlari(pet) olmuyacaktir. Ncsoft a gore bu class ta ustalasmasi zor.:D.
    Assassin : Diğer MMORPGlerdeki gibi, kisa sürede yüksek hasar, saklanabilme, ve pozisyonun önemi (3-4 kat fazla hasar, arkadan saldirinin önden saldirila karsilastirmasi). Rangerlar gibi,ustalasmasi zor olucak, rakibin arkasina teleport olmasini saglayan bazi skilleri var fakat 1 tus kazan degiller.

     Aion Online - Genel Konu



    Mage Okulu


    Sorcerer: Ranged-nuker, yakin dovuste cok gucsuzler, Büyüler, rakibin hareketleri,Esyalar -Konsantrasyon (statlar) isteyebilir- ,daha az büyünün bozulmasini sağlar, büyü bozulmasi büyünün iptal olmasi demek değildir.
    Spiritmaster: Aiondaki hayvan kullanan siniftir, Hayvanlarin 4 çesidi vardir: ateş, su ,toprak, tahta ^^ (hava) - herbirinin farkli bir rolu var.. Hayvanlarin skilleri hala belirsiz


     Aion Online - Genel Konu






    Priest Okulu


    Cleric: Can verme ve savunma buyulerinde rolu ustlenir, fakat ayni zamanda bazi melee skilleride vardir. Bir kalkan ve bir balyoz kullanirlar


    Chanter: Can verebilirler, fakat esas rolleri buff lamaktir (kisa sureli buff lar, 5 dklik).Bu yüzden Karma sinif a benziyolar 2-ellik silahla veya 1-ellik silah + kalkanla.

     Aion Online - Genel Konu






    Kahramanlarda (Hero) olucaktir, WoTKL (Death-Knight) deki gibi degil, fakat büyük olasilikla Lineage 2 veya RFO gibi, yane serverda az sayida ve normal karekterten daha güçlü şekilde. Üstlerindeki armorun pariltisindan yada elementlerden taninabilcekler. Bu yüzden Herolar korunmak ve kollanmak zorundalardir Abyss de, bir guildin bir heroya sahip olmasi ciddi avantajdir.Bu sistemi 3. bölümde anlatacam.


    Siniflar değistirme hakkinda herhangi birsey duyrulmamistir,Örn Lineage 2 de 40lvl de yardimci sinif secebilirsiniz, ayni karekterdeki yeni bir sinif gibi (eski sinifini birakmadan) ve hangi sinif i kullanmak istersen istedigin zaman secebilirsin.(bunlar L2 icindir.L2 ye benzeyebilir Aiondada)


     Aion Online - Genel Konu


    Kombolar


    Skillerin farkli türleri vardir: normal, özel Kombo, zincir Kombo, aktifli Kombo, ve koşullu.Wizard icin 1le 40lvl arasinda ~80 skills vardir. Fakat bazi yükseltmelerde vardir (temel skiller ~5 yükseltme olabilir ), Yane bu 80 farkli skill demek degildir.



    Zincir Kombo ve Aktifli Kombo ayni sekilde calisir:Kullanilmari icin bir koşul vardir.Mesala bir büyü.




    Örnegin, fighterlar için:

    Explosive Strike (attack skill) -> Stun Strike (knocks back) -> Chance Strike (attacks fallen enemy). Stun strike i ancak başarılı bir Explosive Strike la ve Chance strike ı başarılı bir Stun Strike la yapabilirler. kombo yaparak daha cok hasar verebilir savaşta daha aktif olabilirsiniz.


    You can also have a skill available for few seconds only after a dodge or parry (like some skills in wow).



    Koşullu skilller kullanilmalari icin özel silahlar isteyenlerdir.




    Özel Kombo Party kombosudurŞöyle çalışır: Oyuncu A bir skill yapar,Ardindan oyuncu B A la ayni skilli yapar.



    Skilller Mana kullanir, ve bazi ss lerde görebilcegin 3. bir DP bari vardir . Divine Power (DP) çok yuksek bir güçtür oyundan düşmedikce değişmez. Peki...Ne işe yarar. Bununla cok şey yapabilirsin: craft esyalar,baska oyunculara transfer edebilirsin ve tabiki bazi skilleri kullanabilirsin


    DP-skillleri sinif a göre değişir, bir tanesi hepsi içindir, bir çeşit yok edici skill etraftaki her seye zarar veren(bu bilgi baya eski ve bu skill daha fazla yok). DP skillerinin normal skillerden daha güçlü olduğunu söylemeye gerek yok, DP kazanmasi mana kazanmasindan daha zordur.DP skilleri elyolar ve asmodianlar icin degisiktir,bu 2 sinif arasindaki tek etkili farktir. Hadi bu skillere bakalim:

    Warrior:
    Elyos:

    Fiziksel attack gücünü ve maximum hp yi 30 saniyeligine %30 artirir.
    Target: Self only
    Casting: Instant
    Re-use time: 1 minute

    Asmodians:

    410~421 fiziksel hazar verir ve hp yi ayni miktarda emer.
    Target: Self
    Casting: Instant
    Re-use time: 1 minute

    Scout:

    Elyos:

    10sn ligine butun fiziksel ataklardan kacarlar
    Self only

    Asmodians:

    Ataktan kaçmayi, normal silah dayanikliligini, kalkan dayanikliligini 100% artirir bütün elementlere dayanikliligi 100% artirir (10 saniyeligine)
    Self only

    Mage:
    Elyos:

    Manayi 75% doldurur
    Self only

    Asmodians:

    Skill kullanma hizini %50 artirir ve skiller 0 mp yer.(10sn liğine)

    Priest:

    Elyos:

    Hasari 2000 e kadar 100% emer (30sn liğine)
    Self only

    Asmodians:

    Her 3 saniyede 100hp verir.30 sn sürer.
    Self only

     Aion Online - Genel Konu

    Eşyalar

    3 eşya türü vardir: Normal eşyalar, Abyssal eşyalar ve Drakonic eşyalar. (isimler resmi degildir). Abyssal Eşyalari PVP yaparak alirsin, Drakonic eşyalar Blaur keserek toplanan metaryallerden yapilan craft eşyalardir.

    Kiyafetlerini farkli renklerde yapabilirsin and ve set tamamlaninda karekter etrafinda bir parlaklik olusur, Boyalar NPC den alinabilir fiyatlar yüksek degil fakat nadir boyalar oladabilir sadece PVP yada PVE le alinabilen


    Aion u özel yapan bir şeyde esyalarinizi skin değiştirmeden geliştirebilmenizdir, Bu statlari bit esyadan digerine, görünüşünü değistirmeden transfer etmeye benziyor. Kiyafetler düşük levelde bile güzel gorunuyor ve elyo la asmodianlarin giymesine göre farkli görünüyo.


    Level 20 Kiyafet Seti (Kafalik setin parçasi degil)
    Kolyedeki parlakligi fark edebilirsiniz.
     Aion Online - Genel Konu


    Büyük Resim! Elyolar sol tarafta irka göre görünüs degisiyor.

     Aion Online - Genel Konu



    Farkli boya renkleri : kirmizi, sari/yeşil (orjinal skin), beyaz.

     Aion Online - Genel Konu




    Bazi Kalkanlar ve Silahlar (Elyolar sol tarafta)

     Aion Online - Genel Konu


    Ekipmanlar hakkinda, kafalik, kolye,baldirlik, göğüslük,bacakliklar , pelerin, bellik, eldivenler, botlar, 2 küpe, 2 yüsük ve 2 silah setleri

    Ekipman Resmi

     Aion Online - Genel Konu


    Ve şimdi karekteristik/statlar.Oyuncular bunu seçmek zorunda değillerdir otamatik yapilir.Fakat kendi ekipmanini secebilirsin fark burda başlar.5 adet bililen, armor tarafindan verilen özel stat vardir: sihirsel defans, fiziksel defans, focus, kaçma(evasion) ve mana.


    focus, büyüler için daha az bozulmaya neden olur, ve kaçma ataklardan kurtulma sansini artirir. Kiyafetlerinde 4 çesidi vardir: Robe, Leather, Mail and Plate verdikleri statlarla birbirlerinden ayrilirlar.



    Kiyaslama:


    Fiziksel Defans: Plate > Mail > Leather > Robe


    Sihirsel Defans: Robe > Plate > Leather = Mail


    Focus: Robe > Mail > Leather = Plate


    Evasion(kaçma): Robe = Leather > Mail > Plate


    Mana: Robe > Mail = Leather = Plate.




    Diğer statlar (eşyalarla artirilabilen) : Strength, Intelligence, Will, Spirit, Agility, Stamina, Speed (running).








    Stigma
    Açıklama : kiyafetler tek fark degillerdir,Bide Stigma sistemi var! 20level bütün karekterler stigma adi verilen özel bir "taşı" kullanabilirler, Her karekter 5 slot a sahiptir, bu ayni slot a gem takmaya benziyor. (20 lvl de 5slot olmucak her 10 lvl de 1 slot acilcak. Stigma de gördüğümüz tek şey kalkan, plate or halberdlari kullanmayi sağlamasi ...(stigma silah, kiyafet e ve sinif a gore değisebilir) Belki ilerde stigmala aktif edilen ozel skiller gorebiliriz. ! Stigmayi 200.000quina ya NPC den alabilirsiniz.Çok yüksek bi fiyat




    Ben size bazi silahlari anlattim, Fakat, Longsword, Shortsword, Greatsword, Mace, Halberd, Staff, Bow, Dagger, Tome ve axes daha görülmedi



    Crafting :

    Kesin listesine sahip değilim, Bazi gördüklerim:
    Tailoring (robe & leather craft),
    Armor crafting (mail & plate craft),
    Weapon crafting, Alchemy, Woodwork (staves and bow craft),
    Cooking (buff), Cooking (buff), Enchanting(silaha stat tarzi seyler verme)
    ve collection (cicek, maden vs toplama)
    bunlar temel skillerdir.


    2. bölüm bitti! 3 bölüm için AionTR ye bakin
    .



     Aion Online - Genel Konu

    Aion Developer Team Le Yapilan bir Roportaj
    Çeviri AionTR tarafindan yapilmistir.Çevirinin Tüm haklari saklidir ve AionTR.Com a aittir.Sitelerine koymak isteyen AionTR.CoM tarafindan çevirildigini belirtmek zorundadir.
    Çevirmen : LeveL


    NCsoft:
    Karekter sekilendirme nasil olacak ?
    Kyoung Won Choi:
    Oyuncular çok farkli sac sekilledi, renkleri,yüz sekilleri, deri renkleri, karekter boyu ve sesi secebilcek.Hatta göz renklerini ayarlayip yuzlerine dovme yapabilcekler . Karekterlerin zayiflik ve sismanlaliklarini ayarlayabilcekler .

    NCsoft:
    �Takas edilebilir kanatlar� bu ne anlama geliyor?
    Kyoung Won Choi:
    Bu cogunlukla yanlis anlasildi. Aionda kanat satin alinamaz. Fakat baksa faktorler tarafindan gelistirilebilir mesala PvP Derecesi.

    NCsoft:
    Oyunculari Aion a cekmek icin ne yapacaksiniz?
    Kyoung Won Choi:
    Oyunda amaclar koyacaz mesala sureli questler. Bunlari bitirenlere uygun oduller verecez.Cok guclu esyalar (silahlar, kalkanlar) farkli yollardan ulasilabilir olcak, oyuncular bunlari daha kolay elde edebilmek icin birlikte calismalilar.

    NCsoft:
    Asmodianlarin Elyos lardan önemli bir farki varmi?
    Kyoung Won Choi:
    Asmodian�lar ve Elyo�lar ayni irktan gelebilir. Ayni fiziksel ve insansil özellikteler. Bu elflerle , kara elfleri karsilastirmaya benziyor.

    NCsoft:
    Oyuncularin evleri olacak mi?
    Kyoung Won Choi:
    İlk basta olmuyacak.Fakat ilk genisletme paketinde gelecektir.

    NCsoft:
    Aionda hayvan surulebilecek mi?
    Kyoung Won Choi:
    Hayir.Suanda hayvan surmeyle ilgili planlarimiz yok. Ulasim ayak ustu veya ucarak olacak. Ayrica kisa ve uzun menzilli teleport sistemleri olucak.

    NCsoft:
    Ucma suresi ve dolumu karekter levellerine gore degisecek mi?
    Kyoung Won Choi:
    Hayir. Fakat bu ozellikleri gelistirebilecekleri skiller olucak. Yani karekterleri yuksek levellere ulasmasi bu skilleri acmasini saglicak .

    NCsoft:
    Klan savaslari Aion da nasil olucak? Klanlarin kale control etmelerini saglayacak fonksiyonlar olucak mi?
    Kyoung Won Choi:
    Abyss Aiondaki ana PvP haritasidir. Aionda bircok kale var, bunlar oyuncular tarafindan alinabilecek. Savaslar baskin seklinde olacak. Kalelerde kaleyi vermek istemeyen Balaur lar olucak. Oyuncular NPC leri hallettikten sonra kaleleri alabilcekler.Ve belli bir sure zarfinda bu kalelere saldirilamiyacak.
    Kale almanin buyuk avantajlari var. Kalelerden vergi alabilcekler, kalelerde Degerli esya ureten NPC ler olucak ve klan uyelerinin avlanabilcekleri sahalari olucak.

    NCsoft:
    Klan savaslari ve diger savaslar Lineage2 deki kadar buyuk olcak mi?
    Kyoung Won Choi:
    Abyss de bircok stratejik nokta var, Savaslar icin belli bir zaman olmuyacak onun yerine oyuncular karar verecek. Bizim amaclarimizdan tekide savaslarda L2 deki kadar cok oyuncu gerektirmemek .Fakat teknik bir sinirda yok karizmatik bir lider 200 .300 oyuncuyu gruplar halindede kullanabilir.

    NCsoft:
    PvP nin Aiondaki yeri nedir?
    Kyoung Won Choi:
    Aion da pvp cok onemli. Herkesin bunda yer almasini isteriz.
    Fakat bu sart degil bir oyuncu lvl 1 den 50 ye hic pvp yapmadan gidebilir. Fakat bu daha uzun surcektir, En cok avlanma odulu veren NPC lerin Abyss de bulundugunu dusunursek.
    Planlanan biseyde irk savaslari icin teleport noktalari koymak bu sayede dusuk levellilerde savaslara katilabilcek.

    NCsoft:
    PvPvE icin ne odulller var?
    Kyoung Won Choi:
    PvPvE temel odul experience. Experince i canavar yada oyuncu oldurerek Abyss de alabilceksiniz. PVP puanlariyla degerli itemler yapilabilecek
    PvPvE le kale alindigina dusunursek bu buyuk bir avantaj saglamaktadir

    NCsoft:
    Aion da iksir olucak mi? Olucaksa nasil kullanilcak ?
    Kyoung Won Choi:
    Can ve mana potlari olucak.Fakat bunlarin tekrar kullanilmalari icin belli bir sure olucak.Ayrica karekterinize degisik etkilerde bulunan yiyecekler olucak. Yiyecekler buff gibi olucak belli bir zamanda yalniz biri aktif olucak.

    NCsoft:
    Buyuk Patchler nasil yuklenecek?
    Kyoung Won Choi:
    Yilda bir yada ikikez olucak.Onlarin dagitimi bolgelere gore degisecek.

    NCsoft:
    Hava durumunun oyuna etkisi nedir?
    Kyoung Won Choi:
    Malisef bu fonksiyon biraz unutuldu. Fakat hava durumu NPC lere ve moblara etki edebilecek.

    NCsoft:
    Aion u diger kasmali oyunlardan ayiran nedir?
    Kyoung Won Choi:
    Asya oyunlarinin cogu birbirine benziyor.Ayni siradan dizayn.Ve cogunda RPG unutulmus durumda Aion u bunlardan ayiran gelismis quest ve savas sistemidir.
    cevirmen notu: 2 pragraflik yazinin ozeti =))

    NCsoft:
    Role Players (Rol Yapma Fanlari) icin ne yapacaksiniz?
    Kyoung Won Choi:
    Genis bir karekter sekillendirme, Ve genis bir duygu sistemi farkli durumlarda kullanilabilecek . Ve ayni zamanda sevimli ve eglenceli esyalar koymayi planliyoz. Ve diger aktiviteler kaynak toplama , esya yapma ve tabiî kide yemek yapma

    NCsoft:
    Özel olaraktan Role (Rol Yapma) Serverlari olucak mi?
    Kyoung Won Choi:
    Asya da olmucak ama bu bolgelere ve servis sagliyicilarina gore degisebilir

    NCsoft:
    Oyunun disinda istatislikler olucak mi?
    Kyoung Won Choi:
    Bu konu hakkinda hala calisiyoruz.Karekter ve guild durumlari kale kontrolleri olucak. Belki bir skor board olur.
    Ayni zamanda bir kahramanlik sistemi konusunda calisiyoruz.Kahraman olmak zor olucak.Kahramanlar insan canavarlar gibi olucaklar ve zor ölücekler. İnsanlar bir kahraman yaklastimi bilecek.

    Oyundan Görüntüler
     Aion Online - Genel Konu

     Aion Online - Genel Konu

     Aion Online - Genel Konu

     Aion Online - Genel Konu

     Aion Online - Genel Konu
    Aion



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 24 Ekim 2009; 21:59:48 >







  • saol acıklamalar icin Asmodianları sevdim bn
  • güzel konu olmuş
    siteye üye olmuştum geçen hafta ama fazla giremiyorum
    oyunun ne zaman nerde nasıl açılacağı haberleri çıksın orda takılırız
  • 20 gb nedir ya?
    Bu arada açıklamalar güzel.
  • Teşekkürler hazırlayanın ellerine sağlık gecen hafta sitenize üye olmuştum resmi fun sitesi olmanız harika bir haber 4 gözle bekliyoruz oyunu.
  • tam bir hdd canavarı oyun

    ama umarım l2 gibi solo takılamayacağımız bir oyun olmaz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dark4lon3

    tam bir hdd canavarı oyun

    ama umarım l2 gibi solo takılamayacağımız bir oyun olmaz..

    oyunda pt skill kombolari war burdan pt nin oyunda etken olucagini cikarabilirz.
  • Sagol Emq
    Bu topic bos tartislamalar yerine güzel aion paylasimlarila dolucak ins.
    Yaptigin bu katki icin tesekkurler.
  • Hard Drive: 20GB available space o.O

    zaten oyunu yakından takip ediyordum saoL ekran kartım yetmiyor :( en kısa zamandı alıcam inş. 4 gözle çıkmasını bekliyorum !!!! ve inş. F2P olur
  • Aion p2p (paralı) olacak.




    Oyun herşeyiyle kendi kalitesini açıkça gösteriyor. Bu oyun için çok büyük beklentiler var gerçekten. Nede olsa alanında bir dev olan NCSOFT un gözbebeği..

    Resmi fan sitesi olmaya hak kazanmış olan sitemiz de her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Tüm aion sevenlerini aramızda görmeyi isteriz.
  • sitesinde bir oylama var ? p2p yada f2p olması için :/ kredi kartım olsaydı keşke :(

    burdan videolara bakabilrsiniz :)
    http://www.aionglobal.com/aion-the-tower-of-eternity-videos.html

     Aion Online - Genel Konu
  • sanırım f2p olacak gecen oylama vardı cogunlugu f2p ye oy vermısler
    ucretsız olursa oynamaya degecek bır oyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 20 Ocak 2008; 21:42:20 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: einhander

    sanırım f2p olacak gecen oylama vardı cogunlugu f2p ye oy vermısler
    ucretsız olursa oynamaya degecek bır oyun

    Aion Global sadece bir fan sitesiymiş.Ve oyun %100 olasılıkla p2p olacak.f2p sanan arkadaşlara üzüntü verici bir haber.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imPsYcHo


    quote:

    Orjinalden alıntı: einhander

    sanırım f2p olacak gecen oylama vardı cogunlugu f2p ye oy vermısler
    ucretsız olursa oynamaya degecek bır oyun

    Aion Global sadece bir fan sitesiymiş.Ve oyun %100 olasılıkla p2p olacak.f2p sanan arkadaşlara üzüntü verici bir haber.

    Hehe sadece bir fan sitesi degil resmi bir fan sitesi.Yane o anket firmanin dikkatini cekecektir.Ama aionglobal in baya isine yaradigi belli bu anketin bir anda hucum oldu sitelerine.Oyun p2p olucaktir.Ama OB si olucak tabikide ne kadar surcegi belli olmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: LeVeL


    quote:

    Orjinalden alıntı: imPsYcHo


    quote:

    Orjinalden alıntı: einhander

    sanırım f2p olacak gecen oylama vardı cogunlugu f2p ye oy vermısler
    ucretsız olursa oynamaya degecek bır oyun

    Aion Global sadece bir fan sitesiymiş.Ve oyun %100 olasılıkla p2p olacak.f2p sanan arkadaşlara üzüntü verici bir haber.

    Hehe sadece bir fan sitesi degil resmi bir fan sitesi.Yane o anket firmanin dikkatini cekecektir.Ama aionglobal in baya isine yaradigi belli bu anketin bir anda hucum oldu sitelerine.Oyun p2p olucaktir.Ama OB si olucak tabikide ne kadar surcegi belli olmaz.

    ne olursa olsun kredi kartımın borcunu ödemem gerektiği bir gerçektir ve kendimi kandırmam gerekir. Bu oyun f2p olsada oynarım p2p olsada arkadaş.
    Gerçekten oynancak kalitede bir oyun.Öncelikle NCSoft un yapması yeterlidir oyunu oynamaya karar vermek için.




  • oyun süper örüküo 5 gözle beklioruz not grafikler yok böyle bi grafik manyak grafikler hasta oldum
  • paralı olursa benim iş zor :( Pre-Order cıksa türkiyede satılması bayağı bi zaman alır :/ annem kredi kartı cıkartmayı düşünüyo :D ama benim oyun için kullanmama izin werecegini pek sanmıyorum xD bari paralı olcaksa guild wars gibi olsun :/ bi kere ödiyelim daha ödemiyelim :/

    Bu arada bende oyunun grafiklerine hasta oLdum bu oyun harbiden herseyi bitirir!!!
  • açıkçası sevindim p2p olacak olmasına.1 ay bir süre deniycem eğer memnun kalırsam lineage II 'yi bırakıp aiona devam edebilirim.
  • oyun gerçekten çok manyakmış ama benim pc kaldırmazbu oyunu oynayıp oynamamam oks ye bağlı bu sınav sonucunda alacağım dizüstü pc de bayaa iyi çalışır paralı parasız fark etmez benim için(normalde ederdi ama oks yi kazanırsam ailem her istediğimi yapmaya söz verdi)ayrıca eğer oyunu seversem cabala elveda...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.