Şimdi Ara

Akıl Erdiremiyorum Teknik Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhaba Arkadaşlar

    Laptop Alacağım Tabi ki İkinci El Fakat Anlayamadığım Konular Var. Şimdi Bir Tarafta Asus Diğer Tarafta Casper Var

    Asus: Nvidia 740m 2GB Ekran Kartı - İ5 4210U 1.7 Ghz İşlemci - 8 GB Ram - 1 TB Harddisk Kullanıyor Fiyata 1.750 Yazmış Ve Yeni Nesil Oyunları Gta5 , Farcry 5 Tarzı Oyunları Çatır Çatır Oynuyor

    Diğer Tarafta Casper: Nvidia 840m 2GB Ekran Kartı - İ5 4100m 2.6 Ghz İşlemci - 8 GB Ram - 1 TB Harddisk Kullanıyor Fiyatı 1.150 den Kapattım Ama Yenil Nesil Oyunları Açmıyor

    Fakat Sıkıntı Şu ki Casper Model Laptopun Özellikleri Daha İyi Olmasına Rağmen Nasıl Oluyor da Asustan Kat Be Kat Daha Az Performans Veriyor ? 740m Ekran Kartı Olan Laptopun Çatır Çatır Kasmadan Oynattığı Oyunu Nasıl Oluyor da 840m Ekran Kartlı Laptop Çalıştırmıyor Ve Donmaktan Ölüyor..Yani Bu Laptopu Neye Göre Alacağız Hocam ? Biri Bana Yardımcı Olsun Kafayı Yemek Üzereyim Artık..



  • Uzun uzun anlatıp karmaşık hale getirmemek için küçük bir örnek ve öncesinde tek cümle kurayim. Kendilerine ait teknoloji. Mazda 6 ile BMW 320d aynı tork gücüne sahiptir ikiside arkadan cekislidir ama BMW daha hızlı gider ESP sistemi vardır kaymaz ve kazalari önler. Gibi düşün. Aynı mah sahip 2 farklı telefon birbirlerinden farklı batarya performansı verir mesela buda buna örnek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer sadece ekran kartlarını kıyaslarsak 740m olan ekran kartı 840m ekran kartından çok daha güçsüz özelliklere sahip büyük ihtimalle ömrünün sonlarına yaklaşmakta yakında bahsettiğiniz oyunlar uzun süredir oynanıyorsa zaten 95 derecelerde çalışmış olacağı için yakında pbc yamultup lehim hatası vermeye başlayacak.
    (eğer gözlerinizle bu oyunları oynattığını görmediyseniz büyük ihtimalle kazıklanıyorsunuz )

    yukarıdaki bilgilerin doğru olduğunu varsayarsak 840m ekran kartlı bilgisayarın işlemcisinin güçsüz ve anakartı ile uyumsuz bir bios ile çalıştığını da varsayabiliriz. hatta işi bir adım daha ileri götürüp sahibinin oyunları ekrankartı ile değilde intelin grafik işlemcisi ile açmaya çalıştığını buyüzden bahsi geçen oyunları açmadığını düşünebiliriz.

    iki bilgisayarıda adam akıllı incelemek gerekli, ikinci el bilgisayar alırken size gösterilen ile size satılan ürün arasında bazen ciddi farklar çıkabiliyor lütfen dikkatli olun.
  • Yani Oyunları Çalıştırdığını Gördüm Hatta Deneme İmkanım Oldu Fakat Aklıma Gelmedi ..840m Lik Laptopu Deneyemedim O Yüzden Almak İstemedim..Aslında Bakarsanız Bana GTA 5 i Medium Ya da Standart Ayarlarda Normal Bir Şekilde Kasmadan Oynatacak Bir Laptop Lazım..Hangi Ekran Kartını Ve ya Hangi Markayı Tercih Etmeliyim Yardımcı Olur musunuz ? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.