Şimdi Ara

akıllı saat ile mobil app

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir akıllı bileklikle çalışabilecek bir mobil uygulama geliştirme fikrimiz var. Fakat bunu nasıl yapacağımızı ve nereden başlayacağımızı bilmiyoruz.

    Yani uygulama saatten aldığı verileri vs'leri işleyecek ama bu iletim ne yoluyla olacak. Konu hakkında derli toplu bilgi bulamadım. Direk konu ile alakalı link veya bilgi paylaşabilirseniz çok iyi olur...??



  • Akıllı bileklik, akıllı saat veya her ne ise genelde bu işler için Bluetooth kullanılır. Bileklik üzerinde bir imu, bir sıcaklık, bir nabız ve bir de rtc bulunması şart bence. Bunların da prototip icin olacak olanda dip kılıf, nihai üründe ise en küçük kılıfı smd olması gerekecektir. Bileklik nabız, yere göre açısal duruş, ivme, yön,vücut sıcaklıgi bilgilerini telefondaki app e atar. Rtc ile de arada gerekli alarm ve Bluetootha bağlı olunmadan zaman sayımı işleri halledilir. Bu proje için mikrodenetleyici olarak gidip de Stm filan kullanılmasina gerek yok. Pic veya avr uygundur. Artık hangisini biliyorsanız onu kullanırsınız. Bluetooth chipset veya direk herşeyi hazır modülleri de var. Bahsettiğim sensörlerin de yine chipsetlerinin dışında direk hazır modülleri de var.

    App için güzel birşey olacaksa android studio ile native bir uygulama çok iyi olur. Ama idare etsin yeter, işlevi görsün yeter derseniz de mit app inventor yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben esp ile akıllı saat uygulaması yapmıştım
    burdan bakabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=v57zkMn3fNE
    örnek olarak nodemcu ile yaptım ama esp8266 bilindigi gibi küçük bi denetleyici 3.6v kucuk bi telefon bataryası ile oled yada nokia ekran ile denedim gayet güzel oldu
    saat tarih esp direk net üzerinden günceller yada kendi saatini kullanır ama kendi saatini kullanırsa güç kesilirse sıfırlanır.

    verileride kendi yaptıgım uygulama üzerinden alıp veriyor yani istedigim sensör yada modulun verisini alır yada veri gönderebilirim
    hatta ölesine dolar kurunu bile eklemiştim :)
    benim şuan başka projem oldugu için pek ilgilenemedim bununla birde esp ile telefon aynı AP ile bağlı olacak (access point) yani ya esp nin AP moduna yada telefonda oluşturulan AP moduna bağlı olacak yani esp telefondaki wifi baglanarak internete bağlanır.
    ilerde esp32 bluetooth özelliği ile deniyecegim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.