Şimdi Ara

AKP 80 yılın birikimini 15 yılda sattı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
3
Favori
14.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
219 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKP iktidarı 80 yılın birikimini 15 yılda sattı.  

    Özelleştirmelerden  toplam  62 milyar dolar gelir elde edildi. Kamu varlıklarının bu satışına rağmen , açıklar kapatılamadı, geçen 10 yılda 170 milyar doları aşan bütçe açığı verildi.
    Salih AYDIN / Yeniçağ

    AKP hükümetlerinin iş başında olduğu son 15 yılda 125 büyük özelleştirme yapıldı. Diğer küçük özelleştirmelerle birlikte toplam  62 milyar dolar gelir elde edildi. 80 yılda elde edilen Cumhuriyet eserlerini 10 yılda satıp açıklar kapatılmaya çalışıldı ama buna rağmen Türkiye'nin iki yakası bir araya gelmedi, geçen 10 yılda 170 milyar doları aşan bütçe açığı verildi. Üretim ekonomisi yerine tüketimi körükleyen politikalar sonucu, yapılan yollar, açılan köprüler, şehirlere dikilen devasa plazalar ülkemizdeki, 15 milyon asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşamasına çözüm olmadı. Türkiye'nin son 5 sene içerisinde 400 milyar dolar borçlandığını belirten ekonomistler borçlanmaların üreterek ödenebileceğini belirtiyorlar. Ekonomide bu kötü gidişatı gören hükümet yeni kaynak arayışlarına girdi. Bunun için de Türkiye Varlık Fonu kuruldu. Türkiye'nin kalan kamu kuruluşları da teminat gösterilmek üzere bu fona devredildi.

    STRATEJİK KURULUŞLAR SATILDI.
    Vatandaşın ödediği vergilerle yapılan dev kurumlar, sanayi tesisleri, limanlar, kamu binaları ve arsaları arka  arkaya satışa çıkartıldı.Kamuya ait varlıkların satışından 62 milyar dolar gelir elde edildi. Bu paranın bir kısmıyla İMF'ye  olan 23.5 milyar dolarlık borç kapatıldı. Özelleştirme gelirleri AK Parti iktidarında ciddi artış  gösterdi..1986-2002 döneminde toplam 8 Milyar dolar özelleştirme geliri elde edilirken, 2003-2015 döneminde bu tutar 61,8 Milyar Dolar'a erişti. Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilen özelleştirme gelirlerinin yüzde 90'ı AK Parti döneminde elde edildi.
    Özel­leş­tir­me­ler yo­luy­la Tür­ki­ye'nin en bü­yük ka­mu ku­ru­luş­la­rı sa­tıl­dı. Stra­te­jik öne­me sa­hip çok sa­yı­da­ki ku­ru­luş­ta ulus­la­ra­ra­sı şir­ket­ler söz sa­hi­bi ol­du.

    2005'te TÜRK TE­LE­KO­M'­un yüz­de 55'i Arap ser­ma­ye­si Ojer Te­le­ko­m'­a, TÜP­RA­Ş'­ın yüz­de 51'i 4.1 mil­yar do­la­ra İn­gi­liz Shell- Koç or­tak­lı­ğı­na sa­tıl­dı.

    2006'da PET­Kİ­M'­in yüz­de 51'i 2 mil­yar do­la­ra Azer So­ca­r'­a, TE­KE­L'­in 6 adet si­ga­ra fab­ri­ka­sı 1.7 mil­yar do­la­ra Hol­lan­da mer­kez­li Bri­tish&Ame­ri­can To­bac­co'ya sa­tıl­dı. TE­KE­L'­in iç­ki bö­lü­mü­nü 2003'te alan yer­li Mey, 3 yıl son­ra al­dı­ğı fi­ya­tın 2,5 ka­tı­na his­se­le­ri AB­D'­li fon TPG'­ye dev­ret­ti. Fon 5 yıl son­ra Me­y'­i özel­leş­tir­di­ği fi­ya­tın yak­la­şık 10 ka­tı fi­ya­ta İn­gi­liz Di­age­o şir­ke­ti­ne sat­tı.

    ASLAN PAYINI ALDILAR
    TÜP­RA­Ş'­ın yüz­de 14.76'sı, THY'­nin yüz­de 26'sı, PET­Kİ­M'­in yüz­de 25'i, Halk Ban­ka­sı'nın yüz­de 17'si, Te­le­ko­m'­un yüz­de 9'u bor­sa­da ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­ra sa­tıl­dı.
    Ay­rı­ca AKP hü­kü­me­ti dö­ne­min­de ka­mu­nun sa­hip ol­du­ğu li­man­lar, elek­trik da­ğı­tım şir­ket­le­ri, araç mu­aye­ne is­tas­yon­la­rı ve fab­ri­ka­lar özel­leş­tir­me iha­le­le­ri yo­luy­la ya­ban­cı­la­rın eli­ne geç­ti. Öte yan­dan, Ta­sar­ruf Mev­du­atı Si­gor­ta Fo­nu da el ko­nu­lan ban­ka­la­rın sa­hip­le­ri­ne ait şir­ket­le­ri de ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­ra sat­tı. TEL­Sİ­M'­i İn­gi­liz­ler, Di­gi­tur­k'­ü iha­le­siz Ka­tar­lı­lar alır­ken, Fo­n'­un elin­deki rad­yo­lar, fab­ri­ka­lar vb. İş­let­me­ler ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­rın ol­du.

    BANKALAR YABANCILARIN KONTROLÜNDE
    Son 13 yıl­da ya­ban­cı şir­ket­ler baş­ta ka­mu ku­ru­luş­la­rı ol­mak üze­re, fi­nans­tan ener­ji­ye, sağ­lık­tan eği­ti­me, pe­ra­ken­de­den gı­da­ya ka­dar birçok sek­tör­de ağır­lı­ğı­nı ar­tır­dı. Bankacılık sektörünün yüzde 50'si, sigortacılık sektörünün yüzde 70'i yabancı şirketlerin kontrolüne geçti. İlaç pa­za­rın­da ha­li ha­zır­da 106 ya­ban­cı şir­ket var ve pa­zar pay­la­rı yüz­de 70 dü­ze­yin­de. Akar­ya­kıt sek­tö­rün­de­ki ya­ban­cı­la­rın pa­yı yüz­de 65, do­ğal­gaz­da yüz­de 15 olur­ken, 2008'de sı­fır olan elek­trik pi­ya­sa­sın­da­ki ya­ban­cı ser­ma­ye pa­yı, ya­pı­lan özel­leş­tir­me­le­rin ar­dın­dan yüz­de 20 se­vi­ye­si­ne çık­tı.

    İŞTE YIL YIL SATIŞ LİSTESİ

    2003
    Kayseri'de­ki Tak­san, Bo­lu Ge­re­de'de­ki Ger­kon­san, SE­KA'nın Ba­lı­ke­sir, Af­yon, Kas­ta­mo­nu, Ak­su ve Çay­cu­ma iş­let­me­le­riy­le Ta­şu­cu ter­sa­ne ala­nı, TE­KE­L'­in ka­ya tu­zu te­sis­le­ri, Çeş­me, Ku­şa­da­sı, Trab­zon ve Di­ki­li li­man­la­rı, Sü­mer Hol­din­g'­in Me­ri­nos Ha­lı Mar­ka­sı ve Adı­ya­man İş­let­me­si, Tür­ki­ye Zi­ra­i Do­na­tım Ku­ru­mu'nun Sa­kar­ya iş­let­me­si, İş Ban­ka­sı C, Ar­çe­lik, To­faş, Ün­ye Çi­men­to ve Tür­ki­ye Kal­kın­ma Ban­ka­sı'na ait ka­mu­nun elin­de­ki his­se­ler­le 277 adet ta­şın­maz, 103 ar­sa ve 90 adet loj­man.
    2004
    Tekel'­in al­kol­lü iç­ki­ler bö­lü­mü, Es­ki­şe­hir Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Es­gaz), Art­vin Mur­gul ile Kas­ta­mo­nu Kü­re'de ba­kır ma­de­ni çı­ka­rıp iş­le­yen Eti Ba­kır, Si­vas veMa­lat­ya'da­ki Div­ri­ği He­kim­han Ma­den İş­let­me­le­ri, Bur­sa Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Bur­sa­gaz), Amas­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Kü­tah­ya Tav­şan­lı'da­ki Eti Gü­müş, Ela­zı­ğ'­da­ki Eti Krom, An­tal­ya'da­ki Eti Elek­tro­me­ta­lur­ji iş­let­me­le­ri, Ça­ye­li Ba­kır İş­let­me­le­ri, Kü­tah­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi şir­ke­ti­ne ait Gem­lik ve İs­tan­bu­l'­da­ki fab­ri­ka­la­rı ile Kü­tah­ya Güb­re Var­lık­la­rı ve Şan­lı­ur­fa de­po­la­rı ara­zi­si, Sü­mer Hol­din­g'­in Ma­lat­ya, Ba­kır­köy ve Di­yar­ba­kır iş­let­me­leri, SE­KA'nın Ka­ra­ca­su, Ar­da­nuç ve Ak­kuş iş­let­me­le­riy­le An­ka­ra Alım Sa­tım Mü­dür­lü­ğü bi­na­sı, EBÜ­AŞ'­ın Sam­sun So­ğuk Ha­va De­po­su, Ma­ni­sa Kom­bi­na­sı ve ar­sa­sı, Sü­mer Hol­din­g'­e ait Or­ta­do­ğu Tek­no­park şir­ke­ti, Ça­nak­ka­le De­ri, Ma­lat­ya ve Tü­mo­san iş­let­me­le­ri, Tür­ki­ye De­mir Çe­lik İş­let­me­le­ri'ne ait Kal­kın­ma Ban­ka­sı his­se­le­ri, TE­KE­L'­in Tuz­lu­ca ve Se­ki­li tuz­la­la­rı, Bur­sa İnel­gö­l'­de­ki Kib­rit Fab­ri­ka­sı, Ka­da­de­niz Ba­kır İş­let­me­le­ri'nin Sam­sun İş­let­me­si, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri'ne ait An­ka­ra ve Sam­sun fe­ri­bot­la­rı, THY'­nin 126 mil­yon do­lar­lık his­se­si­ ile 375 adet ta­şın­maz ve loj­man.

    2005
    Türk Te­le­kom, TE­KE­L'­in si­ga­ra bö­lü­mü, İs­tan­bul Ata­köy Tu­rizm, Ata­köy Otel­ci­lik, Ata­köy Ma­ri­na ve Yat İş­let­me­le­ri, Kon­ya Sey­di­şe­hi­r'­de­ki Eti Alü­min­yum Fab­ri­ka­sı, Kıb­rıs Türk Ha­va Yol­la­rı şir­ke­ti, Ada­pa­za­rı Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye De­niz İş­let­me­le­ri'nin Ka­ra­de­niz ve Tu­ran Emek­siz ge­mi­le­ri ile şe­hir hat­la­rı hiz­met­le­ri ve ge­mi­le­ri, TE­KE­L'­in Kris­tal Tuz Ra­fi­ne­ri­si ile Ka­ğız­man Tuz­la­sı, Sü­mer Hol­din­g'­in İs­tan­bul İmar Şir­ke­ti, Bey­koz İş­let­me­si, ma­ki­na ve teç­hi­zat­la­rı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi'nin Sam­sun Güb­re Fab­ri­ka­sı ve Or­du Fat­sa ile Te­kir­dağ de­po­la­rı, DSİ, Ba­yın­dır­lık Ba­kan­lı­ğı ve Ka­ra­yol­la­rı'nın Kay­se­ri Er­ci­ye­s'­te­ki sos­yal te­sis­le­ri, Sü­mer Hol­din­g'­in Asel­sa­n'­da­ki his­se­si, Sa­rı­ka­mış ve Ter­can iş­let­me­le­ri, Ye­şi­lo­va Ha­lı ve Bat­ta­ni­ye Fab­ri­ka­sı, Emek­li San­dı­ğı'nın Ku­şa­da­sı Ta­til Kö­yü ile İs­tan­bul Hil­ton Ote­li, THY'­nin USA­Ş'­ta­ki his­se­si, TOP­RAŞ ve PET­Kİ­M'­de­ki ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 120 ta­şın­maz ile 41 adet ar­sa;

    2006
    TÜP­RAŞ, Er­de­mir, Ba­şak Si­gor­ta ve Ba­şak Emek­li­lik, TE­KE­L'­in Ka­ya­cık, Yav­şan ve Kal­dı­rım tuz­la­la­rı, TE­KE­L'­in ikiz ku­le­ler ola­rak bi­li­nen An­ka­ra Baş­mü­dür­lük Bi­na­sı ve Bod­rum te­sis­le­ri, Emek­li San­dı­ğı'nın baş­kent­te­ki Bü­yük An­ka­ra Ote­li ve Kı­zı­lay Emek İş­ha­nı, İz­mi­r'­de­ki Bü­yük Efes Ote­li, İs­tan­bu­l'­da­ki Bü­yük Ta­rab­ya Ote­li, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri'nin Ya­kıt-2 ge­mi­si, Ça­nak­ka­le Şe­hir Hat­la­rı Hiz­met­le­riy­le 9 ge­mi­si, THY'­ye ait ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 350 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

    2007
    TCDİ- De­ve­ci Ma­den Sa­ha­sı İş­let­me Hak­kı, TCDD Mer­sin Li­ma­nı, KGM İs­tan­bul Le­vent Ar­sa­sı, Sü­mer Hol­ding- BU­MAS, Araç Mu­aye­ne İs­tas­yo­nu­nun 1.-2. böl­ge­si, Emek­li San­dı­ğı Mül­ki­ye­ti Bur­sa Çe­lik Pa­las Otel, Tür­ki­ye Halk Ban­ka­sı, 245 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

    2008
    Pet­kim Pet­ro­kim­ya Hol­ding A.Ş., Sü­mer Hol­ding NİT­RO-MAK Ma­ki­ne Kim­ya Nit­ro No­bel Kim­ya Sa­na­yi A.Ş.'nin yüz­de 33.5 his­se­si, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi­i İş­let­me­le­ri ve Ti­ca­re­ti A.Ş., An­ka­ra Do­ğal Elek­trik Üre­tim ve Ti­ca­ret A.Ş.'nin 9 san­tra­li, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi İş­let­me­le­ri'­ne ait Pi­po ve Nar­gi­le Mar­ka­la­rı, Türk Te­le­ko­mü­ni­kas­yon ve 196 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

    2009
    TE­DAŞ Baş­kent Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­DAŞ Sa­kar­ya Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­KEL Kas­ta­mo­nu Jüt İp­li­ği Fab. Ma­ki­ne ve tec­hi­za­tı, TE­DAŞ Kon­ya Me­ram Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş. ve 140 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

    2010
    TCDD'­nin Sam­sun ve Ban­dır­ma li­man­la­rı, TE­KE­L'­in Ça­mal­tı ve Ay­va­lık tuz­la­la­rı, Es­ki­şe­hir Os­man­ga­zi, Çam­lı­bel, Ulu­dağ, Ço­ruh, Ye­şi­lır­mak ve Fı­rat elek­trik da­ğı­tım şir­ket­le­ri, Sü­mer Hol­din­g'­in An­tal­ya Ba­rit ve Mer­sin Ta­şu­cu iş­let­me­le­riy­le 205 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

    2011
    Bay­burt, Çe­miş­ge­zek, Gir­le­vik, Bün­yan, Ça­mar­dı, Pı­nar­ba­şı, Sı­zır, İz­nik, De­re­köy, İne­göl, Cer­rah, Mus­ta­fa­ke­mal­pa­şa, Su­uç­tu, Çağ Çağ, Ot­lu­ca, Ulu­de­re, Adil­ce­vaz, Ah­lat, Ma­laz­girt, Var­to, De­ğir­men­de­re, Ka­ra­çay, Ku­zu­cu­lu, Tu­run­ço­va, Fi­ni­ke, Ka­ya­di­bi, Bes­ni, Der­ne, Er­ke­nek, Ker­nek ve Ko­va­da 1-2 akar­su san­tral­le­ri, İs­ken­de­run Li­ma­nı, Trak­ya Elek­trik Da­ğı­tım şir­ke­tiy­le 195 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

    2012
    Acı­sel­sa­n'­ın yüz­de 77 his­se­si, PET­Kİ­M'­in yüz­de 10 his­se­si, Kay­se­ri Elek­tri­k'­in yüz­de 20 his­se­si, Bey­ko­z'­da­ki is­ke­le ve rıh­tım, Halk Ban­ka­sı'nın yüz­de 24 his­se­siy­le 192 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

    2013
    Ga­la­ta­port, Ha­mi­ta­bat Elek­trik Üre­tim ve Tic. A.Ş., İs­tan­bul Ana­do­lu Elek­trik, Bo­ğa­zi­çi Elek­trik, To­ros­lar Elek­trik, Aras­lar Elek­trik, Dic­le Elek­trik, Van­gö­lü Elek­trik, Se­yi­tö­mer ve Kan­gal Elek­trik San­tral­le­ri,  Ye­di­te­pe Bey­nel­mi­lel Otel­ci­lik ve Tu­rizm Tic. A.Ş.'nin yüz­de 15 D gru­bu, yüz­de 11 E gru­bu his­se­si, TE­DA­Ş'­ın Te­kir­dağ, Muğ­la, Bi­le­cik, Düz­ce, İs­tan­bul, De­niz­li, Ko­ca­eli'­de­ki çok sayıda ta­şın­maz.

    2014
    Mil­li Pi­yan­go'nun şans oyun­la­rı­nın özel­leş­ti­ril­me­si iha­le­si 2015 yı­lı­na sark­tı.  Ke­mer­köy ve Ye­ni­köy Ter­mik San­tral­le­ri, Ke­mer­köy Li­man Sa­ha­sı. Ya­ta­ğan Ter­mik San­tra­li, TE­DAŞ, TDİ ve Ma­li­ye'nin çok sa­yı­da­ki ta­şın­ma­zı.

    Kaynak Yeniçağ: 80 yılın birikimini 15 yılda satıldı
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/80-yilin-birikimini-15-yilda-satildi-156925h.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otodr -- 24 Şubat 2018; 9:42:49 >







  • Akpli birine bunu anlattıgınızda size vereceği cevap

    Onlar zarar ediyor diceksiniz sizde aralarında kar edenlerde var oda diyecekki 7 taneden 3 ü kar ediyor diğer 4 ü zarar ediyorsa onların karlarınıda götürür ama düşünmüyor sadece zarardakileri satalım elimizde kalsın demiyor sizde burda uğraşıyorsunuz AKP liler uyuyor beyinleri yıkanmış
    Bizim bir itirazımız da buna zaten. Cumhuriyetin bütün emeklerini 3 kuruşa, yandaşa peşkeş çektiler. Telekom nerdeyse daha önce biçilen değerin 10 da 1 ine özelleştirildi. Diğerlerinde de oran bundan az değil. Devletin uğradığı zararı var sen hesap et.
    (O şahıs bende bloklu olduğu için senin mesajınla cevapladım.)
  • Şimdi sıra şeker fabrikalarına geldi. Cumhuriyetin son mirasları da kapatılmak isteniyor.
    Şeker pancarı üretimini bitirip tamamen nişasta bazlı şekere dönerek kansere kapı açılıyor. Yazıklar olsun.
  • Keşke paragraf olarak bolseydin bu göz yorar okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deprem vergisi fonları felanda yendi. İhaleler felan derken. Rahat bir 250 milyar dolar cebe inmiştir.

    Milletide borçlu yaptılar. 400-500 milyarda dış borç var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: What You Mean LPOOL FAN

    Keşke paragraf olarak bolseydin bu göz yorar okumadım

    Saol uyarın için. Aslında paragraf olarak girmiştim ama bu şekilde çıkmış. Yeniden düzenledim.
  • Ulan yerli şekerimiz bile yok artık. Gelmişler bi de yerli tank yaptık, savaş uçağı yaptık, aduket atan süper fantastik bonbalı zaman makinesi vs.... Hüloooğhh..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün suçun Cehape ve Kılışdaroğlu'nun olduğuna hepinizi ikna edebilirim(!).
  • Ilginc.

    Her seyi satti satti diye bagirilan seyler toplam 62milyar miymis?

    Ulkenin milli gelirinin yillik ~800 milyar oldugu dusunulurse para olarak pek de bir getirisi olmamis.



    Satilmamis ve satilmis haliyle bilancosu karsilastirilmis mi acaba? Hangisinin daha karli oldugunu ogrenirdik..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Ilginc.

    Her seyi satti satti diye bagirilan seyler toplam 62milyar miymis?

    Ulkenin milli gelirinin yillik ~800 milyar oldugu dusunulurse para olarak pek de bir getirisi olmamis.



    Satilmamis ve satilmis haliyle bilancosu karsilastirilmis mi acaba? Hangisinin daha karli oldugunu ogrenirdik..

    (türk telekom 2 yıllık kârına satıldı

    Tekel 292 milyon dolara satıldı....daha sonra başka bir şirkete 2 milyar dolara satıldı)



    Öldü parasına sat ondan sonra da "aaaa hepsi 62 milyar mı bişey değilmiş ayoool "



    İşte bunların gerçek yüzü bloklayın geçin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 24 Şubat 2018; 11:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Ilginc.

    Her seyi satti satti diye bagirilan seyler toplam 62milyar miymis?

    Ulkenin milli gelirinin yillik ~800 milyar oldugu dusunulurse para olarak pek de bir getirisi olmamis.



    Satilmamis ve satilmis haliyle bilancosu karsilastirilmis mi acaba? Hangisinin daha karli oldugunu ogrenirdik..

    (türk telekom 2 yıllık kârına satıldı

    Tekel 292 milyon dolara satıldı....daha sonra başka bir şirkete 2 milyar dolara satıldı)



    Öldü parasına sat ondan sonra da "aaaa hepsi 62 milyar mı bişey değilmiş ayoool "



    İşte bunların gerçek yüzü bloklayın geçin

    Bizim bir itirazımız da buna zaten. Cumhuriyetin bütün emeklerini 3 kuruşa, yandaşa peşkeş çektiler. Telekom nerdeyse daha önce biçilen değerin 10 da 1 ine özelleştirildi. Diğerlerinde de oran bundan az değil. Devletin uğradığı zararı var sen hesap et.
    (O şahıs bende bloklu olduğu için senin mesajınla cevapladım.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otodr -- 24 Şubat 2018; 11:38:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Ilginc.

    Her seyi satti satti diye bagirilan seyler toplam 62milyar miymis?

    Ulkenin milli gelirinin yillik ~800 milyar oldugu dusunulurse para olarak pek de bir getirisi olmamis.



    Satilmamis ve satilmis haliyle bilancosu karsilastirilmis mi acaba? Hangisinin daha karli oldugunu ogrenirdik..

    (türk telekom 2 yıllık kârına satıldı

    Tekel 292 milyon dolara satıldı....daha sonra başka bir şirkete 2 milyar dolara satıldı)



    Öldü parasına sat ondan sonra da "aaaa hepsi 62 milyar mı bişey değilmiş ayoool "



    İşte bunların gerçek yüzü bloklayın geçin

    Oldu fikirlerimizi de yazmayalım.Fikirlere tahammülü olmayan bloklasın zaten.

    Ayrıca Tekel konusunda güzel bilgi kirliliği yapmışsın. Bilmeyenler zannedecek ki Akp bu fiyata sattı, alan kişi hemen ertesi gün fahiş karla sattı.
    Tekeli satma çalışması 1990 yılında başladı,2001 krizinde anlaşma yapıldı ve Haziran 2001′de T.B.M.M.’nde kabul edildi, Akp iktidara geldiğinde de satış gerçekleşti. 292m dolara satıldı. Alan kişi epey bir iyileştirme yaptıktan 3 yıl sonra 950m dolara bir Amerikan şirketine sattı. Bu şirkette bir süre sonra başka bir Amerikan şirketine 2m dolara sattı.

    Türk Telekom zaten çok eskiden satıldı.90larda başladı diye hatırlıyorum. Ancak oranın satışı da biraz değişik. Yanlış bilmiyorsam 2027 de tüm iyileştirme ve güncelleştirilmeleriyle devlete devredilecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: otodr

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Ilginc.

    Her seyi satti satti diye bagirilan seyler toplam 62milyar miymis?

    Ulkenin milli gelirinin yillik ~800 milyar oldugu dusunulurse para olarak pek de bir getirisi olmamis.



    Satilmamis ve satilmis haliyle bilancosu karsilastirilmis mi acaba? Hangisinin daha karli oldugunu ogrenirdik..

    (türk telekom 2 yıllık kârına satıldı

    Tekel 292 milyon dolara satıldı....daha sonra başka bir şirkete 2 milyar dolara satıldı)



    Öldü parasına sat ondan sonra da "aaaa hepsi 62 milyar mı bişey değilmiş ayoool "



    İşte bunların gerçek yüzü bloklayın geçin

    Bizim bir itirazımız da buna zaten. Cumhuriyetin bütün emeklerini 3 kuruşa, yandaşa peşkeş çektiler. Telekom nerdeyse daha önce biçilen değerin 10 da 1 ine özelleştirildi. Diğerlerinde de oran bundan az değil. Devletin uğradığı zararı var sen hesap et.
    (O şahıs bende bloklu olduğu için senin mesajınla cevapladım.)

    Bloklayan ardaşın görmesi için alıntı yapılırsa memnun olurum.
    Neden blokluyum küfür mü ettim yoksa çok aşırı gerçek sosyal demokrat biri olduğun için mi blokladın?




  • Sorsanız bizden önce bir çivi bile çakılmamış derler ama sata sata bitiremediler. Hala da devam ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimin birikimini ? Türkiye'nin birikimini olacak
  • lolobayram L kullanıcısına yanıt
    80 yılın birikimi derken zaten ondan bahsediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otodr O kullanıcısına yanıt
    Akpli birine bunu anlattıgınızda size vereceği cevap

    Onlar zarar ediyor diceksiniz sizde aralarında kar edenlerde var oda diyecekki 7 taneden 3 ü kar ediyor diğer 4 ü zarar ediyorsa onların karlarınıda götürür ama düşünmüyor sadece zarardakileri satalım elimizde kalsın demiyor sizde burda uğraşıyorsunuz AKP liler uyuyor beyinleri yıkanmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Deprem vergisi fonları felanda yendi. İhaleler felan derken. Rahat bir 250 milyar dolar cebe inmiştir.

    Milletide borçlu yaptılar. 400-500 milyarda dış borç var.

    Harbiden tertemizzz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: otodr

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Ilginc.

    Her seyi satti satti diye bagirilan seyler toplam 62milyar miymis?

    Ulkenin milli gelirinin yillik ~800 milyar oldugu dusunulurse para olarak pek de bir getirisi olmamis.



    Satilmamis ve satilmis haliyle bilancosu karsilastirilmis mi acaba? Hangisinin daha karli oldugunu ogrenirdik..

    (türk telekom 2 yıllık kârına satıldı

    Tekel 292 milyon dolara satıldı....daha sonra başka bir şirkete 2 milyar dolara satıldı)



    Öldü parasına sat ondan sonra da "aaaa hepsi 62 milyar mı bişey değilmiş ayoool "



    İşte bunların gerçek yüzü bloklayın geçin

    Bizim bir itirazımız da buna zaten. Cumhuriyetin bütün emeklerini 3 kuruşa, yandaşa peşkeş çektiler. Telekom nerdeyse daha önce biçilen değerin 10 da 1 ine özelleştirildi. Diğerlerinde de oran bundan az değil. Devletin uğradığı zararı var sen hesap et.
    (O şahıs bende bloklu olduğu için senin mesajınla cevapladım.)

    Bloklayan ardaşın görmesi için alıntı yapılırsa memnun olurum.
    Neden blokluyum küfür mü ettim yoksa çok aşırı gerçek sosyal demokrat biri olduğun için mi blokladın?

    Şöyle bir durum var şimdi devlet bu özelleştirme dediği şeyin ana sebebi zarar deniyor. Bu alan şirket enayi mi bilerek zararına alsın.oldu ki eğer kar yaparsa şirket bu devletin yanlışı olmazmı kar yapacağı şeyden zarar etmiş şimdiye kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gencer315


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: otodr

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Ilginc.

    Her seyi satti satti diye bagirilan seyler toplam 62milyar miymis?

    Ulkenin milli gelirinin yillik ~800 milyar oldugu dusunulurse para olarak pek de bir getirisi olmamis.



    Satilmamis ve satilmis haliyle bilancosu karsilastirilmis mi acaba? Hangisinin daha karli oldugunu ogrenirdik..

    (türk telekom 2 yıllık kârına satıldı

    Tekel 292 milyon dolara satıldı....daha sonra başka bir şirkete 2 milyar dolara satıldı)



    Öldü parasına sat ondan sonra da "aaaa hepsi 62 milyar mı bişey değilmiş ayoool "



    İşte bunların gerçek yüzü bloklayın geçin

    Bizim bir itirazımız da buna zaten. Cumhuriyetin bütün emeklerini 3 kuruşa, yandaşa peşkeş çektiler. Telekom nerdeyse daha önce biçilen değerin 10 da 1 ine özelleştirildi. Diğerlerinde de oran bundan az değil. Devletin uğradığı zararı var sen hesap et.
    (O şahıs bende bloklu olduğu için senin mesajınla cevapladım.)

    Bloklayan ardaşın görmesi için alıntı yapılırsa memnun olurum.
    Neden blokluyum küfür mü ettim yoksa çok aşırı gerçek sosyal demokrat biri olduğun için mi blokladın?

    Şöyle bir durum var şimdi devlet bu özelleştirme dediği şeyin ana sebebi zarar deniyor. Bu alan şirket enayi mi bilerek zararına alsın.oldu ki eğer kar yaparsa şirket bu devletin yanlışı olmazmı kar yapacağı şeyden zarar etmiş şimdiye kadar

    Ben devletci bir insanim.

    Gonul isterki hersey devlette olsun ama zarar etmesin. Ama isin icine cok farkli seyler giriyor.

    Benim yakindan bildigim, ozellestirilmis bir kurum var.

    Siyasiler torpil icin yillar icinde 100 kisilik yere 1000 kisi doldurmus. Ciddi maaslara calisiyorlar, isi de taseronlar yapiyor.

    Ciddi bir uretim icin ciddi yenilenme gerekiyordu.

    Bir firma satinladi. 5 yil kar edemeyecek sekilde revizyona gitti. 5 yil sonra kar edecegi hesaplaniyor.

    Yani devlette iken karisan eden cok oldugundan haki mokunu kurtarmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • otodr O kullanıcısına yanıt
    Gerçek mi? Ben inandırıcı gelmiyor eğer gerçek ise haftaya gidip Türk vatandaşlığından çıkma işlemlerini baslaticam. Kaynak var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.