Şimdi Ara

Akşamları internet yavaşlaması işini ne yapacağız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akşam eve gelip yemek yiyip internete girelim diyoruz 7-11 arası internet felç. Anlaşılan o ki çoğu Türknet kullanıcısı aynı durumda. Zaten gün içinde sadece akşamları evde internet kullanıyoruz, bu ne olacak böyle?



  • güzel bir soru. sizde traceroute işlemi ile hangi cihazlarda yoğunluk var bunu tespit edebilirsiniz.

    8. ve 9. router turknetin cihazları.

    7. 8. ve 9. cihazlar aynı ilde istanbulda ve bu cihazlar arasında normalde maks. 1ms-2ms ping olur. yükü kaldıramayan turknetin cihazları.

    Akşamları internet yavaşlaması işini ne yapacağız?


    bu da yurt içi 8-9ms çıkması gereken değerler çift hanelerde geziyor. istanbuldaki turknet dns lerine ping 63 ms
    resimde 2-3-4 turknetin cihazları.
    Akşamları internet yavaşlaması işini ne yapacağız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 14 Aralık 2018; 22:2:13 >
  • Yapabileceğin birşey yok turknetin yatırım yapması gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanılmaz ping var oyunlarda aksamları, 1 Aralıgı bekliyorum Kablonet e gececeğim iyi tarife olursa olmazsa netspeed.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netspeed farklı değil.. Dizi izlemek işkence youtube işkence oyun oynamak imkansız pingler yüksek.. Akşamı geçtim indireceklerimi sabah indireyim dedim kimse yokken 70 mb aldığım internet şuan 30 mb geçmiyor.. bilerek yapıyorlar bence bu kadar rezillik olamaz.
  • Ping bile almam ben internete bağlı olduğu halde sayfaları görüntüleyemiyorum telefonda da öyle. 40 kere yenileyince geri geliyor sayfa neden böyle bilmiyorum ilk haftadan pişman oldum
  • statik ip alacaksın veya dinamik ip sunan bir iss ye geçeceksin
  • Kablonet de aynı. Akşamları pingim 70den 85-90a fırlıyor. Twitch yayınları 360pde bile donuyor çünkü hızın ne olursa olsun 1-2 mbitmiş gibi indiriyor. Gündüz hiçbir sorun yok ama akşam 7 oldu mu geceye kadar bilerek bant kısıtlaması yapıyorlar.
  • Bu internet yavaşlama,ping vs gibi şeyler adsl veya vdsl de mi sıkıntı yaratıyor? Fİberde de akşam yoğunlukta ping sorunları oluyor mu?
  • NetSpeed'e geçeceksin.
  • bazı santrallerde yoğunluk çok oluyor. bu sebepten aynı evde 2 farklı internetiniz olsa bile farklı sonuçlar alabiliyorsunuz.

    kendimden örnek veriyim ben 20 gün boyunca 2 farklı internet kullandım biri superonline diğeri türk telekom ikiside tt bakır altyapısını kullanıyordu.
    ikisinde de paketim 50mgbit idi yoğun saatlerde süperonline 50 den 20 lere düşüyordu türk telekomda ise hiç tık yoktu 2 yıl boyunca hiç düşük hız aldığımı hatırlamıyorum.

    süperonline durumu anlattığımda yan çiziyordu 15 gün bekledim çözüm üretemedikleri için süperonline iptal ettim.

    buradaki sorun aynı evde olsa bile internet hangi santral çıkış noktasını kullanıyor. bunu çözmek koca koca bu firmalar için hiç mi sıkıntılı bir iş değil. tek yapmaları gereken sırayla aşırı yoğunluk aldıkları santralleri zamana yayarak yükseltmeleri. ama adamların gözü aç şunun hesabını yapıyorlar şimdi ben bu işlem için 2 milyon tl harcasam bana geliri ney hiç bir şey sadece müşteri memnun olacak müşteriyi kim sallar ? fiber altyapı yapıyım yeni müşteriler gelsin yolacak adam sayısı artsın.

    türknet için şunu söyleyebilirim adamların yatırım için çok fazla kaynakları yok. firmanın büyüklüğü ile gelen yeni müşteri sayısı hiç orantılı değil o yüzden bunun altından kalkamadılar. "eski bir atasözü nerede çokluk orda bir şeyler bir şeyler."

    şuan netspeed kullanıyorum 1 ay oldu geçeli gayet memnunum ufak tefek kusurları var o da olur zaten. tek korkum türknet örneğindeki gibi abone sayısı çok orantısız artarsa altından kalkamazlar benim aldığım hizmetin kalitesi doğal olarak düşebilir.
  • Bak kardeşim bazı İssler netspeed Millenicom d smart v.s VAE modeli kullanıyor yatırım olarak daha ekonomik ve yönetilebilirlik olarakta daha güçlü bir sistemdir. Veri Akışı Erişimi olarak adlandırılan sistem VAE olarak kısaltılmış. VAE’de Türkiye’de bulunan 33 Trafik Teslim Noktası‘na SSG cihazları kuruluyor ve gelen trafikler bu cihazlarda sonlandırılıp İSS’in IP adresiyle internete çıkıyor.Şimdi her iss nin cihazı var sen gidipte ttnet alırsan Türknet olursan yoğun trafiğe sahip oturup ağlarsın d smart kullandım o saatlerde hiç hız düşmedi netspeed kullandım düşmedi Superonline kullandım düşmedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freezeboi

    statik ip alacaksın veya dinamik ip sunan bir iss ye geçeceksin
    Hocam statik ip fiyatlarıda uçmuş malesef.
  • Çıldıracağım ya telefondan ne twitter ne instagram hiçbir yere giremiyorum pc de öyle 65 kere yenileyince anca sayfa yükleniyor, hız testi yap gönder diyorlar 33 çıkıyor ee tmm birşey yok diyorlar
    Allah cezanızı versin ya biri akıl versin ya
  • Netflixten 720p dizi bile izleyemeyeceksek neden bu paraları veriyoruz?
  • Merhaba, gerekli güncellemelerimizi yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. En son çalışmamızı bildiğiniz gibi ocak ayının sekizinci gününde gerçekleştireceğiz. Kapasite arttırma işlemlerimiz iki ay öncesine göre %33 oranla iyileşti. Ana kapasite cihazlarımız üç taneydi, bunu dörde çıkarttık. Şuan için herhangi bir bölgede darboğaz yaşamıyoruz. Bu durumu her gün düzenli olarak kontrol ediyoruz. Genel itibariyle bir sorun gözükmüyor. Dediğim gibi tekrar bir çalışmamız daha olacak.
    Eğer belirlenen tarihten sonra bu sorunlar devam ederse tekrar sizinle bu durumu takip edebiliriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Sizlerden olumlu veya olumsuz olarak bu konu hakkında geri dönüşlerinizi hem PM hemde buradan bekliyor olacağız. Herkese iyi kullanımlar dileriz.
  • TTNET’te de ayni durum var.



    Yakında “buyrun durum bu” diyip bir seyler çıkaracaklar ama hayirlisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esenler bolgesini incelemenizi tavsiye ediyorum aksam trafigi icin.

    ayrica esenlerde port sikintisi var eger yapa kurabilirseniz cok musteri cekersiniz fiyat performans acisindan sizden iyisi yok.

    suan icin 3 arkadasim internet arayisi icersinde ama dedigim gibi port yuzunden baglatamiyorlar.

    yapa kurunca port sikintisi kalmiyorsa hic beklemeyin derim ucretsiz reklam benden :)

    ama oncelikle aksamlari ping ve hiz dusmesi problemini cozmelisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağcılar merkez mah.
    2019 a kadar sorun yoktu fakat Ocak ayının başından beri akşam saat 20 den sonra hızım bir mbit in bile altına düşüyor. Yani akşamları turknet iptal.
    Aynı sorun yakın çevremde bulunun Güngörende ki turknet li ardaşımında başında bu sorun var.

    Bu sorunu Turknet acilen çözmesi lazım



    Akşamları internet yavaşlaması işini ne yapacağız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gündüz normal olan internet akşam saat 20.00 ile 24.00 satleri arası internet 2/3 megabit düşüyor 10 gündür böyle gidiyor turknetin bu sorunu çözmesini bekliyoruz yer güngören inönü caddesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.