Şimdi Ara

AKTİF SUBWOOFERLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.849
Cevap
60
Favori
223.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar;

    Belki de dünyanın hiçbir yerinde yapılmamış bir test yaptık.
    3 tane referans subwooferı aynı ortamda tek tek denedik.
    Konuyu takip eden arkadaşlar biraz daha sabırlı olsunlar resimleri ve açıklamaları burada görecekler.

    Teste katılanlar ve subwooferları şöyle

    Teknika---- Definitive Technology Supercube Reference

    eresgü----- Miller & Kreisel MX350 MKII THX

    rgokdemir-- Atlantic Technology PBM 452 THX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 25 Kasım 2011; 21:53:25 >



  • Ben çok fazla ürün alıp satan biri değilim ama 2.El aldigim bir cihazı % 10 altına satarsam kendimi şanslı sayarım hep. Burdaki rakamlara bakıyorum, ortada hobiciden hobiciye bir alışveriş yok. Resmen ticaret var, kimse kusura bakmasin, kimseyi kırmak gibi bir niyetim de yok ama zaten çok az insanın uğraştığı bu hobi de birde kendi aramızdaki alışverişlerde kar etmeye çalışırsak vay bu hobinin haline. 2. El alıp satan dükkanlara bile ucuza alıp pahali satıyor diye tepki gösterirken, son kullanıcıların da buna heveslenmesi hiç iyi olmaz.
    Kimse kusura bakmasın ama aynen katılıyorum. Bu konu bizlerin hobisi kar kapısı değil. Konu kar amacına dönerse hifi firmalarından farkımız kalmaz. Alınan satılan ürünler sıfır değil. Sıfır gibi olsalarda sıfır değiller. İkinci el fiyatları vardır ve bu fiyatların Dolar veya Euro kuru üzerinden fiyat dalgalanmaları tabiki normaldir fakat hobi ile uğraşıyoruz diye de döviz kurundan tabiki zarar etmeyelim ama birbirimizin iyi niyetini de kar amacına dönüştürmeyelim.
    Burada yapılan karşılıksız yardımlar, kablo denemeleri için paylaşımlar, bilgi alışverişlerinin hepsi bu hobiye gönül verdiğimiz içindir. İlişkileri ticarete dönüştürmeye kalkarsak iyi niyetle yapılan yardımlaşmalar da bir süre sonra ortadan kalkar.
    Tabi bunlar benim görüşlerim. Farklı düşünen de olabilir saygı duyarım.
    SVS 1000 küçük model fakat SVS 2000 ev icin ideal model varsa bütçe tabi dibi olmayan bi hoby 100 bin de versen ürün var



    Arkadaş 6300 tl yazmış yanına yaklaşmayın falan demiş ama ben bu ürünü Bırak kendi evinde test etmeyi bir yerde gördüğünü bile sanmıyorum 6300 listesi olan bir ürünü hepimiz biliyoruz 5000 5500 tl civarı nakit kapalı kutu garanti li bayiden alindigini



    Simdi bu ürünün yanından geçmeyin mevzusu nu anlaman ve kaileye almak icin 5000 tl ye sıfır kapalı kutu 2 yıl garanti li ürünleri sıralayıp araların da eksi Arti nedir bakmak daha doğru olcak yanından geçme mevzusuna takılırsak hiç birimiz bir ürün alamayacağız



    SVS fiyat performans iyi cihazlar yapan bir marka maalesef kur yüksek diye bize çok gelen 5000 tl 800 Euro etmiyor
    Sağolasın Tuğrul’cuğum. Hasbel kader kardeşim işte.

    Fakat bir güldüm bir güldüm sorma “her şey koyar o eve” deyince ne varsa doldurur gibi olmuş ya..

    Saheemr kardeşim benim sinema odam ayrı. Onun için yerde halının altına dahi antirezonans kauçuktan dizdim.Aşağıya ses gitmesi %60 %70gibi azaldı. Bu kabin altı olayı hem bass sesinin toparlanması ve size net bir sunum yapması açısından olumlu etki yapıyor.Mermer ise basın aşağı zeminden size homojen bir şekilde yayılmasını sağlıyor.Tabii bu benim hissettiklerim.Hem kabinin devindirilmesi altının silinmesi içinde kolaylık..

    Yerde altı keçeli üstü tüysüz halı kullandım çünki toz kalkmaması lazım sesede faydası oldu.Şimdi altı kaymaz tabanlı üstü havlu cinsinden halıları tavsiye ddiyorum.

    Tozsuzdur hijyeniktir.

    Duvarlar ise piramit-yumurta desenli akustik süngerlerden 26 ad kullandım. Eğer bir odada bu akustiklendirme olmazsa olmaz.

    Diğer kullandığınız cihazların performansında yanılmalar görüyorsunuz. Stüdyo ortamı gibi yani.Eh birazda işimiz gereği bu konuyla irdeliğiz yani dikkat etmemiz gerekir.

    Zaten hopalörlerinizin bulunduğu yerlere cm cm dikkat edin. Duvara uzaklıkları, eğer arkasında hava portu varsa üstelik,duvara yakın olmaksızın duvarı bu gibi akustik malzemelerle yalıtıınız.En önemlisi sub ları koyduğunuz yer ve altı çok önemli. Kaldıki tavandakileri saymadım bile ben tavanıda akustiklendirdim.. E mecburen..





  • Hadi hayırlı olsun subwoofer topiği

    Atlantic sürpriz yapabilir demiştim bakalım oldumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 13 Kasım 2011; 23:22:06 >
  • Güzel bir etkinlik olmuş Kesinlikle faydalı bir paylaşım olacak .

    Umarım degerlendırmeler dogru açılardan bakılarak yapılır sanıyorum wat olarak muhadıl cıhazlar degıller
  • hani resimleri görelim.deneyimlerinizden faydalanalım. :)
  • hadi bakalım.
  • Arkadaşlar merhaba.

    Teşekkür!

    Sevgili Rgokdemir'e (Refik'e) ve eşine misafirperverlikleri, güzel ikram ve yemekleri için can-ı gönülden teşekkür ederim.

    Refik'i ayrıca yapmış olduğu güzel sinema odası içinde tebrik ederim. Projeksiyon, perde, AVR, kolonlar ve akustik uygulamalar gayet güzel. Özellikle kolonların altına yaptırdığı standlar harika olmuş. Bayıldım. Tebrik ederim.

    Test, karşılaştırma notları, izlenimler ve dinleti odası ile ilgili diğer detaylar:

    Mk'lar görünüşlerinden ve ebatlarından çok daha iyi performans sergiliyorlar. Ancak Rgokdemir'in dinleti odasında Eresgü'nün Sub'ı olan Mk MX350 MKII THX Sub. dinleti odasında bulunan kolonların kendi serisi olmasına rağmen biraz zayıf kalıyor. Yani Front ve rear'ların sesi sub'ı biraz bastırıyor ve bu sebeple ses birazcık gövdesiz ve üst, orta frekanslar da biraz parlak kalıyor. Kolonların ve Mk sub'ın işçilik kaliteleri yeterli seviye de. Rgokdemir bu sistemde Mk Sub. yerine, Atlantic Technology'nin PBM 452 THX model Sub'ını kullanıyor ve ortaya bence harika bir sonuç çıkıyor. Aslında teste soktuğumuz her üç Sub'da son derece yüksek kalite de ve hepsi de kendi markaların da reference seriler. Güç ve verimlilik olarak da çok ciddi seviyedeler. Ancak her üç sub'da da karakteristik farklılıklar bariz olarak hemen farkediliyor.

    Güç konusunda Definitive Supercube Reference, bariz bir şekilde aradan sıyrılıyor ve müthiş bir şekilde oda içindeki basınç ve titreşimler koltuklara sanki Butkicker takılıymış gibi etki yapıyor. Hemen arkasından Atlantic Technology'nin PBM 452 THX geliyor. Ancak oda içi dolgunluk had safhada başarılı olmasına karşın, reference'da ki aynı sarsıntı ve titreşim etkisi onda hissedilmiyor. Yine de Atlantic Technology etkileyici bir performans sergiliyor. Güç konusunda Miller & Kreisel MX350 MKII THX en arkada kalıyor. Ancak genel durumu kurtarıyor ve pek çok dinleti, sinema odası için fazlasıyla yeterli olduğunu da belirtiyor! Kesinlikle boş değil. Hele ki Eresgü'nün kolon takımı için, zaten biçilmiş kaftan.

    Görünümsel izlenimler ve incelemeler:

    Kabin ebadı olarak en iri sub. Atlantic Technology. Daha sonra arkasından sırasıyla Miller & Kreisel MX350 MKII THX ve Definitive SuperCube Reference geliyor.

    Sürücü çapı olarak en büyük ebat Atlantic Technology'de. Ancak bu sıralamada en büyük bobin sarımı ve mıknatıs çapı, doğal olarak SuperCube Reference'da. Tabi ki bir de pasif sürücülerle 14" 3 adet sürücü Sub'ın üç yanını da sarıyor ve körük lastikleri de her iki sub'dan daha iri, kalın ve sert.

    Sonuç!

    Bana göre F/P ürünü olarak Atlantic Technology ile Definitive Supercube Reference başı çekiyor.
    Güç olarak Supercube Reference ilk sırayı kapıyor. Ancak genel klasmanda Atlantic Technology benim daha çok hoşuma gitti diyebilirim. Bu yorumum mevcutta dinlediğimiz sistem uyumunu dikkate alarak tabiki. Çünkü benim Bp7001Sc'lerin yanında dengesel uyum açısından, Atlantic Technology'de yetersiz kalacağını belli ediyor. Bugün için test ettiğimiz sistemde, Supercube Reference ise çok güçlü kalıyor ve bazen sistemin genel performansını olumsuz şekilde ezebiliyor.

    Sistemin Stereo performansını hiç uygun bulmadığımız için, maalesef subları bu lansmanda hiç sağlıklı test edemedik desem yeridir. Zaten bu takımı kuran kişi, Stereo performansı tabirini unutsun! Sadece sinema performansı ve tipik çok kanallı digital ses yapısına sahip müzik dinleyenler için uygun olabilir.

    Test ettiğimiz tüm sistemin (Sadece ses sistemi açısından!) değerini dikkate aldığımızda bu paraya Stereo performans başarısını da bir arada sunabilen bir kolon takımı alınabilir mi? Alınır. Yani burada yol ayırımını iyi değerlendirmek lazım. THX mi? Yoksa genel kullanım için bir kolon takımı mı? Çünkü, bu sistemde Stereo müzik maalesef gerçekten rezalet. Ama sinema için hatırı sayılır bir performans söz konusu. Ben tüm sistemin genel durumunu ve performansını gayet beğendim.

    Daha toparlayıp uzun uzadıya detaylandırarak yazacağım ama şu an hem kafam kazan gibi, hem de acayip uykum var. Unutmadan sevgili aticus'a da hem hamallığı, hem de taksiciliği için çok teşekkür ederim. Akşam dönerken, Eresgü Sub. kucağında arka koltukta ezilmişti ve ah ah diye inliyordu. Ne oldu? Bilmiyorum. Kendisinden daha haber alamadık.


    Sub.'ların genel görünümü.

     AKTİF SUBWOOFERLAR



    Bu arada ben her zaman ki gibi ben yine boş gitmedim tabiki. Yanımda bir sürü test ve ölçü aletiyle gittiğim için arada bazı testleri de yaptık.

    Öncelikle Blacknoise Phaser test aleti ile dinleti odasında toprak hattı olup olmadığını kontrol ettim ve bina da hiç topraklama yoktu! En azından test ettiğim prizler de. Gerçi zaten kullanılan cihzların çoğunluğu negatif geri beslemesiz tasarım olduğu için çok da önemli değildi. Sadece merak ettiğimden baktım yani.

    Aynı zaman da Elektromanyetik tester ile, cihaz arkasında dolaşan ve kabloların yaydığı EMI / RF etkilerini kontrol ettim ve Optirius kablonun diğer tüm kablolardan ne kadar iyi bir EMI/RF kalkanına sahip olduğunu bir kez daha hep birlikte yeniden görmüş olduk. Diğer tüm kablolarda, hatta cihazların erafındaki bazı bölgelerde müthiş seviye de EMI / RF etkileri varken, Optirius kabloda EMI / RF etkileri tamamen sıfırdı.

    Ayrıca Şehir şebekesinden gelen elektriğin ne kadar kirli olduğunu ve Monster HTS 5100 Signuture'nin bunu ne kadar iyi filtre ettiğini de Entech cihazıyla bir kez daha ve son derece hassas bir şekilde test etmiş olduk. Çünkü bir ara internette iPure markasıyla yanyana yapılan Monster HTS 5100 Signuture testinde son derece yanıltıcı bir test videosunu Youtube'ye yükleyerek bir çok kişiye yanıltıcı şekilde bir izlenim verilmişti. Bizim eklediğimiz fotolarda gördüğünüz test cihazı da aynı test cihazı. Yani o videoda kullanılan aynı marka ve model test cihazı. Böylelikle o internete eklenen testin ne kadar yanıltıcı ve yanlı olduğunu, bir kez daha bizzat arkadaşlara da ispatlamış oldum. Monster HTS 5100 Signuture o videodakinin aksine tamamen tersine mükemmel sonuçlar veriyordu.

    Aslında bir sürü fotoğraf var ama maaesef, ne Rgokdemir ne de diğer arkadaşlar foto eklemediler. Zaten yazmadılar bile daha. Sırf enayi ben miyim? Yaa.


    Ekleyin artık bütün fotoları ve yorumlarınızı Rgokdemir, Eresgü, Aticus.

    Şehir şebekesi kirliliği.

     AKTİF SUBWOOFERLAR


    Monster HTS 5100 Signuture'den geçtikten sonra yapılan ölçümler.

     AKTİF SUBWOOFERLAR


    Oda içi genel desibel ölçümlerinde de ses seviyesi, 68 - 104 desibel aralığında dolaştı devamlı.

    Devam edecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 14 Kasım 2011; 19:08:57 >
  • Resimler icin biraz zaman verin herbiri 8mpixel yaklaşık 3-4mb.
    Tek tek tekrar olculendirmem gerekecek.

    Teknika , eresgü ve aticusa teşekkür etmeyi unuttum. Gayet faydalı ve hoş bir toplantı oldu. Kafalar kazan gibi oldu ama sub da başka türlü denenmiyor :)

    Benimki gibi bir odanın yapımı gercekten emek istiyor arkadaslar. Oda gercek kriterlere gore degerlendirilirse vasat bir not alabilir fakat f/p acısından değerlendirildiğinde oldukça yeterli. En azından bana yetiyor :)
    Forumda daha iyilerini görmeyi cok cok isterim.Birileri birseyler yaptığında örnek oluyor. Ornek aldığınız şeyi geliştirebilirseniz süper oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından birkaç foto koyalım geceden;
    Teknika ve eresgü prizlerdeki elektrik dalgalanmalarını (seslerini) ölçerken





     AKTİF SUBWOOFERLAR


     AKTİF SUBWOOFERLAR
  • Aynı test HTS 5100 den çıkan elektrik için yapıldı değerlerdeki farklara dikkatinizi çekmek isterim.


     AKTİF SUBWOOFERLAR
  • Bu resime sonradan çok güldüm ya

    Görmemişlerin SUBWOOFER ı olmuş , geçmiş arkasında fotoğraf çektirmiş deseler yeridir.




     AKTİF SUBWOOFERLAR


    SOLDAN SAĞA

    teknika , eresgü , rgokdemir

    Supercube Reference , MK MX350 MK II THX , Atlantic Technology PBM 452 THX



     AKTİF SUBWOOFERLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 14 Kasım 2011; 1:09:52 >
  • Çok iyimiş son foto
  • Evet bayağı sağlam cihazlarmış, elinize sağlık. Diğer arkadaşlarda fikirlerini iletirse çok iyi olur.
  • Elinize kolunuza sağlık güzel test olmuş..

    Hiçbir yazıyı okumadan direk definitive yazıcaktım ama fanatiklik yapmiim dedim.
    Son birkaç ay içinde birsürü subwoofer dinledim(Referance değil.)1.5 2tl ye kadar Jbl Dali Jamo Energy Wharf.ProAcustic vs...Çok enteresan şekilde Definitive gerçekten subwoofer olduğunu hissettiren tek marka oldu benim şahsi fikrime göre.ProSub80 bile(Serinin en düşük modellerinden biri)30Cm lik subları ezdi.
    Birde Deftec sublarda en güzel özellik Nereye koyarsan koy ben varım diyo camkenrı olsun şöför arkası olsun demiyo..
  • rgökdemir:resimleri ölçülendirmek için ajc diye bi program var kalitesini çok düşürmeden boyutunu(Mb to Byte) baya küçültüyo küçük ve basit bir program.
  • Sn YAZICIOGLU

    Paint isimi fazlasıyla görüyor. Şanssızlık şuki işyerine geldim bilgisayar bozulmuş. Teknik servis geldi bakıyor. Resimler gecikecek.
    Marka fanatikligi yapmamak en dogrusu aslında sezarın hakkını sezar'a vermek lazim.
    Parametresi bol bir secim çünkü hoparlör secimi.
  • Sn rgökdemir

    Kesinlikle marka fanatikliği yapmadğıma emin olabilirsiniz.
    Bu sub arayışı işine başladığımda ilk tercihim diğer hoplarla takım olması amacı ile kesinlikle yamaha idi.Yamaha ile başladığım serüven JBL jamo dali wharfedale cabase ve birsürü marka dinletileri testleri ile devam etti ve definitive de son buldu.
    Dinlediğim subların çoğu efekt hopleri olarak kullandığımız hoparlörlerin altında bile ezildi.Kaldıki Biamp sürülmüş Ns777 lerin yanında kendini bile belli edemeyeceklerinden emininm.Dinlediğim çoğu sub Benim front olarak kullandığım Yamaha NS777 lerin alt frekanslarının(30HZ) altına inemiyo(Fabrika verileri olarak)
    Yanlız birtek cervinwega sub dinleyemedim(Ersinclk da var sanırım)dinlemek isterdim açıkçası.
  • Evet urunleri birebir dinlemek doğru fakat odanın geri dönüşleri de onemli.
    Sizin bir mekanda dinlediğiniz x marka bir ürün evinize getirdiğinizde sizi tatmin etmeyebiliyor.
  • Merakla takip ettiğim bir konu , sinemanın vazgeçilmez parçası olan bu halka ile ilgili yakın zamana kadar benim de sorunlarım oldu ....
    Şu anda cerwin vega ile devam ediyoruz yola , yarın ne olacaği belli olmuyor ....
    Mekan yakın olsaydı çok gelmek isterdim , işlerin yoğunluğundan dolayı test etmeye tanık olamadık

    aticus , senin yorunmlarını bekliyoruz hakem olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

    Sn rgökdemir

    Kesinlikle marka fanatikliği yapmadğıma emin olabilirsiniz.
    Bu sub arayışı işine başladığımda ilk tercihim diğer hoplarla takım olması amacı ile kesinlikle yamaha idi.Yamaha ile başladığım serüven JBL jamo dali wharfedale cabase ve birsürü marka dinletileri testleri ile devam etti ve definitive de son buldu.
    Dinlediğim subların çoğu efekt hopleri olarak kullandığımız hoparlörlerin altında bile ezildi.Kaldıki Biamp sürülmüş Ns777 lerin yanında kendini bile belli edemeyeceklerinden emininm.Dinlediğim çoğu sub Benim front olarak kullandığım Yamaha NS777 lerin alt frekanslarının(30HZ) altına inemiyo(Fabrika verileri olarak)
    Yanlız birtek cervinwega sub dinleyemedim(Ersinclk da var sanırım)dinlemek isterdim açıkçası.

    Sayın yazıcıoğlu , sizin denediğiniz çoğu sub lar sıradan düzeyinde , ref. serisi ürünler daha farklı , mesala def. pro serisi sub , kendini paralayan bir yapısı var , uğultulu bir ses diyelim ,,,ben bunu istemediğimden dolayı def. wooferi sattım....

    cerwin o kadar müthiş bir sesi yok ama , sinema ve müzik olarak , gayet tatminkar, ve şuanda frontlar da cerwin , toplamda 3 adet 30cm lik sürücü ile gerçek bir deprem etkisi oluyor...

    Geçen gün alt komşu evinde yoktu ufak bir test yapayım dedim, alt komusunun altındaki kapıda bitti deprem oldugunu sanıp panik yapmış...
    Ve sesi takip ederek benden geldiğini fark etmmiş (bina yeni ses ve ısı izolesi mevcut )

    Sistemde eksikler var kablo işim var toparlayıp bir kaç resim paylaşacağim cerwin vega ların son halini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin.clk -- 14 Kasım 2011; 13:43:40 >
  • Ersin al hanımı gel birgun beklerim.
    Ailesel modlarda daha iyi oluyor toplantı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 14 Kasım 2011; 14:16:19 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.