Şimdi Ara

Alacaklı bankalar, Türk Telekom’un yönetimini devralıyor (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
6.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok plansız ilerlediler. Rakipleri kâr üstüne kâr açıklarken sürümden kazanalım ama kaliteli hizmet sunmayalım diye direnişleri kendilerini bu noktaya getirdi. Şimdi birbirimizi kandırmayalım bu ülkede adamlar internet ve ev telefonu konusunda rakipsiz. Haliyle rekabet ettiği kimse olmayınca istediği gibi çalıştı senelerce. Bu tabuyu Turknet ile Superonline yıkmaya çalıştı. Smile (dsmart) ile biri (Vodafone) yarışa her ne kadar geriden başlamış da olsa marka imajları sayesinde piyasada tutunmaya çalıştı. Son 2 seneye kadar da yaptıkları buydu tam olarak. Hizmet konusunda herhangi bir iddiaya sahip olmadan tamamen yüksek kâr marjlı çalışmak. Aynı strateji ne yazık ki mobilde yaramadı. Çünkü iki rakibi de işi çözüp aynı taktiği Tt ye karşı kullandı ve başarılı oldu. Eskiden büyük kitleler ile abone kaybeden Turkcell Lifecell ile Turbo hamleleri ile yükseldi. Diğer rakibi Vodafone da aynı şekilde üst üste son senelerin en yüksek kârlarını açıklıyor. Vodafone'u çekim gücü yüzünden seviyorduk, 4G ihalesinde en önemli bandı TT'ye kaptırdı ondan beri de Vodafone'un 4G hızı iyi olmadı rakipleri kadar. Tek hatası da bu Vodafone'un.

    Neyse artık operatörümüzün yeni sahibi bankalar topluluğu oldu. Hayırlısı olsun diyelim umarım büyük zamlarla karşılaşmayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 6 Temmuz 2018; 12:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası Superonline sadece reklam 24 mbps i ışık hızı diye satıyor kotalı paketler veriyorlar sadece sitelere toplu konutlara fiber çekiyorlar Türknet'in hakkını yememek lazım taahhütsüz kotasız sınırsız internet veriyor santralleri (YAPA) kullanıyor VAE ile bile kotasız internet sağlıyor turkcell tam tersi YAPA'yı da kullandığı halde hala kotalı vermeye devam ediyor reklamlara daha çok masraf yaptıklarını düşünüyorum
  • Arap kardeşlerimiz değerli taşınmazlarını satarak içini boşaltılar biraz ama canları sağ olsun. Sonuçta Reisimiz tekrar yerli ve milli yaptı hamdolsun.

    Selam Ve DUA ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 6 Temmuz 2018; 12:44:37 >
  • Arapların vurduğu darbelerden sadece 1 tanesi
    Selam ve nizam ile
  • Zarar eden TTelekom kısmı değil. Telekomun bağlı olduğu firma sıkıntıda. Şöyle işinize gelen haberleri yanlı okuyorsunuz ya cidden anlamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah bu sefer düzgün bir firmaya gecerde kurtuluruz sorunlardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst yönetimin kimlerden oluştuğunu, ne kadar işlerinde ehil olduklarını araştırdığınızda telekomun neden bu durumda olduğunun cevabını da bulacaksınız.

  • Türk Telekom birleşmeden sonra hepten dağıttı zaten.
    Birleşme öncesinde Türk Telekom her yıl kar açıklardı, ttnet daha küçük kar ve avea ise ZARAR açıklardı. Birleşme ile avea'nın zararı Türk Telekom çatısına aktarıldı gibi birşeyler oldu. Sonrasında zaten içeride dönen kar marjınıda borçları ödemek yerine kar payı olarak kendi ülkelerine çektiler. Görünen köy klavuz ister, neden çünkü Türk Telekom tek çatı gibi görünsede resmiyette halen birleşme öncesinde olduğu gibi 3 ayrı çatıdan oluşuyor. Olurda rekabet kurulundan bankalar istediklerini alırlarsa o zaman olacak şey şu avea ya el koyamayacaklar ve bir diğer güzellik ise avea tüm altyapısını Türk Telekom ortak çatısı üzerinden geliştirdi. Özellikle 4.5G olayında resmen sömürdü diyebilirim. Daha fazla detaya inmek etik olmayacaktır, durum vaziyet böyleyken bakalım bu olayın sonucu ne olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeNNiSeR -- 6 Temmuz 2018; 18:10:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

    İstemiyor, ben belediye başkanı ile görüştüm direk. Öyle bir şey söz konusu değil. Bölge müdürlüğü de suçu belediyeye atmıyor zaten. Ödenek çıkarmıyorlar yıllardır bölgeye, suç tamamiyle TT'de.

    Bu kazı izni rögarlardan fiber optik kablo geçirmekse zaten ilçemin %99'unda var. Yani şu an fiber optik kablo altyapısı mevcut. Öylece çekip gitti TT yetkilileri, dedim böyle böyle kablo çektiler hiç mi gelişme yok. Adamların dediği şu; "Bölge 2018 yılında yatırım planı içinde yer almıyor." Gidipte 10000 konutun kapısı çalıp hızlı internet için imza lazım diyemem, megakentin göbeğinde yaşıyorum. Bana bu hizmeti vermek ZORUNDALAR. Gerçi geçti benim için, şimdi de 2 sene içerisinde ilçemin tamamında fiber olacakmış. Bana bu bir şeyi hatırlattı. 2012 yılında Türk Telekom'a gitmiştim o zaman fiber çok az yerde var, ADSL için başvuracaktım. Dedim işte buraya ne zaman fiber internet gelir? Ordaki yetkilinin şu cümlesi aklımdan çıkmıyor.

    "2014 yılının sonunda Tüm Türkiye'de fiber internet olacak"

    Aylar yıllar geçti, bırak Tüm Türkiye'yi benim bölgemdeki altyapıda internet hızım 1 Mbps bile artmadı. Aynı tas aynı hamam.

    Şayet suç belediyede bitse, Türk Telekom bana belediye yüzünden saha dolabı koyamıyoruz dese zaten direk temas kurardım belediye başkanı ile. Öyle bir şey duymadım.

    Ha gelişmeler oldu mu bölgemde? Oldu tabiki, hakkını yemeyelim ama ben kullanamıyorsam mahallemde benim için çalışmıyor bu şirket. 2013 yılından beri 150 metre önümdeki diğer mahallede eski evlerin kapısında dahil T-11 kabinleri var. 2016 yılından beri 20-30 metre mesafedeki sağımdaki diğer mahallede de VDSL var. Maşallah ikişer ikişer koymuşlar bazı yerlere Tip-7 erişim kabinlerini.

    Özetlersek koskoca Megakent İstanbul'da ortalama 8 Mbps hız ile ADSL hizmeti alan yerler var, hemde baya var. 2023'de her eve 100 Mbps hız vereceğiz diyordu devlet, o hedef hala devam ediyor mu ya?
    Durumu çok güzel ifade etmişsiniz. İstanbul^un çoğu ilçesinde fiber hizmeti bulunmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    Bilmeden konusuyorsunuz



    Tt nin 240 bin km fiberi var

    Turkcellin ise sadece 40 bin km

    Vodafone ise 1000 metre



    Bu ulkeye asil yatirimi tt yapiyor



    Tt yillik 3 milyar tl yatirim yapiyor bunun 1 milyar tlsi belediyelere kazi ucreti olarak gidiyor
    Boş ver anlamazlar seni.. Türk telekom Türkiye 'ye bir dünya altyapı yapıyor yapa yapa Türkiye yi geliştirmeye çalışıyor, Turkcell e bakıyorum 50 mbit interneti almak istesem sokağiniz altyapı desteklemiyor diye ağlıyor sonra Türkcell iyi Turkcell süper tabi süper olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Turkcelli savunmuyorum bende turclin dandik hizlari sattigini biliyorum ama telekom yatirim yapiyor ama kat ve kst fazlasini kazanirken her sene neden zarar ediyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arap kazığı dedikleri böyle birşey olsa gerek...
    Selam ve DNA ile.
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom 21 yıllığına 6.6 milyar dolara Oger diye Lübnan Suudi ortaklı bir şirkete verildi. Oger; 8 yıllık işletme hakkı kalan Türk Telekom hisselerini rehin vererek 4.7 milyar dolar kredi çekti. Bir de Türk Telekom 6.6 milyar dolara özelleştirildigi yıllarda 2 milyar doların üzerinde net kar elde ediyordu. Türk Telekom un 2017 net karı 400 milyon dolar bile değil.



    Şu an 8 sene işletme hakkı kaldı. Oger zaten batik şirket. El koylacaklari tek şey bankaların Türk Telekom un 8 yıllık işletme hakkı. O da 4.7 milyar dolar etmez hiç bir şekilde. Ya hükumet Türk Telekom un kalan işletme hakkını ücretsiz bir şekilde uzatacak. Ya da o krediyi veren bankalar ciddi zarar edecek. Kredinin zaten neredeyse tamamı yerli bankalardan çekilmiş.



    Kisacasi oger e bir şey olmayacak.

    Ya bankalar zarar edecek.

    Ya da Türk Telekom un işletme hakkı bir kuruş bile yatirilmadan ücretsiz olarak uzatılacak. Bu da Lübnanli Hariri ailesi ve suudilerin bize en büyük kazığı olur muhtemelen. Onlarca Milyar dolarlık Amerika ile silah anlasmasi yapan Suudiler bize gelince bir kurus ödemiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Türk telekomun 2 milyar dolar kar ettiğine 7 yaşındaki çocuk inanmaz. Nasıl öyle bir rakam uydurabildin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    http://m.gazetevatan.com/turk-telekom-dan-2-yilda-6-1-milyar-ytl-lik-rekor-k-r-175227-ekstra/



    2007 yılındaki net karı 2,42 milyar dolarmis.

    2008 yılı ortalama dolar kuru 1.3 YTL civarındaymis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arap firması ne anlar telekomunikasyondan, illa özelleştirilecekse uzak doğululara verilecekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vain

    Arap firması ne anlar telekomunikasyondan, illa özelleştirilecekse uzak doğululara verilecekti.
    Adamın biri geliyor, Türk Telekomu alıyor, alırken bankalardan kredi istiyor, aldığı 4 küsür milyar krediyi cepliyor, devlete kuruş ödemiyor ve ortadan kayboluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arap görünümlü yahudileri zengin etmekte üstümüze yok elhamdulillah..Borcunu türk köleler öder..

    Akp ne kadar cengiz holding e çalıştıysa o kadar yahudi oger lere çalışmıştır.Tüpraş ın yahudilere devlet denetleme kanunu sümen altı edilip peşkeşi , Abdüllatif şeneri rahatsız etmiş, ben bu satışa imza atmam diyen Şener'e ya imzala ya da istifa et denmiştir..O da istifa etmiş ve tüpraş ın bir kısmı yahudilere neredeyse bedavaya peşkeşlenmiştir

    Mevcut reyiz görevini o gün bu gündür çok sıkı yapmaktadır...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • üst paketi kakalamak için daha çok rahatsız edeceklerini gösteren bir durum.
  • Bu nasıl editörlük?
    Batan firma Türk Telekom değil, Türk telekomun %55 hissesine sahip olan bir firma. Bunu belirtmekten acizmisiniz?
    https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-turk-telekomun-ortagi-suudi-arabistanda-batti-1955869/

    Haberi de incelerseniz batan şirket OTAŞ adındaki suudi arabistan merkezli bir firma.
    Ayrıca bankalar Türk Telekom hisselerini değil botaş ın Türk Telekomdaki haklarını aldılar. Ve Hiçbir şekilde Türk Telekom firmasına dokunmayacaklarını söylediler.

    Aşşağıda da millet saçma sapan "Yok sattınız batırdınız" yok bilmemne yaptınız.
    Şu forumda milyon tane üye varsa %90 ı cahil cühela ergenlerden oluşuyor.

    Millete çomar diyip kendi ilk gördüğü habere inanan ağzı açık ayran budalası kitlesi. Ne güzel kitle keşke benim de böyle kitlem olsa da kandırsam.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.