Şimdi Ara

Alan Adı Kayıt Ederken Nelere Dikkat Edilmeli? | Vargonen Hosting Blog

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alan Adı kayıt ederken, projenizin başarılı olması için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Seçeceğiniz anahtar kelimeler, alan adı uzantıları, telif hakları, yasal durumlar, whois bilgilerinin doğruluğu ve kelime hataları gibi kriterleri göz önünde bulundurarak alan adı kaydı yapmanızı tavsiye ederiz.

    Domain satın alma vereceğiz eksik bilgiler, yasal olmayan kelimeler ya da alan adının yanlış yazılmış olması maddi ve manevi zararlar yaşamanıza neden olabilir. Alan adı kayıt ederken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik;

    Kayıt Edeceğiniz Alan Adını Doğru Olarak Yazdığınızdan Emin Olun

    Alan Adı Kayıt Ederken Nelere Dikkat Edilmeli? | Vargonen Hosting Blog


    Alan adı kayıt ederken, seçmiş olduğunuz kelime/kelimelerdeki karakterleri tam olarak doğru yazdığınızdan emin olun. Aksi halde satın alacağınız alan adı için iade işlemi yapılamadığından, maddi zarar yaşayabilirsiniz.

    Whois Bilgilerinizi Eksiksiz ve Doğru Olarak Belirtin

    Alan Adı Kayıt Ederken Nelere Dikkat Edilmeli? | Vargonen Hosting Blog


    Alan adı kayıt işlemleri sırasında, alan adınızın kayıt bilgilerinde yer alması için kişisel bilgilerinizi belirtmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler dünyadaki domainlerin tüm yönetimini sağlayan ICANN tarafından zorunlu olarak istenmektedir. [B]Whois bilgilerinizde bulunması gereken[/B] ad, soyad, telefon, mail, kimlik no ve adres bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Bu bilgilerde oluşacak bir eksiklik ya da hatalı bilgi paylaşımı, alan adınızın ICANN tarafından askıya alınmasına hatta silinmesine yol açabilir. Alan adınızı kaybetmemek ve projenizin kesintiye uğramaması için whois bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurunuz.

    Marka Tescil ve Telif Haklarını İçeren Alan Adlarını Seçmeyin

    Alan Adı Kayıt Ederken Nelere Dikkat Edilmeli? | Vargonen Hosting Blog


    Alan adı seçimi sırasından, alan adınızda yer alacak kelimelerin telif haklarını ihlal edip etmediğini kontrol ediniz. Başka kişi ya da kuruluşlar tarafından tescillenmiş markalara ait alan adları ileride yasal sıkıntılar çıkarabilir, alan adınızı kaybedebilir hatta tazminat ödemenize neden olabilir. Telif hakları ihlali durumunda hakkınızda WIPO ve yerel mahkemede dava açılabilir.

    Kaynak: Vargonen Hosting Blog







  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.