Şimdi Ara

Ales hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Geçen sene mersin üniversitesi işletme bilgi yönetimi bölümünden mezun oldum. Tahmin edersiniz ki şuan boştayım. Bölüm işletme ile denk bir bölüm 4 yıllık. Son seneden itibaren aklımda ales vardı fakat bi türlü üstüne düşümedim. Şimdi işlerim yoluna koyulunca geç olsun güç olmasın diyerekten üstüne yoğunlaşmak istiyorum fakat sormak istediğim epey bir soru var.

    1- Bunu sorduğum için kusura bakmayın. Fakat anlamadığım bir nokta var. Meslek liseli bilişim teknolojileri mezunuyum. 4 yıllık işletme bilgi yönetimi okudum. Sormak istediğim şey ALES'te çözmem gereken kısım say1 say2 ve sözel1 di sanırım. Fakat şuan bi sonraki sınavda sözel ve sayısal olarak değiştirilecek. Bu durumda çözülmesi gereken kısım nasıl değişiyor ?

    2- Diploma notu konusu. Sürekli 3 olmadığı sürece bu işin olmayacağı söylendi. Fakat şuan 3ün altında olupta yapan insanlar görüyorum. Benim diploma notuma gelince 2.54.. Sizce bu yeterli bir puan mı ?

    3- Önümüzdeki sonbahar dönemi olur 2018 ilkbahar dönemi olur ben bu işi yapmak istiyorum. O yüzden ilkbahara kalsa bile şimdiden kaynak bulup çalışmaya başlamam gerek. Matematik konusunda sıfırdan başlamalıyım. Bana önerebileceğiniz yayınlar var mıdır ?

    Biraz uzun oldu biliyorum fakat bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.







  • 1- Her iki kısmıda çözeceksiniz
    2- Diploma notuna çokta takılmayın
    3- Aleste temel konular olduğu için kaynak fark etmez bol bol soru çözün
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim cevap veren biri çıktı

    Her iki kısmıda çözmem dahilinde puan nasıl hesaplanıyor ? Yani mesela ben pazarlama üzerine yapmak istiyorum. Yinede her iki kısmıda çözmem mi gerekiyor artık bir ayrım yok mu ?

    Şuan yeni başlayan arkadaşımla konuştuğumda o da aynı şeyi söyledi pratik yapman lazım dedi. O yüzden herhangi bir yayının matematik kitabını alıp çalışmayı düşünüyorum. Zamanım giderek azalıyor çünkü.
  • Sizin eşit ağırlık sanırım şimdi %50 %50 şeklinde hesaplanıyor
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim birde birşey sormak istiyorum.

    http://www.kitapsec.com/Products/2017-ALES-Konu-Ozetli-Aciklamali-Soru-Bankasi-ve-Deneme-Sinavi-Seti-657-Yayinlari-144638.html

    Mesela bu seti almak istiyorum ben. Fakat sistem değişiyor. Acaba çok fark olur mu arada yeni sisteme göre mi bir kitap almak lazım yoksa buda yeterli midir ?
  • Sanırım sınav basitleşecek yani sorun olmaz
  • Evet sadece sözel ve sayısal olmak üzere iki bölüm olacak. Okuduğunuz fakülte nedeniyle sizin sayısal bölüm puanınız dikkate alınacaktır, orada da Say Ales puanı %80 sayısal %20 sözel bölüm olarak hesaplanır. Sınava 7 hafta gibi bir süre var bence hazırlanabilirsiniz iyi kaynaklarla.

    www.alescepte.com diye bir websitesi var, gayet güzel tüm konu anlatımları çıkmış sorular çözüm videolari vb mevcut. Şimdi başlarsanız bence gayet rahat yetiştirirsiniz.
  • Bende mühendislik için girecegimde son sistemi anlamadım.



    Şuan 50 matematik cozsem yeter mi ? Yoksa türkçeyi de mi cozmem gerekiyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayısalcı için Matematik %70 - Türkçe %30 (Türkçe-2 etkisiz)
    Sözelci için Matematik %20 - Türkçe %80 (Matematik-2 etkisiz)
    Eşit Ağırlıkçı için Matematik %60 - Türkçe %40 (Türkçe-2 etkisiz)

    idi. Şimdi sınava girecek olan herkes sınavın tamamından sorumlu. Yalnızca eşit ağırlıkçılar için Matematik %50 - Türkçe %50 etki eder hale geldi. Sayısalcılar ve sözelciler için ise etki yüzdelerinde bir değişiklik yok.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam. ben pdr bölümünde okuyorum. tm puanıyla giriliyor biliyorsunuzdur. ben yüksek lisans yapmak istesem aleste eşit ağırlıktan mı girmem gerekecek? yüksek lisansımı özel eğitim gibi sözel bir alandan yapmak istesem şu an pdr okuduğum için yine eşit ağırlıktan mı girmem gerekecek sözelden mi acaba? çünkü şu an özel eğitim bölümünün lisans eğitimi ts ile alıyor. bir de bölümü birincilikle bitirenler yüksek lisansa direkt kabul ediliyor mu ales ve yds ye gerek olmadan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - ALES'te 3 türden puanınız da hesaplanır. Ancak ilgili enstitünün açtığı YL bölümünün başvuru koşullarında hangi türden ALES puanı isteniyorsa başvuruda yalnızca o puan dikkate alınır.
    - Lisans bölümünüzün Sözel/Sayısal/Eşit Ağırlık olması YL bölüm başvurusunda etkisizdir. Başvuru koşullarında daha çok hangi bölümden lisans mezunu olunduğuna bakılır ve çoğu zaman başvurular belli birkaç bölümün lisans mezuniyetiyle kısıtlanır.
    - Bölüm birincilerini sınavsız ve mülakatsız kabul etmek gibi bir durum kesinlikle yoktur. Herkese eşit koşullarda başvuru şansı verilir.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    cevabınız için çok teşekkürler hocam. son olarak bir şey daha sormak istiyorum müsadenizle. bitirdiğim lisans bölümünün hangi üniversitede olduğu çok önemli oluyor mu acaba? ben erciyeste okuyorum ama yüksek lisansımı hacettepe marmara gibi bir üniversitede yapmak istiyorum. bu koşullarda kabul etmemeleri gibi bir durum var mı ales ve yds puanım yeterli düzeyde olsa bile?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite adı çok önemli değil. Yalnızca "bu aday özgün bir tez yazabilecek ve tezini başarıyla tamamlayabilecek bir nitelikte mi" diye sözlü bir değerlendirme yapılıyor mülakatta. Malum, tez yazmak uzun bir süreç alıyor. O yüzden iş bitirici adayları seçmeye çalışıyorlar.
  • sözel öğrencisiyim ilk kez ALES'e gireceğim ALES sözelden 85 eşit ağırlıktan 70 civarı bir puan almak için tahmini kaç net yapmam gerek (Türkçe'den yüksek yapmayı hedefliyorum mat 8 10)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.