Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
779
Cevap
17
Favori
170.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım Alfa Romeo forumuna girmiş Mazda'yı anlatmışsın sonrada marka fanatikliği yapıyorsun diyorsun asıl marka fanatikliğini sen yapıyorsun. Git bir tane Mazda forumu bulda orada anlat Mazda'yı.

    Nedense mazdacılar hep aynı şeyi yapıyor, Adam forumda soruyor, Focusmu, Golfmü diye, bir bakıyorsun belli başlı 3-5 tane Mazdacıdan biri çıkmış Mazda al diyor. Adam sorusunda Mazda'nın adını bile yazmamış. Buradada aynısı bak yazıyoruz Alfa Romeocular diye, 3-5 tane Mazdacı burada toplanıyor. Kardeşim kendinize bir forum açın ya. Alakasız forumlarda bile Mazda'yı övüyorsunuz. Sonra millete fanatik diyorsunuz.


    Mazda'nın bir çok yeri diğer arabalardan çalınıtdır'a arkadaş cevap olarak alfa kapılarında, önünde ve arkasında kullandığı camı kendimi bulmuş, gibi saçma bir yaklaşımda bulunmuş. Bu mantıkla yaklaşırsan o zaman bütün arabalar ilk yapılan arabadan çalıntıdır. Ben parça çalınmasından değil tasarım esnasında yapılan çalmalardan bahsediyorum.

    5 yaşındaki çocuğa bile sorsan Alfamı Mazdamı diye Alfa der. Sen tutturmuşsun bir Mazda gidiyorsun.

    Alfa'nın Türkiye'de tutulmamasının iki nedeni vardır. 1 - servisi her yerde yok, 2 - çok fazla yakıyor, yani ekonomik değil

    Mazda neden satılmıyor, çok iyi araba olduğu içinmi?




  • ben hayrani sayilirim,dizayni beni hep kendine cekmistir(tartismam bile)

    ama 147 almak üzereyken,biraz arastirma yapmistim,servislere falan sordum cok problemli dediler korktum ADAC in yaptigi 6 yillik sorunsuzluk sonuclarinda ise alfa 147-156 cok altlardaydi (sadece fiat stilonun üstünde kalabilmis) güzellik yetmez derken alfa neyi kastediyor ?

    147 yerine golf 4 gti aldim, arabamdan cok memnunum.ama bir gün az kullanilmis bir alfa GT sahibi olabilirim (aklimda yeri var)
  • ben alfa hiç aklımda yokken son zamanlarda ciddi ciddi alfa 156 düşünüyorum,bir kere dış görünümü mükemmel,öyle mazdayla kıyaslanmaz bile.içi ise,diğer bu sınıf arabalarla kıyaslandığında fark yaratacak bir üstünlüğü yok ama diğerleri kadarda iyi olduğunu düşünüyorum.Beni tek ürküten,acaba dedirten olay ise güvenlik testlerindeki başarısızlığı.Bunada anlam veremiyorum, böyle bir araba yapıp niye böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.Şimdi alfa hayranlarına soruyorum(potansiyel alfa hayranı olarak)159 daki güvenlik testlerindeki başarı 156 ya uygulanamazmı bilgilendirirseniz sevinirim.Birde şunu öğrenmek istiyorum.156 ne zaman kasa değiştirecek veya makyajlancak.onu beklesemmi.saygılar
  • arkadaşım sen tasarımla ürünün farkını hala anlamadın abs bir üründür şu an dünyadaki tüm arabalar abs'yi kullanıyor. ABS otomobil teknolojisinde bir buluştur. Tasarımsa farklı şeydir. Alfa romeo kendisi için bir gösterge tasarlamış Mazda'da bundan esinlenmiş. Neredeyse aynısını kullanmış. Oysa diğer arabalar gidip kendileri göstege tasarlamış. Şimdi ABS'nin, içten yanmalı motorun ne alakası var konuyla. Senin mantığınla bakarsan o zaman bütün arabalar ilk yapılan arabadan çalıntıdır. Bildiğim kadarıyla Mazda'nın yürüyen aksamı focusla aynı(yanılıyorda olabilirim) ama onun için çalıntı demiyorum bak. Çünkü o farklı bir konu içinde tasarım yada görüntü yok.

    Bu arada ben forumda hiç kimseye başka arabalar söz konusu iken Alfa al diyen birisini görmedim. Ben kendimde önermem çünkü Alfa pahalı bir zevktir. Focus almayı düşünen biri Alfa alırsa her benzin istasyonuna girdiğinde bana küfür eder.

    Bu arada MNYK dostum Alfa 156 asla kasa değiştirmeyecek çünkü üretimden kalktı diye biliyorum. Yerine Alfa 159 çıktı. Alfa 156 şu an için alınması pek mantıklı olmayan bir araba, üretimden kaltığı doğruysa zaten fazla olmayan ikinci eli aşırı derecede ölecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venieri -- 3 Nisan 2006; 1:04:04 >




  • ya bu alfaların iscilik hataları cok ALFA 159 un yukarıda ic dizaynını gosteren resme bakın sol alt konsulun yerine tam oturmadıgını bir parmak giricek kadar arasında acıklık oldugunu gorursunuz.
  • Belli başlı tüm araba dergileri (yerli ve yabancı) yeni alfa 159'u övmektedir. Alfaların stil sahibi olduğu herkezçe kabul edilmekle beraber, varolan işçilik problemleri son dönemlerde azalmaya başlamıştır. Son çıkan 159'un isçiliğinin bmw ve audi sınıfında olduğu kabul görmektedir. 156 ile kıyaslandığında belli bir fiyat artışı olmakla beraber bu aracın rakipleri artık bmw 3 serisi ve audi A4'tür. Bu araçlar karşısında ne yapacağını zaman gösterecektir, ancak varolan servis problemini hallettiği taktirde alfa 159, özellikle o fiyata verdiği donanım ve sunduğu opsiyonlarıyla, çok mantıklı ve de etkileyici bir seçenektir.
  • walla arklar ben alfa nın modellerini çok sewiyorum ileride kesinn bi alfa almayı düşünüyorum.güzel araba ne yakarsa yaksın benzinli bi alfa romeo 147 veya 156 alacam kesin yani ne pahasına olursa olsun işşallah
  • walla arkadaslar benm arkadasımda alfa 156 war 2006 model ve hayvanat bi alet o kadar söylüyorum 220/230 km de banamısın demedi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HeaDMasH

    walla arkadaslar benm arkadasımda alfa 156 war 2006 model ve hayvanat bi alet o kadar söylüyorum 220/230 km de banamısın demedi




    alkıışşşşşşşşşş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 10ur_1

    anaaaaaaaaaa biri beni çağırmış


    slm arkadaşlar ben bu forumun en alfisti ve alfalar hakkında en bilgili olan kişisiyim
    bence tabi
    bir problem yada alfayla alakadar bir sorusu olacak insan varsa mutlaka bi bana uğrasın
    kesinlikle beklerim




    Neden butun alfalarda eksoz sallanır ..? (bu eksoz da nasıl yazılır )




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aykutcevik


    quote:

    Orjinalden alıntı: 10ur_1

    anaaaaaaaaaa biri beni çağırmış


    slm arkadaşlar ben bu forumun en alfisti ve alfalar hakkında en bilgili olan kişisiyim
    bence tabi
    bir problem yada alfayla alakadar bir sorusu olacak insan varsa mutlaka bi bana uğrasın
    kesinlikle beklerim




    Neden butun alfalarda eksoz sallanır ..? (bu eksoz da nasıl yazılır )


    "egzoz"

    klubede bekleriz beyler bayanlar..




  • mnyk!!!!!!!!!! dikkat alfa romeo nun italya sitesinde 156 yok dikkat dikkat neden olduğunu bilmiyorum 156 almak isteyenlere duyurulur...
    quote:

    Orjinalden alıntı: mnyk

    ben alfa hiç aklımda yokken son zamanlarda ciddi ciddi alfa 156 düşünüyorum,bir kere dış görünümü mükemmel,öyle mazdayla kıyaslanmaz bile.içi ise,diğer bu sınıf arabalarla kıyaslandığında fark yaratacak bir üstünlüğü yok ama diğerleri kadarda iyi olduğunu düşünüyorum.Beni tek ürküten,acaba dedirten olay ise güvenlik testlerindeki başarısızlığı.Bunada anlam veremiyorum, böyle bir araba yapıp niye böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.Şimdi alfa hayranlarına soruyorum(potansiyel alfa hayranı olarak)159 daki güvenlik testlerindeki başarı 156 ya uygulanamazmı bilgilendirirseniz sevinirim.Birde şunu öğrenmek istiyorum.156 ne zaman kasa değiştirecek veya makyajlancak.onu beklesemmi.saygılar




  • ya bende alfa 147 var bu mazda 3 ile bi arkadaş alfayı karşılaştırıyor benim bildigim mazda 3 alfanın göstergelerini aynen utanmadan kopyalamış bir firma ve alfa şuanki iç dizaynı 1998 senesinde ilk 156 modelinde yaptı o zamanlar 1998 model mazdaların kokpitleri nasıldı hartırlarsın millet digital klima yapıyordu alfa digital çevirmeli dügmeli klima yaptı bugün kopyalamıyan kalmadı şunki bmw 1 serisinin bile akra kısmı birebir 147 yi andırıyor arka kapı kollarını şimdiki yeni model seat leon kopyalamış daha ne diyeyim her araba firması mutlaka alfa nın bir tarafını kopyalamıştır.yol tutuşa gelince benim daha önceki arabam focus tu şimdiki alfa 147 arabam focusdan çok çok iyi hatta go kart arabası gibi virajlarda.
  • Italyan stili diye bir stil vardır oto endüstrisinin kabul ettiği. aileden birisiymiş gibi özen ve de dikkat gösterilmesi gereken hatları ve çizgileriyle sert görünümlü fazla çakır çukura gelmeyen kendisine ait çizgileriyle hava yaratan bir stildir. hangi marka hangi markadan hangi parçayı kopyalamış ya da hangi parçasından esinlenmiş... bu tartışma sürüp gider ama önemli olan şudur:
    Alfa Romeo'nun stili sadece kendisine aittir. hatta daha da ileri giderek bu stil ne fiatta ne de diğer italyan otolarında vardır diyorum (orta üst segmentte olan araçlar için söylüyorum yanlış anlaşılmasın)
    quote:

    Orjinalden alıntı: cemy32tr

    ya bende alfa 147 var bu mazda 3 ile bi arkadaş alfayı karşılaştırıyor benim bildigim mazda 3 alfanın göstergelerini aynen utanmadan kopyalamış bir firma ve alfa şuanki iç dizaynı 1998 senesinde ilk 156 modelinde yaptı o zamanlar 1998 model mazdaların kokpitleri nasıldı hartırlarsın millet digital klima yapıyordu alfa digital çevirmeli dügmeli klima yaptı bugün kopyalamıyan kalmadı şunki bmw 1 serisinin bile akra kısmı birebir 147 yi andırıyor arka kapı kollarını şimdiki yeni model seat leon kopyalamış daha ne diyeyim her araba firması mutlaka alfa nın bir tarafını kopyalamıştır.yol tutuşa gelince benim daha önceki arabam focus tu şimdiki alfa 147 arabam focusdan çok çok iyi hatta go kart arabası gibi virajlarda.




  • alfanın çizgilerini kopyalayan cok, dunyada artk sportif araba yapmak alfanın cizgilerini kopyalamak oldu
  • merhaba benim arkadaştada 2004 alfa 156 distintive var 17000 km.de olmasına rağmen ön sol alt taraftan lıkırtı şeklinde ses geliyor sorunu servis ne yazıkki defalarca gitmeme rağmen çözemedi bu konuda tavsiyeniz olursa memnun olacağız şimdiden teşekkürler
  • ben sırf o ses yüzüne alt takımda ne varsa degiştirdim sırasıyla z rotu,alt ve üst salıncak,viraj demir lastigi ve amörtisör degişti ses kesildi söktükleri parçaları kontrol ettiler hersi saglamdı onlarda hayret etti en sonunda eski salıncagı bir daha takalım dediler taktılar ve tekrar araba ses yaptı meger salıncagın rot başı bozukmuş ama kontrol edince saglam çıkıyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: smnrgn

    merhaba benim arkadaştada 2004 alfa 156 distintive var 17000 km.de olmasına rağmen ön sol alt taraftan lıkırtı şeklinde ses geliyor sorunu servis ne yazıkki defalarca gitmeme rağmen çözemedi bu konuda tavsiyeniz olursa memnun olacağız şimdiden teşekkürler

  • UZATMAYALIMMM......OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ İKİYE AYRILIR..İTALYAN MARKALAR VE DİĞER AVRUPALI ÜRETİCİLER.... VASIFSIZ,KALAS AMERİKANYA OTOMOBİLLERİ İLE ALAYI TAKLİT JAPON OTOMOBİLLERİNİ SINIFLANDIRMAYA DAHİ KOYMUYORUMMM....Kİ BUNLARIN BAZI MODELLERİ ARADAN SIYRILSA DAHİ İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ....TÜRKİYEYE GELİNCE,FORUMLARIN HEMEN HEPSİNDEKİ JAPON SEVDASI;KUŞ SERİSİNDEN 8-10 YIL ÖNCE KURTULMUŞ VE Bİ ÜST SINIF OLARAK JAPONLARIN CİRİT ATTIĞI SEGMENTE ATLAMIŞ,AİLELERİYLE BİRLİKTE EN AZ 40 MİLYONLUK BİR MEMUR,İŞÇİ,KÜÇÜK ESNAF TABAKASINDAN KAYNAKLANIYOR....BUNLAR ARABALARINA ASLA VE ASLA LAF SÖYLETMEZLER...ÖYLE Bİ SAVUNURLARKİ BAZI MODELLERE HAS KRONİK SORUNLAR,RAKİPLERİNİN GERİSİNDE KALAN ONCA TEKNİK DEĞERLER,KALİTE HİSSİNİN OLMAYIŞI SÖZKONUSU BİLE EDİLEMEZ....AMA BUNLAR BİR ÜST SINIFA GEÇİP FRANSIZ YADA ALMAN OTOMOBİLİ SAHİBİ OLUNCA JAPON OTOMOBİLLERİNİN KALİTESİZ OLDUĞUNU BASBAS BAĞIRIRLAR....BUGÜNE KADAR JAPON ARABASI KULLANMADIM VE SATIN ALMADIM..ALMAYIDA DÜŞÜNMÜYORUMM....ZATEN TEK HOBİM İTALYAN MALI OTOMOBİLLER....JAPONCULARA SÖZ ANLATMAKTAN BEN BIKTIM VALLAAA..NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN ANASINI SATTİİİM..(ADAMLAR ALFAYLA MAZDAYI KARŞILAŞTIRIYOLAR.....HEYYY ALLLLLAAAAMM YARABBBİMMM İŞ BU NOKTAYA KADAR GELDİİİ)))ELALEMİN YECÜC MECÜCÜ NELER YAPIYOR...YAKINDA AMCAOĞULLARI ÇİNLİLER DE 5-10 BİN DOLARA CİP SATARSA HERKES ÇİNCİ OLACAK VESSELAM......




  • Alfa Romeo 156 Selespeed 2001 Tiptronik var bende.. 2-3 ay önce aldım..
    Araç 1. vitesteyken veya N ye aldığımda bazen bi tür sarsılma ile birlikte stop ediyor..Devri yetmiyor...100.000 km bakımına soktum. Bana Devir sensörü bozuk dediler..Değiştirdik..Fakat sorun hala az da olsa sürüyor..Fakat şunu gözlemledin..Benzin çeyrek depo veya altında ise bunu daha sık yapıyor..Acaba rölanti ayarı mı bozuk? ya da bujiler den mi kaynaklanıyor? Sende böyle bir sorun yaşadın mı ya da duydunmu?
    Gerçi hafta sonu Bostancı Sanayi de ki Alfacıya götürecem aracı ama eğer bilgilendirirsen beni çok sevinirim...

    Bu arada forum u okuduğum kadarıyla Alfa nın en büyük özelliği olan motor sesinin kışkırtıcı cazibesinden kimse bahsetmemiş.. Bilmeyenler bi Alfa ya binsin ve dinlesinler ve ondan sonra karar versinler:)
  • vites sorununu bilmem ama maslak alfa milano servise gidersen sorunu bulurlar ben çok memnunum ordan eger araban 100000 km de ise kesin katalizatörü degiştir yada iptal ettir benim alfa nın 80000 km de söktüler içi resmen dagılmış bi tarafıda erimiş deligi tıkamış ben iptal ettirdim araba resmen delirdi öyle bi çekişi arttıki hayret ettim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: ysfkmz

    Alfa Romeo 156 Selespeed 2001 Tiptronik var bende.. 2-3 ay önce aldım..
    Araç 1. vitesteyken veya N ye aldığımda bazen bi tür sarsılma ile birlikte stop ediyor..Devri yetmiyor...100.000 km bakımına soktum. Bana Devir sensörü bozuk dediler..Değiştirdik..Fakat sorun hala az da olsa sürüyor..Fakat şunu gözlemledin..Benzin çeyrek depo veya altında ise bunu daha sık yapıyor..Acaba rölanti ayarı mı bozuk? ya da bujiler den mi kaynaklanıyor? Sende böyle bir sorun yaşadın mı ya da duydunmu?
    Gerçi hafta sonu Bostancı Sanayi de ki Alfacıya götürecem aracı ama eğer bilgilendirirsen beni çok sevinirim...

    Bu arada forum u okuduğum kadarıyla Alfa nın en büyük özelliği olan motor sesinin kışkırtıcı cazibesinden kimse bahsetmemiş.. Bilmeyenler bi Alfa ya binsin ve dinlesinler ve ondan sonra karar versinler:)




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.