Şimdi Ara

ALFA ROMEO MOTOR SOĞUTMA SUYU SICAKLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
12.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BU BAŞLIĞIN ÖNEMLİ BİR KONU OLMASINDAN DOLAYI YENİ KONU AÇTIM DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞABİLMEK ADINA.
    Bİ KAÇ GÜN ÖNCE BİR ŞEY FARKETTİM ARABAMDA VE NORMAL OLUP OLMADIĞINI NORMAL DEĞİLSE SIKINTININ NEREDEN KAYNAKLANDIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM.
    ARACIMDA HARARET SORUNU VAR DAHA DOĞRUSU ISINMAMA.
    ARACI ÇALIŞTIRIP YOLA ÇIKTIĞIMDA ŞEHİR İÇİ GİDERSEM ÇOK KISA SÜREDE HARARET 90A ÇIKIP SABİT KALIYOR YANİ HER ŞEY NORMAL.
    ANCAK UZUN YOLA ÇIKTIĞIMDA OTOBAN GİBİ TRAFİĞİN OLMADIĞI YERLERDE 5. VİTES 100 120 HATTA 130 GİBİ BİR HIZLA GİDERSEM SICAKLIK 70 75 DERECEYE KADAR DÜŞÜYOR 150 160 YAPSAM DA KOLAY KOLAY YÜKSELMİYOR. BU DURUM ALFA ROMEO ARAÇLARDA NASIL AÇIKLANABİLİR VE NORMAL MİDİR BEN BAŞKA BİR ARAÇTA BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIM DA GÖRMEDİM DE.
    70 DERECE SICAKLIK ARACA ZARAR VERİR Mİ MOTOR İÇİN SOĞUK SAYILABİLİR Mİ BU KONUDA BİR BİLGİM YOK.
    ÖNÜMÜZ KIŞ, YAZIN BÖYLE OLAN BİR ARAÇ KIŞIN HİÇ ISINMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    BU ARADA ARACIM 2003 147



  • Çok normal,ben en son uzun yolda ortalama 200 - 220 ile gittim,sıcaklık 50 -60 arasında seyretmişti,ne zaman yol tıkandı ve kuruklar oluştu direkt 90 hatta 95'lere fırladı.

    Şehir içine gelirsek 90 civarı bende de seyrediyor,maalesef dur kalklar ağlatıyor aracı.Yapacak birşey yok.

    Ben alırken Alfa servisindeki yetkili abimizde ortalama 90 olan bu değerin normal olduğunu belirtmişti.
  • Bence çok normal değil, termostat veya soğutucu fan normalden fazla açık kalıyor ve motoru fazla soğutmaya çalışıyor olabilir.

    Uzun yola bir defa çıktıktan sonra sıcaklık 90'ın altına hayatta inmez. İnmemeli.

    İdeal sıcaklık 90'dır, fazla soğuk olursa bu sefer tüketim vs. gibi şeyleri etkileyebilir.

    Göstergede hata var mı önce onu bi kontrol edin, sonrasında ise fanın açma zamanı, termostatın devreye girme zamanı vs. gibi şeylere bi bakılmalı derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faho
    Çok normal,ben en son uzun yolda ortalama 200 - 220 ile gittim,sıcaklık 50 -60 arasında seyretmişti,ne zaman yol tıkandı ve kuruklar oluştu direkt 90 hatta 95'lere fırladı.

    İsterse önden -50 santigrat derecede hava üflesinler, yine de o hızlarda bile olsa sıcaklık 50-60'a düşmez.
    90'da sabit kalır. Normali veya olması gerekeni budur.
    Yanlış bilgi vermeyelim.
  • sıcaklık 70lere düştüğünde aracı sağa çekip baktım fan çalışmıyor yani böyle bir sorun yok gibi benim sıcaklık 50 60 lara hiç düşmedi ancak 70 e kadar düşüyor düşük hızlarda sıkıntı yok hep 90da sabit ancak 5. vitese atıp 100 120 giderken öncesinde 90a çıkmış olsamda 70 80 lere geri düşüyor
    ayrıca göstergede bir sorun olduğunu zannetmiyorum şehiriçi kullanımda hep 90 gösteriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsenocak -- 4 Ekim 2011; 13:13:14 >
  • Uzun yolda da öyle deli gibi düşmemesi lazım.
    Aynı şehiriçindeki gibi sabitleyip kalması gerek.
  • FAN ÇALIŞMADIĞINA GÖRE ACABA SOĞUTMA SUYU GEREĞİNDEN FAZLA MI DÖNÜYOR SİSTEMDE ÇOK İLGİNÇ BİR DURUM HERKES HARARETTEN ŞİKAYET EDER BENDE MOTOR ISINMADIĞINDAN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ormanci

    quote:

    Orijinalden alıntı: faho
    Çok normal,ben en son uzun yolda ortalama 200 - 220 ile gittim,sıcaklık 50 -60 arasında seyretmişti,ne zaman yol tıkandı ve kuruklar oluştu direkt 90 hatta 95'lere fırladı.

    İsterse önden -50 santigrat derecede hava üflesinler, yine de o hızlarda bile olsa sıcaklık 50-60'a düşmez.
    90'da sabit kalır. Normali veya olması gerekeni budur.
    Yanlış bilgi vermeyelim.

    Kardeş ben bizzat deneyimimi yazıyorum,bir yerden uydurmuyorum.Gözüme mi inanayım sana mı?
  • normal degil...
    motor un ideal uzun vadeli stabil sorunsuz çalışma sıcaklıgı 90-95 aralıgıdır zaten....
    uzun yol kısa yol diye bir ayrım olmaz...
  • EVET BEN DE NORMALİNİN 90 OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA ALTINDA OLMASININ SEBEBİ NE OLABİLİR. 90IN ÜSTÜNE ÇIKSA SOĞUTMA YETERSİZ DİYECEĞİM BİR SORUN VAR DİYECEĞİM AMA 90IN ALTINA İNİYOR PROBLEM NERDE.
    ÖNÜMÜZ KIŞ ÇÖZEMEZSEM BU SORUNU DURUM SAKAT. SONRA ÖN IZGARAYA KARTON KOYMAYALIM ESKİ ARABALARDAKİ GİBİ MASKARA OLURUZ VALLA
  • Bu arada biraz önce aracın içinde irdeledim,dediğim değer yüksek ve istikrarlı net olarak 70 civarıdır.Üstte 50 - 60 arası demiştim,bu rakam analog göstergeyi anımsamadığım için yanlış söylediğim bir rakam.Analog göstergeyi tekrar gözden geçirince uzun yoldaki yüksek hızda değerin 70 civarı olduğunu net olarak söyleyebilirim.
  • Akla termostat geliyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    Akla termostat geliyor..

    sizin araçlar nasıl yani 90 a çıktıktan sonra hiç düşmüyor mu altına hep sabit mi kalıyor 90da. 90ın altına düştüğünde sağa çekip baktım fanda çalışmıyor sadece suyla o kadar soğutabilirmi o motoru
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bsenocak

    quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    Akla termostat geliyor..

    sizin araçlar nasıl yani 90 a çıktıktan sonra hiç düşmüyor mu altına hep sabit mi kalıyor 90da. 90ın altına düştüğünde sağa çekip baktım fanda çalışmıyor sadece suyla o kadar soğutabilirmi o motoru

    87-93 falan gibi oynaması lazım. Uzun yolda az bişi daha düşebilir. 93-95 gibi olduğunda fan açıyor. O sıcaklığa da pek kolay çıkmıyor zaten. Ama durduğu yerde basarsanız fanı çalıştırmanız muhtemel.
  • termostat olayı kafamı karıştırdı, mesela bozuk termostatlı aracın motorunun gerçek ısısını göstergeye yanlış mı yansıtıyor? yoksa motorun soğutma sistemi normalden daha da çok fazlamı çalışıyor? benim 156 ile trafikte hararet göstergesi 90 dereyi buluyor ve o şekilde sabit kalıyor fakat trafikten kurtulup normal seyir halinde 90 derecenin altına düşüyor, uzun yolda arabanın hararet göstergesini 90 derecede hiç görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xylit156

    termostat olayı kafamı karıştırdı, mesela bozuk termostatlı aracın motorunun gerçek ısısını göstergeye yanlış mı yansıtıyor? yoksa motorun soğutma sistemi normalden daha da çok fazlamı çalışıyor? benim 156 ile trafikte hararet göstergesi 90 dereyi buluyor ve o şekilde sabit kalıyor fakat trafikten kurtulup normal seyir halinde 90 derecenin altına düşüyor, uzun yolda arabanın hararet göstergesini 90 derecede hiç görmedim.

    aynı sıkıntı bende de var uzun yolda 90dan aşağı düşüyor
  • Yüksek süratte 90ınaltına düşmesi normal, çünkü önden gelen rüzgar radyatörü soğutarak radyatör içindeki suyun o derecelere çıkmasını engelliyor. Ancak soğutma suyu motorun içinde dolaşarak tekrar ısındığı için suyun sıcaklığı belli bir derecenin altına da düşmüyor (genellikle 85 derece gibi olması gerek). Ama 70lere falan düşüyorsa bir yerde sıkıntı var demektir. Mesela şu an benim aracımda o sıkıntı var :) Yarın gidip göstericem. Büyük ihtimal fan müşürü arızalı, belli bi sıcaklığa gelince daha yukarı çıkmıyor
  • servisimi aradım, durumu anlattım hafta sonu arabayı götürecem sanırım bende de termostat arızası var. aylardır çiğ benzin yemişiz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xylit156

    servisimi aradım, durumu anlattım hafta sonu arabayı götürecem sanırım bende de termostat arızası var. aylardır çiğ benzin yemişiz :)

    Benim de dediğim gibi müşür sorunuymuş, yeni müşür takınca düzeldi. Haliyle motor soğukken lambda sensörü arızası da veriyordu, sıcakken ölçtürdüm bu sefer normal çıktı :)

    Yakıtı etkileyecek türden sorunlar hemen halledilmeli ki, bekletince zaten tamirata vereceğiniz parayı benzine vermiş oluyorsunuz. En iyisi hemen yaptırmak.
  • evet arkadaşlar sorun termostat daymış bugün servisde araba sıkıntım çözülecek inşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.