Şimdi Ara

Alienware 17 R4 satin aldim. Sorusu olan varmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ingiltereden Alienware 17 R4 satin aldim. Herhangi bir sorusu olan var ise yardimci olabilirim.
    Bilgisayarin ozellikleri:
    I7-7820HK
    GTX 1080 8GB
    16 GB 2400MHZ Ram
    128GB ssd
    970 evo 500gb
    1TB HDD
    17.3 inc QHD 120Hz Tobi eye tracking Panel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgtlpmp -- 8 Eylül 2018; 15:24:28 >



  • Ne kadara nerden aldın bilgilendirmisin bende laptop arıyorum şu aralar.
  • Öyle bir bilgisayara 8gb ram koymuşlar

    Pubg-Bf1-Witcher3 oynarken aldığınız sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz? Özellikle CPU sıcaklığı. 8720K ne kadar ısınıyor çok merak ediyorum.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tulu1234

    Ne kadara nerden aldın bilgilendirmisin bende laptop arıyorum şu aralar.

    Ingiltereden 6800TL ye aldim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Empyyy

    Öyle bir bilgisayara 8gb ram koymuşlar

    Pubg-Bf1-Witcher3 oynarken aldığınız sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz? Özellikle CPU sıcaklığı. 8720K ne kadar ısınıyor çok merak ediyorum.

    Teşekkürler.

    Bilgisayari ozellestirme ile aliyorsunuz butceden dolayi gtx 1080 ve 7820HK alabilmek icin ramden tasarruf etmem lazimdi. Rami daha sonrada yukseltebilirim sonuc olarak.
    Sicaklik degerleri olarak PUBG ve Witcher 3 de 70-80 derece goruyorum. Ultra ayarlarda ama soyle bir sikinti var, bu sicakliklari bacak uzerinde oynarken aliyorum ayni zamanda alienware'in termal macunlarinda sikinti var cogu kullanici sonradan degistirip 15-20 derece daha net bir sekilde dusuruyorlar. O sekilde dusunursek isi degerleri guzel bana gore




  • İngiltereye gidip mi aldın başkan yoksa online mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tulu1234

    İngiltereye gidip mi aldın başkan yoksa online mı ?

    Suanda Ingilterede yasiyorum. Online olarak burdan aldim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SafaSahbaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: tulu1234

    İngiltereye gidip mi aldın başkan yoksa online mı ?

    Suanda Ingilterede yasiyorum. Online olarak burdan aldim.

    Adaşım özelden bana link atabilirmisin ?
  • Hocam merhabalar, memnunmusun cihazından ? Cihazın artıları, eksileri nelerdir ? Alma arefesinde iken almayı planladığın başka modeller de varmıydı ? Varsa eğer neden onlardan vazgeçip bunu aldınız. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dentrassi

    Hocam merhabalar, memnunmusun cihazından ? Cihazın artıları, eksileri nelerdir ? Alma arefesinde iken almayı planladığın başka modeller de varmıydı ? Varsa eğer neden onlardan vazgeçip bunu aldınız. Şimdiden teşekkürler.

    Hocam cihazdan genel olarak memnunum.
    Artilari ve eksileri olarak soyle soyleyebilirim.
    Eksi yonleri;
    CPU ve GPU uzerindeki termal macunlar fabrikasyon olarak cok dandik. Butun kullanicilar bundan sikayetci ve alirken bunu bilerek aldim. Yakin tarihte macunlari degisterecegim.
    Bunun disarisinda 17 inc olan versiyon alirsaniz ve 1080 ekran karti olursa sarj aleti ile laptop ortalama 6 kg ya geliyor, biraz agir anlayacaginiz ve kasasida buyuk sayilir, canta bulmakta zorlanabilirsiniz.
    Arti yonleri;
    En cok ses ses sisteminden zevk aliyorum. Baya bir kaliteli ve EQ ayarlarini yapinca cok daha guzel oluyor.
    Diger markalar monster, msi gibi cok ucuk kacik kasalari sevmiyorum. Alienware in kasasi daha klasik duruyor oyuzden cok hosuma gidiyor.
    Bu laptopu almayi dusunurken dusundugum baska modeller oldu ama dusunmemin tek sebebi alienware a param yetmez ise alternatif bakiyordum.
    Belki ayni paraya veya daha ucuza daha iyi bilgisayarlar olabilir yok diyemem ama ben alienware aldigim icin cok memnunum her turlu tavsiye ederim.




  • Hocam peki sıcaklık değerleri nasıl ? Kaç gündür sözde alıcam ama şu sıcaklık konusu kafamı öyle karıştırıyor ki... Aksi takdirde gerek tasarım olarak gerek fiyat olarak beni cezbediyor.(evet şuan tr piyasasında fiyat olarak en uygunu alienware, ne asus nede msi ne de monster, en ucuz fiyat) Madem sizi yakaladım o zaman peşisıra sorularımı dizeyim :D

    Oyunlarda sıcaklık değerleri en yüksek ve ortalama olarak neler ?

    Eğer sıcaklık yüksek ise, buna bağlı olarak performans düşüşü yaşıyormusunuz?

    Peki bu ısı sorununu, varsa nasıl bir çözüm ile üstünden geliyorsunuz ? Ekstra bir notebook soğutucusu işimi görürmü ?

    Biraz anket tarzı oldu :D kusuruma bakmayın :D Şimdiden teşekkür ederim.
  • hocam macunları değiştirdiniz mi ?
  • Sıcaklıklari sürekli olarak bakmadım. Çok fazla oyun oynama fırsatım olmuyor ama arada PUBG oynuyorum. 115 fps alıyorum işlemci 80 derecelerde oluyor ama ekran kartına bakmadım kaç derece. Bazı durumlarda uzun süreli tam güçte çalıştığı zaman performans düşüşü oluyor. Isi sorunu işin macun değiştirmeniz gerekiyor onun haricinde ekstra sogutucuya bence ihtiyaç yok. İnternete Alienware 17 R4 heating issue veya thermal paste yazarsanız baya bir çözüm yolu dokümanı bulabilirsiniz. Bende şuan thermal grizzly markasının liquid metal thermal paste ini satin aldım

    Henüz uygulama fırsatım olmadı çünkü 3m super33+ elektrik bantini almam gerekiyor. Aldıktan sonra uygulama yapıcam ve daha önceden yapılan uygulamalarda çok iyi sonuçlar elde edilmiş. Dediği şekilde ararsanız görebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bantlari ne icin aldini ? Birde bazi videolarda islemci ustune metal bir sey koyuyorlar sicaklik etki edecegi soyleniyor bilginiz var mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bant ile Cpu ve gpu etrafını kaplayacagim çünkü macun olarak lqiud metal kullanıcam. Bant ile kaplama yapmaz isem kenardan akıp bileşenlere gelirse bilgisayar Cort olur 😁 İşlemci üzerine metal koyduklarını görmedim

    Link alabilirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende Alienware R3 15 modeli var. 1070 ekran kartlı olan modelden. Çoğu şeyden mumnunum ama boşta cok ısınıyor laptop, yani hib bir işlem yapmasak bile ısısı yüksek geldi bana. Bios felan güncelledim acaba macun da mı değiştirsem diye düşünüyorum. Siz bir sonuç alabildiniz mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1FCCAF9FF

    Hocam bende Alienware R3 15 modeli var. 1070 ekran kartlı olan modelden. Çoğu şeyden mumnunum ama boşta cok ısınıyor laptop, yani hib bir işlem yapmasak bile ısısı yüksek geldi bana. Bios felan güncelledim acaba macun da mı değiştirsem diye düşünüyorum. Siz bir sonuç alabildiniz mi ?
    Ben macunu liquid metal ile değiştirdim veya termal pad leride kalinlastirdim. Sonuç tabiki de çok iyiydi ancak işlemden 1 hafta sonra voltaj dalgalanmasindan dolayı anakartim yandı. Laptopda anakart değişimi yapıldı. Değişimden sonra aynı işlemleri yapmaya üşendim oyuzden şuan benimkide ısınıyor. Kafanıza çok takmamanizi öneririm. Son dönemdeki çoğu laptop bu şekilde ve sizde 1070 var. Bende 1080 var bide benim halimi düşünün mübarek yanardağ gibi :) internete alienware 17 r4 heating problem diye yazarsanız forumlarda soğutma için bir çok öneri var bunlara bakarak iyileştirme yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çanta nerden buldunuz? Samsonite'nin r4'e uyumlu bir modeli var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PesimisTTosbaG

    Çanta nerden buldunuz? Samsonite'nin r4'e uyumlu bir modeli var mı?
    Hocam henüz bulamadım bu gidişle orjinal çantasını alıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bendede aw 17 r4 var chrome ile 50-60 arasi oynuyor cpu sicakligi sizde nasil ? ben yeni degistirdim coolermaster mastergel maker elmas partikul olandan uyguladik 50-60 arasi hala ama dun yapildi biraz zaman gecmesi gerekebilir diyenler var
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.