Şimdi Ara

Alienware Area 51m dizüstü modeli yükseltilebilir işlemci ve ekran kartı ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçmiş yıllarda dizüstü modellerinin de masaüstü versiyonları gibi yükseltilebilen bileşenlere sahip olması gerektiği dillendirildi ve bununla ilgili birkaç proje ortaya çıktı. Ne var ki ne üretici ne de tüketici tarafında ilgi görmeyince kimse adını anmaz oldu. Ta ki CES 2019 fuarına kadar.


     


    Alienware Area 51m özellikleri ve fiyatı


     


    Dell Alienware markasının fuara getirdiği yeni nesil Area 51m oyuncu dizüstü modeli işlemci ve ekran kartının yükseltilebilir yapıda olması ile dikkat çekiyor. Ayrıca RAM ve depolama belleği de yükseltilebiliyor.


     


    Bilgisayarın alt kapağını çıkardığınızda kolayca erişebileceğiniz bir bileşen dizilimi yer alıyor. Intel Core i9-9900K modeline kadar desteklenen tam boy işlemciler ve GeForce RTX 2080 ekran kartına kadar çıkabilen ekran kartları seçenek olarak sunulmuş.


     


    Ayrıca Bkz.Bir 240Hz ekran da Alienware’den geliyor

    Dell Graphics Form Factor adındaki slot ekran kartlarının takılıp çıkarılmasını sağlıyor. Bununla birlikte Nvidia ve AMD’nin yükseltme konusunda Dell ile dirsek temasında olması gerek zira özel bir kasa yapısı söz konusu. Bununla ilgili şimdilik bir detay yok. Intel Z390 çipseti kullanıldığı için ise uyumlu işlemciler ile değiştirilebilecek.


     


    17.3 inçlik ekranında Full HD çözünürlük sunan Area 51m modeli G-Sync ve Tobii göz izleme teknolojisi seçeneklerine sahip. Bu seçeneklere göre de tazeleme hızları 60Hz-144Hz arasında değişiyor.


     


    Area 51m modeli 4Kg civarında bir ağırlığa sahip. 2 adet 1TB’a kadar M.2 SSD ve 1 TB’a kadar 2.5 inç HDD seçenekleri mevcut. Grafik güçlendirici ile istenirse tam boy harici ekran kartı kutuları da kullanabiliyorsunuz.


     


    Çok güçlü sistem karşısında cihaz iki güç adaptörü ile geliyor. Günlük işlemlerde tek adaptör yeterli iken ekran kartını devreye aldığınızda iki adaptör gerekiyor. Area 51m için 2549$ başlangıç fiyatı belirlenmiş. Dizüstünde yükseltilebilirlik arayanlar için bu fiyat çok da fazla olmayacaktır.


     







  • laptopda değiştirilebilir ekran kartının pek bir esprisi yok. Takabileceğin en güçlü ekran kartı laptop u aldığında var olan en iyi ekran kartı oluyor zaten. Örnek vermek gerekirse laptop da GeForce RTX 2070 ekran kartın var yükseltme yapmak istiyorsan GeForce RTX 2080 takabilirsin. 2-3 yıl sonra atıyorum GeForce RTX 3080 çıktı ana kart desteklemediği için takamazsın. En başından laptop unda GeForce RTX 2080 varsa zaten laptop un desteklediği en son ekran kartına sahip olmuş oluyorsun
  • Laptoptan ziyade monitörlü mini itx kasa gibi duruyor

  • arka kapaktaki logonun yanması çok güzel bir detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drjacob -- 20 Temmuz 2019; 9:56:46 >
  • Kağıt üstünde güzel ancak pratikte uygulaması olmayan bir özellik. Şöyleki Monster Tulpar marka bilgisayarımda da aynı özellik vardı. GTX 970 ekran kartını GTX 1070 ile değiştirmek istedim. Anakart uyumlu olmadığından yükseltme yapamadım. Anakartıda değişmek gerekirmiş. Kısacası göz boyama amaçlı bir özellik.

  • Bence gayet iyi. Zaten hdd ve ram çoğunlukla değiştirilip yükseltilebiliyordu. Öyle çok eski laptoplara ssd takıp baya hızlandırdık. Ram de yine aynı şekilde genelde 2. boş slota takıp yükseliyordu ama işlemci ve ekran kartı yükseltilebilirliği iyiymiş. Lakin o tarz ekran kartlarının da satış piyasası olması lazım ve normal ekran kartı fiyatlarına yakın olması da önemli.

  • mdede80 M kullanıcısına yanıt
    Alienware gibi bir markayla dandik Çin malı laptopu karşılaştırman da güzelmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacım Alienware markasına bok atmak ya da karşılaştırma değil. Sadece yaşadığım sıkıntıyı dile getirdim. Mevcut işlemci, ekran kartının çalıştığı anakart ile sonra çıkan-çıkacak işlemci, ekran kartının çalıştığı anakart farklı oluyor. (Soketi yapısı, çalışma prensibi vs) Bu durumda güncellemek istediğinde teknik açıdan güncelle yemiyorsun. Anakartın da değişmesi gerekiyormuş.
  • Bunun en yanlış seçenek Intel ve Nvidia'yı seçmişler. Bu elemanlar geçmiş platformlarla uyumlulukta çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Intel yerine AMD olsa daha iyi olurmuş bence.

  • mdede80 M kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı MxM slotuna takılıysa bir sorun oluşturmadan değiştirilir. Anakartla fazla bir alakası olmaz bu durumun. Bu çeşit bir vaatle çıkışını gerçekleştirecek ürünün de böyle bir sisteme yer verdiğini düşünüyorum. Bu da olmasa teknik servis yalnızca ekran kartının ücretini alarak anakartı kendisi değiştirebilir.
  • laptopda değiştirilebilir ekran kartının pek bir esprisi yok. Takabileceğin en güçlü ekran kartı laptop u aldığında var olan en iyi ekran kartı oluyor zaten. Örnek vermek gerekirse laptop da GeForce RTX 2070 ekran kartın var yükseltme yapmak istiyorsan GeForce RTX 2080 takabilirsin. 2-3 yıl sonra atıyorum GeForce RTX 3080 çıktı ana kart desteklemediği için takamazsın. En başından laptop unda GeForce RTX 2080 varsa zaten laptop un desteklediği en son ekran kartına sahip olmuş oluyorsun

  • Arkadaşın bahsettiği durum malesef doğru, bende MSI gt72 var, bende gtx970'i güncellemek istediğimde bir sürü sorun okudum MSI forumlarında, ve yetkili bir ağızdan gtx970 harici bir kart takamazsınız cevabı olmuştu. Port ne kadar standart da olsa yazılımsal olarak izin yok

  • Yurtdışına giden bir akrabaya getirtmeyi düşünüyordum ama geçen okuduklarımdan sonra çok tereddütte kaldım. İki farklı laptop hiç bir neden olmadan dumanlar çıkartarak yanmış.

    https://www.reddit.com/r/Alienware/comments/b1xgir/alienware_area_51m_died_after_4_weeks/

    http://forum.notebookreview.com/threads/official-alienware-area-51m-owners-lounge.826831/page-512#post-10882253


    Ayrıca OLED ekranında yanık oluştuğu da yazıyor.

    http://forum.notebookreview.com/threads/official-alienware-area-51m-owners-lounge.826831/page-79


    Kullanıpta bu tür sorunlarla karşılaşanlar oldumu? Bilgisi olan lütfen yazabilirmi?




  • OzgurKns kullanıcısına yanıt
    ben de olmadı dostum sanırım laptopu yanna kişi hunharca kullanmış
    bu cihaz overlock ta bile yanmaz...

    çift şarj ile kullanmak bence sakıncalı ama adamlar buna göre tasarlamış ya da adamın evinde topraksız fişe takıp kullanmış olabilir ya da dandik topraklı prizde kullanmış olabilir anakartların büyük çoğunlu bu sebeple yanar bir elektrik mühendisi olarak yazıyorum

    ben de asus rog g752vs serisi vardı benim cihazda yandı yani tüm cihazlar yanar gayet normal elektrik tesisatınız kötüyse yanar neyseki garanti kapsamında ürün değişti ben de onu satıp bu cihazı aldım

    böyle bir cihaz kullanacaksan ups takacaksın ya da çok iyi bir tane akım koruma yani aklınızda bulunsun kuru kuru prize takılmaz bu cihazlar çok hassaslar

    ben yorumları okudum klavye ve yazılımda sıkıntılar varmış onlarda 1-2 kişi ben bugüne kadar sıkıntı yaşamadım çoğu başka markaların bok atmak için fanboyları var yani tarz fanboyluk abd çok

    açık ara dünyanın en iyisi alienware tasarım mühendislik özellik herşey
    USA dell ve msi deli gibi kapışıyolar şuan 2 adım alienware önde servis ve kalite asla ödün vermezler cihazı yanan kişiye yeni area51 m verilcek bilgin olsun





  • mdede80 M kullanıcısına yanıt
    dede sen ne içtin ya :D

  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Seni bilmem ama genelde su içiyorum.

    Bu özelliğe sahip başka bir marka dizüstü kullanıyorum. Ekran kartı gtx 970. Ekran kartımı gtx 1070 ile değiştirmek istedim. Teknik servisten aldığım cevap mevcut ekran kartını ancak gtx 9 serisi bir ekran kartı ile değiştirilebileceği şeklindeydi. Kısacası en fazla gtx 980 e yükseltebileceğim. GTX 10 serisi ile güncellemek istediğimde anakartında değişmesi gerektiğini belirttiler. Astarı yüzünden pahalıya gelir dediler.

    Aynı şekilde işlemci içinde bu tür sıkıntılar var olduğunu söylediler.

    Kısacası bu özellik reklamdan öteye gidemiyor
  • Türkiyede satın alabileceğim bir yer var mu bu laptopu?

  • Hocam iyi günler Area 51m almayı düşünüyorum.Kullandığınız süre boyunca herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı keşke dediğiniz oldu mu ve son olarak gönül rahatlığıyla önerebileceğiniz bir alet mi ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.