Şimdi Ara

Aliexpress Tarafından Dolandırıldım, evet tarafından... | Şaka değil gerçek ! şaşıracaksınız.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖNCELİKLE SİPARİŞ NUMARAM: 93649451165737
    KARGO TAKİP NUMARAM: RB598693568SG

    Merhaba arkadaşlar. Şimdi size başıma gelen çok garip bir olayı anlatacağım ki sizinde başınıza gelmesin diye. Sonuna kadar okursanız benim gibi mağdur olmazsınız. Arkadaşlar şu doların 7.5 olmadan önce benim telefon servisteydi. Doların birden fırlama arefesinde servis bana paranı iade edeceğiz dediler. Bende sevindim tamam dedim. Fakat para bankaya yatana kadar dolar 7.5 oldu. Telefon almam gerekiyordu fakat parası iade edilen mi note 3 cihazım 1400 e almıştım 2400 olmuştu. Napalım derken aliexpresstehttp://www.aliexpress.com/store/2930037?spm=2114.10010108.0.0.223c6cabWyRBGu isimli mağazayı gördüm. Kargo ücretsiz ve aliexpress'in kuru 5.95 tr kuru 7.5 tu. Mağaza yorumlarında türkler vardı hepsi olumlu yazmıştı belki aranızdan da satın alan vardır. Mağazaya mesaj attım çok ilgilendi her soruya cevap verdi. Gümrük sorun olursa paranı iade ederim vs vs dedi. Tamam dedik aldık telefonu. Banka kartıyla aldığım için aliexpress kuru olan 5.95'ten aldım . Türkiye ile arasında 1500 tl fiyat farkı vardı sevindim.

    Şu riskleri kabul etmiştim.

    1- Gümrüğe takılır ve iade edilirse paramı aliexpressten alırım (bu arada ilk alışverişim onuda belirteyim ben amazon ve gearbestten alışveirş yaparım normalde)

    2- Gümrüğe takılır ve gümrük el koyarsa 335 dolara elveda. Canımız sağolsun diyecektim.

    Fakat başıma çok garip bir olay geldi. O dönemde bu şekilde sipariş eden herkesin cihazı hatta ürünleri ukime girdi. Ukim bu ürünleri İstanbul İstihbarat Müdürlüğüyle ve İstanbul Gümrük Müdürlüğüyle beraber incelemeye aldı. Ortalama 2 ay gümrükten çıkmadı hatta 3. ayda iade edildi sanırım. Bu sürede aliexpresste dispute süresi ve alıcı koruma olayı varmış. Ben bunları hiç bilmiyordum. Ürün ukime sipariş verdikten 15 gün sonra girdi ve hemen dispute açtım fakat dispute için beklemek gerekiyormuş. Bilmiyoruz cahiliz. Ukim ürünü geri gönderdiğinde ne alıcı koruması ne de dispute kalmıştı. Aliexpress parayı satıcıya aktarmış ve alıcı korumam bitmiş ürünede oto onay verilmiş. Fakat bu durumda olan başka tecrübeli kişilerde varmış onlar dispute ve alıcı koruma süresini iyi ayarladıkları için paraları sorunsuz iade edilmiş.

    Şimdi gelelim sonuca. Ürün geri iade edilince ukimden hemen disputa itiraz ettim. Sonuç ne mi? Resimdeki mail. Aliexpress açıklama yapmadan paranı iade etmeyeceğiz kardeşim dedi. Canlı desteğe defalarca bağlandım. Bana pttden iade olduğuna dair belge alacaksın dediler. Şimdi gelde sinirlenme. Aynı satıcıdan alan başka kişilerle irtibata geçtim onların direk disputtan iade edilmiş. Zaten kargo yöntemi aliexpress shipping method. Biliyorlar iade olduğunu ama uzatıyorlar. Canlı desteğe bunlar ingilizce vermez yerel dilimizde olur mu dedim. Olur dear falan dedi. Neyse dedim gittim pttye. Oranın müdürü söve saya verdi. Reklamasyon diye birşey. Bildiğin ptt takip bilgilerinin üzerine damga kaşe basıyor veriyor. Bunu canlı destekle aliexpress'e ilettim. Bana bu seferde bu ingilizce alacaksın dedi. Bunlardan paramı nasıl alırım diye yabancı forumlardan araştırma yaparken bir arkadaşın twitterdan çirkeflik yaparsan alırsın yazısını gördüm. Twittera önem veriyormuş ali beyler. Hemen twitterdan post attım 50 ye yakın rt aldım hemen aliexpress iletişime geçti. Yüksek ajanlarımız konuyla ilgileniyor umarım paranızı iade edebiliriz falan fistan demeye başladılar. Sanırım dikkatlerini çektim. Aşağıya tweet postunu bırakıyorum arkadaşlar.

    Twitteri olanlar bir RT atarsa çok memnun olurum - Konunuyu daha fazla kişi görmesi için öne çıkarırsanız çok iyi olur. Şu adamlardan paramı alayım başka bir şey istemem.

    Twitter Tweet Linki:https://twitter.com/sergenatalmis/status/1061408593566687232


    Arkadaşlar kimse gelip vergi ödemezsen kurnazlık yaparsan ava giderken avlanırsın höhöhöh demesin lütfen gıcık oluyorum. Paramız yoktu bir eşşeklik yaptık işte napalım asalım mı kendinizi. Millet 20 tane getiriyor ben daha 1 tane getiremedim beceriksizliğim yüzünden paramı bile alamadım elin çinlilerinden. Destek çıkmak istemeyen lütfen kızdırıcı sözler yazmasın. Aliexpress Tarafından Dolandırıldım, evet tarafından... | Şaka değil gerçek ! şaşıracaksınız.







  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim geçmiş olsun. bize düşen ne ise yapacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay sahtekarlar vayyy
  • Türkiye ile arasında 1500 tl fiyat farkı vardı sevindim.

    Şu riskleri kabul etmiştim.

    dispute için beklemek gerekiyormuş. Bilmiyoruz cahiliz.


    gerisini okumanıza gerek yok.
  • :) Aliexpress in burada %1 bile suçu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin hızlı çözülsün hocam RT ledim twitterdan işe yararsa umarım.
  • aliexpres twitterde sizi retwetlemiş herhangi bir gelişme oldu mu ?

    bile bile ladese girmek gibi bu, gümrükde telefon geçer diye şansa bırakmak risk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yil olmus neredeyse 2019 hala yurtdisindan postayla telefon siparis eden var



    Bizim millet hakkaten olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini okumadım dolandırılma falan yok.

    Geç kalmışsınız dispute açmakla sizin ihmaliniz daha önce benimde cihazım 2 kere takıldı.Dispute açtım para iadesi aldım.Bir sipariş verirken bilginiz yoksa sorun araştırın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışından kargo ile telefon getirtmek ? Bile bile lades olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam AliExpresi kullanmayı bilmiyorsun bu kadar net, dolandırma falan yok ortada, kendin takip etmemişsin suçu sitede buluyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolandirilma değilde cehalet ve şark kurnazligindan dolayi magduriyet var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan benim 5 usd lik kabloyu ukime sokup paketi açmışlar senin telefon gümrükten geçer mi.
    adam harbiden telefon almış ya la sonra da suçu aliye atmış.sen genetiğin gereği bu parayı kaybetmelisin
    üreyip çoğalamayasın bildiğin doğal seleksiyon olmuş sana.
    yakın da telefonla da dolandırılırsın sen bak diyim telefonuna gelen şifreyi kimseyle paylaşma ...
  • -Telefon getirmek zaten yasak direkt geri gider. Bilmiyorsun madem hiç araştırmadın mı ?
    - Satıcıyı koruma süresi vs sipariş sayfasında sayaç şeklinde yazar ve işlemler gayet basittir.
    - İngilizcen de kötü kendini iyi savunamamışsın. Belgeye ne gerek var elindeki takip kodunda geri gittiği gözükmüyor mu ?

    Kusura bakma da haketmişsin biraz. :)
  • Skywaterr S kullanıcısına yanıt
    Paranı vermeseler bile haksızdın. Bir şeyi bilmeden yolculuğa çıkan sensin, konuyu açan sensin, ağlayan yine sensin. Ne dememizi bekliyosun? Bu konuyu açtıktan sonra aliexpresse ters gideceğimizi mi?

    Siz konu açmayın. Temizinden de bir blok kazandın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.