Şimdi Ara

Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
18
Favori
336.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle böyle bir konuyu silmek ve sebebine de kural dışı konu yazmak hangi mantığın ürünüdür acaba bir açıklama yapar mısınız?




    Sevgili arkadaşlar,
    Konu kimseye alkolü özendirici, yapılanı haklı gösterici bir nitelik taşımamaktadır. Israrla bu konu içerisinde hakaret etmeye çalışmayınız.
    Zaten tartışma çıkarmaya meyilli her mesajı şikayet ediyoruz.
    Alkollü araç kullanmanın ne kadar yanlış ve insanlara zarar verecek bir durum olduğu konuda mevcut.
    Bu konuyu, alkollü araç kullanmış kişilerin başına gelenler ve nelerle uğraştıklarını görün diye açtığımızı farz edin. En iyi ihtimalle 6 ay çekilen çile, yer yer yıllarca uğraşılan bir olaydır bu.

    Alkollü araç kullanmayın!





    Google'da ilk sayfada çıktığımız için güncelleme gereği duydum. En güncel bilgiler için son sayfalara bakabilirsiniz. Değişen her bilgiyi mümkün olduğunca güncellemeye çalışacağım.

    2018 Yılı itibari ile cezalar:

    * Yapılan tespit sonucunda, 0.50 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüler hakkında, fiili bir suç oluştursa bile, 800 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgesi altı ay süreyle geri alınır.
    (Ticari olmayan, şahısa ait otomobiller için geçerli olan hükümdür. Aracın ruhsatında hususi ve otomobil terimleri geçmesi gerekmektedir.)

    * Hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0.21 olarak uygulanır.
    (Her türlü "ticari" araç, kamyon, kamyonet, minibüs vb. kullanıcıları için alkol sınırı 0.21 promildir.)

    * Alkollü olarak araç kullanma nedeniyle sürücü belgesi geri alınan kişiye, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde; ikinci defasında 1.003 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgeleri iki yıl süreyle, üç veya üçten fazlasında ise, 1.609 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgeleri her seferinde beşer yıl süreyle geri alınır. Sürücü belgelerinin herhangi bir nedenle geçici olarak geri alınmış olması hâlinde belirtilen süreler, geçici alma süresinin bitiminde başlar.

    * Alkollü olarak araç kullanması nedeniyle son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde sürücü belgeleri ikinci defa geri alınan sürücüler Sağlık Bakanlığınca, usul ve esasları İçişleri, Millî Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca çıkarılacak yönetmelikte gösterilen sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine; üç veya üçten fazla geri alınan sürücüler ise psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar.

    * Yapılan tespit sonucunda 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen yada 1,00 promilin altında alkollü olmasına rağmen, alkolün etkisiyle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olduğu tutanakla tespit edilen sürücüler ve 2918 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre işlem yapılan sürücüler, haklarında ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 179 uncu maddesinin üçüncü fıkrası hükümlerine göre adli işlem yapılmak üzere mahalli zabıtaya teslim edilir.


    (1.00 promilin üzerinde alkollü olduğunuz yada 1.00 promilin altında ancak aracı süremeyecek kadar "leyla" olanlar hakkında asliye ceza mahkemelerinde kamu davası açılır. En iyi ihtimalle hükmün açıklanması geriye bırakılır ve 5 yıl boyunca biriyle kavga bile etseniz "mahpushane türküsü" söyleyeceğinizi bilin. Daha öncesine ait ertelenmiş bir cezanız varsa ikisini beraber yatarsınız, dinlenmiş olursunuz...)

    * Geri alınan sürücü belgesinin iade edilebilmesi için; ilgili kişi hakkında trafik kurallarına aykırılık dolayısıyla bu Kanun hükümlerine göre verilmiş olan idari para cezalarının tamamının tahsil edilmiş olması; uyuşturucu veya uyarıcı madde alması nedeniyle sürücü belgesi geri alınanların ayrıca sürücü olmasında sakınca bulunmadığına dair resmi sağlık kurumlarından alınmış sağlık kurulu raporunun ibraz edilmesi şarttır.


    Ehliyetinize el koyulduktan sonra araç kullanırsanız ne olur?

    Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından kara yollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

    Araçlar, yönetmelikte sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.

    Buna göre;
    * Sürücü belgesi olmayanların,
    * Mahkemelerce veya Cumhuriyet savcılıklarınca ya da bu Kanunda belirtilen yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak
    ya da tedbiren geri alınanların,
    * Sürücü belgesi iptal edilenlerin,

    araç kullanarak trafiğe çıktıklarının tespiti hâlinde, bu kişilere 1.609 Türk Lirası idari para cezası verilir. Ayrıca, aracın
    sürücü belgesiz kişilerce sürülmesine izin veren araç sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası verilir. Ayrıca o anda aracın direksiyonuna geçecek birisi yoksa araç bağlanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 15 Aralık 2018; 11:59:26 >







  • Alkollü araç kullandığınız için ehliyetinizi alan polislere neden beddua ediyorsunuz anlamadım. Alkollü araç kullanıp, hiçbir günahı olmayan diğer insanlara zarar veren insancıkların haberlerini sürekli görüyor ve okuyoruz. Eğer ikinci defa alkollü araç kullandığınız için yakalanıp, ehliyetinizi de bi şekilde iade ediyorlarsa ( hele de bunu maddi bir değer karşılığı yapıyorlarsa ) inşallah bu sebep döner dolaşır kendilerini bulur.
    mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    mathematician_01 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: mathematician_01

    Alkollü araç kullandığınız için ehliyetinizi alan polislere neden beddua ediyorsunuz anlamadım. Alkollü araç kullanıp, hiçbir günahı olmayan diğer insanlara zarar veren insancıkların haberlerini sürekli görüyor ve okuyoruz. Eğer ikinci defa alkollü araç kullandığınız için yakalanıp, ehliyetinizi de bi şekilde iade ediyorlarsa ( hele de bunu maddi bir değer karşılığı yapıyorlarsa ) inşallah bu sebep döner dolaşır kendilerini bulur.

    Dogru.... Bakin degerli forumdaslarim, DH bunyesinde 9 yili doldurdum. Forumdaki butun iktidar asiklariyla, dincilerle, seriatcilarla, gerici ve yobazlarla en cok ugrasan isimlerin basinda geliyorum, kendilerine sorun bilirler zaten.

    Ama, bu profilde bir insan olarak acik ve net soyluyorum: Alkollu arac kullanmanin hicbir bahanesi veya mazareti olamaz, olmamali da, olaya dini acidan bile yaklasmiyorum, tehlikeli, yuksek risk iceren, tanimadiginiz insanlarin canina kast edebileceginiz bir durum. Rica ederim, bunu bir modernlik gostergesi olarak algilamayalim.. Daha ozenli olalim, cevremizdekileri de bu konuda surekli telkin edelim.

    Yobazlarin icki icme hakkimizi elimizden almalari ne kadar sacma ve insanlik disiysa, alkolle araba kullanma hakkini kendinde gormek de bir o kadar rezilliktir, alkolumuzu sakin sakin sapitmadan tuketelim, iktidara ve yancilarina malzeme vermeyelim.
    Sevgili arkadaşlar ilk defa yakalanıp ne olacak ne bitecek diye düşünenler için bir özet geçeyim,

    Alkol testine girdiniz ve 0,5 promil üstü bir alkol çıktı ( İlk yakalanmanız veya son yakalanmanızın üstünden 5 YIL geçmiş ise )

    Ehliyete 6 ay el konulur. Polis memuru ehliyeti sizden alıp hangi ilden teslim almak istediğinizi sorar. Bu 6 ay içerisinde araç kullanmanız yasaktır oldu da kullanırsanız ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 2.000 TL, ayrıca araç yakalanan kişiye ait değil ise araç sahibine de bir 2.000 TL ceza kesilir ve toplamda 4.000 TL olur.

    Yine bir yanlış yaptınız ve bu süre zarfında hem ehliyetsiz hem de alkollü yakalandınız. Bu sefer 6 ay ehliyete el konulma süresi 2 yıl olur ve bu sefer teslim almak için psikoteknik isterler. Psikoteknik bir kurstur, buna katılmadan ehliyetinizi geri alamazsınız. Ceza da Ehliyetsiz Araç Kullanma + Alkollü Araç kullanma şeklinde kesilir ve en az ( 2.018 + 1.256 ) 3.274 TL ödemeniz gerekir. ( Bu ücretlere 15 gün içerisinde ödendiği taktirde %25 indirim uygulanır )

    Alkol testine girdiniz ve 1 promil üstü bir alkol çıktı ( İlk yakalanmanız veya son yakalanmanızın üstünden 5 YIL geçmiş ise )

    Ehliyetinize yine 6 ay ile el konulur, yukarıdaki olayların dışında devlet size " Trafik güvenliğini tehlikeye atmak " suçundan kamu davası açar, bunun için ifade vermeniz gerekir. Polis arkadaşların eşliğinde bir karakola gidip ifadenizi verip çıkarsınız. Bulunduğunuz şehire bağlı olarak 1 hafta ile 6 ay içerisinde hakkınızda kamu davası açılır. Davanın tam adı ise " Alkol veya Uyuşturucu Etkisi Altında Araç Kullanma ". Savcı iddianamenizi hazırlar ve duruşma yapılması için gönderir. Hakim duruşmanız için gün verir ve bu size yazılı olarak iletilir. Davaya katılmak zorunlu, gelen belgede " Gelmediğiniz taktirde zorla getirileceğiniz taktim edilir " tarzında bir şey yazıyor. Siciliniz temiz ise çok korkulacak bir şey yok esasında, sonuçta bir hata yaptınız ve bir çoğumuz bunun dava gerektirecek, ceza gerektirecek bir suç olduğunu bilmiyorduk. Benim okulum sebebiyle hakim ile görüşerek davamın başka ile alınmasını istedim fakat hakim bey talebi yaptığım gün bir saate davayı çekti ve o gün dava görüldü bitti. 10 dakika sürdü toplamda. Promilin doğru olup olmadığını sordu, alkolle araca bindikten ne kadar süre sonra yakalandığımı sordu ( bu trafiği ne kadar tehlikeye attığınızı öğrenmek için sanırım ), bu davada ne yazık ki beraat verme hakkı yok hakimin. Hakime en az 3 ay hapis cezası keseceksin diyor kanun. Hakim siciliniz temiz ise bu cezayı 2 ay 15 güne indirebiliyor ve yine hakim sizin akıllandığınıza, suç işlemeyecek olduğunuza inanırsa bu cezayı HAGB ( Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması ) olarak onaylıyor. HAGB tam olarak şöyle; 5 yıl içerisinde herhangi bir adli suç işlemediğiniz taktirde bu dava hiç görülmemiş oluyor, bu 5 yıl içinde sicilinizde de görünmüyor. Fakat 5 yıl içinde farklı adli bir ceza alırsanız bu karar bozuluyor ve 2 ay 15 gün hapis cezasına dönüşüyor. Para cezasına çevrilebiliyor ama sonuçta sicilinize işleniyor. Sonuçta davanız bittikten sonra, ehliyet gününüz geldiğinde ehliyetinizi alıp hayatınıza devam ediyorsunuz.

    İşin bir de psikolojik kısmı var, ben ehliyeti kaptırdıktan sonra 1 hafta uyku uyuyamadım, sürekli araştırdım davada neler çıkıyor vs. diye, aynı şekilde 5 ay sonra mahkeme mesajı geldiğinde de 2 gün uyuyamadım ne olacak diye. çünkü zorla getirileceksiniz deniyor ve ben o tarihte başka bir ilde okuyor olacağım. Dava dosyası sunulduktan sonra mahkeme sonuçlanana kadar da belirli haklardan mahrum bırakılıyorsunuz ( Seçme ve seçilme vb. güven gerektiren haklar ). Ehliyetime daha uzun süre el koyacaklar diye de korktum ama alakası yokmuş ehliyetinizi yine tarihinde alıyorsunuz.

    Sonuç olarak alkolle trafiğe çıkmak yanlış bir karar fakat bu kararı alkol aldıktan sonra verdiğiniz için sağlıklı düşünemiyorsunuz. Siz kendinizi ne kadar kontrol altında hissetsenizde esas öyle değil bunu kabul etmek lazım. Bu duran adama çarparsınız şeklinde değil de kontroller ve refleksler istemsizce yavaşlıyor. Kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yayaya çarpma ihtimalinizi düşünün. Tepkileriniz alkol almadan önceki kadar hızlı değil. Bu kaza gerçekleştiğinde haklı olmanız yada olmamanız hiç bir şeyi değiştirmiyor, işin vicdan kısmının yanında hukuki süreç havada kalır. En iyisi alkol alacağınızı bildiğiniz yere araçsız gitmek, böylece alkollüyken yanlış karar vermenizi engeller.
  • Konu tartışmaya,karşılıklı atışmaya dönerse önce mesajlar silinir. Yinede tartışmalar,atışmalar bitmez, devam ederse bu kez konu tamamen silinir. Şunu söyleyeyim, konuyu kilitlesek bile cevap hakkı deyip yeni konu açılıyor veya pm den tartışmalar uzayıp gidiyor. Tek çaremiz silmek oluyor bu noktada...

    Bu kez böyle olmasın lütfen...
  • Konuda tartışmaları silebilirsiniz, konuyu geri getirin lütfen. Oradan yardımcı olduğumuz onlarca kişi oldu..
  • Peki geri almak için benim makbuzda 22 şubat yazıyor 22 şubat cuma gününe denk geliyor ben 22 şubatta mı alcam 25 şubat pazartesi günü mü
  • 22 şubat cuma günü bi git, verirlerse alırsın, vermezlerse yapacak bişey yok 25 inde tekrar gidecen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sight


    22 şubat cuma günü bi git, verirlerse alırsın, vermezlerse yapacak bişey yok 25 inde tekrar gidecen

    peki şöyle bişi var 22 şubatta sistemden düşüyormu ceza bilgisi yani araç kullansam sıkıntı olurmu. O hafta sonu araç bana çok fazla lazım çünü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NCL

    quote:

    Orijinalden alıntı: sight


    22 şubat cuma günü bi git, verirlerse alırsın, vermezlerse yapacak bişey yok 25 inde tekrar gidecen

    peki şöyle bişi var 22 şubatta sistemden düşüyormu ceza bilgisi yani araç kullansam sıkıntı olurmu. O hafta sonu araç bana çok fazla lazım çünü

    Sistemden düşer, yanında ehliyeti bulundurmamaktan ceza yersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: NCL

    quote:

    Orijinalden alıntı: sight


    22 şubat cuma günü bi git, verirlerse alırsın, vermezlerse yapacak bişey yok 25 inde tekrar gidecen

    peki şöyle bişi var 22 şubatta sistemden düşüyormu ceza bilgisi yani araç kullansam sıkıntı olurmu. O hafta sonu araç bana çok fazla lazım çünü

    Sistemden düşer, yanında ehliyeti bulundurmamaktan ceza yersin.

    onuda yazmıyolar genelde. Çok teşekkür ederim hocam




  • geçen sene ocak ayın ehliyeti almışlardı 2.kez . promil bayagı yukseksıktı her neyse , mart ayında gıbıyız suarada yaz kaldı tek onuda gectımı ocak gelır . yakın bır zamanda basvuruda bulunmam lazım . kurs murs filan için .


    edit : aylardır konuya bakmıodum ( bakamıodum moralım bozuluyordu ) , şimdi baktım hıc bısı kalmamıs yaw . sılmısler yanlıs olmus yardım ettıgımız cok kısı wardı bende hatta gerıye gıdıp 2 sene kaptıranlar napıo dıe bakıcktım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 26 Şubat 2013; 11:18:02 >
  • 22 ağustosta kaptırmıştım 22 şubatta gidip aldım beklemem gerekmedi bilginize
  • Kızmayın arkadaşlar ama, alkollü araç kullanmasanızda bu kadar uğraşmasanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla iş günü hesabı yapılmıyor tam olarak 6 ay sonraki tarihe alabiliyoruz dimi.

    Yani ben 11 ekimde kaptırdım 11 nisanda alabiliyorum anladığım kadarıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    Anladığım kadarıyla iş günü hesabı yapılmıyor tam olarak 6 ay sonraki tarihe alabiliyoruz dimi.

    Yani ben 11 ekimde kaptırdım 11 nisanda alabiliyorum anladığım kadarıyla.

    aynen hocam 11nisan öğleden sonra gittiğinde alabilirsin
  • Sayfalarca yazı yazılmış bilgilendirici bir konunun kaldırılması sonucu böyle boş bir sayfaya bakıyorsunuz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NCL

    quote:

    Orijinalden alıntı: chncnyhn

    Anladığım kadarıyla iş günü hesabı yapılmıyor tam olarak 6 ay sonraki tarihe alabiliyoruz dimi.

    Yani ben 11 ekimde kaptırdım 11 nisanda alabiliyorum anladığım kadarıyla.

    aynen hocam 11nisan öğleden sonra gittiğinde alabilirsin

    Sağolun hocam.
  • Emmiyetten once, Set Hoca vermis cezanizi. Konuyu silmis atmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _eRay

    Emmiyetten once, Set Hoca vermis cezanizi. Konuyu silmis atmis.

  • bizim pederde az önce kaptırdı ehliyeti
  • Ben 2010 mayıs 18 de kaza yaptım ehliyetimi almışlar cebimden polisler. daha evel (1 yıl önce) yine kaptırmıştım. günü dolmaya yakın gittim direk alırım hevesiyle. elime bi kağıt tutuşturdular 500 lira yatır halkbanka 4 resim cüzdan fotokopisi sağlık raporuda al südge (sürücü davranışları geliştirme eğitimi) 6 hafta haftda bi gün eğitime gitcekmişim. o kursa başlamak içinse 7-8 ay sıra bekleniyomuş bizim ehliyet kafadan 1,5 yıl uzadı. lanet olsun böyle işe . ehliyetimi alan polislere etmedigim beddua kalmadı
  • Alkollü araç kullandığınız için ehliyetinizi alan polislere neden beddua ediyorsunuz anlamadım. Alkollü araç kullanıp, hiçbir günahı olmayan diğer insanlara zarar veren insancıkların haberlerini sürekli görüyor ve okuyoruz. Eğer ikinci defa alkollü araç kullandığınız için yakalanıp, ehliyetinizi de bi şekilde iade ediyorlarsa ( hele de bunu maddi bir değer karşılığı yapıyorlarsa ) inşallah bu sebep döner dolaşır kendilerini bulur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.