Şimdi Ara

Almanya’da,İngiltere’de,Amerika’da Tıpta Uzmanlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu ülkelerden herhangi birinde uzmanlık yapmış olan var mı? Varsa sürecin nasıl işlediğini detaylıca anlatabilir mi? Yurtdışı düşünüyorum ancak karar veremedim .
    Bu arada okulum Çapa İngilizce Tıp , 2 yıllık bir bölüm olduğu için akredite değil.
    Ancak okuldaki çalışanlara sorduğumda mezun verir vermez akreditasyon
    alacaklarını söylediler .
    Bu durum da sıkıntı çıkarmaz heralde değil mi?
    Cevaplarınız için Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere’de asistan olmak, Amerika’ya göre çok daha kolaydır. USMLE ve TUS’a göre daha kolay IELTS İngilizce yeterlilik(7 ve üzeri), 1 yazılı (PLAB 1), 1 sözlü(PLAB 2) sınavdan geçilmesi ve denklik belgesi alınıp, iş başvurusunda bulunulması gerekir. Türkiye’deki bir uzman doktor, en az 3 ay gözetimi altında çalıştığını bildirirse, doğrudan ST1 seviyesinden asistanlık eğitimine başlanılabilir. FY1 seviyesi bizdeki intörnlüğe denktir. Böyle bir tecrübe yoksa, Türkiye’deki doktorlar FY2 seviyesinden işe başlamaktadır. 

PLAB 1 sınavı için yaklaşık 1700 soruluk internetten bulunabilen çıkmış sorulara çalışmak yeterli olmaktadır. PLAB 2 hasta rolü yapan bir tiyatro oyuncusu ile birlikte yapılan bir sınav olduğu için, 2 aylık bir kursa gidilebilmek yeterli olmaktadır. Kursa gitmek şart değildir.
    https://www.plabprep.co.uk/store/sign-plab-prephttps://www.onexamination.com/exams/general-medicine/plab#QuestionBrowserhttps://www.samsoncourses.com/ore-part-1/https://www.bromleyemergency.com/plab-2-online/

    Plab2 sınavı geçilir geçilmez GMC sitesinden evrakların toplanarak, bir pdf halinde GMC’ye denklik için web üzerinden gönderilmesi gerekir. Normalde onların randevu vermesi gerekir ama önceden başvurmak zaman kazandırır. Tabipler Odası/Birliğinden goodstanding belgesi, diploma, transcript, vs. gerekir. 

5. sınıf yaz tatilinde PLAB sınavlarına girmek iyi bir yöntem olabilir. 6. sınıf 1 Temmuz’da başlamaktadır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.