Şimdi Ara

Almanya Master Öğrencisinden Kolay Almanca Öğrenme Önerileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
41
Favori
13.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    RWTH Aachen üniversitesinde master yapıyorum, bölümüm İngilizce fakat Almanca'ya da sürekli çalıştığım ve hangi kaynakların buradaki gündelik hayatıma katkıda bulunduğunu ve derslerin yoğunluğunda bile sıkılmadan çalışmama yardım ettiğini anlatmak istedim.

    İlk zamanlarda kelive ve cümle çalışmak çok önemli.Sadece Akusativ, Dativ, Genitiv'in ne olduğunu bilmeniz yeterli ve bunlara göre artikeller cümle kullanım yerine göre değişiyor.

    YENİ BAŞLANYALAR İÇİN GÜNLÜK PROGRAM (aşağıdaki içerikler detaylı anlatılmıştır.)

    DW Warum Nicht? = 1 podcast
    Learn with Anja = toplam 30 dk vidyo (konu size kalmış)
    Telefonunuza memrise ve Goethe institut uygulamasını indirin, günde bir kaç saat vakit geçirin.

    Buralardan öğrendiğiniz 5-10 kelimeyi defterinize not alın. 1-2 ay sonra aşağıdaki kaynaklardan ve paranız varsa iTalkiyle (yada benzeri bi siteyle) devam edebilirsiniz.


    BAŞLANGIÇ


    İlk olarak kitap yerine youtube'dan kaliteli ders içerikleri bulup rahat rahat temelimizi atıyoruz. Oturun yapın kahvenizi vs keyifle izleyin not alın, gidip de enayi gibi A1 A2 kuru için kursa 2000 lira verip vaktinizi boşa harcamayın. Benim Almancaya çalışmaya başladığımdan beri ve Almanya'da hala takip ettiğim kanallar;


    Almanya Master Öğrencisinden Kolay Almanca Öğrenme Önerileri


    Deutsche Welle
    Kesinlikle en iyi kaynaklardan biri, benim ilk Almanca'ya başlangıcım Warum nicht podcasti ile olmuştu. Pdf + mp3 şeklinde takip edebiliyorsunuz. Size bir hikayeyi anlattığı için sıkılmadan takip edebilirsiniz.https://www.dw.com/tr/ders-01-bu-bir-%C5%9Fark%C4%B1/a-293588

    Almanya Master Öğrencisinden Kolay Almanca Öğrenme Önerileri


    Learn with Anjahttps://www.youtube.com/channel/UCZwegPHTG4gvnR0WLzaq5OQ
    Anja'nın hem enerjik hem de komik bi anlatma şekli var, sıkılmadan izleyebilirsiniz.


    Zamanla cümle yapısını, ve temel kelimelerini öğreneceksiniz. Ondan sonra daha çok kelime ağırlıklı yüklenmeniz gerekmekte.

    KELİME

    https://ankiweb.net/shared/info/463280893

    4027 kelime kullanım sıklığına göre dizilmiş, günlük 5 10 20 ne kadar vaktiniz varsa.

    Şimdi kelime çalıştığınızı varsayalım,

    die Nachfrage: the demands

    Eğer bu kelimeleri sadece böyle ezberlerseniz hiç bi yerde kullanamazsınız, konuşmada ve yazmada en büyük sıkıntı cümle kurmak. Siz cümle yapısını tamamen ayrıştırıp sıfırdan tekrar kurmaya çalışıyorsunuz, bu ilk aşamada imkansız. O yüzden kelimeyi bi cümlede görmek için
    https://www.linguee.de/deutsch-englisch/uebersetzung/Nachfrage.html

    yada tüm kullanımlarını görmek için
    https://www.collinsdictionary.com/

    Die Nachfrage nach dem neuen Produkt ist enorm.

    Cümle olarak çalışırsanız aynı zamanda cümle içindeki diğer kelimeleri (Produkt, enorm, neue) gramer yapısını (Nachfrage'nin edatının nach olması, ondan sonra dativ gelmesi...) gibi bir çok şeyi çıkarabilirsiniz. Hem de aklınızda tek başına hiç bi anlam ifade etmeyen bi kelimeyi tutmak yerine, o kelimeyle bağlantılı 3 kelimeyi ortak bi tema içinde çok rahat öğrenebilirsiniz.



    DİNLEME


    Extra-Germanhttps://www.youtube.com/watch?v=iGovllrEsF8&list=PLRps6yTcWQbpoqIOCmqMeI1HLnLIRmO_t
    Bu diziye biraz ön yargılı yaklaşmıştım ama inanılmaz komik ve öğretici. Amerikadan Almanya'ya giden Sam'i anlatıyor ve onun düştüğü durumlara emin olun siz de düşeceksiniz.

    DW Podcastleri http://www.dw.com/de/media-center/deutschkurse/s-100816?filter=&type=17&programs=17269854&sort=date&results=68

    KONUŞMA


    nachrichtenleichthttps://www.nachrichtenleicht.de/startseite.1899.de.html

    Bu site haberleri basit bir dille yazıyor ve podcast olarak yüklüyor. İlk olarak kendi kendinize sesli okuyun daha sonra podcasti dinleyin. Bilmediğiniz kelimeler varsa sözlükten bakın.

    Youtubedan, ankiden not aldığınız cümleleri sesli okuyun sanki birine cevap veriyor gibi. Kelimeleri rahat ezberlemek istiyorsanız telaffuzu ile birlikle bilmeniz gerekiyor öbür türlü karışık kelimeleri aklınızda tutamazsınız.

    Almanya Master Öğrencisinden Kolay Almanca Öğrenme Önerileri

    iTalki

    iTalki'de hocanızı seçtikten sonra skype üzerinden karşılıklı 30-60 dk konuşmaya başlıyorsunuz. Belli bir seviyeye geldiğinizde (çalışmaya başladıktan 1-2 ay sonra), italkiden özel ders almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Ayda 4 saat ders alsanız, yani her haftasonu 1 saat toplam 250-350 lira arasına denk geliyor. İlerlemenize ciddi anlamda bir katkısı olacaktır. 5-10 saat sonra Almancanızda inanılmaz bir ilerleme olduğunu farkedeceksiniz. (reklam gibi oldu biraz ama herhangi bir link paylaşmadım italkiye benzer skype üzerinden ders aldığınız daha ucuz bir site bulursanız bana da yazın İngilizce için engoo yu kullanmıştım çok daha uygundu tabi.)

    Benim kullandığım günlük program;

    Günlük ankiden 30 kelime ve bu kelimeleri içeren cümleleri kendi kendime konuşuyorum, aynı zamanda youtube kanalında hoşuma giden cümleleri durdurup not alıyorum ve vidyoda söylediklerinden sonra ben de söylüyorum bir kaç kere tekrarlayıp.
    Slow german ve dw'den toplam 30 dk dinleme. + olarak netflixden izlediğim tüm diziler Almanca dublajlı Almanca altyazılı, başlangıçta İng dublaj Alm altyazı yapıyordum.


    Bu şekilde çok rahat 2-3 ayda A2 sınavınız vs varsa geçersiniz, güzel de konuşursunuz. Zamanla kelimeler kompleks olmaya başladığında ve siz de cümle olarak çalıştığınız için ileri seviyelerde bile bu kaynaklar çok faydalı.

    Ekstra Kaynaklarhttps://www.reddit.com/r/German/ http://de.webfail.com/ (9gag'in Alman versiyonu)https://www.notesofberlin.com/ (berlinde gördüğü komik notları paylaşan blogger)https://yourdailygerman.com/ (kelimeleri detaylı anlatan blogger)


    Her önüne gelen kitap, "set" vs yapıyor böyle 3 ayda c1 olun vs mucizevi şeylere para kaptırmayın, eğer olsaydı aachenda bütün yabancı öğrenciler almanca konuşuyor olurdu, bu işin sihirli değneği yok sürekli pratik ve zaman harcamak gerekiyor. Ders çalışmakla Dil çalışmanın alakası yok oturayım günde kitaptan 10 saat çalışayım olmuyor ne yazık ki. Benim verdiğim kaynaklar dışına fazla çıkmayın, youtubeda çok fazla içerik var iş takip edemeyeceğiniz yerlere gider. Olabildiğince basit tutun. Herkese bol şans.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoYk -- 2 Temmuz 2018; 20:19:21 >



  • Avrupada hangi ülkeye gidersen git veya ABD-Kanadaya ortalık Çinli ve Hintlilerden geçilmiyor. Özellikle yazılım-mühendislikte adamlar piyasayı elinde tutuyor. Vasıfsız-Ayak işlerinde bile bunlar ön plana çıkıyor. Adamlarda müthiş bir hırs var sanırım. Birbirlerine destek oluyorlar .. Bizimkilerin de çoğu gurbette hemşerimi nasıl dolandırabilirim peşinde
  • Faydalı bir konu olmuş teşekkürler.. Benim sormak istediğim bir şey var. Sıfır almancası olup almancayı sıfırdan öğrenecek birisi Almanya'da almanca olarak yüksek lisans yapması hayal mi? Yani 1-1.5 senelik almanyada almanca hazırlık eğitimi alan birisi yüksek lisanstaki dersleri rahat anlayabilecek ve dersleri geçebilecek almancaya ulaşabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    Faydalı bir konu olmuş teşekkürler.. Benim sormak istediğim bir şey var. Sıfır almancası olup almancayı sıfırdan öğrenecek birisi Almanya'da almanca olarak yüksek lisans yapması hayal mi? Yani 1-1.5 senelik almanyada almanca hazırlık eğitimi alan birisi yüksek lisanstaki dersleri rahat anlayabilecek ve dersleri geçebilecek almancaya ulaşabilir mi?

    Hayal değil, çok sıkı çalışmak gerekiyor ama oluru var. Ancak asıl sorun sıfır Almancayla şartlı kabul aldıktan sonra vizeye başvururken, konsolosluk B1 seviyesine kadar Türkiyede gelin sonra başvurun diye red veriyor.https://community.deutschstudent.com/ örneklerini bu forumdan görebilirsiniz.

    En azından A2 sertifikası alıp ondan sonra vizeye başvurulursa daha kolay yoksa konsolosluk sorun çıkartıyor.
  • MoYk kullanıcısına yanıt
    Evet, biraz araştırmıştım. Başvuru süreciyle az-çok bilgi sahibiyim bu konuda problem yok. Ancak dediğim gibi insanı düşündürüyor 1-1.5 senelik almanca eğitimiyle yüksek lisansı taşıyabilir miyiz diye. Almanya'da hangi dönemde olursanız olun bir dersten 3 kez kalınca kaydınız siliniyor diye biliyorum bu yüzden riskli bir şey sonuç olarak almancamızın çok iyi olması gerekiyor. Bir de Duolingo Almanca'yı bitirirsek hangi seviyeye geliriz bilginiz var mı? Kimisi duolingo almancayı bitirerek B1 sertifikası aldığını söylüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 16 Mart 2018; 16:0:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    Evet, biraz araştırmıştım. Başvuru süreciyle az-çok bilgi sahibiyim bu konuda problem yok. Ancak dediğim gibi insanı düşündürüyor 1-1.5 senelik almanca eğitimiyle yüksek lisansı taşıyabilir miyiz diye. Almanya'da hangi dönemde olursanız olun bir dersten 3 kez kalınca kaydınız siliniyor diye biliyorum bu yüzden riskli bir şey sonuç olarak almancamızın çok iyi olması gerekiyor. Bir de Duolingo Almanca'yı bitirirsek hangi seviyeye geliriz bilginiz var mı? Kimisi duolingo almancayı bitirerek B1 sertifikası aldığını söylüyor.

    Duolingo ile B1 falan olamazsınız, bu işin dinlemesi yazması konuşması da var sadece okumakla bitmiyor. Hele ki B1de grammeri de göstermeniz gerekiyor kelime bilginiz dışında. 1.5 sene günlük 6-7 saat çalışmaktan bahsediyorum ben sıkı çalışmak derken. Mobil uygulamalarla vs olacak bir şey değil bu. Bütün günü Almancaya vermek gerekiyor bıkmadan usanmadan ki ilk başlarda kelime bilgisi yüzünden anlamak çok zor olduğundan vazgeçmek çok olası. İnternette yeterince kaynak var B1 için ek olarak italki gibi sitelerden skype üzerinden pratik yapmak da gerekli.

    Eğer sınavdan 3 kere kalırsanız kaydınız siliniyor, sınavı alıp almamak size kalmış tabi bu okulu uzatmaya kapı açıyor. Mühendislik ile ilgili bi bölümse baya bi zorla ilk semestr, sosyal alansa o kadar zorlayacağını düşünmüyorum. Ama her durumda da çok çok fazla kelime ve pratik gerekiyor.
  • MoYk kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız çok sıkı çalışmak gerekiyor. Ben duolingo'yu sadece şartlı kabul için gereken b1 sertifikası için söylemiştim eğitim alacak seviye için elbette yeterli olamaz.. Youtube'da videolarda ve yorumlarda denk geldim.örnek olarak Almanyada yaşam konulu kanalın sahibi sadece duolingo mobil uygulaması sayesinde b1 sertifikası almış.

    Son sorum şu olsun:Wuppertal üniversitesi lisansta sıfır almancayla şartlı kabul veriyormus. Yüksek lisanta da aynı kural geçerli midir? sitesinde araştırdım ancak bulamadım. Yüksek lisanta sıfır almanca ile şartlı kabul verir mi? (Dediğiniz gibi konsolosluk b1 istiyor. Ama merak ettim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    Evet haklısınız çok sıkı çalışmak gerekiyor. Ben duolingo'yu sadece şartlı kabul için gereken b1 sertifikası için söylemiştim eğitim alacak seviye için elbette yeterli olamaz.. Youtube'da videolarda ve yorumlarda denk geldim.örnek olarak Almanyada yaşam konulu kanalın sahibi sadece duolingo mobil uygulaması sayesinde b1 sertifikası almış.

    Son sorum şu olsun:Wuppertal üniversitesi lisansta sıfır almancayla şartlı kabul veriyormus. Yüksek lisanta da aynı kural geçerli midir? sitesinde araştırdım ancak bulamadım. Yüksek lisanta sıfır almanca ile şartlı kabul verir mi? (Dediğiniz gibi konsolosluk b1 istiyor. Ama merak ettim)

    İlk olarak bence o kanal ve benzerleri gibi vasıfsız insanları izlemeyi bırakın. Eğitim tamamen farklı bi olay, asgari ücret karşılaştırmasına benzemez master yapmak.

    Üniversite şartlı kabul verir ama üniversite verdiği halde konsolosluk reddeder. Yani şartlı kabulu aldım konsolosluk sorun çıkartmaz diye bi şey yok. En mantıklı yol Türkiye'de B1 sertifikası alıp öyle gitmek, hem adapte olmak kolay olur hem de vize sorunsuz hallolur.
  • MoYk kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam duolingo ile b1 aldığını söyleyen adam vasıfsız değildi eczacılık fakültesi mezunuydu ve eğitimine devam ediyordu. Evet konsolosluk illaki b1 istiyor ama dediğim gibi merak ettim o yüzden sordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 16 Mart 2018; 16:38:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    Yanlış hatırlamıyorsam duolingo ile b1 aldığını söyleyen adam vasıfsız değildi eczacılık fakültesi mezunuydu ve eğitimine devam ediyordu. Evet konsolosluk illaki b1 istiyor ama dediğim gibi merak ettim o yüzden sordum.

    Dostum adam iltica etmiş ben de zamanında izledim bu tarz kanalları ortak noktaları, eğitim dışında bir neden Almanyaya gelmeleri ve toplasan 5 tane Alman arkadaşı yoktur bunların tek yaptıkları sonradan görme olmalarını belli etmeleri

    Eğer burada başarılı bir iş hayatı istiyorsan güzel bir eğitim ve dil gerekiyor. Böyle ilticacı kafasıyla gelmiş adamlar hiç bir zaman toplumda yer edinemez, dikkat edersen hepsi materyalisttir aldıkları şeyleri gösterirler sürekli.

    Benim tek yapmaya çalıştığım iyi bir eğitim, avrupada iyi iş imkanlarına sahip olmak isteyenlere yardımcı olmak, bazı ayrımları iyi yapmak gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoYk -- 16 Mart 2018; 16:51:44 >
  • MoYk kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de senin gibi düşünüyorum. Sadece örnek vermiştim dil konuyla ilgili.:)..
  • Hocam C1 ingilizce ile ingilizce yüksek lisans yapsak çok zorlanırmıyız Almanyada?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w0nderkid

    Hocam C1 ingilizce ile ingilizce yüksek lisans yapsak çok zorlanırmıyız Almanyada?

    ne açıdan zorluk? dersler, sosyal hayat, arkadaşlık... ?
  • w0nderkid kullanıcısına yanıt
    c1 ingilizce diye kıyaslama yapamazsın. Genel olarak IELTS'den ortalama 6.5 isterler kimi üniversiteler de 7.0 ister. IELTS'den 6.5 veya 7.0 alabilen birisinin de derslerde ve sosyal ilişkilerde dil ile ilgili bir sıkınıtı yaşayacağını hiç sanmam. Almanya'da ingilizce yüksek lisans programları almanca yüksek lisanlara göre oldukça azdır ve çok başvuru alır. Doalyısıyla sadece ingilizce puanın değil akademik not ortalaması da yüksek olması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    c1 ingilizce diye kıyaslama yapamazsın. Genel olarak IELTS'den ortalama 6.5 isterler kimi üniversiteler de 7.0 ister. IELTS'den 6.5 veya 7.0 alabilen birisinin de derslerde ve sosyal ilişkilerde dil ile ilgili bir sıkınıtı yaşayacağını hiç sanmam. Almanya'da ingilizce yüksek lisans programları almanca yüksek lisanlara göre oldukça azdır ve çok başvuru alır. Doalyısıyla sadece ingilizce puanın değil akademik not ortalaması da yüksek olması gerekiyor.

    ek olarak şunu da söyleyeyim, çok başvuru alıyor ama bunların çoğu hindistan ve çin özellikle mühendislik bölümlerinde durum böyle. Not ortalaması yanında ülke de önemli, üniversiteler her ülkeden insanlara almaya özen gösteriyor. Genel olarak 2.75-3 iyidir ama altının bile şansı yüksek.
  • MoYk kullanıcısına yanıt
    Avrupada hangi ülkeye gidersen git veya ABD-Kanadaya ortalık Çinli ve Hintlilerden geçilmiyor. Özellikle yazılım-mühendislikte adamlar piyasayı elinde tutuyor. Vasıfsız-Ayak işlerinde bile bunlar ön plana çıkıyor. Adamlarda müthiş bir hırs var sanırım. Birbirlerine destek oluyorlar .. Bizimkilerin de çoğu gurbette hemşerimi nasıl dolandırabilirim peşinde
  • Dersler açısından soruyorum. Mesela iky tarzı bir bölüme girsem? Ayrıca gitsem daha çok küçük şehir tarzı yerler düşünüyorum şans daha çok artar sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w0nderkid -- 26 Mart 2018; 14:55:1 >
  • w0nderkid kullanıcısına yanıt
    bu tamamen sana kalmış. Bu forumdaki hiç kimse seni tanımıyor ki? Çalışkan mısın, ortalama bir öğrenci misin, okulu türkçe mi bitirdin yoksa ingilizce eğitim mi aldın, azimli misin kolay mı pes edersin bir sürü etken var buna sen karar vermen lazım. Seni en iyi sen tanırsın. IELTS 6.5 - 7 alan biri dil noktasında sıkıntı yaşamaz sanmıyorum. Ancak dersleri geçmen veya derslerde sorun yaşaman tamamen sana ve senin çalışmana bağlı. Sanıyorum yurt dışı eğitim konusunda yolun basında bile değilsin öncelikle sana tavsiyem detaylı araştır her şeyi..

    Bu iş "şöyle olsa, böyle olsa" , "şurda yaşasam, orda yaşasam" diyerek olmaz. Her türlü senaryoya hazırlık yapman gerek. Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 26 Mart 2018; 15:58:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoYk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    Yanlış hatırlamıyorsam duolingo ile b1 aldığını söyleyen adam vasıfsız değildi eczacılık fakültesi mezunuydu ve eğitimine devam ediyordu. Evet konsolosluk illaki b1 istiyor ama dediğim gibi merak ettim o yüzden sordum.

    Dostum adam iltica etmiş ben de zamanında izledim bu tarz kanalları ortak noktaları, eğitim dışında bir neden Almanyaya gelmeleri ve toplasan 5 tane Alman arkadaşı yoktur bunların tek yaptıkları sonradan görme olmalarını belli etmeleri

    Eğer burada başarılı bir iş hayatı istiyorsan güzel bir eğitim ve dil gerekiyor. Böyle ilticacı kafasıyla gelmiş adamlar hiç bir zaman toplumda yer edinemez, dikkat edersen hepsi materyalisttir aldıkları şeyleri gösterirler sürekli.

    Benim tek yapmaya çalıştığım iyi bir eğitim, avrupada iyi iş imkanlarına sahip olmak isteyenlere yardımcı olmak, bazı ayrımları iyi yapmak gerekiyor.

    Alıntıları Göster
    Bende almanyaya gelip iltica yaptım senin farklı bir amacınmı varki almanyaya okumak için gelip ilticacıları izlemeyin fln diyon çokmu vatanseversin git türkiyede okulunu oku o zaman burda işin ne ben iki buçuk yıldır almanyada yaşıyom dil kursuna iki gün gittim almancam b2 seviyesinde seni şuanki almancan ile rezil ederim emin ol vize ile gelip okul okuyosun diye ilticacıları küçük görme hiç bi toplumda yer bulamazlar diye küçük görme seni gerek kültür olarak gerek almanca olarak gerek para olarak çok küçük duruma sokabilirim bir ilticacı olarak ailenden hiçmi terbiye almadın yazık ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avente

    Bende almanyaya gelip iltica yaptım senin farklı bir amacınmı varki almanyaya okumak için gelip ilticacıları izlemeyin fln diyon çokmu vatanseversin git türkiyede okulunu oku o zaman burda işin ne ben iki buçuk yıldır almanyada yaşıyom dil kursuna iki gün gittim almancam b2 seviyesinde seni şuanki almancan ile rezil ederim emin ol vize ile gelip okul okuyosun diye ilticacıları küçük görme hiç bi toplumda yer bulamazlar diye küçük görme seni gerek kültür olarak gerek almanca olarak gerek para olarak çok küçük duruma sokabilirim bir ilticacı olarak ailenden hiçmi terbiye almadın yazık ya

    Alıntıları Göster
    Şimdi liseyi üniversiteyi yeni bitirmiş gençlere hadi iltica yapın mı diyelim o zaman, yaşamış olan sensin için çok rahat bir şekilde iltica yapın diye öneri verebilir misin?



    Ben lisansı kafelerde çalışarak bitirdim, çekmediğim rezillik kalmadı. O zamanlar iltica vidyolarına bakıp da motivasyon bulmadım. Aşağılamak olarak görmüş olabilirsin ama benzer şeyleri ben kendi hayatım için de söylüyorum, herşeyi toz pembe görmenin anlamı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoYk

    Şimdi liseyi üniversiteyi yeni bitirmiş gençlere hadi iltica yapın mı diyelim o zaman, yaşamış olan sensin için çok rahat bir şekilde iltica yapın diye öneri verebilir misin?



    Ben lisansı kafelerde çalışarak bitirdim, çekmediğim rezillik kalmadı. O zamanlar iltica vidyolarına bakıp da motivasyon bulmadım. Aşağılamak olarak görmüş olabilirsin ama benzer şeyleri ben kendi hayatım için de söylüyorum, herşeyi toz pembe görmenin anlamı yok.

    Alıntıları Göster
    Sen okul okumuş okul vasıtasıylan gelmişsin ben lise terkim almanyada akrabam tanıdığımda yok bu yüzden evlilik ile gelme şansımda yoktu bu durumda kaçak gelip iltica etmekten başka seçenek kalıyomu kalıyorsa söyle ha sen okulun bitince vollzeit geliri iyi olmayan bir iş bulmada auslanderbehörde oturum vercekmi sana bakalım o zaman
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.