Şimdi Ara

Almayı düşündüğüm bilgisayar hakkında önerilerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Bilgisayar almak istiyorum fakat bu işlelmcisidir osudur busudur pek anlamıyorum o yüzden sormak istedim.
    Öncelikle İ7-4790 eski denebilecek bir islemci midir? Ve almayı düşündüğüm bilgisayar idare eder mi? Yani kaç yıl götürür ve iyi bir performans verir mi?

    Bahsettiğim sistem (ikinci el bu arada);
    -Msi z97 gaming 3 anakart
    -İ7-4790
    -Msi r9 390 8gb 512bits ekran kartı
    -16gb ddr3 ram (markası yazmıyor)
    -250gb ssd (sistem diski imiş öyle yazıyor)
    -2tb ve 750gb iki adet harddisk
    -Creative sb x-fi gamer ses kartı
    -Cooler master 700w PS dahili kasa

    Ve fiyatı 4.400tl. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Merhabalar
    4790 kötü bir işlemci değil 2013 yapımı olmasına rağmen bugünün ryzen 5 1400'ünden küçük bir farkla da olsa önde olan bir işlemci.
    İşlemci K sınıfı olmadığı için z97 çipsetli bir anakarta ihtiyacın yok ha olursa kötü mü olur olmaz, oladabilir ileride belki K sınıfı işlemci alırsın.
    r9 390 zamanın gerisinde kalmak üzere olan bir kart, güncel oyunları akıcı bir şekilde öyle böyle oynarsın amma velakin güç tüketimi çok yüksek, ısınma problemi var. Onun yerine belki daha güncel bir 1060 3gb veya bütçe yetiyorsa 1060 6gb?
    Ramler konusunda bir şey demiyorum eğer sağlamlarsa ve hepsinin gecikme değerleri, efektif hızları aynıysa bir sıkıntı yok. (Not olarak ekliyim anakarttan bahsederken unuttum, kendi tercihim eğer şu anda bu kadar bütçeyle bir bilgisayar topluyorsan veya bütçeyi arttırma imkanın varsa neden DDR3? DDR4 olan bir anakarta yöneledebilirsin DDR5 de baya yakın bu arada ama piyasada çoğalması ne kadar zaman alır bilemem)
    Kesinlikle ikinci el ssd önermiyorum, almayın aldırmayın 0 alın ssdyi. Bu cihazlar kıldan nem kapar, kullandıkça yaşlanır.
    HDD'ler konusunda bilgi yok 7200 rpm ise ve bad sektör yoksa oladabilir ama yine de HDD'yi de sıfır alma taraftarıyım.
    Ses kartı? Neden? Hangi oyunu oynayacaksın?
    Kasanın modeli yok, 700w psu okey ama ne kadar süre kullanılmış, değerleri ne? Modeli ne? Kullanılmış PSU yine önermediğim bir şey.

    Bunların dışında bilgisayarla ne yapmayı düşünüyorsun? Oyun oynayacaksan hangi tür oyunları veya hangi oyunları oynuyorsun? Monıtorun ne? Çözünürlük kaç? Kaç hz? Bunlar da önemli detaylar. Bunları da yazarsan belki daha çok öneri gelir
  • KciD kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar. Öncelikle ilgilenip, ayrıntılı bir şekilde cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dediğim gibi bu konulardan pek anlamıyorum ve ilanda ne yazıyorsa aynı şekilde yazdım.(yazmadığım sadece, dvd olduğu için önemsiz olduğunu düşündüğüm asus dvd rw vardı.).
    Ne yapacağıma geçersek, oyun oynamak (Pubg, Gta 5 Just cause 3 vb. İleride belki daha yüksek performans isteyen oyunlarda olabilir) ve kodlamayı öğrenme niyetim var. Ve monitör olarak televizyonu kullanmayı düşünüyorum. Özellikleri ise full hd ve 100hz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzuuzatırmısın -- 27 Temmuz 2018; 0:4:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladım. Bu kasa saydığın bütün oyunları gayet kaldırır. Yalnız dediğim gibi o ekran kartını önermiyorum. 1060 3gb veya bütçe yetiyorsa 1060 6gb ye yönelmelisin. Yine aynı şekilde DDR4 bir anakarta bakabilirsin bütçe yeterliyse (bu çok önemli değil ama yüksek meblalarda bir pc toplarken aldın mı iyisini al) Onun dışında yeniden altını çizeyim, ssd yi kesinlikle ikinci el alma ne olursa olsun, PSU'yu ve HDDleri de ikinci el almanı tavsiye etmiyorum (bunlar kontrol edilerek alınabilir ama ssdyi kesinlikle ikinci el alma) Ses kartı çok gerekli gelmedi bana müzik dinlemeye ayrı bir ilgin yoksa (oyunlarda illaki farkedecektir ama ses kartına gidecek paraya bir steelseries veya asus kulaklık alman oyun için daha mantıklı en azından benim görüşüm böyle)

    Senin yazdığın sisteme çok yakın bir sistem PUBG performansı orta-düşük ayarlarda 65-100 fps arasında git gel yapıyor 1080pde :https://www.youtube.com/watch?v=ts-JstgjACs
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sanırım başka bir sisteme yöneleceğim. Bu arada hazır Pubg demişken, mümkünse ve müsaitsen yarın oynayalım istersen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben PUBG oynamıyorum teşekkür ederim. Çok Kişili FPS Oyunlar Forumu ama buradan oynamak için bir çok kişiye ulaşabileceğini düşünüyorum.
  • Selamlar

    Bu sistem çok pahalı. İkinci el alırken dikkat etmeniz gerekiyor. Bu DDR3 bir sistem. 4400 üstüne biraz daha çıkınca gayet güzel ddr4 sistemler var. İkinci el bakıyorsaniz müsait olunca size linkleri gönderirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saydin58 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Beklemedeyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuzuuzatırmısın

    Teşekkür ederim. Beklemedeyim.
    Merhaba, kusura bakmayın dönüş yapamadım. Sistem topladınız mı?
  • Saydin58 S kullanıcısına yanıt

    Topladım ve sattım hocam 😁

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.