Şimdi Ara

Altay tankı ihalesini kazanan şirket belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Altay Tankı Güney Kore ile ortak bir projenin ve hatta çoğunlukla Güney Kore'den satın alınan patentler üzerine kuruldur.

    Proje 90'lardan itibaren Avrasyacı, nato karşıtı Ulusalcıların iteklemesi ile başladı. Şu anki hükümet tıkırında işleyen tüm projelere mum dikmek ve yandaşa iş vermek için çırpınıyor. Ulusalcılar yerli iHA'lar için kimsenin neci olduğuna bakmadan Bayraktarlarla iş birliği ile bu ar-ge ve üretim süreçlerini tamamladılar. Ödül olarak Ergenekon, Balyoz vs. yalanları ile fetö kumpası ile şu anki üst akp genelbaşkanının savcısıyım dediği davalarla içeri tıkıldılar...

    Bu hükümet önce Çukurova Holdingi kadük durumuma düşürüp, elindeki malları yandaşlara dağıttı. BMC İngiliz firması ancak Türkiye ve bir çok ülkedeki ad ve patent hakları Çukurova Holdinge geçmişti. BMC yandaşa peşkeş çekildi. Yerli Gemi ve Tank Projeleri zaten KOÇ Holding tarafından alınmış ve çatır çatır üretim yapılıyordu. Prototipler bile Koç holding tarafından yapıldı. Ancak bir kişinin kişisel öfke ve ben istiyorum öyle olacak demesi nedeni ile Koç Holding'den bu işler alınıp resmen yandaşlar kazansın diye yeniden ihale açıldı. Koçlar Tekrardan bu ihaleyi alacak diye iptaller vs.. tonla iş yapıldı ve bir baktık ki Koç'lar ihaleyi kaybetti ve bu işler yandaşlara verildi. Şimdi bu hükümet döneminde şöyle bir ihale düzeni gördük. Devlet bir iş veya hizmet için ihale açıyor(İhale kanunundan bağımsız bir şekilde) En düşük fiyata iş bir firmaya geçiyor. Ancak o iş o ücrete yapılamıyor gerçekte, bu işi bitirilebilecek makul fiyatların sahipleri eleniyor, ancak ihaleyi kazanan yandaş ise; güncel değerleme ve veya işi çok istemişiz miktarını azaltıyoruz vs. adı altında sürekli fiyat artıtımı yapılıyor. Dolayısı ile işi baita 10 bitireceğim diyen firma gerçekte işi 25'e bitiriyor. Dolayısı ile Ben bu işi 17' ye bitirim diye teklif verdiğim için ben yüksek fiyat verdiğimden eleniyorum, bu şekilde devlet güya ucuza iş yaptım gördün mü diyor! Sen de seçmen olarak kekleniyorsun...

    Motor kısmında BMC'nin işin içinden çıkamadığı zaten yazıldı çizildi. Ki bu haberler DH'nin çapını aşan ve doğrudan sosyo politik ve ekonomik konular.

    LÜTFEN ASIL İŞİNİZ OLAN TEKNOLOJİ HABERLERİNE DÖNÜN! SİYASETE YANLIŞ YERDEN BULAŞIYORSUNUZ... Sanki elinize bir bülten verilmiş onu yazıyorsunuz! Zaten ülke bölünmüş, birde bu tarz iktidar görüşü ile yayım yapıp propaganda sitesine dönmeyin!





  • Koç gurubu bu ihalaye neden giriyorki ? Sakallıdan başka ihaleleri alabilen varmı ?
  • Yazık ettiler Otokara gerçekten üzücü bir durum. Canım proje yalan olacak. Rant uğruna bukadar güzel bir projeyi yabancı ortaklı bir firmanın eline vererek hiç ettiler.

  • Bu ülkede en çok ATATÜRK heykeli; adnan menderes ve kenan evren tarafından yapılmıştır. İkisi de tipik sağcıdır!

    Ne bir Türkçü, Ne de bir Ulusal Sosyalist heykelci değildir, sadece Atatürk'ün düşünceleri ve devrimlerinin peşindedir!

    Atatürk'ün adını çıkarı için kullanan kişilerin ortak özellikleri; dini, kuranı veya Türkçülük ve Sosyalizmi (Türkçe kökenli olan Komünizm-Kamuculuk- daha güzel) sadece türbinleri coşturmak, popülizm için kullanmalarıdır.

    Bu ülkeye en çok zararı gardırop Atatürkçüleri, Din bezirganları ve yurtsuz/vatansız Solcular( Aslında sosyalizm bulunduğu toprağın Halkı, Uslusu için yapılır, böyle janjanlı adlarla insanlar ayrıştırılıyor sadece, gerçek bir sosyalistin anayurt için istedikleri ile bir Türkçünün istedikleri temelde aynıdır) aslında liberal olup da solcuymuş gibi davranan, sözüm ona demokratlar tarafından verilmiştir.

    Son 80 yıldır ne kazandı ise bu ülke, son 16 yılda göz açıp kapayıncaya kadar kaybetti bu sayede. Çok klişe ama bırak kuru fasulyeyi, eti, saman ithal ediyorsun! Üretim adına zerre bir şey kalmadı elinde, şeker fabrikalarını bile NBŞ (Mısır, şeker kamışı) uğruna feda ediliyor buna ses çıkartmıyorsun. Bana 2002 yılında sonra başlamış bir savunma projesi yaz da bilgileneyim. Hava savunma sistemlerini Rusya'dan alalım diyen adamı bile Ergenekon'dan içeri tıkmışlardı biliyor musun?

    Kuran'ı baz alıyorsa eğer; işi ne yandaş, ne de karşıt alacaktı! İşi ehline vermek ve insanlardan topladığın vergiyi israf edip, birilerini zengin etmeden kullanmaktır doğru olan! Senin sorumluluğun da bu işin doğru olup olmadığını denetlemek ile başlar, eğer ki bunun doğru olduğunu düşünüyorsan, sorumluluk da Allah katında sende olmak üzere oy vereceksin veya vermeyeceksin! Kuranda seçtiklerimizden de bizim sorumlu olduğumuzu yazıyor.

    Bak bunu sana 2002 Yılında akp'nin üyesi olmuş ama 2005 sonrasında tamamen taban tabana zıt düşüncelerden ve Allah korkusundan partiden istifa etmiş biri olarak yazıyorum. Bizat MEhmet Sekmen(Şu an Erzurum BŞB B.) tarafından üye kaydettirildim. Allah korkum olmasa inan en azından Vekildim....




  • Yaptigi otobusler 3-5 yilda dokulen urettigi otobuste volvo motor kullanan bmc bu isin altindan kalkamaz

    Hazir prototipi uretilmis binlerce saat testlerden gecmis calisma varken bu projeyi sifirdan baslatmak sadece zaman kaybidir bu ulkeye ihanettir

  • BMC=The British Motor Corporation Limited (BMC)

    Tembellik hep hızlıdan para götürme işleri....

    Sonra milli... Şimdi bir de milli tokat yiyelim...

  • Aries (mitolojik) // Koç (mitolojik*astro) // Rams // (Ateş) // Chrysler Defense Systems (usa) // G.Kore (imperialist sub-partner) // Hyundai // Altay ---- milli diye yutturulan hikaye...




    *****O kadar şeytandan bahsederler.... fakat dünyada iken kimse şeytana hizmet ettiğini bilmez.**********


    bir de üstüne din satarlar yani... "sat" kökü eski Türkçede araştırın*** şeytan demektir. satan ilede kıyaslayın hem mecazi hem şimdiki anlamı ile... ateşide ilave edin.. burçlar elementler.. büyük patlama vs.. tüm bilimleri görde bil.. en tehlikeli adam inandırılmış adam... zombie... beyin kontrolü... vampirler ve zombiler.. filmlerin bir anlamı var... simetri... 1 --- 0 olmak olmamak sinir sistemi... varlık yokluk... ateş-hava ve toprak-su // zıtlık... // denge... // mars... // elektromanyetik... // ruhsal kutuplar // sümer // mısır .... din üçlemesi ibrahimi model... mars etkinliği... ve beyinler.. eğen eğilen beyinler... ve isyan eden gerçeği görenler... anlatamamak... Tek gözü kurdukların da kurtuluşun daha da zorlaşacak... Allahçılara dikkat edin... uyur-gezerlere de... bunları bilim yolu ile kurtulmamız lazım... arkeolojiden tarihe dilden dine... hepsini öğrenelim... tarafsızca... 1 bilgi kaçarsa hüküm yanlış olur... bu inanlar zaten yanlış yolda... karar verecek halşde değiller.. sabah güneş doğmadan bir evden çıkıp karanlık bir odada akşama kadar tutulup güneş batınca evine gönderilirler buna bu düzene inananlar...a bir şey anlatmaya gerek yok... onlar zaten anlamaz... kurtuluş hiçliktedir... meditasyon şart hiç bir şey yapmamak o zaman ruhuna takılan zincirleri göreceksin... seni hep çağıracaklar gördükçe uyanacaksın... ve dur gelecek o durdan sonra gelen hareket içeriden gelen eylem o kurtuluştur.... seni onlara göre yüce sistemi pekiştirmek için kullanıyorlar... o sistemlede seni ve alt neslini kontrol edecekler... Ateşin hükmü bitecek... eğer an-laya-bilir-sen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 25 Nisan 2018; 18:20:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    akülü araba mı la bu günde 1 tane

    Alıntıları Göster
    Almanya 1982-1988 arasında yılda ortalama 300 Leopard 2 üretiyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Bu rheinmetall BMC'ye yüzde 50 ortak oldu da bizim mi haberimiz olmadı? Katar'ın hisse oranı da yüzde 49 Yani yüzde 51 ile Ethem SANCAK BMC'nin sahibi. Bir Tank ihalesiyle BMC'nin yüzde 75'ini yabancılara sattınız :) Ama yine de Ethem sancak hisse oranını yüzde 70'ler oranına çıkarmalı. Orada haklısınız. Yüzde 51 hisse az. Yanlış anlaşılmasın ihaleyi ha BMC almış ha Otokar ha nfss hiç biri babamın şirketi değil. Şu tank olayı da yılan hikayesine döndü. Bu ihalenin en büyük artısı BMC yüksek hacimli dizel motor olayında daha deneyimli hale gelecek olması BMC Çekicilerinde kullandığı motorları hep dışarıdan getiriyordu. Yüksek beygirli dizel motorlar Türkiye'nin kanayan yarası. Umarım o konuya çare olur.
    Rheinmetal BMC ye ortak olmadı. BMC ile ortaklık kurduğu şirket ile aldı ihaleyi ismide RBSS (Rheinmetall BMC Savunma Sistemleri)

    Çünkü BMC tank için ihalede gerekli teknik yeterliliği sağlayamıyordu. Bunu sağlayan 2 firma vardı Otokar ve FNSS.

    Dolayısyla denilen doğru bu ortaklıkta BMC nin oranı %25.

    Bu ihalenin Almanlara verileceği geçen ay belli olmuştu zaten. Hatırlayın Başbakan Alamnyaya gelin tankı beraber yapalım demişti. Ortam yumuşatılmaya çalışıldı.

    Ama yarin bir gün üst perdeden Almalarla atışırsak (artık öyle bir ihtimal vermiyorum tokmağı ellerine verdik). Tank işi Almanlar ne zaman isterse o zaman biter.

    Ha bu arada bu tankın Almanların milli tankı Leopard dan üstün olacağına ihtimal bile vermiyorum. Eğer Almanlar saf değilse....




  • Rheinmetal hangi tankı yapmış geçmişte?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman06

    Rheinmetal BMC ye ortak olmadı. BMC ile ortaklık kurduğu şirket ile aldı ihaleyi ismide RBSS (Rheinmetall BMC Savunma Sistemleri)

    Çünkü BMC tank için ihalede gerekli teknik yeterliliği sağlayamıyordu. Bunu sağlayan 2 firma vardı Otokar ve FNSS.

    Dolayısyla denilen doğru bu ortaklıkta BMC nin oranı %25.

    Bu ihalenin Almanlara verileceği geçen ay belli olmuştu zaten. Hatırlayın Başbakan Alamnyaya gelin tankı beraber yapalım demişti. Ortam yumuşatılmaya çalışıldı.

    Ama yarin bir gün üst perdeden Almalarla atışırsak (artık öyle bir ihtimal vermiyorum tokmağı ellerine verdik). Tank işi Almanlar ne zaman isterse o zaman biter.

    Ha bu arada bu tankın Almanların milli tankı Leopard dan üstün olacağına ihtimal bile vermiyorum. Eğer Almanlar saf değilse....

    Alıntıları Göster
    Teknik yeterliliği Otokar ve FNSS mi sağlıyor? Onlarda motoru MTU dan alacaklardı? FNSS nin de ortaklık yapısı BMC ile aynı. Otokar tank'ın prototiplerini Güney Korelilerle yapmıştı. Yani onlarda tamamen kendi imkanları ile yapmadılar. Dediklerinizin aksine BMC power yatırımı ile Tank motoru da dahil yüksek hacimli dizel motor yapmak için kolları sıvayan tek firma. Almanlarla atışırsak tank işinin yatma ihtimali otokar ve Fnss de de var. BMC , Power projesinde başarılı olursa (ne yazık ki Almanlardan yardım almak zorunda diğerleri de aynısı yapacaktı eğri oturalım doğru konuşalım. Bizim tankın ağırlığını kaldırabilecek tek motoru alman MTU üretebiliyor. Aynısını yapmak kendi başına 10 yıl sürer) zaten motor konusunda dışa bağımlı olmayacağız.

    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=6477894#6477894 şu forumu incelemenizi öneririm. Ön yargılı olmak kimseye bir şey kazandırmaz. Takım tutar gibi şirket tutmak hiç mantıklı değil. İhaleyi Otakar veya Fnss de alsaydı umurumda olmazdı. BMC,otokar veya Fnss babamın şirketi değil. Benim derdim tankın bir an önce üretilmesi.
    Alman leopard tankından daha üstün olmasını elbette bekleyemezsin adamlar yıllardır tank işinde. Sıfırdan telefon işine girip Samsung dan daha iyi telefon yaptım diyebilir misin? Altay 2 ve 3'de almanları yakalasak ona da razıyım ben. Üstelik Altay 2 veya 3'te yerlilik oranı eminim çok daha iyi olacak. O zaman BMC bu kadar eleştirilmez belki. Bakalım göreceğiz. Ülkesini seven bir yurttaş olarak olumsuz bakmıyorum ben bu konuya.




  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Motor MTU, transmisyon sistemi RENK firmasından alınıp yapılacaktı zaten. Otokar bu firmalarla anlaşmalarını daha önce yapmıştı. İlk 250 tank bu bu güç grupları ile daha sonraki 250 adet geliştirilip yapılabilirse (tüm askeri testelerden geçerse) yerli motor ve şanzımanla yapılacak.

    Dip not güç grubu geliştirme ihalesi farkı bir ihaleydi oda BMC ye verildi. Gövde ihalesi ile birlikte.

    İlk yazdığııza gelince evet teknik yeterliliğe diğer 2 firma sahipti zaten bu iahleye girebilmek için BMC Rheinmetal ile ortaklık kurdu. Çünkü BMC nin tank gövdesi ve zırhı yapacak yeterliği yoktu. Rheinmetall leopard tanklarının ana gövde ve zırh üreticisi.

    Otokar yada FNSS alsa idi gövde, zırh, palet vd diğer aksam Almanlara yaptırılmayacaktı.

    Neyse bu konuda teknik veya süreç bilginiz nedir bilmiyorum ama ben bu konuyu foruma açılan topikten dolayı değil yakından takip ediyordum.

    Bizim tankın ağırlığını kaldıracak tek motor MTU demişssinde. Altay tankı satandart ağırlık aralığındadır ve dünya üzerindeki tankların %90 ı 1500 HP motor kullanır. Bir kaç tank 1200 HP. kullanır. Tüm motorlar dizel motordur sadece Amerikan Abrahams tankları jet uçaklarında olduğu gibi türbin motora sahiptir.

    MTU motoru dünyada lider kılan zorlu şartlarda dahi en az arıza veren motordur. tank motorlarının Rolce Royce olur kendisi. Güney kore mill tankı dahil MTU motor kullanır sadece bu sene üretilecek yeni partide kendi motorlarını kullanacak.
    Ha bu arada milli obüs topumuz Fırtına da MTU motoru ile yürümektedir.

    Neyse hayırlısı ama bana göre liyakat olmadı bu işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 26 Nisan 2018; 21:12:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fade to Black

    Rheinmetal hangi tankı yapmış geçmişte?
    Rheinmetall leopard tankının ana üreticisi.
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    silah sisteminden bahsetmiyorum tankın kendisinden bahsediyorum, dediğin gibiyse iyi ancak gene de almanlara bağımlı kalmak kötü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman06

    Motor MTU, transmisyon sistemi RENK firmasından alınıp yapılacaktı zaten. Otokar bu firmalarla anlaşmalarını daha önce yapmıştı. İlk 250 tank bu bu güç grupları ile daha sonraki 250 adet geliştirilip yapılabilirse (tüm askeri testelerden geçerse) yerli motor ve şanzımanla yapılacak.

    Dip not güç grubu geliştirme ihalesi farkı bir ihaleydi oda BMC ye verildi. Gövde ihalesi ile birlikte.

    İlk yazdığııza gelince evet teknik yeterliliğe diğer 2 firma sahipti zaten bu iahleye girebilmek için BMC Rheinmetal ile ortaklık kurdu. Çünkü BMC nin tank gövdesi ve zırhı yapacak yeterliği yoktu. Rheinmetall leopard tanklarının ana gövde ve zırh üreticisi.

    Otokar yada FNSS alsa idi gövde, zırh, palet vd diğer aksam Almanlara yaptırılmayacaktı.

    Neyse bu konuda teknik veya süreç bilginiz nedir bilmiyorum ama ben bu konuyu foruma açılan topikten dolayı değil yakından takip ediyordum.

    Bizim tankın ağırlığını kaldıracak tek motor MTU demişssinde. Altay tankı satandart ağırlık aralığındadır ve dünya üzerindeki tankların %90 ı 1500 HP motor kullanır. Bir kaç tank 1200 HP. kullanır. Tüm motorlar dizel motordur sadece Amerikan Abrahams tankları jet uçaklarında olduğu gibi türbin motora sahiptir.

    MTU motoru dünyada lider kılan zorlu şartlarda dahi en az arıza veren motordur. tank motorlarının Rolce Royce olur kendisi. Güney kore mill tankı dahil MTU motor kullanır sadece bu sene üretilecek yeni partide kendi motorlarını kullanacak.
    Ha bu arada milli obüs topumuz Fırtına da MTU motoru ile yürümektedir.

    Neyse hayırlısı ama bana göre liyakat olmadı bu işte.
    Fnss zırh palet vs aksam üretiyor eyvallah (Endonezyalılarla küçük tank bile yaptılar) da Otokarın yaptığı araçları BMC (Kirpi,Vuran,Amazon vs vs) de yaptı. Otokar değil de Fnss'ye neden ihale verilmedi deseniz bir noktaya kadar haklı olabilirdiniz. Fnss firması Tankın motorunu ben yapacağın da demedi. BMC power güç projesi ile bir adım öne geçti. Ne otokar ne de Fnss tankın motorunu kendi yapmayacak MTU dan alacaktı.
    Bizim tankın ağırlığını en iyi kaldıracak motor MTU zaten o motora göre üretilen Güney Korelilerin tankını otokar sağ olsun biz yaptık diyerek Türkiye ye getirdi ve 500 milyon dolar ceplerine girdi. Helalı hoş olsun afiyet olsun. Bir şey demiyoruz.
    Umarım yabancı yardımı da olsa BMC tank üretme becerisine sahip bir şirketimiz olur. Hele yüksek beygirli dizel motor yapabilirlerse ülkemiz için çok iyi olur.
    Tekrar diyorum BMC babamın şirketi değil ancak şu aşamadan sonra bu kadar laf söylenmesinin kimseye faydası yok. Umarım sonuca ulaşırlar. Bu tank öyle veya böyle üretilecek benim görmek istediğim tankın üretilmesi. Yoksa kimin ürettiği umurumda değil.




  • Bmc yandaş otokar koçun koç yıllarca teneke sattı halka değişen bişey yok artık kızgın değilim gülüp geçiyorum. Ama sonuç olarak ihaleyi hak eden almalıydı tüm ihalelerin büyük bir çoğunluğu hükümete yakın duran gruplara gidince insan bir lahza durup düşünüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    akülü araba mı la bu günde 1 tane

    Alıntıları Göster
    EHhehe sanayi olmayınca böyle oluyor USA zamanında saatte 4 motorlu ağır bombardıman uçağı üretiyordu
  • Vay arkadaş ne tank mış. 15 yıldır ihale aç sonra iptal et. Her seçim önce ihale yapılır seçimden sonra iptal ediliyor. Takip ediyorum. Makarna yemiyorum.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.