Şimdi Ara

Alto & Maruti FUN KULUP (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
9
Favori
33.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam beyler bende bir hafta once suzuki maruti aldim forumu daha yeni buldum ilk sorunum şanzıman yagi muaynede sizdiriyor hafif kusur olarak gecti 2. Vitese gecerken hafif bir zorlama var bu yag eksikliginden midir buyuk sorunlar acarmi
     Alto & Maruti FUN KULUP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar yedek parça onerebileceginiz bir yer adres tel var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımda var bundan, karbüratör kapışı lazımmış bulamadık var mı bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İxir007

    Selam beyler bende bir hafta once suzuki maruti aldim forumu daha yeni buldum ilk sorunum şanzıman yagi muaynede sizdiriyor hafif kusur olarak gecti 2. Vitese gecerken hafif bir zorlama var bu yag eksikliginden midir buyuk sorunlar acarmi
     Alto & Maruti FUN KULUP

    Bende yeni 94 maruti aldım. Sanziman müşürden yağ kaçırıyor. Hemde cok fazla. Müşüru değiştirdim ama yine kaçırıyor.Vites geçişleride cok kötüydü. Ufak ayar yaptırdım suan daha iyi. Yağ kaçağı devam ediyor. Müşür dışında başka yağ kaçırma olasılığı varmi bilen yazarsa iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu aktifligini kaybetmiş ama ben yinede yazayim.4-5 bine motor alacaktim ikinci el ama baktım bu araçlar da o fiyatlara tipide sempatik ama kafamı karıştıran ve merak ettiğim bir kaç soru var :

    1-) Alto mu maruti mı ? Japon / Hint muhabbetinin aslı var mı ? Aralarında ne fark var ?

    2-)Ne kadar tüketimi var ? Tüp / benzin ayrı ayrı litre olarak?

    3-)aracın çekişi nasıl 4 kişi yolculuk yapar mı ?

    4-)Rahat ulaşabileceğiniz son hız ?

    5-) Rahat seyir edebildiginiz uzun yol hızı (110-120 var mı :D)

    6-) Otomatik vites olanlar var onlar nasıl ? Alınır mı ?

    7-)Aracın kronik sorunu varmı? Alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?



    Uzun oldu ama kullananlar cevaplarsa sevinirim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismaill07 beyin sorularına ek olarak servis ve yedek parça durumu nasıl özellikle 2002 öncesi modeller için
  • SELAM ARKADAŞLAR 2000 MOD. MARUTİ ALDIM GAZ YENİ TAKILMIŞ AMA KULLANMA TARAFTARI DEĞİLİM BENZİNLE KULLANIYORUM.MOTORA ZARAR VERİRMİ LPG.KULLANSAMMI ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canozay97

    SELAM ARKADAŞLAR 2000 MOD. MARUTİ ALDIM GAZ YENİ TAKILMIŞ AMA KULLANMA TARAFTARI DEĞİLİM BENZİNLE KULLANIYORUM.MOTORA ZARAR VERİRMİ LPG.KULLANSAMMI ?

    selam,
    maruti motorları pek uzun ömürlü değil, 100 bin civarı yağ yakmaya başladığını defalarca duydum, dolayısıyla zaten kısa ömürlü bir motoru lpg ile daha da kısaltmak makul değil ...
    ek; en azından her seferinde benzinle çalıştırıp hararet 50 dereceye gelince lpg'ye geçirmek belki daha az zarar verir ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 14 Ekim 2017; 21:7:33 >
  • Selam arkadaşlar 3gün önce bende bir maruti sahibi oldum.. İlk arabam bu oldu.. 10bin lira civarında araç bakıyordum.. Zaten seçenekler kısıtlı.. Şahin-broadway-toros yada maruti alabiliyorsunuz bu paralara.. Ben tercihimi marutiden yana kullandım.. Araç 2001 model ve 120binde.. 100bini devirmiş göstergede 20bin yazıyor.. Tüv muayene sonuçlarıda doğrular nitelikte bu kmyi..hiç lpg takılmamış.. Aracın 2 tane ufak kazası var geçmişte biri 550 lira diğeri 800 lira tutmuş.. Düzenli bakımları yapılıyormuş aracın..4 adet kış lastiği üstünde onlarda oldukça yeni.. Bende alır almaz fark ettiğim gaz telinin sert olması idi onu değiştirdim.. Ve triger kayışının değişmesi gerektiğini öğrendim onuda aldım.. Toplamda bu ikisinin değişimi ustalıklar dahil 300lira tuttu.. Aldığımda depoyu fulledim ve 365km yol yaptım şehir içinde.. Hem kış ayı motor ısınmakta zorlanıyor hemde yoğun trafik hemde benim daha acemi olmam sebebiyle gaz pedalı ayarını çok iyi yapamıyorum.. Buna rağmen 365km sonunda tekrar benzinliğe girdiğimde 140liralık benzin aldı.. 24 litre.. Yani 100kmde 6.5litre ve kmde 38kuruş yakıyor.. Bana uygun geldi.. Havalar ısındıkça ve benden pedalı dozlamada ustalaştıkça biraz daha düşecektir yakıt tüketimi.. Araç performans olarak iyi bence.. Ruhsattaki bilgilere göre 640kilo ve 45 beygir gücünde.. Yokuşlarda hem ilk kalkışta hemde devamında performansı iyi.. Hız olarak en fazla 95kmh hıza çıktım..dahada giderdi ama güvensizleşti açıkçası gerek yok.. Uzun yol 80-90kmh hızla oldukça rahat gider.. İçi hacmi tatminkar.. Yani boyutundan beklendiği gibi sıkışık değil.. Ön zaten rahat ama arka tarafta 1.70 boya kadar kişiler rahat oturabilir.. Daha üstü sıkışıyor.. Aracın ilandaki fiyatı 11bindi..ben pazarlıkla 9.500e anlaştım.. Sigorta ilk aracım olması sebebiyle yüksek tuttu.. Axa sigortadan 992liraya yaptırdım.. Noterde 181lira tuttu.. Ruhsatta noterde çıktı.. Trafiğe vs gitmedim.. Aracın 10 ay daha muayenesi var.. Bir önceki muayeneden hafif kusurlu geçmiş.. Arıza vs herşeyi göze alarak aldım.. Bu paralara motosiklet bile vermiyorlar artık.. Kebapçı motorları 8-9 bin olmuş ki onada kask mont vs alacaksın arkaya çanta öne cam takacaksın.. Olacak 11-12bin..bir nevi parayı attım buraya çünkü araba lazımdı.. Babam rahatsız ve sürekli hastaneye gidip gelmesi gerekiyor.. Motosiklet ile olacak iş değildi.. Durum şimdilik böyle.. Herkese Allah gönlündeki nasip etsin.. Nazarlardan korusun.. Uzun yıllar kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 5 Şubat 2018; 20:41:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: askarali

    Selam arkadaşlar 3gün önce bende bir maruti sahibi oldum.. İlk arabam bu oldu.. 10bin lira civarında araç bakıyordum.. Zaten seçenekler kısıtlı.. Şahin-broadway-toros yada maruti alabiliyorsunuz bu paralara.. Ben tercihimi marutiden yana kullandım.. Araç 2001 model ve 120binde.. 100bini devirmiş göstergede 20bin yazıyor.. Tüv muayene sonuçlarıda doğrular nitelikte bu kmyi..hiç lpg takılmamış.. Aracın 2 tane ufak kazası var geçmişte biri 550 lira diğeri 800 lira tutmuş.. Düzenli bakımları yapılıyormuş aracın..4 adet kış lastiği üstünde onlarda oldukça yeni.. Bende alır almaz fark ettiğim gaz telinin sert olması idi onu değiştirdim.. Ve triger kayışının değişmesi gerektiğini öğrendim onuda aldım.. Toplamda bu ikisinin değişimi ustalıklar dahil 300lira tuttu.. Aldığımda depoyu fulledim ve 365km yol yaptım şehir içinde.. Hem kış ayı motor ısınmakta zorlanıyor hemde yoğun trafik hemde benim daha acemi olmam sebebiyle gaz pedalı ayarını çok iyi yapamıyorum.. Buna rağmen 365km sonunda tekrar benzinliğe girdiğimde 140liralık benzin aldı.. 24 litre.. Yani 100kmde 6.5litre ve kmde 38kuruş yakıyor.. Bana uygun geldi.. Havalar ısındıkça ve benden pedalı dozlamada ustalaştıkça biraz daha düşecektir yakıt tüketimi.. Araç performans olarak iyi bence.. Ruhsattaki bilgilere göre 640kilo ve 45 beygir gücünde.. Yokuşlarda hem ilk kalkışta hemde devamında performansı iyi.. Hız olarak en fazla 95kmh hıza çıktım..dahada giderdi ama güvensizleşti açıkçası gerek yok.. Uzun yol 80-90kmh hızla oldukça rahat gider.. İçi hacmi tatminkar.. Yani boyutundan beklendiği gibi sıkışık değil.. Ön zaten rahat ama arka tarafta 1.70 boya kadar kişiler rahat oturabilir.. Daha üstü sıkışıyor.. Aracın ilandaki fiyatı 11bindi..ben pazarlıkla 9.500e anlaştım.. Sigorta ilk aracım olması sebebiyle yüksek tuttu.. Axa sigortadan 992liraya yaptırdım.. Noterde 181lira tuttu.. Ruhsatta noterde çıktı.. Trafiğe vs gitmedim.. Aracın 10 ay daha muayenesi var.. Bir önceki muayeneden hafif kusurlu geçmiş.. Arıza vs herşeyi göze alarak aldım.. Bu paralara motosiklet bile vermiyorlar artık.. Kebapçı motorları 8-9 bin olmuş ki onada kask mont vs alacaksın arkaya çanta öne cam takacaksın.. Olacak 11-12bin..bir nevi parayı attım buraya çünkü araba lazımdı.. Babam rahatsız ve sürekli hastaneye gidip gelmesi gerekiyor.. Motosiklet ile olacak iş değildi.. Durum şimdilik böyle.. Herkese Allah gönlündeki nasip etsin.. Nazarlardan korusun.. Uzun yıllar kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..

    Bugün yine ustaya gittim..triger kayışı değişiminde fark edilen alternatör kayışınında eski olduğuydu..hem onu değiştirdik hemde keyfe keder olarak motor yağı-yağ filtresi-hava filtresi-bujileri değiştirdim..toplamda 180 lira ödedim bu işlemlere..ilk haline göre inanılmaz değişti araç..gaz tepkisi,sesi,titreşimi çok fark etti..inşallah güzel günlerde kullanmak nasip olur..bi maşallahınızı alırım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hem hayırlı olsun hem de maşallah ... güzel günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olsun ...
    bir dönem çok niyetlenmiştim marutiye ama ev ahalisi istememişti, ben de "siz misiniz maruti istemeyen, tabanvaya devam" dedim 6 yıl oldu arabasız geziyoruz ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler





     Alto & Maruti FUN KULUP

     Alto & Maruti FUN KULUP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sizin marutiye gerçekten maşallah, düzgün arabaya benziyor ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim üstad..daha iyileri sizin olsun inşallah..



    Piyasayı araştırdım..her marka her çeşit ve her paraya göre araç var..hepsinin kendine göre artısı eksisi var..para sınırlı olunca bende hem alırken hesaplı hemde işletmesi daha uygun bir araç baktım..hiçbirini kötülemiyorum kimse yanlış anlamasın ama bu paraya şahin-samara-toros tarzı araçlar vardı..maruti onlara göre hem daha modern hem daha kolay kullanımlı..özelliklede şehir içinde..benim nüfusum yok..arabaya 3 kişi binecek ki o da hep şehir içinde..bursa zaten çok büyük bir şehir değil..tek marşla gideceğim en uzak mesafe taş çatlasın 50km..en mantıklı seçenek bu gözüktü bana..birde araç kara düzen..yani elektronik aksam yok..buda hem arıza ihtimalini daha azaltıyor hemde tamiratları daha ucuza halletmeyi sağlıyor..biraz daha çıksam belki bir peugeot 106 alabilirdim ama onunda temizini bulmak çok zor..hep modifiye uğruna maf edilmiş araçlar..aynı şekilde en eski kasa clio hatchbacklerde öyle..temizi yok..olsa bile oldukça yükseliyor fiyat..



    Bundan sonra kısmet olursa niyetim debriyaj balatası ve ön takıma girmek..usta debriyaj için yüzde 50 civarı dedi..bir tanıdığımada sürdürdüm o da onayladı açıkçası..birde ön takımı söylediler..bozuk yollarda lok lok tarzında ses yapabiliyor ve direksiyona ufak müdahalelere pek tepki vermiyor..yani milim oynatmalara aldanıp istifini bozmuyor :) sanırım boşluk var biraz belkide lastikler contalar yıprandı sanırım..çokta anlamıyorum açıkçası elime para geçince onada baktıracam..parça fiyatları maşallah uygun..en kötü eldeki 500-1000 liraya yürütelecek bir araç..eli anahtar tutan herkes az çok tamirini yapar..neyse çok uzattım..Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, 2005 model Suzuki Alto 1.1 KULLANICI EL KITABI arıyorum, elinde pdf olarak bulunan varsa, paylaşabilirmi lütfen.
  • Bende araniza yeni katildim abilerim aracimi yeni aldim fakat bi sikintim var aracta titreme var ic kabinde gogus felan dusuk devirde acayip titriyor ustaya goturdum motor takozlari sansuman takosu felan kontrol ettik hepsi sağlam volanttan yapar dedi semasini istedi benden volantin nerden bulurum teşekkürler
     Alto & Maruti FUN KULUP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky58 -- 19 Şubat 2018; 22:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furky58 F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun aracınız gayet güzel gözüküyor..bende ilk aracımı marutiyi yaklaşık 25gün önce aldım..sorunuza cevap verecek kadar tecrübeli değilim ama mantıken şöyle düşünüyorum; siz aracı ustaya götürüyorsunuz ama usta sizden bişey istiyor..burda bir anormallik var bence..usta dediğin adam onu anlayıp çözüm üretecek adamdır..bu araçlar zaten basit mantıkla üretilmiş kara düzen araçlar..hani ağım şahım bir bilgiye sahip olmaya gerek yok..bulunduğunuz şehirde suzuki yetkilü bayisi varsa onada gidin bence..aradığınız şey onlarda olabilir..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volantin semasi derken eger avans ayari icinde 7btc'ye ayarlamali avansi volan uzerinde beyaz cizgi var 7 btcde onu oraya getirip sonra avans ayari yaparak tahminim sarsinti gecer
    http://www.teammightyboy.com/images/workshop/tech-ss80v_manual_09_Ignition.pdf

    Elimde 1.5yildir kullandığım maruti var dostlar az cok kendim yaparim islerini ama cozemedigim bir sikintisi var yaz kis fark etmiyor illa arabayi calistirdiktan sonra jikle cekmek gerekiyor yoksa biraz isinana kadar araba titrek caliyor hadi kışın anliyorum ama yazinda jikle cektirmesi guzel degil sizde nasil aynimi durum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 4 Temmuz 2018; 15:0:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • attila24 A kullanıcısına yanıt
    Benim arabada yazın jikle istiyor..araçların yapısı böyle bence..çok büyük bir sorun değil zaten 30saniye sonra kendine geliyor..birde araç 3 silindir olduğu için titreme normal arkadaşlar..4 silindir gibi ipeksi yumuşaklık beklemeyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 18 Temmuz 2018; 22:33:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar selam.

    2005 model suzuki alto ile aranıza katıldım.

    yedek parça sıkıntısı yaşandığı aşikar. yedek parça ihtiyacı olduğunda temin edebileceğimiz yerler neresi?

    şehir içi 5.5 litre benzin tüketimim var. Lpg taktırmayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.