Şimdi Ara

Amacım ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 3 gün önce aldım oyunu ve blood elf hunter açıp başladım oyuna. Şuan 55 level oldum. Eastern kingdom’da ki görevleri yapıp haritaları açıp görevleri temizliyorum ve sürekli dungeon finder kullanıp sürekli dungeon’a giriyorum. Şunu çok net biliyorum ki oyunu en az 1-2 sene oynamadan hakim olunacak bir oyun değil, aşırı kapsamlı ve muhteşem geldi bana ki 3 günlük oynayışımla bunları söylüyorum, 1-2 sene sonra alacağım keyfi düşünemiyorum.

    Asıl konuya gelecek olursak ben şuan soğru yoldamıyım? Quest ve dungeon yapıp max level’a ulaşmayamı çalışıcam sadece şuan için? Yani bana bir yandan şunuda yap, bi yandan pet’in ayarlarını şöyle yap, petin skillerini şöyle yap, kendi bilmemneyini bilmemne yap, x tuşuna bas şunları şunları ayarla, y tuşuna gel bilmemneyi yap, silvermoona git x kişisini bul bilmemneyi açtır.

    Ya biraz karışık oldu ama demek istediğim şu ben şuan bilinçsizce, bodoslama gidiyorum gibime geldi, yani knight online’da bile işte 10 lvl’da skill aç, 60’da master aç, statları şöyle şöyle ver gibi temel kurallar varsa wow’da 100 katı vardır. O yüzden dedim bilinçsizce, herşeyi eksik yaparak mı ilerliyorum acaba diye, yani ne bileyim belkide şuan knight’da 70 level oldum ama daha skillerimi açtırmamışım, statlarımı vermemişim tarzında bi hata yapıyo olabilir miyim wow’da?

    Bana özetle maddeler halinde nerde ne zaman nasıl ilerleyecegim hakkında, şunları yapmazsan olmaz tarzında bilgi verirseniz cok sevinirim. Oyunu zaman öğretecek onun farkındayım zaten sizden sadece aklımda fikir oluşması açısından olmazsa olmazların özetini istiyorum.

    Yeni oyuncuyum çok saçmaladım farkındayım kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler yardımını esirgemeyenlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • yapman gereken ilk şey 120 lvl olmak zaten alacağın itemlerin hepsi çöp olacak 120 de. O yüzden birşey kaybetmezsin. 120 olduktan sonra dungeonlara gir birde battlegrounda gir seni hangisi sararsa oradan devam et.

    Tabi pvpde yeteneğini ölç önce ben bunu beceremem dersen hiç uğraşma çok küfür yersin

    Oyunda amaç çok fazla genel olarak pvp ve pve amaç oluyor.

    Ama amaç olarak istediğin herşeyi yapabilirsin.
  • Son 2 patchi hiç oynamadım ama öncesinde edindiğim tecrüblere dayanarak ( yanlışım olursa lütfen düzeltin ) level kasarken muhakkakki gathering skilleri aç ve materyal topla. Seninle beraber en son seviyeye ulaşsın. Sonrasında değiştimi sistem bilemiyorum ama toplama olmadan end game de çok zorluk çekebiliyorsun gerek maddi gerek gelişim süresince. Görevler ile achivementlar ile devam edersen daha iyi olucağını düşünüyorum. Genel olarak wowdaki durum endgame de başlıyor. Son seviyeye ulaşınca başlanıyor mesleklere, ufaktan item düzmeye. Senin asıl belirlemen gereken konu pve mi pvp ağırlıklı mı oynamayı düşünüyorsun. Ki knight dan bahsettiğine göre muhtemelen pvp ağırlıklı devam edersin gibime geliyor. Pvp de iyi olabilmen için önce kendi karakterinin mekaniklerine skillerine gibi bir çok konuya hakim olman gerekicek daha sonra diğer bütün karakterlere. Bunun için önceliğin pve de kendini geliştirmen diye düşünüyorum. Dediğim gibi yanlışım var ise eğer kusura bakmayın ve lütfen düzeltin. Genel kaba taslak durum bundan ibaret gibi duruyor ilk başlayan biri için.




  • deadlords kullanıcısına yanıt
    toplama skilleri artık 100 gold gibi birşeye fulleniyor çok bir önemi yok onun. PVE yapan adam PVP yapamaz bide hiç önermem PVE'den devşirme PVP yapan adamların genellikle içinden ok gibi geçiyorum moblara vururken kazulet gibi durmaya alışmışlar çünkü fake cast kite gibi mekanikler sıfır oluyor o yüzden pvp yapacak adamın direk arena skirmish veya düz battleground başlaması gerekiyor. PVPde ikiye ayrılıyor çünkü battleground ve arena. Arenada iyi olan adam battleground'da kötü battlegroundda iyi olan adam arenada kötü olabiliyor.
  • kötüçekirgezix kullanıcısına yanıt
    Pve düşünüyorum başlangıç için hocam, pvp oyuna, karakterlere, mekaniklere kısacası herşeye hakimiyet gerektiriyor anladığım kadarıyla. Ben tatlı tatlı achivment kasayım, mounth kasayım, item yapmaya çalışayım, oyunun content'ini anlayayım kafasındayım şuan için bence doğrusuda bu. Pvp işi 1-2 sene sonra ilgimi çekerse oraya yönelirim. O zaman anladığım kadarıyla ben ben şuan dungeon ve quest yaparak 120'ye ulaşmaya çalışacağım değil mi şimdilik? Başka yapmam gereken, şunuda unutma olmazsa olmaz dediğin ipuçları varmı?
  • deadlords kullanıcısına yanıt
    Yok hocam pve düşünüyorum, amacım oyunu, hikayeyi anlamak. Knight'dan bahsetmemin sebebi, skill örneğiydi. Yani knight'da skill açmadan 60 level olunmaz, herkes 10. level'a gelince gider direkt skill açtırır. Acaba wow'da da o tarz sabit kurallar varda ben bilmeden bodoslama mı oynuyorum düşüncesine kapıldığım için o örneği verdim.
  • Pve oynayacaksan son levela ulaşman ve oynadığın classın rotasyonunu öğrenmek amacın olmalı. Şu an oynadığın contentler yıllardır oynanmış olan eski expansionlar. Pve oyuncuları için son levela ulaştıktan sonra C ye bastığında gördüğün item levelı yukarılara çekip contentin son bossunu devirmek asıl amaç. Şu an olmasa bile 8.1 patchine yetişebilirsin oyuna zaman ayırabiliyorsan. Quest ve dungeonlarla level kasarak doğru ilerliyorsun, wowhead raider.io warcraftlogs senin bilgi seviyen için de icyveins oyunu anlamana yardımcı olacak ve en çok kullanılan siteler. Oynama amacını sen de belirleyebilirsin kimisi achievementları tamamlamak için oynar kimisi battlepetler için pve pvp bir sürü seçenek var. Ama dediğim gibi amacın pve olacaksa classını öğrenmeli ve max dps yapmak için ne yapılması gerektiğini stat ağırlıklarının önemini vs öğrenmelisin. Tabi bu söylediklerim son levelda asıl önem kazanacak. Raidlerde önemli olan taktikler positioning interrupt cc vs bunları da dungeonlarda bi nebze öğrenebilirsin. Tavsiyem youtubeda fatboss yada methodun videolarını izleyip raidlerin nasıl döndüğünü öğrenmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amacın Gir-Çık tarzı oyun stili olmamalı

    Hikaye odaklı oynamaya bakmalısın

    Öyle oynarım sonra satarım kafası ile bir yatırım ekonomi bazlı oynarsan çok da bir şey anlamazsın açıkçası.

    En nihayetinde emek verilen her üyelik sonradan alınma olmadığı sürece hiç bir zaman ederi fiyatta satılmıyor.
  • pve için minimum amacın: curve almak
    pvp için rbg veya arena da 2k üstü, minimum amaç

    yeni oyuncular için bunlar yüksek hedefler aslında. oyunu bilen kişiler sizinle empati kuramaz. oyun sabır oyunu ve bolca istek gerekli.
    wow oyuncusu planlı programlı oynar gün içinde ne yapacağını önceden belirler.
    wowhead ve mmo campion dış kaynak, her oyuncu kullanır.
    her paket aslında aynı olsa da her biri yeni bir oyundur.
    oyunun sizden beklediği sürenin üstünde oynuyorsanız geçmiş olsun, zehri damardan yemişsiniz.

    bfa ya kadar dungeon + quest, bfa sadece görev
    end game ise m+ dungeon, raid

    raid sonunda beyniniz yanmışsa veya üzerinizden tır geçmiş gibi hissediyorsanız;oyuna hoş geldiniz, artık hiçbir oyun o tadı size veremeyecek.
  • - 110 olana kadar dungeon quest lvl alman yeterli. Bu süreçte char ı iyice tanı rotasyonlarını öğren. arada spec değiştir öyle takıl . 3 dps spec ede iyice alış.

    - Talent, spec istediğin zaman değiştirilebilir o yüzden yanlış yapmak gibi bir durum yok oyunda.

    - 110 olduğunda son haritaya geçince ilk önce professionu hemen al ve quest dungeon devam bu arada proffession u da geliştir.

    - 120 olunca oyun başlıyor pve anlamında

    - emissary world questler i reputationlar exalted olana kadar devamlı yap.

    - warfornt, dungeon ( hepsini yap ), world questlerle biraz üst baş yapman lazım. ilvlini yükseltmeye bak. ilvl yetince mytic dungeon, LFR lere girip raidlerin en kolay versiyonunu görürsün.

    - belli bir seviyeye gelince artık ilvl artırmak için myticdungeon+ ve normal/herotic/mytic raidler yapmak gerekiyor.

    - Myticdungeon+ max skoruna göre haftalık chestten item alınıyor, benzeri pvpdede var vs vs vs sonrasını öğrenirsin zaten zamanla.

    illa bir guildin olmak zorunda değil ama iyi organize bir guild bulursan çok rahat edersin.

    "raid sonunda beyniniz yanmışsa veya üzerinizden tır geçmiş gibi hissediyorsanız;oyuna hoş geldiniz, artık hiçbir oyun o tadı size veremeyecek." güzel tespit




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.