Şimdi Ara

Amatör Spor Kulüpleri Hakkında Sorular, Sorunlar, Cevap ve Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili açılan konu başlıklarında gördüğüm kadarıyla en basit soru ve sorunda dahi bilgi kaynağı bulma konusunda sorun yaşanıyor.

    Bu başlıkla, bu konudaki eksikliği gidermeyi hedeflerken, bir nebze de olsa sporcu kardeşlerimize, spora gönül vermiş yönetici ve yönetici adaylarına destek olabilmekten mutluluk duyacağım.

    Gönüllülük esasına göre ve tüm iyi niyetimle açmış olduğum bu başlıkta karşılıklı saygı çerçevesinde, suistimal edilmeden ve cevaplar geciktirince gönül koyulmadan iletişimde bulunulması en büyük ricam olacak.

    Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili genel bilgiler, kulüp kuruluş işlemleri, dernek kuruluş işlemleri, federelik işlemleri, lisans çıkarma, transfer, disiplin cezaları, denetçilik, temsilcilik, amatör spor kulübü yöneticiliği, amatör spor kulübünde futbolcu olma, futbol okulları, altyapı v.b. konularda soru ve sorunlarınıza yanıt ve çözüm bulmaya çalışacağız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Soru: orcun170

    Arkadaşlar 5-10 kişi birleşip kulüp kursak kararları olabildiğince ortak alsak.
    2.amatörden başlasak yapabilir miyiz.

    Kulüp kurmak zor mudur.

    Bu işten az çok para kazanılabilir mi?
    Kafasında takım kurmak isteyenler varsa birleşip yapabiliriz.


    Cevap:

    Bir spor kulübü kurabilmek için önce dernek kurmak gerekiyor, en az 7 kişiden oluşan kurucu yönetim kuruluyla tüzük hazırlanıyor, kuruluş bildirimi ve gerekli diğer evraklarla (www.dernekler.gov.tr de dernek kuruluşu ile ilgili tüm bilgiler mevcut) dernek kuruluşu için başvuruyorsunuz.

    Başvuru onaylandıktan sonra, 6 ay içerisinde genel kurul yapıp yönetim kurulunu belirliyorsunuz.

    Bundan sonra tescil işlemlerine başlayabilirsiniz, sadece futbol kulübü kurulabilir ifadesi doğru değil, istediğiniz branşı kurabilirsiniz, sadece yöntemleri farklı.

    Futbol kulübü için TFF İstanbul İl Temsilciliği ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun bulunduğu İstinye Amatörler Evine gitmek gerekiyor. Tescil için gerekli belgelerwww.tffistanbul.org internet sitesinde talimatlar-kitapçıklar linkinde mevcut.

    Futbol kulübü olarak tescil edilebilmeniz için temel olarak 5.000-7.000 TL civarında tescil bedeli ödemeniz gerekiyor, kulüp isminizin geçerli tescil edilebilecek bir isim olması, sabit bir dernek merkezinizin bulunması ve burası çok önemli bir spor tesisinizin olması veya spor tesisi olan bir kurum veya kulüpten tesisi kullanabileceğinize dair onay yazısı gerekiyor.

    ve her kulüp tescil başvurusu kabul edilemiyebiliyor.

    Kısaca bu şekilde özetleyebildim, detay bilgi isterseniz yardımcı olabilirim.




  • Soru: J.Sparrower

    Arkadaslar ben 12.sınıf öğrencisiyim malum herkes Turkiyenin durumunu biliyor oyuzden universite gidecegim.Fakat gidecegim sehirlerde İlla futbol kulupleri olucaktir.Bende futbol oynamayi gercekten cok seviyorum.Hobi olarak universite okurken de oynamak istiyorum.Oyle futbolcu oluyum filan derdim yok fakat amatorde olsa bi ilce takiminda futbol oynamak isterim.Bu mumkunmudur gidecegim sehirlerde takimlara mi basvurmaliyim?Bilen birileri varmı


    Cevap:

    Mümkündür elbette. Gideceğin şehirlerde kulüplere de başvurabilirsin, o şehrin amatör spor kulüpleri federasyonu vardır oradan da destek alabilirsin. Kulüplerin internet siteleri ve/veya sosyal medya hesaplarından iletişime geçerek dahi kendine bir kulüp bulabilirsin. Hem üniversite, hem de spor hayatında başarılar dilerim :)
  • Soru: the.crack.man

    Arkadaşımın bir sorusu var, benim pek bilgim olmadığı için eski konularda bişey bulamadım:

    Beyler bu sene Besyo ya hazırlanıyorum, amatör bi takımın u-19 takımında oynadım gideceğim uni de en az üç maç oynamış olduğumu belgelememi istiyor, Amatör kulüpler birliğine gittim sadece bu sene lisanslı olduğumu gösteren bi belge verdiler ama çıktığım maçları gösteren belge lazım onu nerden alabilirim bilen varsa yazarsa sevinirim şimdiden Eyvallah

    Cevap:

    Aşağıdaki linkten lisanslı olarak oynadığın tüm sezon ve kulüp bilgilerini öğrenip çıktı alabilirsin. Adını Soyadını yazıp aratıyorsun, aynı isimde birkaç kişi varsa hepsi listeleniyor, içlerinde kulüp ve doğum tarihi bilgilerine bakarak kendini buluyorsun. İsminin üzerine tıkladığında sana ait bilgiler çıkıyor.

    http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=130




  • Soru: Umutcan_34

    Merhaba Abilerim 14 yaşındayım İstanbul'da yaşıyorum Birkaç Arkadaşım Benden kötü veya aynı oynamasına rağmen okul takımlarında ve semt takımlarımızda lisanslı olarak futbol oynuyorlar... Kartalspor Altyapısında 3 yıl lisanssız oynadım ve Şuanda başka bir takımda lisanslı oynamak istiyorum

    14 Yaşındayım

    Boyun 1.64
    Kilom 46
    Hızlı koşuyorum
    Pas ve Şutlarım iyi çalımda yapabiliyorum
    Futbol Zekam Çok yüksek
    Ama Çok Çabuk Yoruluyorum

    Yaşıtlarımdan % 75 inden iyi oynuyorum benden iyi oynayanlarda var

    Çevremde Seçmeler oldukça girmek istiyorum 11 Martta Yetenek Avcılarının Seçmeleri var... Aradık ve Yaş Grubumum Kontejanı dolmuş fakat abi sağolsun benide ekledi ... %50 Alrıım seni Sana dönüş yapacağım dedi...

    O seçmeye giremezsem başka seçmelerde var Acaba Seçmelerde Hangi Özelliklere Bakıyoorlar ve kaç dakika oynuyoruz

    Lütfen Dalga İçerikli Yorumlar Yazmayın


    Cevap:

    Merhaba, aşağıdaki linkten ikamet ettiğin bölgeye yakın kulüplerin üzerine tıklayarak kulüp bilgilerine ulaşabilirsin, iletişim numaralarında iletişime geçmen halinde muhakkak antrenmanlarına davet edeceklerini düşünüyorum, yaşın henüz çok genç ve amatör kulüplerin senin gibi yetenekli gençlere ihtiyacı var ;)

    http://www.tffistanbul.org/kulupler




  • Soru: Papapetrou

    Öncesinde Ramispor'da lisansım vardı. Üniversite olayı vasıtasıyla bıraktım futbolu. Şuan boştayım ama TFF'de hala Ramispor'da olduğum yazıyor. Hayattaki tek mutluluk kaynağım futbol. Nasıl yeniden başlayabilirim?


    Cevap:

    Futbolu bırakmanızın üzerinde 2 sezon geçmesi halinde, yani 2 sezon lisansınız tescil edilmediyse serbest kalmış oluyorsunuz, lisans bedeli ödemeden istediğiniz kulübe gidebilirsiniz.
  • Soru: mnk9624

    İstanbulda okuyorum 19 yaşındayım okurken bi yandan futbol oynayabilirim diye düşünüyorum. Süper amatör lig kulüplerinden birinden lisans çıkartmak istiyorum da ne isterler bana lisans çıkartmak için? Lisansım yok filiz lisans çıkacak bi ücreti yok diye biliyorum. Veya tanıdığı kulüp olan var mı istanbul içinde?


    Cevap:

    1997 ve daha küçük doğumluların lisans işlemleri ücretsizdir, hiçbir ücret ödemen gerekmez. İstanbul'da nerede ikamet ediyorsun, ya da hangi bölgelerde takım arıyorsun bilgi verebilirsen, yönlendirmede bulunmaya çalışırım.


    Sonuç: Arkadaş amatör bir spor kulübüne yönlendirildi.
  • Soru: QuaredHDSaw

    Merhaba sayın dhf üyeleri.Ben Küçükliğümden beri futbol oynadım ve her zaman kendimi geliştirmeye çalıştım.Okullardaki Bedenciler Bende bir yetenek oldugunu farketmişlerdi beni klübe sokmak için ikna felan etmeye çalıştılar ama ben çekindiğimdenmidir nedendir bilemiyorum gitmek istemedim o zaman.Ama hep sahalarda,mahallelerde düşe kalka büyüdüm futbolla.14 e gireceğim ve hâla futbolla ilgileniyorum.Geçen sene bir klübe girecektim fakat sınavlar felan derken onada giremedim.Şuan rahatım ve hazır oldugumu hissediyorum.Yakınlarda Fb gs bjk felan futbol okulları var onlara sizce başvurmalımıyım.Bu arada Mevkimi Kanat olarak öngörüyorum.Halı saha maçlarında hep benden 2 3 yaşındakileri geçebiliyorum rahatlıkla.Koşuma güveniyorum ve şutlarımda yeterli.Yani sizce klübe başvurmalımıyım.Zaten kondisyon sorunum yok,hergün evde felan en az 2 3 saat kendimi zorlayarak çalışıyorum.Sizce oralara alışabilirmiyim sizden destek istiyorum


    Cevap:

    Futbol okullarına hiç gerek yok, her biri para tuzağı, ikametine yakın bir kulübe git, yetenekliysen havada kaparlar. Lisans evraklarını vermekte acele etme, kulübü bir gör, sana gerçek anlamda birşeyler katabileceğine, mutlu olabileceğine inanıyorsan evrakları teslim edersin. İstanbul'da ikamet ediyorsan kulüp yönlendirmesi konusunda yardımcı olabilirim. Hakkında hayırlısı olsun, hayatta başarılar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.