Şimdi Ara

Amazon Türkiye açıldı! Uzun bekleyiş resmen sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
22
Favori
50.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E-ticaret devi Amazon, uzun bekleyişin ardından Türkiye'de resmen hizmete girdi. Amazon Türkiye hizmete girdi ve ürün satışına başlandı. Amazon Türkiye, üzerinden satılan ürünler, Türk Lirası cinsinden ücretlendiriliyor ve Türkiye'deki depolardan kullanıcıya ulaştırılıyor.

     

    Amazon Türkiye, ülkemizdeki e-ticaret sektörüne büyük hareketlilik kazandıracak. Elektronik üründen kitaba, tekstil ürünlerinden temizlik ürünlerine pek çok ürün Amazon Türkiye üzerinden kullanıcı ile buluşuyor. 

     

    Amazon Türkiye’ye amazon.com.tr adresinden girebilirsiniz. Siteye girişte kullanıcıları aşağıdaki mektup karşılıyor.


    Amazon Türkiye neler satacak? 

    İlk etapta Amazon Türkiye'de 15 farklı kategoride ürünün satışı yapılabilecek. Satışı yapılabilecek ürünlerin listesi şöyle:

    • Cep Telefonları
    • Bilgisayar: Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, sürücüler, depolama cihazları vb.
    • Fotoğraf Makinesi: Fotoğraf makineleri, kameralar, teleskoplar, fotoğrafçılık ürünleri
    • Elektronik Aksesuarlar: Ses, video, kamera, fotoğraf, cep telefonu, otomobil elektroniği, bilgisayar ve ofis aksesuarları
    • Elektronik Ürünler: TV'ler, CD çalarlar, araba ses sistemleri, GPS
    • Kişisel Bakım Aletleri: Saç kurutma makinesi, fön makinesi, elektrikli tıraş makinesi gibi elektrikle ya da pille çalışan kişisel bakım aletleri
    • Ev Gereçleri ve Dekorasyon: Elektrikli el aletleri, tesisat, elektrik, inşaat malzemeleri, hırdavat, dekorasyon ürünleri vb.
    • Ev ve Mutfak Ürünleri: Mutfak gereçleri, küçük mutfak aletleri, ütü, elektrikli süpürge, mobilya, dekorasyon, banyo ürünleri, zücaciye, ev aksesuarları, ısıtma ve soğutma çözümleri gibi ürünler
    • Oyuncaklar ve Oyunlar: Çocuk ve okul öncesi öğrenme ve öğrenme oyuncakları, bebekler, kahraman figürleri, aile oyunları, el sanatları, hobi ürünleri vb.
    • Oyun Konsolları ve Oyunları: Oyun konsolları, oyunlar, konsol aksesuarları
    • Kitap: Kitaplar, takvimler, dergiler, diğer yayınlar
    • Bebek Ürünleri (Kıyafet Hariç): Bebek yatak odası, emzirme ve besleme ürünleri, güvenlik ekipmanları, alt değiştirme ürünleri gibi
    • Kırtasiye ve Ofis Ürünleri: Okul ve eğitim malzemeleri, kalemler, defterler, sarf malzemeleri, ofis mobilyası, yazıcılar, projektörler, hesap makineleri vb.
    • Spor & Outdoor Ürünleri: Egzersiz ve fitness ürünleri, outdoor sporları, bisiklet, aksiyon sporları ürünleri, av malzemeleri, tekne ve balıkçılık ürünleri vb.









  • Cari açık artacak. Millet fakir kalacak %18 + %25.... eskiden %18 vergi iade yapılırdı... fiş toplardın... yazar verirdin zarfla ay sonu para iadesi alırdın... akp kaldırdı.. yani %18 soyuldun.... sonra deprem oldu... çok ev yıkıldı... maddi olarak devlet yetişemedi... o yüzden geçici deprem vergisi çıkartıldı %25.... daha sonra AKP gelince o vergiyide almaya devam etti... hemde adını değiştirdi.. özel tüketim vergisi ötv yaptı ve kalıcı yaptı. Şimdi bilenler bilmeyenlere anlatsın.
    Biraz bilgi vereyim. 2 sene Amerika’da kaldım, Amazon’dan sayısız alış verişim oldu. Türkiye’ye döndükten sonra da ara ara alış verişlerim oldu. Hatta geçen hafta sıvı soğutma siparişi vermiştim Amerika Amazon’dan, şu anda yolda.

    İlk olarak daha ilk gün eleştiriler başlamış. Almayız falan, bence de almayın siz Amazon’dan, böyle elit bir sitenin alıcısı da elit olsun ölücü değil.

    Ülke yangın yerine dönmüş Amazon gelecek dertler bitecek mi sandınız anlamadım ki. Ben bugün fırsatlardaki sandisk USB disk ve fırsat listesinde olmayan ama indirimdeki bir Bluetooth speaker siparişi geçtim. Fiyatlar USB bellek için hem Amerika hem Türkiye piyasasına göre %40 ucuz, Bluetooth speaker fiyatı da Amerika’yla aynı Türkiye piyasasından %30-40 düşüktü. Yurt dışına sık giden arkadaşlarıma ağız yüz eğmeme gerek kalmadan almış oldum buradan daha ne olsun Almanya veya İngiltere Amazon’lara bakarsanız fiyatlamanın tamamen bağımsız olduğunu görürsünüz. Yani Amerika amazon’da 100 dolar olan bir ürün Almanya’da 120 Euro olabiliyor. Bizim hükümet ne alırsak 1 tane de kendisine vergi olarak isterken ucuz ürünler bulmak o kadar kolay olmaz.

    Satıcılar diğer sitelerdeki satıcılar denmiş. Ya ne olacaktı Amazon gelirken Amerika’dan özel satıcı mı getirecekti? Sanırım çok uzaksınız olaya, gözünüzde çok büyüttünüz Amazon gelip hükümetin yapması gereken ekonomik tedbirleri falan alacak ülkeyi düzlüğe çıkaracak sandınız. Normal yani, başka platformlarda web sitesi olan arkadaşlarım da Amazon’da satış yapmaya çalışıyorlar. Ben Amerika’da da burada da satıcının Amazon olmasına dikkat ediyorum. Mecbur kalmadıkça başka satıcıdan almıyorum. Siz de zamanla öğrenirsiniz dert etmeyin.

    İndirim konusunda, Amerika’da haftalar aylar süren indirimler yoktu. Black friday bile online’da çok büyük avantaj sağlamıyordu. Yapıştığın sandalyeden kalkıp dükkanlara ilk gidenlerden olamazsan indirime giren birkaç ürünü alma şansın çok az. Onlar kapanın elinde oluyor zaten. Amazon’da flaş indirimler olur saatlik, oradayken boş vaktim oluyordu %40-50 indirimli aldığım ürünler çok oldu o şekilde. Siz de zamanla öğrenirsiniz. Onda da stok olur, öyle 1 saat indirim var diye sınırsız ürün olmaz. Mesela indirim başladığında ilk 1 dakika içerisinde tükenir bazı ürünler.

    Türkiye’de işleyişi nasıl olur bilmiyorum, ne olsa çakal çok ama bireysel olarak satacağınız ürünlerde Amazon ederini verir. Bana istediğim ücretten fazlasını ödemişlikleri var. Sanırım başlangıçta ikinci el piyasası için biraz mesafeli olurlar.

    Neyse, yazacak olumlu tonla şey var da zamanla siz de görürsünüz zaten. Bu kadar tepkiye gerek yok bence, daha çok yeni zaman vermek lazım.
    Tamam yeni geldiler toparlayacaklar filanda çok az ürün var ya 2 3 parça bişey arıyodum hiçbiri yok. Telefonlara girdim lg marka 2 cihaz var onlarda saçma cihazlar şurda 10 metrekarelik dükkana girsem 10 model çıkarır karşıma.

    Birde gg ye dönmüş bile ilan resmi alakasız adınıza faturalı 10 yıldır bilmem ne aynı gün kargo filan açıklama hak getire zaten ürün hariç her türlü bilgi var. Virüs gibiler yemin ederim yarın marsa gitsek alışveriş sitesi kurulsa bunlar aynı gün işgal eder kımıl zararlıları nefret ediyorum hepsinden.
  • Sitenin tasarımı çok mu kötü bana mı öyle geliyor?



    Birde ilk açılışında sansasyonel indirim yapsan daha iyi olmaz mıydı sevgili Amazon ayağımız alışsın.




    Şu olay da ayrı bir skandal amazon sen ne işe yarıyorsun o zaman?

    Amazon.com.tr Pazaryeri aracılığıyla kurulan sözleşmelerin tarafı değildir. Pazaryeri işlemlerinin taraflarının aralarında çıkabilecek uyuşmazlıkları kendi aralarında çözmeleri gerekmektedir.



    https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/display.html/ref=navm_ftr_imprint?ie=UTF8&nodeId=202024860



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 19 Eylül 2018; 13:8:25 >




  • Bu kurla ucuz bir urun satın alabileceğini sanan yanılır. Hizmet anlayışı da en fazla 2 hafta içinde Türkiye ye uyum sağlar.




    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 19 Eylül 2018; 14:44:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım yurtdışındaki müşteri memnuniyetini buradada uygular.
  • Fiyatlar N11 ve GG'ye göre çok uygun. Başarılı olacağına inanıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nike

    Sitenin tasarımı çok mu kötü bana mı öyle geliyor?



    Birde ilk açılışında sansasyonel indirim yapsan daha iyi olmaz mıydı sevgili Amazon ayağımız alışsın.




    Şu olay da ayrı bir skandal amazon sen ne işe yarıyorsun o zaman?

    Amazon.com.tr Pazaryeri aracılığıyla kurulan sözleşmelerin tarafı değildir. Pazaryeri işlemlerinin taraflarının aralarında çıkabilecek uyuşmazlıkları kendi aralarında çözmeleri gerekmektedir.



    https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/display.html/ref=navm_ftr_imprint?ie=UTF8&nodeId=202024860
    Yarı fiyatına dahi satılan ürünler vardı bitmeden önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oh be sonunda geldi. Umarım Xiaomi Türkiye gibi olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acaip ucuz fiyatlar var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark varmı sizce. Çok bakmadım ama sanki telefonlar aynı gibi.
  • Amazon kaynanan sevmiyormuş , sofrayı yeni kaldırdık.
    Dolar 2-3-4- TL iken neredeydin ☹️
    Şimdi buralar hep dutluk. Hep Amazon ormanı gibi sakin ve vahşi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maalesef amazonuda kaybettik ,xiaomiden sonra :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 19 Eylül 2018; 9:29:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi onlar düşünsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi onlar düşünsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devlet büyükleri umarım sıkı takip eder ve haksız rekabet oluşmasını engeller.



    Yerli yatırımcıyı korumak adına vergileri arttırılabilir aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.de ile kıyaslıyorum com ile kıyaslıyorum. Kargo ücreti de katılmak üzere yurtdışı daha ucuz. Birçok üründe böyle. Ülkenin karmaşık vergi politikası ve Amazon'un şu an için alt mağazalar ile çalışıyor olması yurtdışını makul kılıyor. Amazon şu an itibarıyla yaklaşan kara cuma için beklenir. Öte türlü durduk yere alışveriş yapılacak noktaya gelmesi çok vakit alır.

  • N11 ile aynı mantık.Türk satıcılar ürünü gönderiyor Amazon aracılık ediyor komisyonu cebe indiriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bazı arkadaşlar yerli satıcıların ürünlerinin satilacaginin farkında değil sanirim ama onun hb den farkı şu olabilir daha iyi hizmet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N11 gibi çerçeveler gelmeye başlamış.

    Amazon Türkiye açıldı! Uzun bekleyiş resmen sona erdi


    gtx 1080 amazon.com.tr’de 4.084 tl, abd kargo + vergi 3.864 lira

    xiaomi 20.000 mah 2 adet powerbank var sitede, biri 130 diğeri 260 tl. ne bileyim amazon bu değil


    edit:
    “pazaryeri satıcılarından satın alınmış ve gönderilmiş bu tür ürünleri iade ediyorsanız lütfen doğrudan satıcı ile iletişime geçin.”

    diye bir ibare var iade koşullarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 19 Eylül 2018; 8:55:21 >




  • Amazon.com.tr resmi olarak açıldı dostlar. Stoklar hızlı tükeniyor bakmanızda fayda var özellikle telefon fiyatları çok iyi durumda

    RAM

    1080 TL Crucial Ballistix 16GB 3000MHz DDR4 BLT16G4D30AETA
    https://www.amazon.com.tr/Ballistix-Crucial-16GB-3000MHz-BLT16G4D30AETA/dp/B0713PVF8H/

    1054 TL Crucial Ballistix BLS2C8G4D26BFSEK 16 GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz Kırmızı Bellek
    https://www.amazon.com.tr/Ballistix-Elektronik-BLS2C8G4D26BFSEK-Kırmızı/dp/B01N5TJ5AH

    528 TL Crucial 8GB Ballistix Sport LT Kırmızı 2666mhz CL16 DDR4 Ram (BLS8G4D26BFSEK)
    https://www.amazon.com.tr/Ballistix-BLS8G4D26BFSEK-Kırmızı/dp/B01N7RQLVZ

    331 TL HI-LEVEL 8GB 2400MHz DDR4 HLV-PC19200D4-8G PC RAM
    https://www.amazon.com.tr/HI-LEVEL-8GB-2400MHz-DDR4-HLV-PC19200D4-8G/dp/B07DF579KF

    KASA

    332 TL Xigmatek Ares 1701 + XCP-600W, Kasa 600W AFPC, Usb 3.0, 2 x 12cm Fan, Siyah
    https://www.amazon.com.tr/Xigmatek-Ares-1701-XCP-600W-Siyah/dp/B079LN3KQF

    ANAKART

    966 TL MSI MSI MB Z370 TOMAHAWK MB Z370 TOMAHAWK Anakart-Motherboard
    https://www.amazon.com.tr/MSI-MB-Z370-TOMAHAWK-Anakart-Motherboard/dp/B075NGKVKT

    EKRAN KARTI

    1139 TL Zotac Zotac Geforce GTX 1050ti Zotac Geforce GTX 1050ti 4GB O.C 128 Bit Gddr5
    https://www.amazon.com.tr/Zotac-Geforce-GTX-1050ti-Gddr5/dp/B01M27X994

    1955 TL GIGABYTE Radeon RX 580 Gaming, 8GB DDR5 256 bit RGB LED AMD Radeon Ekran Kartı
    https://www.amazon.com.tr/GIGABYTE-Radeon-Gaming-Ekran-Kartı/dp/B071Y7XJY4

    MONİTÖR

    1886 TL AOC U2777PQU 68,6 cm (27 inç) monitör (IPS, DVI, HDMI, DisplayPort, USB, 3840 x 2160, 60 Hz, 4 ms, Pivot, UHD) Gümüş
    https://www.amazon.com.tr/AOC-U2777PQU-27-inç-monitör-DisplayPort/dp/B071DFRSQH/

    TELEFON

    990 TL Samsung Galaxy J7 Prime, 16 GB, Altın (Samsung Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/Samsung-Galaxy-J7-Türkiye-Garantili/dp/B07BFDS8GZ

    1046 TL General Mobile GM 8, 32 GB, Uzay Gri (General Mobile Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/General-Mobile-GM-Uzay-Gri/dp/B07B33T4MQ

    1299 TL Xiaomi Redmi 5 Plus 32GB /3GB Ram 5.99" Snapdragon 625
    https://www.amazon.com.tr/Xiaomi-Redmi-Plus-32GB-Snapdragon/dp/B078NTLQDC/

    1630 TL Xiaomi Mi Note 3, 64 GB, Siyah (Xiaomi Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/Xiaomi-Mi-Note-Türkiye-Garantili/dp/B075XHMR43

    1780 TL Huawei Mate 10 Lite, 64 Gb, Altın (Huawei Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/Huawei-Mate-Altın-Türkiye-Garantili/dp/B076CD1GGQ

    2071 TL NOKIA 8, 64 GB, Gümüş (NOKIA Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/NOKIA-64-Gümüş-Türkiye-Garantili/dp/B07C57JZ3X/

    2295 TL XIAOMI MI 6 64 GB 4GB RAM
    https://www.amazon.com.tr/XIAOMI-MI-64-4GB-RAM/dp/B078X37XXZ/

    4940 TL Huawei P20 Pro, 128 GB, Pembe (Huawei Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/Huawei-P20-Pembe-Türkiye-Garantili/dp/B07DLFGQM1

    APPLE MARKALI TELEFONLAR

    2120 TL Apple iPhone SE, 32 GB, Uzay Gri (Apple Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/Apple-iPhone-SE-Türkiye-Garantili/dp/B07CL5FWNH

    4559 TL Apple iPhone 8, 64 GB, Altın (Apple Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/Apple-iPhone-Altın-Türkiye-Garantili/dp/B078M2S13S

    6319 TL Apple iPhone X, 64 GB, Uzay Gri (Apple Türkiye Garantili)
    https://www.amazon.com.tr/Apple-iPhone-Uzay-Türkiye-Garantili/dp/B078LVCVZL/

    KONSOL

    1887 TL Sony [PlayStation 4] 1TB E Konsol + God of War [PS 4 ]
    https://www.amazon.com.tr/Sony-PlayStation-1TB-Konsol-God/dp/B07CQ2LXLV/

    2117 TL Sony [PlayStation 4] Pro 1TB B Chassis Black Konsol
    https://www.amazon.com.tr/Sony-PlayStation-Chassis-Black-Konsol/dp/B07BGZMG58/

    TV

    1620 TL Navitech LDS-4966 49" 124 Ekran 4K Ultra HD LED TV, Siyah [Enerji Sınıfı A+]
    https://www.amazon.com.tr/Navitech-LDS-4966-Ekran-Ultra-Siyah/dp/B07CD934FL

    2300 TL Toshiba 49U7763DAT LED Smart Televizyon Ultra HD [Enerji Sınıfı A+] [Enerji Sınıfı A+]
    https://www.amazon.com.tr/Toshiba-49U7763DAT-Televizyon-Enerji-Sınıfı/dp/B07D44ZFNL

    3420 TL Samsung NU7100 49" 124 Ekran 4K Ultra HD Smart LED TV
    https://www.amazon.com.tr/Samsung-NU7100-Ekran-Ultra-Smart/dp/B07FQX2H1Z

    IPAD

    1900 TL Apple iPad 6. Nesil 9.7", 32GB, Altın
    https://www.amazon.com.tr/Apple-iPad-Nesil-32GB-Altın/dp/B07BW1J8XF/

    RGB Led Aydınlatma

    149 TL Philips Living Colors Aura
    https://www.amazon.com.tr/Philips-7099860PH-Living-Colors-Aura/dp/B009567QPC

    AKSİYON KAMERA

    1699 TL GoPro Chdhx-502, Aksiyon Kamera, Hero 5
    https://www.amazon.com.tr/GoPro-Chdhx-502-Aksiyon-Kamera-Hero/dp/B01M14ATO0

    UYDU ALICI

    56 TL Hiremco 13435 Turbo Iptv Hd Uydu Alıcısı, Siyah [Enerji Sınıfı A++]
    https://www.amazon.com.tr/Hiremco-13435-Turbo-Alıcısı-Siyah/dp/B07D4PFX4Y/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 19 Eylül 2018; 10:37:10 >




  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Bedava lan koş hemen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.