Şimdi Ara

.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miba54 -- 19 Kasım 2018; 2:42:43 >



  • Ya sonuçta paranı iade etmişler ,çok takılacak bir durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beels

    Ya sonuçta paranı iade etmişler ,çok takılacak bir durum yok.
    Haklısınız. Siparişin onaylanması, sistemin herhangi bir hata vermemesi, siparişi verdikten üç gün sonra destek hattının "Tabii ki depoda mevcuttur," demesi, yine destek hattının "Yarın kargoya verilir," demesi, siparişi vermemden üç gün sonra stokta olmadığını öğrenmem, bu üç gün boyunca bana bir bilgilendirilme yapılmaması, destek hattına sormasam ürünün gönderilmeyeceğini bilmeyecek olmam, destek hattının "beni kızdırmamak için yanlış bilgi vermesi" kesinlikle "takılacak" şeyler değil. Çok haklısınız.
  • Bu tarz şeyleri her zaman mağazadan almak daha iyidir ileride başınız ağrımaz, teknosadan televizyon aldık kutusunu açmayın açarsanız garanti dışı kalır servisimiz gelip kurucak dediler.Bizde aynen öyle yaptık dokunmadık kutuya gelip kurdular,duvara montajladılar gittiler.Ya senin televizyonun bozuk gelseydi napıcatın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adambak

    Bu tarz şeyleri her zaman mağazadan almak daha iyidir ileride başınız ağrımaz, teknosadan televizyon aldık kutusunu açmayın açarsanız garanti dışı kalır servisimiz gelip kurucak dediler.Bizde aynen öyle yaptık dokunmadık kutuya gelip kurdular,duvara montajladılar gittiler.Ya senin televizyonun bozuk gelseydi napıcatın?
    İnternetten alındığında da aynısı oluyor. Kutuyu açmıyorsunuz, yetkili servisi arıyorsunuz, gelip kuruyorlar. Ürün kutudan bozuk veya kırık çıkarsa evinize gelen servis hasarlı ürün raporu oluşturuyor. O raporu kullanarak siteden değişim talep ediyorsunuz.
  • Paranı iade ettilerse takılma bence. Ben pahalı bir ürün alacağım zaman arada aşırı fiyat farkı yoksa görerek almayı tercih ediyorum şahsen. Forumda bazen görüyoruz. Kargo getirirken kırmış, firma sorumluluk kabul etmiyormuş vs. Başımı ağrıtacağıma 100-200 TL daha fazla veririm uğraşmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cazoria

    Paranı iade ettilerse takılma bence. Ben pahalı bir ürün alacağım zaman arada aşırı fiyat farkı yoksa görerek almayı tercih ediyorum şahsen. Forumda bazen görüyoruz. Kargo getirirken kırmış, firma sorumluluk kabul etmiyormuş vs. Başımı ağrıtacağıma 100-200 TL daha fazla veririm uğraşmam
    Arada 2700 TL fiyat farkı vardı ve ürünü öncesinde Teknosa'da görüp beğenmiştim. Teknosa'da 10.000 TL'yken Amazon 7300'den satıyordu.
  • Amazon türkiyede türk yöneticiler olursa böyle olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalan beyandan İl Ticaret Müdürlüğüne şikayet.
    Sosyal medyada durumun paylaşılması.
    Amazon merkezine (Avrupa ve Amerika) mail.
    Hakem heyetine durumn izah edilmesi.
    Gözdağı için savcılık şikayeti yalan beyan için

    Amazon Türkiye bimile tşk geçemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.