Şimdi Ara

AMD' nin GPU ve Radeon Sürücülerini Test Ederken Intel İşlemci Kullanması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Daha önce belki farkına varıldı ve konu açıldımı bilmiyorum ama RX480 ekran kartı sürücüsünü güncellerken fark ettiğim ve manidar bulduğum bir detayı paylaşmak istedim.
    Yeni sürücü ne avantaj sağlıyor diye merak edip okurken notlar arasında AMD Performance Labs'ın kullandığı test sisteminde ki işlemci ibaresine gözüm takıldı ;
    "Intel i7 7700X CPU (4.2 GHz), 16GB DDR4-3000 Mhz system memory"https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-18-5-1

    AMD' nin GPU ve Radeon Sürücülerini Test Ederken Intel İşlemci Kullanması?

    AMD mühendislerinin kendi ekran kartlarının sürücülerini test ettikleri sistemde AMD Ryzen veya farklı bir AMD işlemci yerine İntel İ7 7700X işlemci kullanmalarının açıklaması nedir diye sormaktan kendimi alamadım.

    Tam bu soruyu kendi kendime sorarken bir haber daha geldi, AMD'nin Forza 4 demosunda Vega64 testlerini yaparken de İ7 7700K kullandığını okudum...https://www.techradar.com/news/amd-boasts-that-rx-vega-64-comfortably-overtakes-gtx-1080-in-forza-horizon-4-benchmark

    Bunları görünce, benim gözümde AMD firması "İntel işlemciler ile ekran kartlarımız daha iyi sonuçlar alıyor" açıklaması yapmış gibi oldu.
    AMD' nin kendi GPU testlerini yaparken işlemci seçimini neden İntel'den yana kullandığının bilgiye dayalı açıklamasını yapabilecek varsa beni aydınlatsın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 18 Eylül 2018; 17:1:51 >



  • Rakip her firmanin diger firmanin urunlerine karsin cebinde hac veya sarmisak tasidiginimi saniyorsunuz.

    Intelde islemci testlerini yapan makinayi yoneten pc leri amd islemciliydi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklaması adamlarda intel işlemcilerinin çok daha performanslı olduğunu bildiklerinden intel işlemci kullanıyor.Hayatında herhangibir benchmark sitesinde amd işlemcisi kullanıldığını gören oldumu?
    Amd bile farkında ama amd fanboyları diretmekle nereye kadar gidecekler bakalım : )
  • Sebebi basit ekran kartı daha iyi performans versin diye belli ki amd işlemcileri bunu yapamıyor ve AMD'nin kendisi durumun farkında.
  • Herkes bir şey yazmış adamlar belki intel sistemler içinde optimizasyon sorunu olmasın diye bu testi yapıyor.
  • bu test sistemi AMD' nin tüm sürücü yazılımlarının sonucunun alındığı ve yayınlandığı nihai sistem, yani intel ile ekran kartları arasında optimizasyon çalışması yapılan bir pc değil.

    onu da geçtim AMD' nin bizzat yapıp yayınladığı ve VEGA64 ile 1080ti kartları geçmekle övündüğü Forza 4 testinde neden Ryzen kullanmayıp İ7 7700K kullandıklarının bana göre AMD tarafında pek bir açıklaması yok.

    Porsche fabrika test pistinde Ferrari ile sürüş yapmak gibi bir durum:)
  • Rx 480 fx 8350 vs Rx 480 i5 8600k birçok oyunda aynı sonucu verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ismi AMD degilde ATI olsaydi? :) ya aslinda konuyu herkes anlamistir, bunda anlasilmayacak birsey yok. Sen intelin oyunda bir adim önde oldugunu biliyorsan, bir zahmet islemci üreten bir firmanin, gpu ayagina bakan calisanlarida bilsin. Intel kullaniyorlarsa testlerde bunda bir sorun yok, gayet dogal. Sorun bizde ve bakis acimizda... Adam nvidia ile yarisamiyor zaten, 136.7fps falan diyor 0.1 fps adamlar icin önemliyken sen tut ryzen ile dene... Üstelik bu konu gecen yillarda da konusuldu. Geldi gecti part2 yi yasiyoruz, ryzen öncesi dönem hangi islemciler ile test edildi zannediyorsunuz? Bir kac yil sonra kendi islemcileri ile yaparlar merak etme :)
  • Oyun için Intel kullanılıyor. Doğal olarak millette olan işlemci ile kullanıcılara alacakları değerler gösterilmiş oluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.