Şimdi Ara

AMD Radeon RX 590 ve AMD Ryzen 7 3700U Fiyaskosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ürünlere karşı çok ama çok doluyum.

    1- GPU tarafında Radeoncu abiler 3 senedir aynı Polaris GPU ile bizi uyutmaya çalışıyor. AMD'nin GPU mühendisleri acaba ciddi ciddi ofiste çay partisi falan mı veriyor? Toplanıp örgü mü örüyorlar? Niye 3 yıldır adam gibi bir gelişim yaratamazlar. Copy-Paste dönem ödevi yapan hayta öğrenci bile bunlardan daha çok çalışıyor. RX 590 çıkartmışlar güya 12nm 225W'lık kart gidiyor 3 sene önce 150W TDP ile çıkan RX 480'den %12-13 daha fazla performans veriyor. Bu kartların isimleri;

    RX 480-RX 480X(580)-RX485X(590) olsaydı belki bir nebze anlayabilirdim ama, sanki büyük bir iş başarmış gibi her seferinde rakamları 10'ar 100'er arttırıp aynı performansı vermelerine ifrit oluyorum. Yapamıyorsanız "Daha iyi bir şey üzerinde çalışıyoruz, şu anda çıkaracak bir ürünümüz yok" deyip durun be kardeşim. Bu nasıl bir rezalettir? Bir de utanmadan o 225W'lık fiyasko 590'a 280 USD istiyorlar...

    2- Laptoplar için 3700U işlemci sızmış. Saat hızları 2700U ile birebir aynı. Güya 12nm. AMD bunlarla uğraşacağına Ryzen laptoplar için adam gibi sürücü çıkartsın. Çıkarmayın kardeşim. Neden bol bol jenerasyon atlıyorsunuz. Doğru düzgün çalışan 1 tane ürün yok ortada ama Laptop işlemcileri olmuş 3.nesil... Kaldı ki 7nm üretime böyle seri bir şekilde başlamışken Zen1+Vega'lı Laptop işlemcisini al birebir 7nm için sıkıştır koy notebooklara. AMD Ryzen 2500U işlemcili laptoplara bakıyorsunuz MX150+8250U'lu aynı kasa laptoptan daha pahalı, bir de driver sorunlarıyla boğuşuyor. Ben ciddi anlamda bunların notebook alanında bir şey yapmamak için Intel ile anlaşmış olduğuna inanıyorum. Bir sonraki makinem AMD 7nm laptop işlemcisini bile isteye çıkarmadığından ötürü yine Intel+Nvidia olacak. AMD geldi uygun fiyatlı laptop buluruz dedik, laptop fiyatları kurun dahi üzerinde artış gösteriyor. Bir işi beceremiyorsanız girişmeyin bu işe bari şirketin adını kirletmemiş olursunuz. Neticede AMD yönetim kurulunda Harvard gibi okullardan mezun olup senede 3-5 milyon dolar maaş alan adamlar var. Bu insanların bu saçmalıkları görmüyor olacağına ihtimal vermiyorum. Muhtemelen el altından yapılan bazı anlaşmaların gereklilikleri yerine getiriliyor.


    Ben bu sebeplerden ötürü AMD'ye çok kızgınım. Sizlerle paylaşmak istedim. Fiyasko üzerine fiyasko, inşallah böyle devam etmezler...







  • Bir fanatik ağlıyor, gözleri yaşlı.

    Abicim kaç gündür gaza geliyorsunuz kendi kendinize. Hepsini geçtim, kartın özellikleri ortadayken bile hala ortalama %20-25 fark olacak diye bekliyordunuz. Üstüne bir de 1070'le yarışacak kafası yaşıyordunuz. Sonuç her zamanki gibi hüsran. Dahası, beklenenden bile dandik bir kart çıktı.

    3700u konusunda henüz bir şey diyemem. Belki 7nm ile daha düzgün bir şey çıkar. En azından cpu tarafı ümit vaadediyor.

    Gpu tarafında ise bu kafayla nvidia ile yarışması pek mümkün değil. Turing'le nvidia kendi ayağına sıktı diyorduk ama amd'ye karşı ne yaparsa yapsın başarısız olma imkanı yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 15 Kasım 2018; 21:18:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Videocardz.com'da sızan benchmarklara göre %20 daha iyi gözüküyordu 580'den. Tasarımsal anlamda bir şeyleri değiştirip %10 da saat hızı arttırarak bunu başarmalarının pek de zor olmadığını biliyorum. Dolayısıyla %20 performans getirip 1070 ile yarışacak bir kart olasıydı ama AMD yine hiçbir mimari iyileştirme yapmamış. Adamları itin götüne sokuyoruz yine fanatik diyorsun, esas fanatik sensin bana kalırsa Tsubasa reyiz...

    Her halükarda aynı paraya dahi 580 8GB, 1060 6GB'den daha iyi karttır, sana sorsak 1060 daha iyi. Hiç objektif bakmıyorsun. Applecılar gibisiniz aynı.


    Nvidiacı: Nvidia Daha Stabil
    Objektif vatandaş: Nvidia'da sürücüler daha çok çöküyormuş?
    N: Çökse nolacak en azından AMD gibi dandik değil...
    OV: AMD sürücüleri daha az çöküyormuş
    N: Yalan onlar yalan, hokümetimizi karalamak için iftiralar atıyorlar, inanmayın.
    OV: Hiç AMD kart kullandın mı?
    N: Dandik kartı niye kullanayım.
    OV: Nereden biliyorsun Nvidia'nın daha iyi olduğunu
    N: Çünkü daha iyi.


    Durumunuz bu...




  • konu sahibi arkadasın hesabı bi intelboy tarafından patlatılmış olabilirmi ?
  • wodka_ kullanıcısına yanıt
    Doğruya doğru yanlışa yanlış hocam. Biz taraftar değiliz. Yanlış gördük mü saldırırız.


    Zamanında FX çöplerini yerdiğim için AMD'cilerle az kavga etmiyorduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Kasım 2018; 21:47:0 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    amd ve nvidia kullandım rx460 youtubeda video izlerken çalışmıyor işlemciye daha çok biniyor saçma sapan ekran kartı fazla güç harcamasıda cabası gt1030da bile video oynatma özelliği var(işlemciye yüklenmeden) rx460dan daha mı iyi hayır ama fastsync özellikleri prerender frames ayarı olması ayrı bir güzellik

    Ayrıca amd kartlarda cpu overhead problemide cabası

    https://www.youtube.com/watch?v=S546TL2LWNY

    2 kartı kullanmış biri olarak diyebilirim ki ucuz işlemci ile amd asla iyi gitmiyor...
  • Valla laptop tarafıyla hiç yakından bakmadım, demek yokmuş, zaten karşıma hiç çıkmadı, ordan anlamalıydım. Enteresan, masaüstünden daha iştah açıcı alan aslında. Hep İntel saçmalayacak değil ya, Amd bu alanda iyi saçmalamış.

    Gpu tarafında diyebilecek bir şey yok... şu aralar gpu pazarında iyi bir şey yapan kimse yok. Sıçıp sıvama yarışında iki firma da yarışıyor. Kim şampiyonlukta önde dersen Nvidia derim. Polaris 12nm refresh "little evil" gibi duruyor RT+fiyat yanında.
  • Çay partisi ya da örgü ördüklerini sanmıyorum. En azından aylık 10 bin dolar alan adamların daha eksantrik zevkleri vardır bence. Ofiste mini golf partisi vb. deseniz anlayacağım.
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Benim son iki yılda bu konuda epey burda yazmışlığım var... o videonun altındaki linkin açtığı guru3d forumlarında çok çok dolaşmışlığım var.

    Doğru olarak bilinen yanlışlardan biri bu cpu overhead aslında. Cpu overhead diye tabir edilen aslında AMD kartların Draw Call sürücü sıkıntısı, bunu da epey oluyor, çözdüler çoktan. Zaten Gta V tek bir örnek ve o zaman özellikle AMD kartlar için kötü bir örnek. Şu an hiç bir oyunda böyle bir durum bulamazsın, böyle bir şey yaratmak için özellikle çaba göstermen gerek.

    Zaten Videoyu hazırlayan altta şöyle bir yorum yaparak, pek bir şey anlamadığını da gösteriyor;

    AMD users in Gurud3d fórum already talk about AMD DX11 slow performance, and there what they give how probably evidence about AMD DX11 slower performance is than Nvidia DX11 has multithreading ability while the AMD DX11 driver is single-threaded only. When i do 3dmark API test Nvidia has DX11 single-thread and multithread results while AMD has only DX11 single-thread results.

    Burada kastı aslında Nvidia'nın deferred context (yani command line ) kullanması, buna multi threaded diyor . Amd single threaded olsaydı tek hane fps'ler alırdı.

    Asıl Nvidia kartları Command Line kullandıklarından Cpu overhead yaşamaya ve yaşatmaya daha yatkın idiler. Çok çok saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 16 Kasım 2018; 0:17:47 >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/H-aP0JqJkJ0?t=417

    dx11de o zaman bu videodada gtx1060>>rx480 diyebilir miyiz arada 30fps fark atmış oluyor yada ucuz işlemci amd ekran kartları için yetersiz?

    Ayrıca halen görüşüm değişmedi amd ekran kartları düşük seviye işlemcilerle hiçbir şekilde iyi sonuç vermiyor
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    şimdi Amd nin kendi face sayfasında %25 gibi bir oranda rx 480 den güçlü olduğunu paylaşmıştılar ama şuanki tablolara bakınca böyle bir şey yok.
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Buna benzerini ve yine kitguru'dan amd 280 kartı için paylaşmıştım. Nvidia fanboyu yaftası yedik o yüzden.

    Draw call sıkıntısı büyük ölçüde giderildi ama tabi ve Nv sürücülerin Multi Process Servis teknolojisi ( multi threaded dediği aslında bu- teknik terimi command line, deferrred context) kadar iyi değil (yanılmıyorsam 2.2m draw call'a kari 1.8m küsür olmalı. Daha evvel-2016- Amd kartların 0.8 veya 1.1m idi).

    rx kartı da bir 280'ndan çok daha hızlı olduğundan aynı oranda olmazsa aynı sıkıntıyı tekrar baş göstertiyor. NV kartların command processor'u çok daha ufaktır ve asıl işkomut setlerin toplanması çekirdeklere dağıtılmasını sürücü yapar. Bu az çekirdekli işlemcilerde veya az çekirdek kullanan oyunlarda genelde Nvidia kartların işine yarar. Ama bazen de tam tersi, iyi optimize edilmiş çok çekirdek destekli oyunlarda tersine de sebep oluyor idi, çünkü oyun motorun zaten yaptığı şeyi tekrar etmeye çalışarak geçikme yaratıyordu... sonradan Nv halletti zaten.

    Ama şimdi Dirt 4 oyununa göz atın. 2 çekirdek fln kullanıyor hatırladığım kadarıyla. 1080p max ayarlarda AMD kartları eziyor rakiplerini. 1440p'de 1080 ti toparlıyor durumu. Kesinlikle burda 1080p ve cpu ile bir sıkıntısı var Nv'nin. Sizin dediğinizin tam tersi yaşanıyor.

    https://www.tomshardware.com/reviews/dirt-4-performance-benchmarks,5096-4.html

    Düşüncenizi değiştirmenize gerek yok (giriş seviyesi cpu ile orta veya üst sınıf amd gpu'su), zaten tam anlamıyla yanlış değil, gerekçelendirmeniz yanlış, çünkü semptoma parmak basıyorsunuz, rahatsızlığın kendisine değil. Çekirdek sayısı konusunda çok sıkıntı kalmadı ve tabi 2-4 çekirdekli bir sistem kurup üzerine 480 veya üzeri bir kart alan olursa uyarmak lazım, bazı durumlarda sıkıntılar yaşayabilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Videocardz.com'da sızan benchmarklara göre %20 daha iyi gözüküyordu 580'den. Tasarımsal anlamda bir şeyleri değiştirip %10 da saat hızı arttırarak bunu başarmalarının pek de zor olmadığını biliyorum. Dolayısıyla %20 performans getirip 1070 ile yarışacak bir kart olasıydı ama AMD yine hiçbir mimari iyileştirme yapmamış. Adamları itin götüne sokuyoruz yine fanatik diyorsun, esas fanatik sensin bana kalırsa Tsubasa reyiz...

    Her halükarda aynı paraya dahi 580 8GB, 1060 6GB'den daha iyi karttır, sana sorsak 1060 daha iyi. Hiç objektif bakmıyorsun. Applecılar gibisiniz aynı.


    Nvidiacı: Nvidia Daha Stabil
    Objektif vatandaş: Nvidia'da sürücüler daha çok çöküyormuş?
    N: Çökse nolacak en azından AMD gibi dandik değil...
    OV: AMD sürücüleri daha az çöküyormuş
    N: Yalan onlar yalan, hokümetimizi karalamak için iftiralar atıyorlar, inanmayın.
    OV: Hiç AMD kart kullandın mı?
    N: Dandik kartı niye kullanayım.
    OV: Nereden biliyorsun Nvidia'nın daha iyi olduğunu
    N: Çünkü daha iyi.


    Durumunuz bu...
    Çok şükür sizin gibi bir fanatikliğim yok, işime gelen donanımı alır geçerim. Kimseye akıl verecek halim de yok. Ama alenen yalan yanlış şeyler söylediğinizde dalgamı geçe geçe eleştiririm. Çünkü bunu bilinçli yapıyorsunuz. Zira uyarılara aldırış etmiyorsunuz. Sonra da durumunuz bu.

    Nvidia hakkında yukarıda yazdığın gibi söylediğim hiçbir şey yok. Başkalarıyla karıştırıyorsun. Ayrıca profil resmim Tsubasa değil, Misugi. Lütfen önce öğreniniz.

    Konu 580 vs 1060 değil ama her zaman olduğu gibi siz ısrarla yan yollara saparak tartışmayı farklı bir zemine getirmeye çalışıyorsunuz. Mete Can'dan öğrendiniz bunu galiba. Ya da Amd fanatiklerinde default olarak geliyor bu özellik. Ama burdan ekmek çıkmaz size.

    Şükür herkesin söylediği ortada, sonra da günah çıkarır gibi, başlık açıp içinde hala "ama 580 daha iyi taam mı" gibisinden laflar ederek yine fikrinizi de zikrinizi de ortaya koyuyorsunuz. Forum(lar)da bu işlerle ciddi anlamda ilgilenen adamlar artık uğramaz oldu, meydan da sizin gibilere kaldı. Eskiden olsa biraz daha üstünde dururduk, siz de milleti yalan yanlış fikirlerle gaza getiremezdiniz ve sonucunda da bu türden hezeyanlar yaşamaz ve yaşatmazdınız ama artık anca arada böyle mesajlar atıp ne olduğunu göstermeye çalışıyoruz, o kadar. Artık gerisi de bakıp gören gözlere kalmış.

    Edit: Söylemeyi unutmuşum, kart çıkmadan hemen önce çıkan tablolar zaten görenleri gaza getirmek için yayınlanır. Teknik özellikler biliniyorsa, mimaride de bir değişiklik yoksa, performansın ne olacağı az çok bellidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 16 Kasım 2018; 22:15:24 >




  • AMD ya büyük bir bomba patlatacak ryzen gibi ya da nvidiaya karşı pes etmiş durumda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD Evil Geniuses adındaki e-sport takımına sponsor olalı hayatımdan çıkardım bu saatten sonra benim paramı alamaz.
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Aksam Pc başına oturma fırsatım olup hemen biraz göz attım. Münferit bir iki örnekle, eski oyun versiyonu ve/veya sürücü patch'leriyle tümevarım yapmanız son derece sakıncalı bir durum.

    Herhalde g4560 altı artık kimse "bütçe" bir cpu almaz. Bu da videosu, çeşitli ekran kartlarıyla gayet de yüksek %1-%0.1 sonuçlar.



    Dirt 4 gibi, ağırlıklı olarak bütün iş yüklerini 2 çekirdeğe yükleyen Rising Storm Vietnam karşılaştırmasında, göreceğiniz üzere Nvidia kartları tam yüke bile giremiyor (1060 vs 480)




    Kitguru, 2016'da sizin iddianızı dile getirdi ve sonra 2017'de aynısını yaptı. İkisinde de bazı gerçekleri kullanarak çok yanlış genellemeler çıkardı. Yoksa dx11 altında draw call'lerin işlemci tarafında, dx12 altında gpu tarafından yapılabildiği doğru. Ama oyun programlanması konusunda "saçmalarsan" bunun da bir önemi yok.




  • RX 590 beklentilerin altında kalmış bir kart olarak görünüyor, aradan geçen 3 sene ve 12nm üretim tekniğinin bir getirisi görünmüyor

    iyi bir Polaris 20 XTR slikonu oc ile bu değerlere ulaşabilir diye düşünüyorum, daha önce test ettiğim Polaris 20 XTR tabanlı rx580 ler hem ısı hemde oc konusunda iyiydi..

    Amd nin bu süreçte yapacağı tek şey kartın fiyatını 200 dolara indirip, kartı fiyat konusunda rakipsiz yapmak olacaktır.

    200 dolara satılan bir RX 590 tartışmasız başarılı bir kart olur direk..
  • masaüstüm tarihi eser, laptop 5 yıllık. demek istediğim ben teknolojinin öyle içinde falan pek sayılmam ama rx590 nın 2019 model bir soba olacağını gayet iyi biliyordum.
    amd nin gpu tarafında altın yılları 9000 serisi ile 2008, 2009, 2010 yılları herhalde. gerisini çöpe at.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    masaüstüm tarihi eser, laptop 5 yıllık. demek istediğim ben teknolojinin öyle içinde falan pek sayılmam ama rx590 nın 2019 model bir soba olacağını gayet iyi biliyordum.
    amd nin gpu tarafında altın yılları 9000 serisi ile 2008, 2009, 2010 yılları herhalde. gerisini çöpe at.
    Aynen öyle.
  • ekran kartı konusunda çok haklısınız notebook konusundada haklısınız AMD bunlarla anlaşarak iş yapıyor. notebooklarda adam gibi güçlü işlemci çıkarsa intel en büyük darbeyi yiyecek. AMD'nin yapacağı iş böyle olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.