Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 2700X ve X470 anakart inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rezalet bir inceleme olmuş.

  • sohbet havası olmuş görsel render süresi koyulsa i7 şle kıyaslama daha güzel olurdu gibime geliyor. adobenin programları tek çekirdeklimi çalışıyor çok çekirdekli mi ?
    bilen var mı ?

  • Kusura bakmayın ben de beğenmedim incelemeyi. Sohbet tadında olmuş. Sizi izleyen kitle zaten söylediğiniz bilgilerin %50sini biliyor. Bildiğimiz şeyleri duyunca insan sıkılıyor. Daha fazla grafik ve karşılaştırma beklerdim.

  • şu soığutucuyu satsalar işime yaramasada alıcam o derece beğeniyorum.

  • ozgurrdunya kullanıcısına yanıt
    X370 b350 ve A320 ye 2700 takip kullanabiliyorsunuz. Intelde aynı pinde bile olmuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amd nin Ryzen platformuyla beraber çok çekirdek performansı yada fiyat performanstan ziyade , birde fan gerçeği var ki bence önemli bir detay. Su soğutma kutuda duruyor ben bir süre Ryzen'i kendi fanıyla kullanma kararı aldım cam panelli içini gösteren kasalarda çok güzel duruyor soğutucu Ama performans olarak soğutucularda eksiklikler çok fazla , bunuda tasarım hatalarına bağlıyorum. Bence fanların üflediği hava yeterli olsa bile, bakır gövde üzerinde %100 verimle dağılamıyor. Bu sebeple verimi yükseltmek için kasa içinde iyi bir hava akışı lazım.
  • hepsi iyi hoşta benim asıl beklediğim ilk seri ryzen ve 2. seri ryzenler arasında x370 anakartlar ile x470 kartlar arasındaki performans farkı nedir benim hali hazırdaki 1700x + croshair 6 + ve gskill CL14-3200 sistemime 2700 yada 2700x yükseltmesi yaparsam ne kazanırım yapıcaz demiştiniz ben mi göremedim meşkuliyetten gerçekten de "uyumlu" mu görebilecekmiyiz

  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    370-470 anakart ile aralarinda fark oldugunu düşünmüyorum ama 1700-2700 arasinda%10-15 fark var sanirim ama bu fark için işlemci değiştirmeye gerek yok bence 3 seriyi bekle derim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Evet AMD'nin o yönden artısı var. Benim tek eleştirdiğim konu 1 önceki seride neler söyleniyorsa bir sonraki seride aynı söylemleri ortaya atarak insanlara kart alın demeleri :)
  • ozgurrdunya kullanıcısına yanıt
    Geliştirmenin sonucu bu. Ancak günün sonunda b350 ile örneğin ryzen 4700 kullanabilecek olacaksın.sirket seni ilerde yeni anakart ve ram masrafindan kurtarıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cık. İlerleyen zamanlarda çıkmayacak. AMD isimlendirme olarak Intel ile birebir rekabet istediği için 2700X'i çıkardı. Karşısındaki de 8700K ya şu arada. Başka sitelerin bunu bilip DH olarak bunu sizin bilmemeniz beni hayal kırıklığına uğrattı.
  • 1800X aldım, Warhammer Online gibi 10 senelik bir oyunda bile GTX 1080'le performans sıkıntısı yaşadım. 25 FPS'e kadar düşüyordu performans. Sonra sistemi aylar önce ucuza elden çıkarıp gidip 7700K aldım. 25 FPS aldığım yerde şu an 75 FPS falan alıyorum. Artık ne yaparsa yapsın AMD'ye bulaşmam. Ha, AMD ne zaman tek çekirdek performansında Intel'i geride bırakır, o zaman düşünürüm ama teknolojiye destek(Optane vs. gibi teknolojiler), bir de ilk seri Ryzenler'in 1080p'de daha düşük performans vermesinin oyunların Intel'e göre optimize edilmesine bağlanması beni düşündürüyor. Yani AMD, Intel'i geçse bile AMD'ye güvenmem artık. AMD her şeyi eksik yapıyor. Güç olarak rakibini yakalasa bu sefer teknolojide geride kalıyor. Mesela nVidia'nın bir sürü teknolojisi çıktı son dönemlerde. HairWorks, GameWorks, HTFS(kullanmak için 3-way GTX 1080 Ti falan lazım Division'da. ). AMD'de ne gördük bir tek TressFX'ten başka? HİÇ. Keza nVidia'da bir sürü anti-aliasing yöntemi var, TXAA en iyi aa yöntemi bildiğim kadarıyla. Onun dışında AMD yıllardır driverlarına stereoskopik 3D özelliğini eklemedi. Hep ayrı bir yazılım olarak satın almak gerekiyordu ve monitörler de çok destek vermedi. Ha bu teknoloji patladı tabi artık 3D Vision'ın bile esamesi okunmuyor ama sonuç olarak AMD'nin olayı bu, vizyonsuz bir firma AMD.

    Yalnız AMD'nin tek sevdiğim özelliği tasarımda on numara. Gerek işlemci kutuları olsun(özellikle de Threadripper, off gücü hissediyorsunuz resmen.), gerek driverlarındaki yenilikçi tasarım olsun. Ama mesela nVidia'daki ShadowPlay'de kayıt alırken bit değeri 150 Mbps'ye kadar çıkarken bu değer AMD'de daha düşüktü. Dediğim gibi AMD vizyonsuz bir firma. Her zaman rakiplerinin gerisinden gelen yıkık bir firma. Yerim f/p değerini. f/p de üretirsin ama rakip kadar güçlü hatta onu ezebilecek şeyler de ortaya koyarsın. Noldu adamlar 1998X'i çıkardılar, Intel gitti 7980XE'yi çıkardı ve AMD'ninkinden daha güçlü.

    Valla ben yaparım arkadaş. 5 FPS'in hesabını yapmayacak adamlar bilgisayarı hem iş hem oyun için kullanacak insanlardır. Ama ben eğer sadece oyun oynayacaksam neden aynı parayı verip gidip de 5 FPS daha az veren işlemciyi alayım? Ama şöyle bir şey de var çok çekirdek kullanan oyunlarda AMD öne geçebilir. Onun dışında Intel'in anakartları biraz daha pahalı ama ben anakartta da tepe model kullanmayı seven bir tipim. Misal 8700K alacak olsam Godlike Gaming alırdım. Keza 9. nesil Inteller çıkınca sistemi yenilemeyi düşünüyorum. Malum Spectre ve Meltdown olayları patlak verdi. 9. nesilde bunun düzeltileceğini umuyorum. Ayrıca ben ileride Intel'in çıkaracağı 3D XPoint teknolojili bellek kitlerini almayı düşünüyorum. Bunun için de sanırım işlemci ve anakart desteği gerekecektir. Neyse bekleyip göreceğiz. 7700K'm ile son derece mutluyum. Fazlasına gerek yok şimdilik. PC uçuyor. Hâlbuki 2500K'da öyle miydi, Facebook'a girerken bile yavaştı.

    Ha şunu da söylemeden edemeyeceğim. AMD baştan şerefsizlik yaptı. Ulan piyasada 8700K 1800 TL iken adamlar 2000 liraya 1800X satıyordu. 1800X'in muhatabı 7700K'ydı hani, 8700K bile değil. Onu geçtim ilk baştan 2500 TL fiyatla çıkmıştı, şaka gibi. Allah'tan PC hemen bozulmadı da 2000 TL'ye düştüğünde almak zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 13 Mayıs 2018; 4:48:38 >




  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Bilmem farkında mısın adam bu adamlar bu işi babasının hayrına yapmıyor, para için yapıyor. En çok neye yönelim olursa adamlar da onu inceler bu kadar basit. Çok istiyorsan sen yap o işi.
  • ozgurrdunya kullanıcısına yanıt
    Bu neyin kafası? Bu mantıkla yeni anakart çıkarmasınlar o zaman sırf AMD pini değiştirmiyor diye... Intel'de hiçbir şekilde yeni seriler eski anakarta uymuyor. E AMD'nin yeni serilerine de yeni özellikler ekleniyor ki yeni chipset'in bir anlamı olsun. Yoksa anakart üreticileri nasıl satış yapacak? Yeni çıkan anakartları almak zorunda değilsin. Zaten buradaki amaç f/p. Yeni anakartları almasan da yeni işlemcileri kullanabiliyorsun. Böylece yeni anakart almak ihtiyaçtan ziyade lükse kaçmış oluyor.
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Oha... Ben de 3-4 sene destek verecek diye biliyordum da unutmuşum. Ben de dedim 20 sene neyin kafası diye ama Mesut Çevik deyince işte... inandım...
  • Ulan o değil de eskiden sevilip sayılırdı bu Mesut Çevik. Uğramayalı neler değişmiş forumda. Millet Mesut Çevik'e olan saygısını kaybetmiş. 20 yıl olayından sonra benim de gözümden düştü gerçi...
  • hiç yapmasaydınız bari ürün size gönderileli 1,5 ay civarı çıkalı 1 ay oldu sonuç baştan savma inceleme
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Ben yukarıda ki videoda her yıl inceleme adı altında aynı söylemlerin tekrar tekrar değiştirilmeden kullanıldığından dem vuruyorum. Siz sanki anakart çıkmasına karşıymışım gibi bana laf vurarak neyi amaçladınız bir anlasam?
  • ozgurrdunya kullanıcısına yanıt
    Birader AMD'nin, Intel'den ne farkı kaldı demişsin. Ben de ne farkının olduğunu söyledim. Onun dışında adamlar tabi sana yeni anakart almanı söyleyecek. Yeni anakart yeni özellikle gelir. Ama adamlar kalkıp da eski anakart kötüdür, illa yeninin alınması gerekir demiyor. Onu geçtim adamlar oradan yeni sistem dizenleri bile kastediyor olabilir. Hani 2700X alırsın yanına daha ucuz diye X370 alma X470 al gibi. Yazdıkarımı anlamamışsın.
  • Jacobıan kullanıcısına yanıt
    İncelemeden ne bekliyorsunuz ki adamlar anlatmış işte.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.