Şimdi Ara

[ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.535
Cevap
29
Favori
106.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende ping yükseldi şuanlık. 35-40'larda geziyor. 1 saat önce 4ms idi. Birazdan hız düşmesi de başlar. Ben modemimi,kablomu, donanımımı kontrol edeyim kesin sorun bendedir!!!!!!!!!!!!
  • Bir önceki mesajımdan sonra üst üste deneme yaptım ve şuan hız da düşmeye başladı

    [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)
  • Bu da benim yaptığım hız testleri. Sonuç ortada.


    Saat akşam altı civarındaki hızım

    [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)


    Saat 21:25' teki hızım ve pingim.

    [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)
  • aMiraL* kullanıcısına yanıt
    [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)

    21.49 daki hız testim benimde böyle maalesef.Yarın başka firmaya geçiş talebinde bulunacağım.Bu Turk.net tarafından uygulanan kısıtlama. Türk telekomlan alakası yok.
  • [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)


    Bende 2 gündür bu sorunu yaşıyorum dedim bi DH ye bakayım saat 21:00 ve 00:00 arası ciddi anlamda ping leş net hızı leş dalgalanıp duruyor ne hikmetse saat 12 olduğunda düzeliyor ama o saat aralığında online birşey oynamayı bırak youtube twitch video izlenmiyor bile.

    Edit: Bu arada speedtest sonucuna aldanmayın hız yerlerde hep dalgalanıyor aşırı yavaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheuA -- 6 Eylül 2018; 22:12:23 >
  • Arkadaşlar 1 senedir hız ping problemi yaşamadım modem7/27açık pek yapmam ama modemi açıp kapatınca sorun başladı sanki başka bir sıkıntı var gibi kimbilir balanstan dolayı tarafamı yönlendirdiler bu arada hemen arıza vermeyin hızınızı düşürebilirler kimbilir kaç bilinçsiz kullanıcının canını yakacaklar.Bu arada birşey indirmek için modemi açıp kapatmak zorunda kaldım içimede doğmadı değil ip değişçektim şimdi bizi cezalandırmasınlar ipde fazla kalmadı diye korktuğum başıma geldi bilmem anlatabildimmi keşke modemi açıp kapamasaydım hiç sorun yoktu.Bu arada kısıtlama ile alakası yok gibi ping benimde 4mslerden 35-40ms yükseldi hız da 20Mbye filan düştü hız kısıtlaması olsa pingler bukadar yükselmez başka geçici bir sorun var gibi bu arada bende aynı bölgedeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 6 Eylül 2018; 22:23:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BasbugAtaturk



    21.49 daki hız testim benimde böyle maalesef.Yarın başka firmaya geçiş talebinde bulunacağım.Bu Turk.net tarafından uygulanan kısıtlama. Türk telekomlan alakası yok.
    Dikkat ettiyseniz bütün bu sorunları yaşayanların pingi 39 civarında, hızları 17-20 arasında geziyor. Herkeste aynı donanım sorunu var demek ki!!!
    Bu kısıtlamanın kasıtlı yapıldığının apaçık kanıtı. Turknetdestek diye ortalarda dolaşan şahıs neden ortalarda yok?
  • aMiraL* kullanıcısına yanıt
    [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)

    bu da 1 dakka önce yaptığım hız testi saat 11 de kadar 5-6mbit e kadar düşüyor.
  • 1 senedir gül gibi kullanıyorduk şu interneti malum firmadan kurtulmuştum çokta memnundum toplasan 2 kere anca sorun yaşamışımdır onlarda küçük önemsiz sorunlar ama artık hız düşürmemi dersin pingmi dersin başladılar sapıtmaya bide sabır zorlayan kopyala yapıştır aynı cevaplar sorunu bize yıkmaları felan insanı çileden çıkartıyor bakalım ne olacak.
  • aMiraL* kullanıcısına yanıt
    hocam sanırım bu akşam cgnattaki tüm iplere kısıtlama geliyor.Forumda bişey gördüm güvenli internet yapınca cgnattan çıkıyormuşuz fakat çok sitelerin açılması yavaşlıyor.Ama speedtest yapıcak bi site buldum pingim 5 falan hızımda 33mbit çıkmıştı.Statik ip alıp deneyebilir misiniz rica etsem ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 6 Eylül 2018; 22:28:49 >
  • Evet arkadaşlar sorunu buldum yukarıdaki yazımın devamına binaenaleyh yaklaşık 1 aylık ipyi kullanıyordum hiçbir sorun yoktu birşey indirmek için modemi açıp kapadım sizin gibi sorun yaşamaya başladım burdan şunu anladımki yoğunluktan dolayı bantgenişliği aşılmış ve yeni ip alan kişiler yönlendiriliyor şahsen ben şuan İstanbul'da olmama rağmen Kirklareli santraline yönlendirlmişim oysaki modemi açıp kapatmasaydım hala temiz Gayrettepe bağlantısı sağlanacaktı zaten vana kısma olayı olsa pingler bukadar yükselmez aksine dahada düşerdi trafik dolaştığı için pingler yükseliyor yani kısaca modemi yeni açıp yeni ip alanalar yoğunluktan dolayı başka tarafa yönlendiriliyor.Şunuda söyleyeyim trafiğin yoğun olduğu bu saatlerde her yeni bağlananlar değil bazı random seçilmişlerde yani şansız kişilerde yönlendiriyor diye tahmin ediyorum yani şimdi demeyinki benim modem bir kaç gündür açık bendede aynı sorun oldu diye.Ama bu saatlerde yeni bağlananlar kesin uzak santrele çekiliyor.
    bknzhttps://www.whatismyip.com
    Hemen bir örnek;
    Before Mypc Kadıköy>Gayretepe>Tr çıkış seabone>Csgo sunucuları
    After Mypc Kadıköy>Dandik Kirklareli sunucuları>Gayrettepe>Tr çıkış seabone>Csgo sunucuları internetinizin hiç olmamasından iyidir mantığı he şunuda demeyinki hocam tekrar neden gayrettepeye bağlantısı sağlanıyor tahminimce ana loglar orda tutuluyordur oraya tekrar bağlanmadan olmaz aaa geçemezsin benim tahminim bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 6 Eylül 2018; 23:0:55 >
  • Sorunun çözümünü buldum arkadaşlar. Olay tamamen CGNAT ile alakalı.Turk.net online işlemlerden güvenli internet profili seçerseniz size 212 li bir ip adresi tanımlıyor bu cgnat'sız bir ipdir kontrol ettim modemdekiyle aynımı diye evet aynı.Bu güvenli internet profili çoğu siteye girmenizi engelliyor bakın özellikle SPEEDTEST sitesine girilmiyor çok garip(!),fakat ben çalışan bir site buldum ve hızımı test ettim bütün sonuçları resim olarak aldım bu bir rezilliktir.Resmen 12tl/ay vermezsen akşam seni süründüreceğim demektir.

    [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)

    [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Şimdi ben de denedim.Çocuk profili seçince hemen İstanbul sunucusuna çekiyor ve hem ping hem download düzeliyor. Yani sorunlu olan kendileri bu çok açık
    YArın yaktım çıralarını çok fena.
  • Turknet'in kapasitesi değil o, TT'nin kapasitesi. Turknet parayı öder, sen kaçlık paketteysen o paketin parasını TT'ye öder, anlık veri aktarımına göre de fiyat şekillenir. YAPA harici yaşadığınız tüm bağlantı problemleri TT kaynaklıdır.
  • Evet saat 00:00 geçti ve pingler düzeldi bu resmen sahtekarlık
  • Midgardian kullanıcısına yanıt
    Evet sorunu tesadüfen keşfettim şuan gece 12 ye 2 dk var ping hariç hızlar normale döndü şimdi 2saattir 50defa modemi açıp kapadım birtürlü sunucuyu oturduğum İstanbula çekemedim bu arada sorunun sadece cgnat ile alaksı yok cgnattan çıkınca İstanbula attığı için kurtarıyorsunuz yarın birgün onuda engellerler tahmin ettiğim gibi yoğun saatlerde yeni bağlantı gerçelşetirenler ve bazı kullanıcıları trafiği rahatlatmak için uzak santrale yönlendiriyorlar modemi açıp kapadım şu dandik sunucudan bi türlü kurtulamadım.HEYYY TÜRKNET BULUNDUĞUM YERDEN İP SAĞLARMISIN LÜTFEN BEN İSTANBULDA OTURUYORUM SEN BANA 31.223 ile başlayan ip ile KIRKLARELİDEN ÇIKIŞ YAPIYORSUN buda şaun hızın düzelse bile pingin yüksek olmasını sağlıyor hiç modemi açıp kapatamıyacakmıyız ıvır zıvırı hiç bitmiyor arıza bıraksanız kablo modem der hızınızı düşürüler valla hertarafı tehdit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 7 Eylül 2018; 0:19:35 >
  • TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    CGNAT ile alakası var hocam %100
  • TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    500 kerede restart atsan kırklarelinden çıkamazsın cgnat var çünkü ordaki sunucuların dandikliğinden kaynaklanıyor ve ilgilenmiyorlar düzeltmek için.
  • Ben şuan İstanbul sunucusunda kaldım. Bakalım değişmezse yarın yoğun saatlerde profil açmadan deneyeceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BasbugAtaturk

    500 kerede restart atsan kırklarelinden çıkamazsın cgnat var çünkü ordaki sunucuların dandikliğinden kaynaklanıyor ve ilgilenmiyorlar düzeltmek için.
    Öyle birşey olamaz çünkü bukadar kullancıyı oraya yönlendiremezler ana server Gayrettepede en son 1 ayönce kontrol ettiğim ipde böyle bir sorun yoktu bugün modemi açıp kapattım ondan sonra olan oldu herkes İstanbul'a dönünce böyle bir önlem aldıklarını düşünüyorum boş sıra bulunca tamda o sıra modemi açıp kaparsan bağlanırsın oda anca sabah saatlerinde olur yani ölme eşşeğim ölme nelerle uğraşmaya başladık.Ayrıca yönlendirme olduğu belli hızım düzeldi pingim hala yüksek 4msden 20ye çıktı yani hem trafik yönlendirmesi hem hız kısıtlaması var bunu Telekomda yapabilir Türknette ayrıca Türknet hızlarda çok hızlı geçiş yaptı.
    @Midgardi hatırladığım kadarıyla birkaç kez oturduğun yerde olsan bile hız sınırlaması oluyor gibi ama en azından herşey normale dönünce pinginde düzeliyor.Şimdi benim 4ms netim Kırklareli'ye uzandığı için 20-40msye çıkıyor bunu acil düzeltmeleri lazım böyle saçmalık olamaz.
    SON DAKİKA MODEMİ 00:30 Açıp kapadım ip yine Kırklareli gösteriyor herşey normala döndü ping 5ms hız 75Mbps yanılmışız demekki bu kadar herşeyin hızlı düzelmesi asıl sorunun belli saaatlerde ama bazen Telekom'un Türknetin bantgenişliğini baya bi kısıyor olması olabilir şuan herkes tatilden döndü bugün baya yoğunluk olunca böyle bir durum yaşandı demekki.
    Son Dakika 2 sürekli birşeyler değiştiği için bazı noktalarda yorumlarımda değişiyor ip olayında haklıyım Kırklareli sunucusuna bağlı olduğum için pingim ilkdefa oynak eskiden hep tracert ile ist-crkz-tnp pingim 4-5ms olmasına rağmen ve şuan herşey normal olmasına rağmen 10msye kadar çıkıyor buda durumu hassaslaştırıyor hadi hızı geçtim az yoğunluk olsa pingim yükselicek demekk yani benim Gayrettepeden bağlanmam şart.
    Son Dakika 3 saat gece1:00 modemi komple açıp kapadım 188 ile başlayan ipyi sonunda aldım ve şuan herşey tamamen normal fakat ulaştığım nihayetinde sonuç Kırklareli filan olayı değil bugün 20-24 saatlerinde yoğunluk vardı ve Telekom isslerde ciddi kısıtlamay gitti diye düşünüyorum bu durum 1 senede 1 veya 2 kez başıma gelmişti buda onlardan biriydi diye düşünüyorum benim kafamı kurcalayan şey saat 20.00 civarlarında modemi açıp kapattıktan sonra tesadüfmü bilmiyorum artık sorun yaşamaya başladım ve direkt buraya daldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 7 Eylül 2018; 1:8:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.