Şimdi Ara

ANALOG KABLOTV Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
25.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün Sınır sizsiniz kampanyasına geçiş yaptım. ANALOG KABLOTV nedir? Bunu nasıl kullanabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çöptür. Eski kablo tv sebekesi uzerinden gelen yayindir. Digital kablo tv verdilerse hic isinin olmayacagi bi sey. Zaten toplam 28 29 tane sd bile olmayan camur gibi goruntusu olan bi sistem. Bi ara kalkacak dendi ama hala devam ediyo yayini. Digital kablo tv ve kablonetin varsa asla ihtiyacin olmayacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trtunski

    Çöptür. Eski kablo tv sebekesi uzerinden gelen yayindir. Digital kablo tv verdilerse hic isinin olmayacagi bi sey. Zaten toplam 28 29 tane sd bile olmayan camur gibi goruntusu olan bi sistem. Bi ara kalkacak dendi ama hala devam ediyo yayini. Digital kablo tv ve kablonetin varsa asla ihtiyacin olmayacaktir.

    Öncelikle Teşekkürler cevap için. taahhütüm bitiyordu onu uzattım. Sadece Analog kablotv var bunu da çok sık açmadığım 2. tv de kullanmak istiyorum. Bunun kurulumu nasıl oluyor acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 6 Aralık 2017; 19:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antenle aynı kablo tv seç analog kanal arat... tv ne tip? kablo tv desteği var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trtunski

    Çöptür. Eski kablo tv sebekesi uzerinden gelen yayindir. Digital kablo tv verdilerse hic isinin olmayacagi bi sey. Zaten toplam 28 29 tane sd bile olmayan camur gibi goruntusu olan bi sistem. Bi ara kalkacak dendi ama hala devam ediyo yayini. Digital kablo tv ve kablonetin varsa asla ihtiyacin olmayacaktir.

    Kablo tv karasal yayının kablolu halidir. Şuan mevcutta 25 kanal vardır. Kaldırılması planlanmaktadır fakat. otellerde yada toplu abonelik olan yerlerde rağbet gördüğünden. Mevcut ulusal kanallarda mutabık kalmışlar. Olayı kendi gözünden değil genel tablodan bakmak gerekir. Otel için her odaya cihaz bağlasa adama gelecek faturayı sen düşün.
  • peki bir soru. ben superonline abonesiydim yeni taşındığım yerde fiber olmadığından bana turksat kablonet/uydunet şebekesini kullandırarak internet bağladılar, garip yani altyapı turksat, montaja gelen eleman turksat mı turkcell mi belli dğeil ama fatura gene turkcell :) ama altyapım uydunet yada kablonet aynı şey sanırım.

    TV paketi vs. almamıştım, ama bazıları diyorki uydunet kablonet varsa en azından analog kablotv otomatik olarak oluyor o şebekede :) doğrumu bu daire giirşimde direk hat almış oraya bi splitter ile bölsem biri modeme birini tv ye bağlasam analog da olsa kablo tv gelirmi direk?
  • Analog kablo tv nedir, nasıl kullanılır, cevabı burda. Aşağıda paylaştığım video her ne kadar conax modül kullanımını anlatsa da videonun sonunda olayın mantığını kavrıyorsunuz. Kablo tv'nin kutusuz kullanılması durumunda kablonun ucuna eski karasal yayında kullanılan uç veya parça takılmak suretiyle, Tv'nin analog/karasal yayın girişine kablonuzu takarak kablo yayını kullanıyorsunuz. Tv'nizde analog kablo tv izlemek için karasal yayında olduğu gibi kanal taraması yaparak S bandında mevcut 25 kanalı izlebiliyorsunuz. Eğer Tv'niz dahili receiverlıysa ve kablo tv desteği de varsa conax modül kiralamak suretiyle HD kalitesinde Tv izleyebilir, çift kumanda derdinden de kurtulursunuz.

    Burda anlaşılması gereken kablo tv çalışma mantığı ile satellite/uydu çalışma mantığının aracı/receiver kullanılması noktasında farklı olduğudur. Satellite/uydu anten sisteminde çalışan receivera kablo tv'den gelen kabloyu taktığınızda çalışmaz. Kablo Tv'nin receiverı kablo tv yayınında, Uydu anteni sistemi ile çalışan receiverı uydu yayınında kullanabilirsiniz. Bu sebeptendir ki Tv'niz dahili HD receiverlı dahi olsa bu receiver uydu yayını sistemine göre çalıştığından, HD kalitesinde kablo tv izlemek istiyorsanız kablo tv kablosunu Tv'nin karasal yayın girişine takarsınız. Kablonun ucuna da anten sisteminde kullanılan ucu takarsınız.

    Ayrı bir hususta şu ki, Tv alırken maddi durumunuza bağlı olarak TV yerine monitor alırsanız, harici receiver'a mahkum olursunuz, karasal yayın izleyemezsiniz, yatırım yaparken bu hususu da dikkate almak gerektiği ortaya çıkıyor.



    Tom's Hardware'den alıntı:Dahili uydu alıcı nasıl kullanabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Luther King -- 8 Ağustos 2019; 18:51:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.