Şimdi Ara

Android işletim sistemli aynasız kamera Yongnuo YN450 duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir dönem fotoğraf makinelerinde Android işletim sistemi oldukça revaçtaydı. Samsung’un başını çektiği bu akımda pek çok üretici Android tabanlı fotoğraf makineleri piyasaya sürdü. Ne var ki telefon kameralarının gitgide gelişmesi bu sınıfa olan ilgiyi bitirdi. Bugün çok fazla örnek görülmüyor ancak Çinli Yongnuo şansını denemekte kararlı.


     


    Yongnuo YN450 özellikleri


     


    Yongnuo ismi genelde daha ucuz Canon taklidi lensler geliştirmesiyle biliniyor. Örneğin 400$ civarında bir Canon lensin taklidini Yongnuo’da 200$ civarında bir etiketle bulabiliyorsunuz. Yeni aynasız kamerası ise daha iddialı olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Bilim adamları galaksimizin ortasındaki süper kütleli karadeliğe ait delil buldular

    Yongnuo YN450 aynasız kamera Android işletim sistemli olması ile dikkat çekiyor. 5 inçlik dokunmatik Full HD bir ekrana sahip kamera 8 çekirdekli bir Qualcomm işlemci ile destekleniyor. 3GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi yanında 4000mAh batarya ile uzun kullanım süreleri sunuluyor. Orta seviye bir akıllı telefon donanımı barındırdığı görülen kamera bu sayede bilgisayara gerek duymadan pek çok işlemi kendi üzerinde gerçekleştirebiliyor.


     


    Kamera tarafında ise Panasonic imzalı ve 16MP çözünürlüğünde bir Micro Four Thirds sensör kullanılmış. RAW desteği olan kamera ayrıca 4K 30fps video kaydı yapabiliyor. Canon EF lens uyumu ise en önemli noktası. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde.


     


    Yongnuo YN450 aynasız kamera için henüz bir fiyatlandırma yapılmış değil. Firma ilk etapta bir yarışma ile makinesine isim belirlemeyi düşünüyor. Satışlar sonrasında başlayacak.

     



  • Burada görebildiğim tek güzel yan yeni m4/3 lensler geleceği. M4/3 sisteminde kaliteli lens bol ama yan üretici biraz az on katkısı olur.

  • Fotoğraf makinesinde android işletim sistemi demek, uzun yıllar sürekli desteklenmezse 2 yıl sonra çöp olacak bir makine demektir, desteklense bile işlemcisi ve ram'i sürekli gelişen android karşısında yetersiz hale geleceğinden en fazla 3-4 yıl içinde yine çöp olacak demek, ayrıca ilk başlarda da yeterli bir performans için iyi bir çipsete ihtiyaç var ki bu da ister istemez fiyatı arttıracaktır. Fakat aynı fiyata, belki de daha ucuza üst düzey bir sensöre ve yapım kalitesine sahip bir makine alınırsa çok daha uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanılabilir, en önemli şey olan fotoğraf kalitesi de üst düzeyde olur. Örneğin bende 3 yıl önce aldığım Fujifilm X-E2 var ve X-Trans sensör her yönüyle harika, APSC olmasına rağmen Full Frame'lere yakın performans sunmakta ve biliyorum ki ben bu cihazı Allah'ın izniyle 10 yıl daha kullanırım.

    Uzun lafın kısası; Fotoğraf makinesinde android fantaziden başka bir şey değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Kasım 2018; 20:9:19 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    mükemmel bir yorum. ayrıca sürekli günc gelse bile ben dokunmatik android yerine klasik ayar düğmeleri olan bir fotoğraf makinesi tercih ederim.

  • Androidi geçtim, herhangi benzeri bir işletim sistemine sahip olmak genel olarak bence fotoğraf makinesinin doğasına aykırı. Makinayı açıp acil bir
    kare yakalayacaksınız, işletim sisteminin boot olmasını mı bekleyeceksiniz 1 dakika? Yoksa bekleme modunda tutup arkaplan işlemlerinin boşu
    boşuna batarya sarfiyatını mı göze alacaksınız?
  • Güzel bir sistem olmuş ama MFT sensör varken neden MFT bayonet tercih etmemişler şaşırdım. Android bazlı bir işletim sistemi tercihini de görmek lazım, kameradan direkt PS, LR gibi uygulamaları kurup çekilen fotoğrafları işleyebilmek ve canlı olarak paylaşabilmek kulağa güzel geliyor. Açılış süresinin sorun olacağını da sanmıyorum, büyük ihtimalle bir ana açılış bir de uyku/uyanma gibi bir modu olacaktır. Sonuçta milyarlarca satır koddan oluşan ve gb'larca yer kaplayan standart bir Windows 10 sistemi bile 2 saniyede uykudan uyanabiliyorken bu kameranın anında çekime hazır hale gelmesinde teknik olarak hiçbir kısıtlama yok.
  • Canon EF lens uyumu çok önemli, eğer uygun fiyat ile piyasaya girerse alıcısı çok olacaktır. Çünkü Canon makinelerin bir çoğunda hala 4k özellik yok, eğer 1080P 60/120 kare seçenekleri de olursa Canon sete sahip kullanıcılar için ikinci/yedek body olarak bile kullanılabilir. Bir diğer avantağı da MFT sensör olması, Canon lensler ile 2x çarpanlı değerler ile lensleri farklı açıda kullanabilmek gayet avantajlı olabilir. Örneğin 300mm canonda 300*1.6= 480mm olarak kullanılırken, bu gövdede 300*2=600mm olarak kullanılacak. Bence doğru bir ürün, uygun fiyata bulunursa ben mutlaka alırım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.