Şimdi Ara

ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
22
Favori
31.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Son dönemdeki Gearbest konusundan ben dahil birçok kişinin bu yazıcıdan satın aldığına tanık oldum. Montaj , baskı ayarları , filament tercihi , baskı örnekleri vb. paylaşımlarıyla birbirimize yardımcı olabiliriz.

    ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU


    Montaja yardımcı videolar;





    Baskı örnekleri;

    ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU
    ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU
    ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU


    Windows-Mac baskı,edit uygulaması

    https://ultimaker.com/software/ultimaker-cura



  • Anet a8 sahibiyim. printerda çok modifikasyon yaptım. Alan arkadaşlara hayırlı olsun. Başlangıç ve orta seviye deneyimi için iyi bir ürün.
    Bazı sorunları mevcut.
    1- Stabilite sorunlu. En ince ve hassas kalibrasyonda bile birkaç çıktıdan sonra kalibrasyon bozuluyor. Çözüm: Her bir çıktıyı ayrı bir proje olarak düşünüp. Tüm kalibrasyon ve çıktı ayarlarını aynı hassasiyet ile düşünün.Kalibrasyonu yapılmış olan yazıcıyı asla kaldırmayın. Sonra tekrar uğraşmanız gerekecek.
    2- Nozül kafası sorunu: filamenti içine alan nözüle filamenti takmak tam bir işkence. eliniz alıştığında düzeliyor. Ama yinede zorlanıyorsunuz. Altta ektrüderi tutan vida ve nözülün üstündeki somuna dikkat edin. düz olması gerekiyor.
    3- uzunluk arttıkça vibrasyon artıyor. uzun çıktı isterseniz 20 cm gibi üstlere doğru çizgilenmeler artıyor. Çözüm: Mutlaka sabitleyicilerden basmanız gerekiyor. Çok çeşidini denedim özellikle :https://www.thingiverse.com/thing:2189694 vehttps://www.thingiverse.com/thing:1872162 x eksenini düzenliyor. Y eksini için kullandıklarım:https://www.thingiverse.com/thing:1857991 vehttps://www.thingiverse.com/thing:1959208
    4- Yazıcıyı taşımak zorunlu tutacak yeri yok ve sıkıntılı hassas. Çözüm: https://www.thingiverse.com/thing:2123364 bu şekilde basın ve bir tahtaya yada mdf ye sabitleyin
    5- Z eksenlerini ayarını düzenli yapmak lazım, sürekli her iki tarafında yüksekliğini ölçmek gerekiyor. Çözüm: Linkteki projeyi basın mesafeyi ayarlayın ve uc uca getirin birdaha ayarı yapması çok kolay oluyor.https://www.thingiverse.com/thing:2684692
    6- Makineye reset atmak zor tuş anakartın tam ortasında: Çözüm:https://www.thingiverse.com/thing:2122581 bu dosyayı basın alt kısmı tam tuşun olduğu nokaya getirin kolayca yukardan tıkladığınızda reset atıyor.
    7-Hafıza kartı zor takılıyor. Çözüm: Tf uzatma kablolarından alın (a.exp. de uygun) ve şunu basın:https://www.thingiverse.com/thing:2389960 yaklaşık 30-40 cm minimum işinizi görür.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olmuşumdur. Unutmadan Şu kapaklı anakart kabını hiçboşuna basmayın ben denedim çok zaman aldı , takmaya uğraştım sonrada kablolar yetmedi kısa geldi çünkü anakart aşağıda kalıyor ve 17 cm de kablolar yerinden çıkıyor. Tavsiye etmiyorum. Yani şu:https://www.thingiverse.com/thing:2038584

    son olarak benim yaptıklarım başlangıçta bunlardı. BLtouch sensör ekledim, cable chain denen sincirilerden yaptım, V6 bowden ekledim. X eksenini ve hotend tutucuyu komple yeniden bastım. Marlin yazılımı yükledim. Extruderi üste alıp titreşimi azalttım. anti z wobble bastım(z deki yiv çizgilerini yoketmek için). x y z ayarlarını yaptım.ve makine yeniden doğmuş gibi oldu. AM8 yani sigma profil alıp daha rijit hale getrmeyi düşünüyorum.

    Hep kötülemeye de gerek yok Makinanın artıları:

    1- En Önemlisi Çok UCUZ
    2- Bir kere rijit hale getirdiğinizde şahane baskılar alabiliyorsunuz.
    3- Step motorlar ısınmadan uzun süre çalışabilecek şekilde vref voltaj ayarları yapılmış.
    4- Anakart sıkıntısız çalışıyor.
    5- Tam eğitim sağlayan bir makina
    6- Ufak düzenlemler ile mükemmelleşme
    7- CNC ve Laser Yakma makinasına dönüşebilme imkanı
    8- Dünya üzerinde binlerce kullanıcı desteği
    9- Çift Z motoru olması
    Ben de aldım yazıcıdan.

    Bazı upgrade videoları :















    Hocam videolarini cektim yolladim. Su kabloyu cikarin suraya takin sunu cikarin suraya takin seklinde. Hic biri ise yaramadi. 1 hafta bosuna yazistik. En son yeni anakart yollayacagiz dediler. Hala yollamadilar. Bekliyoruz. 1 ayi gececek sanirim. Bu arada sorun c43 c44 ve c45 smd kondanstorlerdeymis. C45 cikardim duzeldi. Bu sefer c44 sorun cikardi. Sinir oldum kaldirdim. Bekliyorum yeni anakarti.
    Anet A8 Cura Ayarları nasıl yapılır?

    Öncelikle cura Programını blgisayarımıza Buradan yüklemeliyiz.

    Cura Yükleme

    Daha sonra curayı açıyoruz.
    Ayarlar-Yazıcı-Yazıcı Ekleye tıklıyoruz. Yazıcı olarak costum fdm printeri seçiyoruz.Açılan makina ayarları bölümünden x:220 y:220 z:240 mm yapıyoruz Yatak ısıtmayı seçiyoruz. Gcode türü marlin seçiyoruz.
    Gcodu başlat kısmına:
    ------------------------------
    G21 ;metric values
    G90 ;absolute positioning
    M82 ;set extruder to absolute mode
    M107 ;start with the fan off
    G28 X0 Y0 ;move X/Y to min endstops
    G28 Z0 ;move Z to min endstops
    G1 Z15.0 F9000 ;move the platform down 15mm
    G92 E0 ;zero the extruded length
    G1 F200 E3 ;extrude 3mm of feed stock
    G92 E0 ;zero the extruded length again
    G1 F9000;Put printing message on LCD screen
    M117 Printing...
    ----------------------------------------
    yazıyoruz... G codu sonlardır kısmından:

    -------------------------------------------
    M104 S0 ;extruder heater off
    M140 S0 ;heated bed heater off (if you have it)
    G91 ;relative positioning
    G1 E-1 F300 ;retract the filament a bit before lifting the nozzle, to release some of the pressure
    G1 Z+0.5 E-5 X-20 Y-20 F9000 ;move Z up a bit and retract filament
    G28 X0 Y0 ;move X/Y to min endstops, so the head is out of the way
    M84 ;steppers off
    G90 ;absolute positioning
    -----------------------------------------------------
    yazıyoruz.

    Extruder 1 seçiyoruz.
    Nozul boyutu :0.4 mm Uyumlu Malzeme çapı 1.75 mm yazıp x y ofset 0 yapıp kapatıyoruz.
    En son ayarlar yazıcılar yazıcıları yönet bölümünden yeniden adlandır deyip makinanın adını anet A8 yapıyoruz. Sağ tarafa baktığımızda anet a8 yazdığını gördüğümüzde ana cura ayarları bitmiş oluyor.
  • Ben de aldım yazıcıdan.

    Bazı upgrade videoları :















  • Takip ...
  • Hocam güzel konu, Anet A8 için ilk yapacağınız şey bence ısıtıcı tabla mosfet modu olsun, yurt dışında birçok kişi bu modu öneriyor çünkü cihazın board'ı yanabiliyormuş tablayı ısıtmaya çalışırken. Önce güvenlik sonra baskı kalitesine yoğunlaşırsınız.
  • Öneriniz için teşekkür ederim. Evet, ben de birkaç yerde onu okudum. Benim de aklımda olan ve yapacağım bir mod. İyice detaylarını araştırıp deneyeyim. Sonra da konuda paylaşımını yaparım.
  • Deranzo kullanıcısına yanıt
    Ben kendi yaptığım Sparkcube 3d printer için alttaki linkte bulunan ürünü kullanıyorum ısınma vs. hiçbir sorun yok mosfette. Benim tabla 300x200mm ve normal karta göre çok hızlı ısınıyor gerçekten. Anet A8 için çalıştırmadan yapmanız gereken bir upgrade bence yada sürekli printer'ı kontrol etmeniz gerekecektir. Ben evimde bu haliyle çalışır durumda tek başına bırakmazdım sizin yerinizde olsam.
    https://tr.aliexpress.com/item/3D-Printer-Parts-Heated-Bed-Power-Expansion-Module-High-Power-Module/32781637728.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 27 Kasım 2017; 13:20:35 >
  • Dediğim gibi zaten aklımda olan birşeydi, siz de bu kadar üstüne basa basa söyleyince beklememek gerektiğini anlayıp hemen siparişi verdim. Zaten dediğiniz gibi başında olmadığım zaman yazıcıyı açık bırakmıyorum asla. Henüz zorlayacak kadar da uzun baskı almadım. Ben bu linkteki ürünü satın aldım,



    3D Yazıcı yatağı MOSFET genişletme modülü inc 2pin kurşun Anet A8 A6 A2 Uyumlu Siyah

    http://s.aliexpress.com/r6v6bqUb

    (from AliExpress Android)



    Size bir soru daha yonelteyım , şu anda cura ayarlarında default olarak bed'i 60 derecede kaydediyor, baskı sıcaklığını 190 olarak kullanıyorum. Malzeme pla. Ben rep-rap yazıcılar konusunda tecrubesızım, 2013 yılında yaklaşık 1 sene makerbot'ta çalışmıştım, mini, replicator 2 ve 5.th gen, z18 gibi tüm yazıcıları heated bed olmadan baskı alıyorduk. Abs için gerekli olduğunu biliyorum, fakat pla'da gereklilik durumu nedir? Default 60 olduğu için ellemedım, kapalı olsa degıseceK birşey olurmu? Gerçi buıldtak kullanıyorduk o zaman, belkı onun etkısı olmus olabılır.



    Tesekkurler,
  • Deranzo kullanıcısına yanıt
    Şekil olarak benim kullandığım ile aynı gözüküyor, güvenlik her şeyden önce gelir hocam bundan dolayı en kısa sürede önlem almak gerekecektir, illa yanacak yangın çıkaracak değil fakat %1 bile şans olsa önlemek isterim.
    bende 60 derecede ısıtıp baskı alıyorum PLA için, en doğrusu kullandığınız PLA markasının tavsiye ettiği sıcaklıklarda basmak, tabi bed'in malzemesi de önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 28 Kasım 2017; 15:35:16 >
  • Merhabalar

    Ürünün kurulum şeması falan varmı ? Kendi başıma kurabilirmiym ?
  • Merhaba,



    Kutu içerisinden çıkacak olan sd kartta gerekli şema mevcut. Ama bana sorarsanız videolar yardımı ile yapmanız daha kolay olur. Şahsen bana o şekilde daha kolay geldi. Ama aşağı yukarı 7-8 saati gözden çıkartın :) Karşılaştığınız bir zorluk olursa yardımcı olabilirim.
  • Deranzo kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim . Bakalım öteki aya inşallah alırım .
  • Bende bu üründen aldım, İstanbula geldi fakat Ukim PTT işyerinde bekliyor diyor ve İzmire gelmesi gerekirken orada bekletiliyor. Başına böyle bir şey gelen oldu mu? Olduysa nasıl çözdünüz problemi ?
  • taz1291 T kullanıcısına yanıt
    Durumu çözdüm. Benim gibi gümrüğe takılan olursa merak etmeyin. Ürünün bedelini tespit edemedikleri için oluyor bu durum. Size bir belge göndererek ürünün fiyatı ile ilgili bilgi ve belge istiyorlar. istav-ukimsantral@ptt.gov.tr adresine bu bilgileri gönderince gümrük bedelini hesaplayıp ürünü gümrükten çıkararak adresine gönderiyorlar. Benim gümrük bedelim 110TL hesaplandı.
  • Sızın bayağı fazla çıkmış. Ben 50 TL ödedim.







    Arkadaşlar bir süredir başım çok dolu olduğundan ilgilenemedim konu ile, yazıcıdan şu ana kadar hayli memnunum. 1-2 baskı örneğini atayım hemen,



    ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU



    Pla ve siyah olduğundan biraz fazla parlamıs , ama belli oluyordur yine de :)
  • Baskı için ABS mi PLA mı öreniyorsunuz. Ben printeri alırken 3 adet ABS filament sipariş etmiştim. Daha elime ulaşmadı montaj yapıp kullanmaya başlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taz1291

    Baskı için ABS mi PLA mı öreniyorsunuz. Ben printeri alırken 3 adet ABS filament sipariş etmiştim. Daha elime ulaşmadı montaj yapıp kullanmaya başlamadım.

    İkisinin de artıları ve eksileri var. Pla daha canlı renkler , daha iyi baskı yüzeyi veriyor. Daha sağlıklı aynı zamanda. Abs ise daha mat, görece biraz daha sağlam ama petrol bazlı olduğu için sağlıksız. Uzun süreli baskılarda biraz ortamı havalandırmak gerekir abs'te. Ben pla üzerinden ilerlemek istiyorum, birkaç renk daha sipariş edeceğim yarın.
  • pla kullaniyorum koşeleri kalkma yapiyor ya tabla 40 derece halbuki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 20playback

    pla kullaniyorum koşeleri kalkma yapiyor ya tabla 40 derece halbuki

    50 olarak deneyin, ben 195/50 olarak kullanıyorum. Baskılarım fena değil. Kalkma pek yaşamadım.
  • Cihazı kurudum, kalibrasyon ayarlarını yaptım, preheat ABS diyorum hiç bir şeyi ısıtmıyor. Ne hatalı olabilir tüm bağlantılarda doğru. Sıcaklık kısmında def yazıyor.

    ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONUANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONUANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taz1291

    Cihazı kurudum, kalibrasyon ayarlarını yaptım, preheat ABS diyorum hiç bir şeyi ısıtmıyor. Ne hatalı olabilir tüm bağlantılarda doğru. Sıcaklık kısmında def yazıyor.

    ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONUANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONUANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU


    Bağlantıda yanlış yapmış olabilirsiniz, aynısı değil ama benzer sorun yaşadım. Preheat dediğimde makine restart atıyordu , bed ve Extruder kablolarını doğru şekilde takmamısım. Duzelttıgımde cozulmustu . Akşam eve geçtiğimde fotoğraf atarım. Ayrıca, kutudan çıkan hafıza kartında kurulum için dosya mevcut, kablolama kısmına tekrar göz gezdirin bence.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.