Şimdi Ara

Anthem (2019) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
11
Favori
34.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Tür: MMO Shooter
    Yayımcı: Electronic Arts
    Yapımcı: BioWare
    Çıkış Tarihi: 22.02.2019













    oyunun combo mantığı

    Anthem (2019) [ANA KONU]

    tüm ability damageleri

    Anthem (2019) [ANA KONU]

    roadmap

    Anthem (2019) [ANA KONU]

    javelin abilityleri

    Anthem (2019) [ANA KONU]
    Anthem (2019) [ANA KONU]
    Anthem (2019) [ANA KONU]
    Anthem (2019) [ANA KONU]

    karakter oluşturma ekranı

    Anthem (2019) [ANA KONU]





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 23 Şubat 2019; 23:9:1 >







  • Böyle bir oyuna demo yapmak büyük risk bence. Ben oyundan hevesimi aldım bile satın almayı düşünmüyorum. Daha fazla ne katabilirler ki grindden başka bir şey yok zaten mekanikleri, oynanışı tattım yeter bana alsam 1 ay bile sürmeden bidaha açmicam oyunu belli. Buna vereceğim parayla division 2 alırım muhtemelen.
    battle royale , pvp... bunlar oyun dünyasının kanseri. ergen sömüren işler. Anthemi ben de eleştiriyorum ama battle royale olsun pvp olsun demek , oyunun içine iyice edin demektir. Loot and shoot oyununda tabi ki sürekli aynı şeyi yapacaksın başka ne bekliyorsun? battle royal saçmalığında ne yapıyorsun? sürekli aynı şeyi yapmıyor musun? Şu pubg ergenlerinden nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmiyorum. Anthem kötü bir oyun ama senin dediğin nedenlerden dolayı değil.
    ilk önce şunu yazma ihtiyacı hissettim. bu forumu baz alıp bir oyun için alıp almamaya karar veren varsa heralde hiç oyun oynamıyordur. :)

    oyunun türü, oyunun neler vadettiği, nelerin olabileceği, nelerin gelebileceği zaten neredeyse tamamen belli. ama bakıyorsunuz şu yok bu yok o yok. yahu adam sana var demiyor ki? ya da yapmayacağını yapacağım da demiyor. ama bakıyorsunuz bütün eleştiriler hep bu taraflardan geliyor.

    oyun sıkar, oyun bayar, oyun bir yerden sonra tamamen tek düze gider. yahu acaba hangi oyun her oynadığında farklı bir tat veriyor? hangi oyun dün oynadığınla bugün arasında tamamen farklı biz haz veriyor? bütün oyunlar zaten bir sistem üzerine tamamen tek düze işliyor. tamamen aynı şeyler yapılıyor. sadece farklı olan şey yapılan işlerin farklılığı. misal cs:go gir adam vur öl. diril adam vur öl. gir adam vur öl. sonra yeni oyuna gir yine adam vur öl. hatta çoğu zaman vuramadan öl. sonra yine öl. sonra yine öl.gidersem bitmez. ya da pubg. gir silah toplu çatış öl. (yüzde 90) sonra gir yine topla yine öl. sonra yine loot yap öl. sonra yine loot yap öl. sonra yine öl. belki şanslıysan 10 20 oyundan birinde ikisinde 1. ol. bana online multiplayer oynanan ve tekdüzeleşmeyen bir oyun söyleyebilir misiniz? yok. onun için su söylemler sadece saçmalık.

    bunun yanında zevkine hitap etmez sarmaz anlarım. misal birisi cs:go da binlerce saatini harcayabilir, onbinlerce defa ölebilir, onca süre zarfında tek yaptığı şey aynı şey olabilir ama ondan zevk alır. olabilir. meselenin özü tad almaktır. oyun sana oynadığın an zevk veriyor mu? veriyorsa yeterli.

    yok bug mış yok bağlantı problemleriymiş, yok bilmem neymiş. bu sorunların olmadığı (ilk başlarda) online oyun söyleyin. illaki olacak. az olur çok olur. bunda da gülü seven dikenine katlanır. yahu pubg de adamlar neler yaptı. ilk başlarda oyun rezildi resmen. sonra hile başgörsterdi. adam görmeden havaya sıkarak öldürüyordu. ucaktan inince herkesi aynı bölgeye indirip toplu katliamlar yaptılar. halen hile bitmiş değil. cs:go her türlü hile var. mmo nun atası wow neler neler gördüm ben yıllarca. her türlü hile halen var. yani her oyunda insanın canını sıkan şeyler var. sorun olur ama illaki yapılır. yoksa bunlara bakarsanız online oyunları geçin derim. almayın direk.

    bunları oyunu savunmak için değil sadece insanları hep olumsuzluklar ile yanlış yönlendirdikleri için yazdım.

    oyun gayet güzel. gayet akıcı. grafik olarak bence çok çok iyi. çevresel tasarımlar, mekan tasarımları on numara. oynanış harika. fightlar gerçekten güzel, ortalıkta durup gel beni vur diyen bir yapay zeka yok. tam tersine nerelere kaçacağınızı siz şaşırıyorsunuz. öyle pata küte javelinim şekil önümden çekil yoksa alırım aklını bir oyun da değil. taktik istiyor. hele ki büyük ihtimal zorluk dereceleri yükseldiğinde adam akıllı taktik uygulamayan takımlar çok zorluk yaşarlar. silahlar gayet güzel, kişiselleştirmeler bence harika ki ben şimdiden sabırsızlanıyorum o javelinleri ne hallere sokarım bilmiyorum. şu demo da bile kısıtlı seçenekler ile baya bir uğraştım durdum. çok güzel yapmışlar. uçma olayı süper 10 numara. alışmak lazım ve kendinize göre mause ayarlaması yapmanız lazım. ayrıca bence harika bir özellik. hikaye kısmı ilgi çekici duruyor. pek bir şey yapmadık ama sonuç itibariyle yapan firma belli ve adamlar hikaye adamı. mess effect, inquisition yeter anlatmaya zaten. ileride de yeni eklemeler ile en azından paranızın karşılığını fazlasıyla alabileceğiniz bir oyun.

    oyun performans olarak ta bence iyi hatta benim beklentilerimin üstünde çıktı. benim pc i5 2600 (dedemdem miras :) ) 8gb ram var 1050ti ekran kartı var. açıkçası ben oyunu low ayarlarda bile zor oynarım diye düşünüyordum. 1920x1080 de high ayarlarda çok ta güzel oynuyorum. şehir de sadece azcık sıkıntı oluyor ama bunun sebebi sanki benim sistemimle alkalı değil.yoksa şehirden çıktıktan sonra hiç bir şekilde takılma donma v.s yaşamadım. seste bir sıkıntı var o da çözülür yazmadan geçmeyeyim. bu garifikler ve görselliğe göre gayet iyi bence. kaldı ki yavaş yavaş çok daha güzel hale gelir.

    oyunun genel mantığı basit. pve mantığıyla giden tamamen shooter looter (tabiri de buralarda öğrendim) bir oyun. pvp gelirmi bilmem. illa pvp isterim diyen bunu oynamayacak. sarmaz. net. pvp hastalığı var bazı adamlarda çünkü. onları sarmaz. ama pve seven buna alışık olan birisi için oyun zevki olarak kesinlikle zevk alacağına inanıyorum. ayrıca oyunun hikaye kısmının da güzel olacağını düşünüyorum.

    oyun için nacizane fikirlerim bunlar. yazmak istedim. yazım hatalarım için şimdiden affola.
    Demo sürümünde oyunun ne kadarlık kısmını oynayabiliyorsunda oyun içeriğinin sadece yaratık kes lootladan ibaret olacağını sanıyorsun.Adı üstünde bu bir demo yani oyunun sadece bir kesimi tam sürüm bir çıksın bakalım ona göre yeri gelir yine eleştiririz hemen rezil çöp muamelesi yapmamak gerekir.

    Ayrıca sana göre rezil olan bir başkasına göre keyifli olabilir.Benzer durum diğer oyunlar içinde geçerli illa sen beğenmedin diye herkes için mi rezil bir oyun olacağı anlamına geliyor ?

    Her oyunda PvP yada Battle Royale olacak diyede bir kural yok senin beklentin o yöndeyse onu bilemem ama ben bu haliyle beğendim ve oyunu aldım.Monster Hunter World'de PvP mi var Battle Royale mi var ama bak bakalım kaç kişi oynuyor demekki bir oyunun oynanabilmesi için illa bunların olmasına gerek yok.Bu oyunu single oynamak demek oyunu oynamamak demektir çünkü oyunun tüm mekanikleri tamamen bir ekiple oynamak üzerine kurulu bu nedenle oyunu oynayacağınız arkadaşlarınız yoksa zaten almayın.
    Öncelikle oynadığı bölüme demo denmemeliydi çok buglıydı beta gibiydi demiş, 100% katılıyorum.

    Videoda söylediklerinin de çoğu doğru fakat hepsi demo için geçerli; bir çoğu tam sürümde olmayacak dendi, Tabi görücez:

    Downgrade yemiş oyun diyor, doğru ama kendi de diyor downgrade falan da olsa görsel olarak çok iyi..

    Hikaye sarmadı diyor, bişey diyemem beni pek ilgilendirmez hikaye.

    Dünya popülasyonu zayıftı diyor, demo'da yaklaşık %40 dediler tam sürüme göre.

    Menü kullanışsınız diyor, maalesef o da doğru çünkü konsola optimize yapılmış kontroller ve menüler. En azından dinleyip düzeltmeye çalışıyorlar. Menüde gezmeyi kolaylaştıracaklar pc için.

    Storm hepsinden güçlü diyor, bu end game görmeden 10-15 level karakter için çok tutarsız. Her türlü mmo'vari oyunda leveling sırasında her class arada güçlü olabilir hiç bir önemi yok. End game'deki balance önemli.

    Ben yine de bu oyundan ümitliyim. Geçen haftasonu da Division 2 oynadım, her yönden daha komple bir oyun ama ben anthem çıksa da oynasam diye düşünürken buldum kendimi. O kadar can sıkıcı Bug'a rağmen sonuçta bu oyundan zevk almışım. Developer'lar çok açık davranıyor, her soruya dürüstçe cevap veriyor ve oyuncuların isteklerine göre çalışıyorlar. Twitter ve Reddit'ten biraz takip edebilirsiniz. Ayrıca çok kısa sürede oyuna ekleneceklerle ilgili yol haritası da tatmin etti beni.

    Detaylı bilgi için şu linke bakabilirsin:

    Reddit Anthem Weekly update

    Ben ön sipariş verdim.

    Edit: yazım hataları.
    Oyun çıkış yaptığı günden itibaren çok sayıda güncelleme aldı ve özellikle ilk döneminde yaşanılan birçok sorunu giderildi.Elbette bu sürede oyunun sorunları nedeniyle oyuncu sayısında düşüş oldu fakat yinede oyuncu sayısı bakımından yeterli olduğunu söyleyebilirim.Çıkışı sonrası 100 saat oynamış ve ardından oynamamıştım fakat son güncellemeyle Catalysm ana oyuna eklendiği için güncellemelerin neler kattığına bakmak adına tekrar oynadım.

    Oyunda senaryo modu yer alıyor ve bitirdikten sonra end-game olarak ifade edilen oyun sonu içeriklerine başlıyorsunuz.Bu aşamada ana hikayede oynadığınız görevleri daha yüksek zorlukta oynuyor,stronghold görevlerini tamamlıyor ve 4 adet farklı özellikte ve yetenekteki javelinlerinizi elde ettiğiniz eşyalarla geliştirmeye çalışıyorsunuz.Bu sayede daha iyi eşyalar düşürerek kendi buildinizi oluşturmaya çalışıyorsunuz.

    Oyunda düzeltilen sorunlar olduğu gibi eskisi kadar olmasada halen devam eden sorunlar yer alıyor.Örneğin yükleme süreleri halen uzun ve sıkça yükleme ekranı ile karşılaşılıyor.Bunun dışında ise özellikle yükleme ekranlarında yüksek işlemci kullanımı devam ediyor.Oyun SSD de yüklü olsa bile yükleme sürelerinin uzun olduğunu söyleyebilirim.BETA da beğendiyseniz mevcut sürümünde tercih edebilirsiniz fakat looter-shooter oyunlarını oynuyorsanız Anthem yerine daha uzun ömürlü ve içerik bakımından daha iyi olan Division 2 yi öneririm.Forumda benzer fiyat aralığında Gold sürümünü satan arkadaşlar oluyor eğer bulabilirseniz Anthem yerine tercih edebilirsiniz.
  • İnanılmaz...
    Sanki bu nesile ait değil gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 13 Haziran 2017; 2:12:25 >
  • Grafikler aşırı iyi, akıllarda downgrade yer mi diye soru işareti oluşturmuyor değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doom. D kullanıcısına yanıt
    mass effect andromeda 4k da bu grafikleri gördük aşağı yukarı aynı grafik gibi duruyor, downgrade yemez büyük ihtimal ile 4k da alınır bu grafikler. İnşallah ertelenmez anthema çıkana kadar destiny 2 nin suyunu çıkarırız, o ara da anthema çıkar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doom.

    Grafikler aşırı iyi, akıllarda downgrade yer mi diye soru işareti oluşturmuyor değil.

    %90 downgrade yer.Böyle çıkamaz, çıksa da yeterli satış rakamlarına ulaşamaz.Herkesin canavar gibi sistemi yok.Konsolların durumu da belli zaten
  • Bu kadar iyi çıkmaz da hadi diyelim çıktı şu grafikler zaten oyunun en tepe, ulaşılabilecek son seviye ayarları bu seviye de akıcı oynayabilmek için GTX1080 lazım 1070 bile kurtarmaz. Kaç kişi de 1080 var acaba?

    Ayrıca bana kalırsa Metro Exodus'un grafikleri daha iyi gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doom.

    Grafikler aşırı iyi, akıllarda downgrade yer mi diye soru işareti oluşturmuyor değil.

    Ubisoftla karıştırmayalım hocam EA trailerda ne gösteriyorsa onu çıkarıyor çok şükür. BF1'in sinematik trailerlarını görünce inanmıyorduk ama gameplayi de aynı çıktı üstelik iyi de sayılabilir bir optimizeyle.
  • Ana konu yaptım. İlk mesajın düzenlenmesi ve sunum sorumlulukları sana ait.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Destiny serisi rakibi olarak çıkarıldığını düşünüyorum. grafiklerin yanına isterseniz tek başınıza isterseniz co-op olarak oynamaya imkan sağlıyor anlık olarak aksiyon sunuyor ayrıca deniz altına girerek hiç beklemediğiniz yerlerde çok farklı güzelliklerle karşılaşabilirsiniz demek istediler yani tek başına gir oyuna aksiyon istemezsen bile bu büyülü dünyayı keşfet demek istediler.
  • bu oun bu grafiklerle gelmeyecek
  • 22.02.2019




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 9 Haziran 2018; 22:20:40 >
  • Oyunu geçen yılda beğenmiştim bu yılda. Grafikler downgrade yer veya yemez bilemem ama ea son yıllarda frostbite ile ne gösteriyorsa onu çıkarıyor. Battlefront battlefield in grafikleri zaten olağanüstü yani bence güvenmemek için bir sebep yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Ben oyunun downgrade uğrayacağını sanmıyorum. Downgrade yapmak Ubisoft firmasının huyudur. E.A çıkardığı oyunların hiç downgrade uğradığını görmedim ve duymadım.
  • Takip.
  • 20 dakikalık oynanış videosu
  • Bu oyun sadece aptal yapay zeka kesmece oyunu mu, pvp olmayacak mı bu oyunda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpha'ya seçildim, umarım indireceğim 40 gb'a değer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: David Attenborough

    Alpha'ya seçildim, umarım indireceğim 40 gb'a değer
    Ben de seçildim, sabah açık bırakıp çıktım evden 1 mbit ile 12 saat yazıyordu 40 GB, akşama kadar iner inşallah :)
  • ben de seçildim, bu tarihlerin hepsinde oynayabiliyor muyuz. kayıt olurken farketmez demiştim 4 tarih var şu an

    edit : evet hepsinde oynayabiliyormuş okumamıştım tam

    Dec 8th: 9am-12pm CT, 2pm-5pm CT
    Dec 9th: 9am-12pm CT, 2pm-5pm CT
    Feel free to participate in any or all of the above sessions.

    yarın 18:00'da başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 7 Aralık 2018; 13:16:47 >
  • açıldı kayıt olanlar için.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.