Şimdi Ara

ANTHEM CLUB...[KULLANICILAR KULÜBÜ],,[DESTEK],,[ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.577
Cevap
24
Favori
54.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atm41

    Bugüne kadar 5.1 kullandık zaten..
    ama benim yorumum 22m2 odada ANTHEM mrx510 ve PARADIGM monitor 9 ,monitor 7 ve center 1 den aldıgım bası ;
    ciğerlerimizde hometheatre ile test ederken hissedince sub ı kullanmaya inanın gerek kalmadı...

    Yuksek volume derken Anthemde -15 lerde 2 saat zaten acamıyoruz yalıtımlı odada olsa..-20-25 lerde benim hoparlerimde bir sorun olmaz sanırım.

    Farklı boyut odalarda yuzde yuz katılırım ...Uygun bulursam Paradigm ;

    http://www.paradigm.com/products-current/type=subwoofer/collection=classic/model=monitor-sub-10/page=overview

    wireless pt-2 ile istediğin yere koymayı düşünebilirim..

    selamlar..

    Hocam yanlış anlama tabiki zevk senin istediğin gibi dinlersin ama aktif frontlar la bile mutlaka sub. öneriliyor. işin doğası bu.
    sub. sız kullandığınızda (menüden sub. off yaptığınızda) herşeyden önce detay kaybı oluşuyor ve frontlara absürt bir bas gidiyor.

    sn. HI-DEF-MAN inde belirttiği gibi iyi bir sub. la çok çok kaliteli sese ulaşabilirsiniz. o zaman ciğere nasıl vurduğu daha iyi anlaşılır.




  • Biri anthem içim kötü bişeymi dedi yoksa




  • erdote kullanıcısına yanıt
    Yok abi sakın ol aman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka bir yana değerli bilgilendirme için teşekkürler..seslerin sub no yaptığında bu kadar gürleşmesi detayların ne kadarını kaybediyor bıraz test edip bakmak lazım..
    Ama anlattıklarınız çok mantıklı,detayın koybolma ihtimalide var..
    Belkide hi def man dediği gibi iyi bir sub ile karşılaşmak,dinlemek lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Heeeeeyt biz Athem'cıleruz varmı bize yan bakan uşağım :))

  • Yaptığım kısa testlerde sub no konumunda iken çok az da olsa detaylar kayboluyor,ama farketmek oldukça zor, surroound hop etkisi daha güçlü oluyor,
    detayların kısıldığı pekde anlaşılmıyor.
    Fakat çok etkili gök gürlemeleri oluyor,.tabi bu gür ses ön frontların daha çok çalışmasına neden olduğundan
    sn. hidefman ve kanomete dediği gibi frontlardan gelen detayda minumumda olsa azalma oluyor.
    Frontlar alt frekanslara inemediğinden derin basslarda azalma oluyor.
    Sub on yapıp etkisini artırarak yani sesini açarak daha derin bass ses elde ettim. Filim izlerken çok daha güzel oldu,,
    Ama stereo da sub no yapmak kesinlikle şart. Müzikte çok başarılı ses veriyor bu ayarda. Sub, bu tadı veremedi müzikte.
    Tv izlerken de kesinlikle sub no olmalı, digitürk deki ses stereo olduğundan kısık sesde tv izlerken çok tatlı bir bass ses oluyor..

    Anthem =




  • Anthem Topiği gene alakasız bir konuya doğru gidiyor galiba.Anthemle alakası olmayan Subwoofer olayı.Konuda bir hayli ilginç Sinema sisteminde Sub olmalımı olmasada olurmu vb.Ne olur Anthem Avr Frontları öyle bir çoşturuyor bassları öyle bir alt frekansda vurduruyorki Suba bile gerek yok demeyindeŞaka bir yanada daha öncede böyle bir mevzu olmuştu sistemi Subsuz denemiştim sinemada,alakası yok Sub çok fark ettiriyor sistemi kendi açımdan böyle tabiki kişisel zevkler farklıdır ama ben Sinemada Subu seviyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzik içinde Mercan Dede 800 Albümünün 800 adlı parçasını dinlerken 1.20sn de devreye giren Bası ve sonrasını sadece Front birde Subla dinleyin derim Subwooferın nasıl fark ettirdiğinı Basların nasıl derinleştiğini yukarıda bir arkadaşın dediği gibi çiğerlere işlediğini daha iyi anlamanıza yardımcı olur kanımca...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

    Anthem Topiği gene alakasız bir konuya doğru gidiyor galiba.Anthemle alakası olmayan Subwoofer olayı.Konuda bir hayli ilginç Sinema sisteminde Sub olmalımı olmasada olurmu vb.Ne olur Anthem Avr Frontları öyle bir çoşturuyor bassları öyle bir alt frekansda vurduruyorki Suba bile gerek yok demeyindeŞaka bir yanada daha öncede böyle bir mevzu olmuştu sistemi Subsuz denemiştim sinemada,alakası yok Sub çok fark ettiriyor sistemi kendi açımdan böyle tabiki kişisel zevkler farklıdır ama ben Sinemada Subu seviyorum..

    Sn. Aydın..konu alakasız bir yere gitmez merak etme,burada aklı selim bir şekilde konuşuyoruz..
    Böyle bir beklentisi olanda boşuna beklemesin,,
    Anthem kullanan arkadaşların bir coğu sub olmadan da çok güzel bass ses aldığını yazdı.
    İnan ilginç değil bu idda, yıllardır cihaz kullanan arkadaşlar..bir birikimleri var herhalde ki ısrarla idda ediyorlar,bende dahilim bu duruma.
    Sinemada sub kalitesi iyi ise elbette sub ile izlemek daha güzel, ha yoksada çok birşey kacırmıyorlar,tabi frontlar güçlü ise.
    Ama müzikte sub olmaması daha güzel bass ses alınmasını sağlıyor,zaten çok az müzikte alt frakanslara iniliyor, cihaz testi için yapılmış müzikler hariç.
    Bahsettiğin mercan dede 800 dinledim..birgün müsait olduğunda gel beraber dinleyelim, o bass da geçekten suba ihtiyaç yok..
    Tabiki anthem ile yok,diğer cihazları bilmem..




  • Sevgili Joven ve diğer arkadaşlar. Aklı selim bir yorum şöyle olmalı.

    Müzikte Sub. gerekliliği aslında pek çok detayla beraber ele alınması gereken bir durum. Bunun tek başına sadece AVR ya da sadece kolonla ilgisi yok! Dinlediğiniz kaydın, kullandığınız AVR'nin, kolonların, Sub.'ın sistemle uyumunun, dinleti yapılan mekanının akustik frekans cevabının, sistemi ve kolon, sub.'ı doğru konumlandırmanın, kabloların ve hatta sizin dinleme tercihinizin de bu konu içinde tümüyle birlikte değerlendirilmesi lazım.
    Yani bu durumu sadece AVR'ye, kolonlara ya da yukarıda yazdığım herhangi bir detaya tek başına yüklemek doğru olmaz. Öncelikle bunun bilinmesi gerekir.

    Müzikte Sub. kullanılmaz veya illa kullanılır diye bir şart da yoktur. Öyle mekanlar vardır ki, devasa ebat ve güçte kolon ampli kullanmanıza rağmen, yine de destek amaçlı sub. kullanmanız gerektiğini hissettirir. Öyle mekanlar vardır ki, küçücük sürücü çapına sahip bir mini Bookshelf kolonla bile müthiş alt frekans cevapları alabilirsiniz. Çok üst düzey Stereo kolon ve sistem bileşeni oluşturup bunları yine de Sub. ile destekleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ki, çoğu zaman öyle yapan da var. Ama yapmayan da var. Bunlar yukarıda yazdığım bir bütünü oluşturan bir ton spesifilk detaylara bağlı durumlar.

    Demem o ki, bunu sadece AVR'ye ya da kolonlara ya da mekana ya da kayda tek başına mal ederek yorum yapmak doğru değil. Kaldı ki bir mekanda muhteşem çalan bir sistem, bir başka mekana taşındığında tamamen farklı bir sonuç verebilir. Yani daha da özetle Anthem AVR veya Pradigm kolon kullananlar, Sub. ihtiyacı hissetmiyor şeklinde yorum aklı selim bir yorum olamaz. Böyle bir genellemeye konuyu tabi tutamazsınız. Yanlış!

    Bunu sizin malınızı kötülemek için yazmıyorum. Dikkat ederseniz, pek çok parametrenin, kriterin ve detayın bu bütünün içinde yer alması gerektiğine ve yorumun yanlış olduğuna işaret ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Heeeeeyt biz Athem'cıleruz varmı bize yan bakan uşağım :))

    Joven herkes size düz bakıyor.

    Önemli olan siz etrafa yan bakmayın!
  • Arkadaşlar,

    Bende aynı fikirdeyim. Müzik sub. olmadan bir nevi ama kullanılan mekan hoperlör ve amp.a bağlı olarak fakat sinemada sub. mutlak olmalı tabi bu tamamen benim fikrim.
    Helede iyi bir sub. olursa tadından yenmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanomete

    Arkadaşlar,

    Bende aynı fikirdeyim. Müzik sub. olmadan bir nevi ama kullanılan mekan hoperlör ve amp.a bağlı olarak fakat sinemada sub. mutlak olmalı tabi bu tamamen benim fikrim.
    Helede iyi bir sub. olursa tadından yenmez.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın sevgili arkadaşlar,sizler bu konularda bilgili kişilersiniz,görüşlerinize her zaman saygı duydum. Bahsettiğiniz olmaz ise olmazlar benimde bildiklerim. Şimdi ben keyif alarak dinlediğim ayarları bırakıp doğrusu arkadaşların anlattıklarıdır diyip keyif almadanmı dinlemeliyim..neden yanlış bilgi olsun söylediklerim,sizler demiyormusunuz mekan ortam bile dinlemeyi değiştirir diye. Bende iddia ediyorum sub olmadan anthem müzikte çok başarılı,merak eden buyursun gelsin beraber dinleyelim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    teknika@
    haklısınız güzel bir dinleti için herşey olabildiğince bir bütünün parçaları gibi Olmalı'ki imkanlarımız ve beklentilerimiz doğrultusunda olabildiğince sistemlerimizden keyif almalıyız

    Üstat mesajlarımızda bu işin sadece ve sadece Hoşça vakit geçirmekden ibaret olduğunu özellikle ve özellikle mesajlarımda şaka yollu ifade etmeye çalışıyorum'ki
    bazen gerilen ortamı kendimce yumuşatmaya çalışıyorum


    Hocam bizde şaka yollu yazdık ama yinede olmadı atar yemeye şaka yolluda yazmak fayda sağlamıyor bazen.
    Bende zaten kendi tecrübelerimi yazdım Sinemada orta halli yada iyi Subun Sisteme çok şey kattığını yazdık bunları yazarkende heralde bizde Z-5500 ile deneme yapmadık.Zaten orta yada iyi bir Subun sinemaya yeri geldiğinde müziğe katkısı çok büyük benim deneyim ve gözlemlerim en azından böyle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Subwoofer sız sistem olmaz hepsi tarafimca denenmistir tartismaya acik bile degil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    Subwoofer sız sistem olmaz hepsi tarafimca denenmistir tartismaya acik bile degil :)

    Nuri sub. Sattınmı.bendeki dandik herhalde.müzikte yetersiz kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klipsch de sunfire da satldı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdote

    Bakın sevgili arkadaşlar,sizler bu konularda bilgili kişilersiniz,görüşlerinize her zaman saygı duydum. Bahsettiğiniz olmaz ise olmazlar benimde bildiklerim. Şimdi ben keyif alarak dinlediğim ayarları bırakıp doğrusu arkadaşların anlattıklarıdır diyip keyif almadanmı dinlemeliyim..neden yanlış bilgi olsun söylediklerim,sizler demiyormusunuz mekan ortam bile dinlemeyi değiştirir diye. Bende iddia ediyorum sub olmadan anthem müzikte çok başarılı,merak eden buyursun gelsin beraber dinleyelim...

    Hocam zaten size müzik illa Subla dinlenir diye bir şey denmedi zaten aksi 2.0 dinleyen daha çoktur zaten mevzuda 5.0-5.1 sinemadan dolayı buralara geldi.Benim anladığım kadarıyla siz Subwooferdaki basınç olayını kaçırıyorsunuz.Size Mercan Dede 800 örneğini vermem bu sebeptendi.Müzik yavaştan sakin Neyle falan devam ederken birden yumuşak derinden gelen o Subwooferın verdiği basınçla odayı doldurması ve bunun vucuda etkisini anlatmaya çalışmıştım ama siz bunu Frontlarla hissediyorsanız diyecek birşey yok tabikide...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.