Şimdi Ara

AORUS AD27QD | 27' IPS - WQHD - HDR - 144Hz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
9
Favori
33.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz


    • 27"
    • WQHD
    • IPS
    • 144Hz
    HDR 400
    • 120Hz 10 bit (8 bit + FRC) - 144Hz 8 bit
    • 95% DCI-P3
    • Full Range FreeSync

    AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz

    AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz

    AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz

    https://www.gigabyte.com/Monitor/AORUS-AD27QD



    Monitörün mart ayının başında ülkemize gelmesi bekleniyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 15 Şubat 2019; 0:5:57 >







  • Monitör dün elime geçti. Yeterince inceleme, kurcalama fırsatım oldu. Size bazı durumları özetleyeceğim. Alacak olan arkadaşlara ince şeyleri yazacağım. Bunların bir çoğu TFTcentral gibi aşırı derinlemesine monitör incelemesi yapan siteler haricinde pek bahsedilmez.

    **** Monitor renkleri ve fabrika çıkışı kalibrasyonu gayet iyi. Color banding, ghosting yok. Bendeki monitörde ölü pixel hiç çıkmadı. Işık sızması ise zifiri karanlıkta belli olmakta.

    **** Freesync - Gysnc sorunsuz çalışıyor. Nvidia gsync test programında gayet başarılı. Hiç bir yırtılma söz konusu değil.

    **** HDR400 olmasına rağmen gayet başarılı. HDR konusunu biraz açmak istiyorum;
    - Windows ayarlarından HDR aktif ettiğiniz zaman, windows masaüstü, chrome ve bir çok uygulama renklerin solduğunu göreceksiniz. HDR açtık daha kötü oldu gibi bir izlenim olabilir. Problem şundan kaynaklı; eğer HDR içerik olmayan bir ortamda HDR aktif ederseniz, renkler normalden daha iyi görünmesi yerine daha kötü ve soluk görünür. Yani sadece HDR bir içerik tüketeceğiniz zaman Windows ortamından HDR ı aktif edin. Onun harici hep kapalı kalmalı.

    - X bir oyuna girdiniz ve oyunun HDR desteği var diyelim.. Siz oyun ayarlarından HDR aktif ettiğiniz zaman, otomatik olarak windows ayarlarından da HDR aktif olur. Yani bir oyuna girmeden önce dur windowsdan hdr açım demenize gerek yok.

    - HDR kalitesi içeriğe göre oldukça değişiyor. Bu monitor HDR400 olmasına rağmen giriş seviyesinde gayet başarılı. HDR kalitesi içeriğe göre değişiyor dedim. Şöyle ki; örneğin 4K HDR bir film indirdik ve aynı filmin 4K SDR versiyonunu indirdik. İkisi arasında muazzam fark var. HDR aktif edip o belgesi izlediğiniz zaman farkı çok net anlıyorsunuz. Oyunlara gelince ise; AC Odyssey'de HDR aktif ettiğiniz zaman, neredeyse hiç bir fark görmüyorsunuz.. Yani yanan ateş, veya gökyüzündeki güneş harici pek fark edilmiyor.. Ama Shadow of Tomb Raider'da durum değişiyor. HDR aktif ettiğiniz zaman ormanda yürürken gerçekten çok net farkı anlıyorsunuz. HDR olmadan önce sanki ormanda değilde çayır çimende yürüyormuşum ben dersiniz.. Oyundan oyuna göre değişiyor yani..

    **** Önemli konulardan biri. Bu monitörün dashboard özelliği var biliyorsunuz. USB ile pc'e bağladınız zaman. FPS, İşlemci Sıcaklık MHZ, GPU Sıcaklık v.b bir çok şeyi aynı MSI Afterburner ekranı gibi sağ köşede görmeniz gerekiyor. Bu dashboard özelliği şuan için çalışmıyor denebilir. Sadece CPU Hızını göstermekte. GPU bilgilerini veya İşlemci Sıcaklığı, FPS gibi değerleri okuyamıyor. Firmware güncellemesi ile düzelir diye umuyorum. Benim için önemli bir özellikti.

    **** Oldukça önemli diğer bir konu. Monitör elinize geçtiğinde ilk yapmanız gereken OSD Sidekick yazılımı ile firmware güncellemesi yapmak. Fabrika sürümünden sonra 4 versiyon eklenmiş üzerine ve bu güncellemeler yapılmadığı zaman hiç bir özelliği stabil çalışmıyor monitörün. Bu firmware güncellemesinde bir sorunla karşılaşacaksınız. Dün gece 2 saatimi aldı bunu bulmak yabancı forumlardan. OSD Sidekick yazılımı otomatik olarak firmware güncellemesi yapmıyor. Siz site üzerinden firmware indirip programa gösterip UPDATE'e basıyorsunuz ama yine yapmıyor.. Update tuşu çalışmıyor resmen.. Problemin çözümü: Windows dil ayarlarını INGILIZCE olarak ayarların. Yani windowsunuz Türkçe değil İngilizce olsun. Bundan sonra firmware updatesi yapabiliriniz. Evet bence de çok saçma ama çözüm bu =)

    **** En önemli konulardan bir diğeri; reddit gibi forumlarda çokça bu şikayet var. RE2, Anthem ve diğer bir takım oyunlarda HDR ile Freesync/Gsync çalışmıyor. Yani Anthem ve RE2 açtınız diyelim. Freesync/gsync de aktif.. Siz birde oyundan gidip HDR aktif ederseniz eğer monitör black screen oluyor. Yanıt vermeyi kesiyor. PC'e restart atmak zorundasınız. Yani bu oyunlarda ya HDR dan vazgeçeceksiniz ya da Freesync'den.. Bu firmware güncellemesi ile çözülecek bir durum. İleri ki zamanlarda düzelecektir. Her oyunda bunu yapmıyor ama testlerim arasında Anthem ve RE2 de yaptı.. Ama Division 2 veya AC: Odyyse de yapmadı..

    İnce sorunlara değinmek istedim.. Bu yukarıda yazdığım sorunlar gidip 10bin TL'Lik bir monitör, tv hatta araba aldığınızda bile çıkabilen şeyler. Önemli olan güncelleme ile düzelip düzelmediği. Sorunuz varsa alabilirim. Yazıyı da faydalı olması adına yukarı taşırsak herkes faydalanır. Son olarak monitörün renk ayarlarına ince ayar çekmek isteyen TFTCENTRAL'den bu monitörü aratarak yayınlanmış olan kalibrasyon ayarlarını kullanabilir. Ben onu kullanıyorum. Memnunum.

  • Gelir inşallah lg 27gl850g ile gigabyte ad27qd fiyat olarak çok absürt olmadığı sürece düşünülebilir

    Profesyonel monitörlerin fiyatlarına yaklaştılar oyuncu diye tabir edilen bu monitörler mesela ceste tanıtılan şu model kim bilir kaç para ile çıkış yapacak ama görüntü kalitesi mükemmel

    https://www.asus.com/us/Monitors/ProArt-PA32UCX/

    https://www.youtube.com/watch?v=2WrVHt63ELg

    Aynı şekilde fuarda tanıtılan bir başka model daha

    https://www.asus.com/Monitors/ProArt-PA329C/

    Hali hazırda piyasada bulunan satılan pa32uc-k modelini düşününce çıkacak olan monitörlerin minimum fiyatları hakkında az çok fikir sahibi oluyoruz :S

    https://www.asus.com/tr/Monitors/PA32UC-K/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 3 Eylül 2020; 5:16:20 >




  • 27GL850G harika görüyor ancak LG güncel üst model ürünlerini TR'ye getirmiyor sanırım. Şu anda kullandığım 4K/60hz 27UD69 ve bir önceki versiyonu 27UD68'de TR'ye gelmedi amazon'dan almıştım şimdi wqhd 144hz bir monitöre geçmek istiyorum pek fazla seçenek yoktu son günlerde güzel modeller tanıtıldı umarım TR'ye gelir bu ürünler.

    @arda505
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Gigabyte de bu işin içinde kalıcı olarak kalıp ürün yelpazesini genişletir umarım.Aorusun fiyatını 599 dolar diye belirtmişler eğer değişmezse düşünülebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 3 Eylül 2020; 5:9:37 >
  • Daha yeni asus pg278qr siparişi verdim ancak stoğa gelmedi henüz gelince yollayacaklar. Sizce bekleyip başka modellere de mi göz atmalıym?



    İpslerde sıkça kusurlu ürün çıktığından bulaşmak istemiyorum tn panel renkleri fazlasıyla yeterli sadece görüş açısı bazen sıkıntı olabiliyor.
  • Modeli detaylı incelemek isteyenler için

    https://nl.hardware.info/product/507015/gigabyte-aorus-ad27qd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 3 Eylül 2020; 5:10:43 >
  • Amazonda satılmaya başlamış.Baktığım incelemeler de G sync de sorunsuz çalışıyormuş.İki monitör arasında kaldım ASUS ROG Strix XG32VQR ve AORUS AD27QD.Monitör de Freesync 2 desteği olmadığı için HDR ile aynı anda çalışmadığı bir kaç yorum okudum.HDR koyduğun monitöre neden Freesync 2 koymazsın.
    https://www.amazon.com/Aorus-AD27QD-SA-Display-FreeSync-Monitor/dp/B07MVX3PKS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 23 Ocak 2019; 15:35:11 >
  • Aorus almak istersen nasıl alacaksın? ben de çok beğendim monitörü.

    curved ıps 21:9 mu? flat ıps 16:9 mu alayım karar veremedim bir türlü...
  • sulozanger S kullanıcısına yanıt
    Bir yıldır monitör alamıyorum.Seçemiyorum çünkü.Dört dörtlük olanlar da uçuk fiyata satılıyor.Ben 2k 16:9 curved düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 23 Ocak 2019; 21:46:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Potato_GLaDOS

    Bir yıldır monitör alamıyorum.Seçemiyorum çünkü.Dört dörtlük olanlar da uçuk fiyata satılıyor.Ben 2k 16:9 curved düşünüyorum.
    hocam zamanında magazadan pg279q alip gecicektiniz.kontrol ederek. bu monitorun ustune hala goruntu kalitesi veren monitor yok ne yazıkki.daha iyiside hala gelmedi.
  • Yok HDR yok quantum dot o su yok busu yok diyerek erteledim durdum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Potato_GLaDOS

    Yok HDR yok quantum dot o su yok busu yok diyerek erteledim durdum.
    hocam o dediklerin oldugu zaman birde g sync ve 144 hz birde 2k veya 4k olunca cebine en az 13 k para koyucan.13 15 k yada zengin de olsan trilyonerde olsan değmez ve etmez.ust seviye monitor ler cok sıkıntılı.bak dogru duzgun model cıkartamiyorlar bile.2018 in son ceğreginde cıkması gereken monitorlerden bile ses seda yok.
  • Aynen elimdeki ile devam ediyorum bende hafif bir resim yanması başladı ama idare ediyoruz.Alırsam şuan ROG STRIX XG32VQR alacağım Türkiye fiyatını bir göreyim.Özellikleri fena değil.

    Panel Boyutu: Geniş ekran 31.5"(80.1 cm) 16:9
    Renk Doyumu : 125%(sRGB)
    Panel Türü : VA
    Gerçek Çözünürlük : 2560x1440
    Display Viewing Area(HxV) : 697.344 x 392.256 mm
    Piksel Değeri: 0.2724 mm
    Parlaklık(Max) : 450 cd/㎡
    Ekran Yüzeyi Mat
    Kontrast Oranı (Max) : 3000:1
    Görüş Açısı (CR≧10) : 178°(H)/178°(V)
    Tepki Süresi : 4ms (Gray to Gray)
    Flicker free
    Curved Panel : 1800R
    HDR (High Dynamic Range) Support : Yes (HDR 400)
    Refresh Rate(max) : 144Hz
    FreeSync 2 HDR technology



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 25 Ocak 2019; 14:7:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Potato_GLaDOS

    Aynen elimdeki ile devam ediyorum bende hafif bir resim yanması başladı ama idare ediyoruz.Alırsam şuan ROG STRIX XG32VQR alacağım Türkiye fiyatını bir göreyim.Özellikleri fena değil.

    Panel Boyutu: Geniş ekran 31.5"(80.1 cm) 16:9
    Renk Doyumu : 125%(sRGB)
    Panel Türü : VA
    Gerçek Çözünürlük : 2560x1440
    Display Viewing Area(HxV) : 697.344 x 392.256 mm
    Piksel Değeri: 0.2724 mm
    Parlaklık(Max) : 450 cd/㎡
    Ekran Yüzeyi Mat
    Kontrast Oranı (Max) : 3000:1
    Görüş Açısı (CR≧10) : 178°(H)/178°(V)
    Tepki Süresi : 4ms (Gray to Gray)
    Flicker free
    Curved Panel : 1800R
    HDR (High Dynamic Range) Support : Yes (HDR 400)
    Refresh Rate(max) : 144Hz
    FreeSync 2 HDR technology
    hocam iyi dusun. g sync teknojisinden mahrum kalıcaksın. ayrıca 32 inc de 2560 1440 facia.pitselleri goruyorsun. bir diger olumsuz gordugumde va panel. ben gecen hafta lg 32gk850 aldım.hemen geri iade ettim. 32 inc va panel 2560 1440 dı. pg279q dan sonra gozume cok buyuk ve va panel cok kotu geldi.hele 32 inc de cok kotu oluyormus oyun filan oynamak.fps oyunlarında ekrana hakim degilsin.sagın solun her tarafa bakman lazım.va panelide hic begenmedim.senin yerinde olsam 27 lik lg nin nano ips ekranlarını beklerdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

    hocam iyi dusun. g sync teknojisinden mahrum kalıcaksın. ayrıca 32 inc de 2560 1440 facia.pitselleri goruyorsun. bir diger olumsuz gordugumde va panel. ben gecen hafta lg 32gk850 aldım.hemen geri iade ettim. 32 inc va panel 2560 1440 dı. pg279q dan sonra gozume cok buyuk ve va panel cok kotu geldi.hele 32 inc de cok kotu oluyormus oyun filan oynamak.fps oyunlarında ekrana hakim degilsin.sagın solun her tarafa bakman lazım.va panelide hic begenmedim.senin yerinde olsam 27 lik lg nin nano ips ekranlarını beklerdim.

    Alıntıları Göster
    VA paneli bir övüyorlar bir gömüyorlar bir şey anlamadım.Okuduğum bütün incelemelerde oyun için va panelin iyi olduğu söyleniyor.Renkler vs tepki süresi falan çok iyi diyorlar.Baktığım ve yeni duyurulan çoğu monitörde VA panel kullanıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Potato_GLaDOS

    VA paneli bir övüyorlar bir gömüyorlar bir şey anlamadım.Okuduğum bütün incelemelerde oyun için va panelin iyi olduğu söyleniyor.Renkler vs tepki süresi falan çok iyi diyorlar.Baktığım ve yeni duyurulan çoğu monitörde VA panel kullanıyor.

    Alıntıları Göster
    valla hocam dogrudur dedikleriniz. sanırım ben şundan dolayi va yi sevmedim. 279q daki panel ve renk canlılıgı hala baska bir monitorde yok.hala suan dunyanın en iyi 5 monitoru arasında.renkler o kadar canlı okadar guzelki ondan dolayi 32 gk850 bana oyle geldi.cogu kiside 279q nun renk ve panelinin guzel olmasını soyler.size tavsiyem gorerek alin.iyi analiz edin.monitor cıkar cıkmaz hemen almayin.hatta bi 6 ay bekleyin.ilk seri uretimlerde kusurlar oluyor. 34 gk950 nano ips .ama ilk uretimleri sıkıntılı suan. ben hep ust seviyelere oynarim.cogu monitorun va panel olması va panel seciccegim anlamina gelmez. mesala piyasada acer predatorun x 27 si 15 k lik monitor ıps panel.aynı seskilde asus unda 20 bin tl lik 4 k lık monitorude oda ips panel. va panel iyidir guzeldir siyahları siyah gosterir.ama sorunsuz ve kaliteli bir ips in yanında ezilir gider.




  • Yaza kadar beklemeyi düşünüyorum.Yada alırım bir tane AORUS AD27QD okuduğum incelemelerde g sync de sorunsuz çalışıyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Potato_GLaDOS

    Yaza kadar beklemeyi düşünüyorum.Yada alırım bir tane AORUS AD27QD okuduğum incelemelerde g sync de sorunsuz çalışıyormuş.
    sorunlu calısan g sync demi varmiş ya.g sync modulu varsa calısır yoksa calısmaz.hic duymamiştim boyle bişeyi.
  • Ces 2019 da Nivida bütün freesync monitörlere g sync desteği vereceğini duyurdu.Neredeyse iki hafta oldu galiba freesync monitörlerin g sync kullandığı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.