Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.798
Cevap
52
Favori
616.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin kullandığı kadar enerji bedeli ödemesine karşı DEĞİLİM !

    Pay Ölçer'e karşıyım. (Site toplantısı sonucu vazgeçtik. İstemeyenlerin gerekçeleri toplu halde.)

    Neden karşıyım :

    1) Pay Ölçer denen cihaz enerji ölçmediği için karşıyım. Bu cihaz bir Isı sayacı değildir. Pay_OLCER
    2) Ölçülemeyen saçma sapan bir algoritma ile çalıştığı için karşıyım. (Güneş ısısını bile paraya çeviriyor.)
    3) Mevcut hukuk sistemine göre en azından 2012 yılının Mayıs ayına kadar KULLANILMAZ dendiği kanunen yazdığı için karşıyım. (Mevcut binalarda 2012'den sonrası için dahi kullanılmaz diyenler var.)
    4) Bu cihaz tam bir muamma. Ne sistemi ne de nasıl çalıştığını tam olarak bilinmemekte. Burada Pay_OLCER rumuzlu arkadaştan bazı kısımları anlayabildim. İçine hangi değerlerin neye göre girildiğini bilmediğim için karşıyım. Şeffaflık olmadığını tespit ettim.
    5) Bu cihazın içine girilen bilgiler ekrandan görülemiyor onun için karşıyım.
    6) Bu cihazın götürüsü getirisinden fazla olduğu için karşıyım.
    7) Bu cihaz amortismanını sağlayamadan çöpe atılıp yenisinin tekrar ve üstelik aynı firmadan alınması gerektiği için karşıyım.
    8) Uzaktan okuma yazılımını firmalar Yönetimlere vermemekte ve illa biz okuyacağız ayda x euro dedikleri için karşıyım.
    9) Mevcut binalarda kazan verimliliği tam kapasiteye göre ayarlandığından, bu sistem ile birlikte takılan termostatik vanaların sistemin sağlıklı çalışmasını bozduğu için karşıyım. (Bar_Fedaisi)
    10 ) Bu sistemi pazarlayabilmek ve çetin rekabet koşullarında işi kapabilmek için Yönetici ve Yandaşları yoldan çıkaracak kadar yüksek hediye ve avanta verildiği için karşıyım. Keza bu yandaşlar ömür boyu diğer dairelere göre daha az ödeme yapacaklardır. (Örneği forumda dahi var)
    11) Elektrik saatimden, Su saatimden, ya da Isı sayacımdan fazla yazdığını düşünerek şüphelenirsem kontrol ettirebileceğim yerler mevcut iken, Pay Ölçer için Türkiye sınırlarında tek bir yer olmadığı için karşıyım.
    12) Adeta işgalci bir güç gibi, bir kez site ya da apartmana girdikten sonra ne firmayı değiştirebilirsiniz ne de okuma şirketini. Adeta bir TEKEL olduğu için karşıyım.
    13) Bunları kullanan dairelerde kanunen radyatörü tamamen kapalı tutmak yasak olduğu halde, radyatörün üstüne termostatik, altına normal vana koyup da evde yokken tamamen kapalı tutanlar nedeni ile alt ve üst katlardakilerin fuzuli yere daha fazla ısı gideri ödemelerinden dolayı karşıyım. Kimsenin evine girip bakamazsınız ki.
    14) Bu sistemler manipülasyon'a karşıdır diye satılmasına rağmen bilinen onlarca yöntem mevcut olduğu ve daha az yazmasını sağlayan yöntemleri bilenler sayesinde, bilmeyenlerin çok daha fazla ödeme yapmak zorunda oldukları için karşıyım. (Pim SEVER)
    15) Firma referanslarından bağımsız olarak Pay Ölçer kullanılan site ve apartmanlarda harcanan doğalgaz faturalarını bizzat inceledim. Bu site ve apartmanların igdaş faturaları üzerinden yaptığım inceleme de - %8 ila + %9 fark gördüm. Araştırdım. Küçük apartmanlarda max. %9, büyük sitelerde - %8 (yani daha fazla doğalgaz parası) olduğundan karşıyım. (Sistem zamanında bu işe uygun tasarlanmamıştır.)
    16) Pay Ölçer, x15'in belirttiği meşhur yönetmeliğin 6.ncı maddesinde belirtilen Ölçüler ve Ayar kanununa uygun olmadığı için karşıyım. (Hoş kanun'un yanında yönetmeliğin lafı olmaz ama)




  • quote:

    Pay Ölçer, x15'in belirttiği meşhur yönetmeliğin 6.ncı maddesinde belirtilen Ölçüler ve Ayar kanununa uygun olmadığı için karşıyım. (Hoş kanun'un yanında yönetmeliğin lafı olmaz ama)


    Danıştaya bir iptal davası açın o zaman..
  • Arkadaşlar,

    Isı pay ölçer'in KUZEY cephede oturanlar için problemli olduğu gerçeği var, Güney cephe nispeten yine iyi ama kötünün iyisi!

    Neden? Normal aidatların ne civarda olduğunu biliyoruz zaten, yukarıda da bir örnek verdim bununla ilgili, dolayısıyla, Isı pay ölçersiz merkezi sistem sanırım en iyisi bu durumda.

    Bulunduğum site ile ilgili her iki blokta kat maliklerinin yaktığı değerleri inceledim, - diyeceksinizki binaların bulunduğu coğrafi konum rüzgara açık olması vs önemlidir..

    evet önemlidir fakat binalarda mantolama mevcut ayrıca sadece yan cephelerden rüzgar alıyor konum itibariyle .. - inceleme sonucunda normal merkezilerden daha çok yakıt kullanım söz konusu, bunu da dairelere yansıyan bedellerden anlamak mümkün, sonuç olarak ortalama 200tl + sıcak su bedeline güzel güzel yaşamak varken
    ödeme dengelerini bozan bu sistem niye??

    İyi günler dilerim

    Barış YILMAZ




  • Muzaffer kardeşimiz kalem kalem vermiş zaten insan aklıyla düşünülünce neden verimsiz ve gereksiz olduğuna!

    Çok fazla hukuka ve gereksiz detaya girmeye gerek yok, bu sistemin savunulacak yanı da yok!

    Bu konuyla ilgili konuşacaksanız reel örneklerle gelin .. ben kullanıyorum 4 aydır, mağduriyeti her gün bu ısınma/ısıtma sistemini gözlemleyerek faturaları
    ve siteye gelen, genel ve tek tek kat giderlerini inceleyerek yaşıyorum.

    Biri çıkıpta "Normal Şartlar Altında inceleyeceksin bu sistemi" de diyemeyeceğine göre, zira böyleyse zaten sistemin amacına ters..

    Reel örneklerle "ben 180-200 tl nin altında ısınıyorum" diyen olabilir, arkadaşın evi bütün gün güneş alıyordur, gayet güzel!

    Kuzey ve Güney cephelerde oturan arkadaşlar, ellerinizi görelim, paylaşın bizimle.
  • Sayın Brsymz,

    Mağduriyetiniz ortada. Bu durumda yapmanız gereken 2 şey var.

    1) Dava açmak.
    Bu iş masraflı ve iyi bir hukukçu bulmanız gerek. Kesin çözüm.

    2) Yönetim planını incelemek.
    Isı giderleri arsa payı ile alınır diyorsa ya da hiçbir şey yazmıyor ise yapacağınız şey çok kolay. Öncelikle bulunduğunuz binaya gelen Doğalgaz faturalarınızı inceleyiniz. Faturalarda belirtilen miktarı toplam arsa payına bölünüz. Çıkan sonucu dairenizin arsa payı ile çarparak bulacağınız değeri Yönetiminize yatırınız. Hatta daha evvel yatırdıklarınız bu hesaba göre fazla ise, yeni yatıracaklarınızdan mahsup ediniz.

    Bu durumda Yönetici size bir şey yapamaz. En fazla Avukat marifeti ile İcra'ya verir.

    Peki İcra'ya verir de ne olur ? Siz bu icra kağıdını üzerine tarih yazıp imzanınızı atarak alırsınız. (Almamazlık etmeyin !) Bu evrakta belirtilen adrese 7 gün içinde itiraz etme hakkınız var. Nihayetinde hem itiraz edip hem de karşı dava açma şansınız olur. İtirazınız üzerine, Yönetiminiz size dava açar. Siz de Mahkeme'de durumu anlatırsınız olur biter.

    Sanırım şöyle bir laf var idi "Namuslu insanlar da namussuzlar kadar cesaretli olsalar ..."

    İyi günler




  • İnternet`te google aramalarında pay ölçer ile alakalı çıkan bütün sonuçlar, pay ölçerin kanuni zorunluluk olduğu ve pay ölçerin çok faydalı hatta %40 lara varan indirim sağladığı idi.


    Bu forum gerçekleri ortaya döküp, aslında pay ölçerin söylendiği gibi ekonomi sağlamadığı ve pay ölçer satan firmaların yöneticilerle aylaşıp, soygun yaptığı sonucuna varıldı. Yine gördüğünüz üzere, bu sistemi kullanıp, beğenen bir kişi bile çıkmadı. Aksine kullanan bütün yorumcular, pay ölçer sistemi ile alakalı mahkeme yolundalar ve hiçbiri bu sistemden memnun değil.

    Sayın x15: Yukarıda da sormuştum cevabını alamadım..Herkesin kullandığı kadar enerji bedeli ödemesine kim neden karşı çıkar? Cevap veren çıkmadı demişsiniz.
    Ben yanıt veriyorum;

    Ben neden mi karşı çıkıyorum?
    Çünkü yaktığımdan çok daha fazlasını ödüyorum. Yukardaki mesajlarda belirttim. Benimle aynı şartlara sahip yan apartman sakinleri, hiç bir kısıntıya gitmeden, sıcak bir kış geçirirken, ben 3 peteğimi sürekli en kısıkta tutarak, taklalar atarak, onlarla hemen hemen aynı faturayı ödüyorum.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü bu sistem bağlanırken başka bir ürüne gerek duyulmaksızın çok uygun fiyatlara ısınacağım söylenirken, sonra çıkan sorunlardan dolayı sürekli olarak çok pahalı fiyatlara yeni ürünler satıldı ve ben hala uygun fiyatlara ısınamıyorum. Halen de bir sorun için aradığımızda bize başka bir ürünü 1000 lira artı KDV ye satmaya çalışıyorlar. (Kazana takacakları başka bir ürün için bu rakam, pay ölçer takıldığından beri kazan verimi oldukça düştü, verimi yükseltmek için 1 ek parça takıldı olmadı, ikinci ek parçayı takmak istiyorlar )

    Neden mi karşı çkıyorum? Çünkü beni her ay haraca bağladılar, bana fatura yolladıkları ay para isteseler anlarım ama yazın bana fatura yollamadıkları halde benden 4 lira fatura ücreti istiyorlar, üstelik bu fiyat bir çok avrıpa ülkesinde 0.75 euro iken ve yazın onlardan para alınmıyorken Türkiye`de 2 Euro artı KDV istiyorlar. Yani avrupa ülkelerinin 3 katı fatura bedeli ödüyoruz.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü kalolifer kazanımda sorunlar oluştu ve tam kapasite çalışmıyor, yalıtımı olmayan daireler geçen seneye kadar çok rahat ısınırken şu an bütün petekler açık ısınamıyorum şikayeti ediyorlar. Kazan verimliliğini tamamen öldürdüler. Üstelik pay ölçer sistemi hariç kazana bir alet daha taktılar verimi artırmak için, yine bi aleti takmak için bizden çok büyük paralar aldılar, bu halde verim eskisinden çok kötü.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü pay ölçer satan firmalar, yalan söylüyorlar, yöneticilerle anlaşıp onlara para teklif edip pay ölçer satmak için vatandaşı soyuyorlar. Yine yöneticilerin pay ölçerlerinin K faktörüyle oynayıp, ömür boyu çok ısınıp az ücret ödemelerini sağlıyorlar.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü taktıkları sistem daha 2 ay geçmeden sorun çıkartıyor ve gelip sistemi konrtol etmelerini söylüyoruz ama bizden kontrol etmek için ücret talep ediyorlar. 2 Ay önce takılan sistemde sorun çıkıyora bu firmanın hatasıdır ama gelip bakmak için bile çok fahiş bir fiyat talep ediyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

    İnternet`te google aramalarında pay ölçer ile alakalı çıkan bütün sonuçlar, pay ölçerin kanuni zorunluluk olduğu ve pay ölçerin çok faydalı hatta %40 lara varan indirim sağladığı idi.


    Bu forum gerçekleri ortaya döküp, aslında pay ölçerin söylendiği gibi ekonomi sağlamadığı ve pay ölçer satan firmaların yöneticilerle aylaşıp, soygun yaptığı sonucuna varıldı. Yine gördüğünüz üzere, bu sistemi kullanıp, beğenen bir kişi bile çıkmadı. Aksine kullanan bütün yorumcular, pay ölçer sistemi ile alakalı mahkeme yolundalar ve hiçbiri bu sistemden memnun değil.

    Sayın x15: Yukarıda da sormuştum cevabını alamadım..Herkesin kullandığı kadar enerji bedeli ödemesine kim neden karşı çıkar? Cevap veren çıkmadı demişsiniz.
    Ben yanıt veriyorum;

    Ben neden mi karşı çıkıyorum?
    Çünkü yaktığımdan çok daha fazlasını ödüyorum. Yukardaki mesajlarda belirttim. Benimle aynı şartlara sahip yan apartman sakinleri, hiç bir kısıntıya gitmeden, sıcak bir kış geçirirken, ben 3 peteğimi sürekli en kısıkta tutarak, taklalar atarak, onlarla hemen hemen aynı faturayı ödüyorum.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü bu sistem bağlanırken başka bir ürüne gerek duyulmaksızın çok uygun fiyatlara ısınacağım söylenirken, sonra çıkan sorunlardan dolayı sürekli olarak çok pahalı fiyatlara yeni ürünler satıldı ve ben hala uygun fiyatlara ısınamıyorum. Halen de bir sorun için aradığımızda bize başka bir ürünü 1000 lira artı KDV ye satmaya çalışıyorlar. (Kazana takacakları başka bir ürün için bu rakam, pay ölçer takıldığından beri kazan verimi oldukça düştü, verimi yükseltmek için 1 ek parça takıldı olmadı, ikinci ek parçayı takmak istiyorlar )

    Neden mi karşı çkıyorum? Çünkü beni her ay haraca bağladılar, bana fatura yolladıkları ay para isteseler anlarım ama yazın bana fatura yollamadıkları halde benden 4 lira fatura ücreti istiyorlar, üstelik bu fiyat bir çok avrıpa ülkesinde 0.75 euro iken ve yazın onlardan para alınmıyorken Türkiye`de 2 Euro artı KDV istiyorlar. Yani avrupa ülkelerinin 3 katı fatura bedeli ödüyoruz.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü kalolifer kazanımda sorunlar oluştu ve tam kapasite çalışmıyor, yalıtımı olmayan daireler geçen seneye kadar çok rahat ısınırken şu an bütün petekler açık ısınamıyorum şikayeti ediyorlar. Kazan verimliliğini tamamen öldürdüler. Üstelik pay ölçer sistemi hariç kazana bir alet daha taktılar verimi artırmak için, yine bi aleti takmak için bizden çok büyük paralar aldılar, bu halde verim eskisinden çok kötü.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü pay ölçer satan firmalar, yalan söylüyorlar, yöneticilerle anlaşıp onlara para teklif edip pay ölçer satmak için vatandaşı soyuyorlar. Yine yöneticilerin pay ölçerlerinin K faktörüyle oynayıp, ömür boyu çok ısınıp az ücret ödemelerini sağlıyorlar.

    Neden mi karşı çıkıyorum? Çünkü taktıkları sistem daha 2 ay geçmeden sorun çıkartıyor ve gelip sistemi konrtol etmelerini söylüyoruz ama bizden kontrol etmek için ücret talep ediyorlar. 2 Ay önce takılan sistemde sorun çıkıyora bu firmanın hatasıdır ama gelip bakmak için bile çok fahiş bir fiyat talep ediyorlar.




    Merkezi sistem pay olcerli veya pay olcersiz olsun, kombili bagimsiz sisteme gore enerji muhasebesi acisindan daha verimsizdir. Neden boyle oldugunun teknik sebeplerini burada daha once "Binalarda merkezi sistem geri geliyor" basligi altinda tartistik;

    http://forum.donanimhaber.com/m_29524974/mpage_2/tm.htm

    Ben o baslik altinda Bagimsiz (kombili) sistemle merkezi sistemi sadece teknik acidan karsilastirmistim. Buna gore pay olcerlide olsada merkezi sistemde uzakta uretilen isinin daireye ulasimi sirasindaki kayiplar sebebiyle kombili sistemin yasaklanip, merkezi sistemin zorla vatandasa sokusturulmasina teknik sebeplerle karsi ciktim.

    Simdi bu baslikta ise yukarida fedai arkadasimizin yazdiklarina bakarak ogreniyorumki bu pay olcerli merkezi sistemde ayrica saat okuma, k-faktoru gibi yollarla vatandasi kurda kusa, kendi evinde harac odemeye mecbur birakmanin yolu acilmis.

    Cok merak ediyorum bu tesisatlari kuran, okumayi yapan sirketler kimlerdir.

    TEKNIK ACIDAN;

    Bagimsiz kombili sistem en verimli sistemdir.

    Eski tip merkezi sistem daha verimsizdir.

    Pay olcerli merkezi sistemde kombili bagimsiz sisteme gore daha verimsizdir.


    Bu sistemler arasinda verimlilik adi altinda vatandasa sokusturulan pay olcerli merkezi sistem, kurulus ve isletme asamalarinda olaya zorla dahil edilen ozel izinli firmalar ve bunlarin kerameti kendinden menkul uygulamalari sebebiyle birilerine rant saglamaya en uygun sistemdir.

    Bagimsiz kombili sistem en verimli ve ucuzudur, gerisi teferruattir.




  • Bu tür kavgalardan sıkılan herkes zamanında müstakil ısıtma sistemine, kombiye geçti. o zaman yapılan kavgaları hatırlıyorum.
    kombi takılınca kuzeydeki ve çatı katlarındakiler, altında dükkan olanlar, cephesi açık olanlar daha fazla doğalgaz parası ödemek durumunda kaldılar.
    Ev alırken, hepimiz güney cepheymiş 3 fazla vereyim, veya satıcı da onu belirtip 3 fazlaya satayım derdinde. kuzey cephe ev herzaman daha ucuz. çatı katı her zaman daha ucuz. yani ev alan herkes baştan bu kötü yönleri bilmekte kabul ederek daha ucuza bu evleri almaktalar, alabilmekteler.

    müstakil ısıtma ( kombi vs..) kullanan herkes bu dezavantajını baştan bildiği evlerde daha çok ısınma faturası ödüyor.
    Ama ne hikmetse ısıtma sistemi merkezi yapıldığı zaman, o daire sahipleri "bende aynı binadayım, benimde evim 100m2. bende aynı ödeyeceğim" diyorlar.
    Bu garip durumu anlamak gerçekten zor. Sormak lazım, peki sen o daireyi güney cepheden 20-30 bin lira ucuza almadınmı. diğer adamların günahı neydi peşin peşin o kadar fazla para verdiler. Satarken ev güney cephe diye fazla para istemezmiydi kendileri de..

    Bence binaların tek ve en temel sorunu yalıtımsız olmaları. aylık 160-200 lira ısınma gideri gerçekten çok fazla. Ortalama bir yalıtımla bu rakamlar 60-70 liraya düşebilir. bina içerisinde ısı dengesizlikleri azalabilir.

    Pay ölçer sistemi doğru çalışsa bile haksızlığa neden olur, çünkü birisi dairenin odalarını radyatörleri kapatır, kendince tasarruf yapmaya çalışır, bu direk üst komşuya yansır.

    İnsanlar önce kuzey cephe ev, çatı katı ev derken, bu evleri alırken ve iş ısınma giderine gelince takındıkları tutumlar konusundaki iki yüzlülükten vazgeçmek zorundalar.

    Binalarda ısı dağılımındaki dengesizliğin ana nedeni, kata ve cepheye göre çok farklılık gösteren ısı kayıplarıdır. Bu kayıplar giderildiği taktirde sistem zaten adil olarak çalışmaya başlayacaktır. o küçük maliyet farkınıda kimse dert etmeyecektir. Bu konunun mutlak bir çözümü yoktur. bu işle ilgili yalıtım hariç tüm öneriler fasa fisodur, tuzaktır. Bu devirde malesef en çok kandırılanlar, ekonomi yapmaya çalışanlardır. 1 verip 5 almak isteyenlerdir. bu zaaflarıyla kolay tuzağa düşerler.

    Apartmanda sitede yaşamanın çözülemez tek sıkıntısı bu değildir. müstakil eve kaçmaktan başka çözüm yolu yoktur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    Bu tür kavgalardan sıkılan herkes zamanında müstakil ısıtma sistemine, kombiye geçti. o zaman yapılan kavgaları hatırlıyorum.
    kombi takılınca kuzeydeki ve çatı katlarındakiler, altında dükkan olanlar, cephesi açık olanlar daha fazla doğalgaz parası ödemek durumunda kaldılar.
    Ev alırken, hepimiz güney cepheymiş 3 fazla vereyim, veya satıcı da onu belirtip 3 fazlaya satayım derdinde. kuzey cephe ev herzaman daha ucuz. çatı katı her zaman daha ucuz. yani ev alan herkes baştan bu kötü yönleri bilmekte kabul ederek daha ucuza bu evleri almaktalar, alabilmekteler.

    müstakil ısıtma ( kombi vs..) kullanan herkes bu dezavantajını baştan bildiği evlerde daha çok ısınma faturası ödüyor.
    Ama ne hikmetse ısıtma sistemi merkezi yapıldığı zaman, o daire sahipleri "bende aynı binadayım, benimde evim 100m2. bende aynı ödeyeceğim" diyorlar.
    Bu garip durumu anlamak gerçekten zor. Sormak lazım, peki sen o daireyi güney cepheden 20-30 bin lira ucuza almadınmı. diğer adamların günahı neydi peşin peşin o kadar fazla para verdiler. Satarken ev güney cephe diye fazla para istemezmiydi kendileri de..

    Bence binaların tek ve en temel sorunu yalıtımsız olmaları. aylık 160-200 lira ısınma gideri gerçekten çok fazla. Ortalama bir yalıtımla bu rakamlar 60-70 liraya düşebilir. bina içerisinde ısı dengesizlikleri azalabilir.

    Pay ölçer sistemi doğru çalışsa bile haksızlığa neden olur, çünkü birisi dairenin odalarını radyatörleri kapatır, kendince tasarruf yapmaya çalışır, bu direk üst komşuya yansır.

    İnsanlar önce kuzey cephe ev, çatı katı ev derken, bu evleri alırken ve iş ısınma giderine gelince takındıkları tutumlar konusundaki iki yüzlülükten vazgeçmek zorundalar.

    Binalarda ısı dağılımındaki dengesizliğin ana nedeni, kata ve cepheye göre çok farklılık gösteren ısı kayıplarıdır. Bu kayıplar giderildiği taktirde sistem zaten adil olarak çalışmaya başlayacaktır. o küçük maliyet farkınıda kimse dert etmeyecektir. Bu konunun mutlak bir çözümü yoktur. bu işle ilgili yalıtım hariç tüm öneriler fasa fisodur, tuzaktır. Bu devirde malesef en çok kandırılanlar, ekonomi yapmaya çalışanlardır. 1 verip 5 almak isteyenlerdir. bu zaaflarıyla kolay tuzağa düşerler.

    Apartmanda sitede yaşamanın çözülemez tek sıkıntısı bu değildir. müstakil eve kaçmaktan başka çözüm yolu yoktur.




    İşin özünü kavramışsınız.. Söylediğiniz gibi en iyisi bireysel kombi yalnız ısınma bedelinin haneye göre ölçüldüğü merkezi sistemli binalarda radyatörlerin kapanması diye bir durum söz konusu değil..Bir şekilde kapatılmış olsun ya da olmasın toplam enerji sarfiyatının yüzde 30'na katılma zorunluluğu vardır..

    Bu forumda merkezi ısınmada kullandığın kadar enerji bedeli ödenmesine karşı çıkanların satır aralarında söyledikleri iyi analiz edilirse çoğunun evinin tamamen kuzey cephe, çatı ya da zemin kat olduğu görülecektir..Hatta satır aralarını geçin açık açık diyorlar ki bu sistem kuzey cephe, zemin ve son katlarda oturanlara adaletsiz diye..Adaletsiz olacak tabii..Merkezi sistem de ara katlardakine adaletsiz.. Ben evimi alırken çatı katında oturan vatandaştan 25 bin tl fazla para ödedim..Neymiş arsa payıymış..Hadi oradan..Arsa payı artık tarihe karıştı..2012 den itibaren ısındığın kadar ödeyeceksin..

    Yukarıda da bahsetmiştim..Eski oturduğum ev kömürlüydü ve ılıman akdeniz ikliminin olduğu bir ilde olmamıza rağmen her sene 3 ton kömür parası ödüyorduk (yaklaşık 2 bin tl) ve sıcaktan da bayılıyorduk..Her akşam pencereyi açıp açıp kapatırdık..Sıcak soğuk sirkülasyonu nediyle sık sık hastalanırdık..Bu durumdan son kat ve zemin kat hariç ara kattaki komşularımızın hepsi şikayetçiydi..Esasında apartmanızdaki komşularımızın salt çoğunluğu doğalgaza geçmek istiyordu..Fakat sözü geçen ve yönetici olan kişi zemin katta oturuyordu..Ben bu duruma 6 ay dayanıp binayı terkettim..Aradan 2 sene geçti..Bu hıyar istemediği ve diğer enayilerde seyrettiği için apartmanda hala doğalgaz dönüşümü yapılmış değil ve hala bacasından çıkan kara duman şehri kirletmekte..


    Bu yüzden adına ne denilirse denilsin pay ölçer ya da ısı ölçer kesinlikle apartman çoğunluğunun vereceği karara dahi bırakılmamalıdır..Alt yapısı mümkün bütün binalarda ısı ölçer sistemlerinin kullanılmasının zorunlu olması ve tartışmaya mahal vermeyecek şekilde kanuni ve yasal dayanakların sağlamlaştırılması gerekir. Ayrıca sektörde rekabetin özendirilmesi gerekir..Aklın yolu birdir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur


    Merkezi sistem pay olcerli veya pay olcersiz olsun, kombili bagimsiz sisteme gore enerji muhasebesi acisindan daha verimsizdir. Neden boyle oldugunun teknik sebeplerini burada daha once "Binalarda merkezi sistem geri geliyor" basligi altinda tartistik;

    http://forum.donanimhaber.com/m_29524974/mpage_2/tm.htm

    Ben o baslik altinda Bagimsiz (kombili) sistemle merkezi sistemi sadece teknik acidan karsilastirmistim. Buna gore pay olcerlide olsada merkezi sistemde uzakta uretilen isinin daireye ulasimi sirasindaki kayiplar sebebiyle kombili sistemin yasaklanip, merkezi sistemin zorla vatandasa sokusturulmasina teknik sebeplerle karsi ciktim.

    Simdi bu baslikta ise yukarida fedai arkadasimizin yazdiklarina bakarak ogreniyorumki bu pay olcerli merkezi sistemde ayrica saat okuma, k-faktoru gibi yollarla vatandasi kurda kusa, kendi evinde harac odemeye mecbur birakmanin yolu acilmis.

    Cok merak ediyorum bu tesisatlari kuran, okumayi yapan sirketler kimlerdir.

    TEKNIK ACIDAN;

    Bagimsiz kombili sistem en verimli sistemdir.

    Eski tip merkezi sistem daha verimsizdir.

    Pay olcerli merkezi sistemde kombili bagimsiz sisteme gore daha verimsizdir.


    Bu sistemler arasinda verimlilik adi altinda vatandasa sokusturulan pay olcerli merkezi sistem, kurulus ve isletme asamalarinda olaya zorla dahil edilen ozel izinli firmalar ve bunlarin kerameti kendinden menkul uygulamalari sebebiyle birilerine rant saglamaya en uygun sistemdir.

    Bagimsiz kombili sistem en verimli ve ucuzudur, gerisi teferruattir.




    Aynen katılıyorum..O konuda da yazmıştım..Şu anda anlatılanlara bakılırsa pay ölçer kötünün iyisi..Ancak işleyişteki eksiklikler giderilirse bağımsız kombi sistemine yaklaşacak bir düzeye gelir ve o zaman elektrik su faturası ödemekten farklı olmaz..Hiç yoktan alt ve üst katların yakmaması halinde ısınamama gibi bir durumla da karşılaşılmaz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15


    Bu forumda merkezi ısınmada kullandığın kadar enerji bedeli ödenmesine karşı çıkanların satır aralarında söyledikleri iyi analiz edilirse çoğunun evinin tamamen kuzey cephe, çatı ya da zemin kat olduğu görülecektir..Hatta satır aralarını geçin açık açık diyorlar ki bu sistem kuzey cephe, zemin ve son katlarda oturanlara adaletsiz diye..Adaletsiz olacak tabii..Merkezi sistem de ara katlardakine adaletsiz.. Ben evimi alırken çatı katında oturan vatandaştan 25 bin tl fazla para ödedim..Neymiş arsa payıymış..Hadi oradan..Arsa payı artık tarihe karıştı..2012 den itibaren ısındığın kadar ödeyeceksin..



    Bu paragraftaki bilgilerin hepsi yanlış ve yanlı. Ben güney dairede oturuyorum, benim anlattığım olaydaki ısınamıyoruz şikayeti olan 2 daire yine güneyde oturuyor. Aslında sadece o iki daire şikayet etmiyor hepsi ediyor ama bu iki daire hem bütün vanalar sonuna kadar açık ki faturadan belli zaten hem de ısınamıyorlar. Güneyde oturduğumu üst mesajlarımda yazmıştım. Ben kuzey ve güney ile ilgili hiç bir şey söylemedim.
    Yukarıda bir sürü madde saydım, bu bütün maddeleri görmezden gelip farazi bilgiler vererek insanları yanıltıyorsunuz. Ben bu sistemi kullanıyorum ya siz? Siz bu sistemi kullanmadan farazi olarak yanlış ve yanlı yorum yapıyorsunuz. Ben bu sistemin içindeyim ve yukarıda yorum yapıp sistemi eleştiren bütün arkadaşlar bu sistemi kullanıyorlar. Biz bu sistemi kullanıyoruz ve beğenmediğimizi söylüyoruz ama siz kullanmadan bizi yalancı çıkarmaya çalışıyor hatta kuzey cephede oturduğumuzu iddia edip, bize haksız bir yafta yapıştırıyorsunuz.

    Neden karşı çıkıyorum adı altında yazdığım maddeleri tek tek okudunuz mu? Ben o maddeleri tek tek yaşıyorum ya siz? Evet yaşamıyorsunuz çünkü siz pay ölçer kullanmıyorsunuz ama kullanıyor ve biliyormuşçasına yorum yapıyorsunuz. İnsanları yanıltmayın artık lütfen. Pay ölçer çok matah bir şey olsa herhalde site yönetimini ve satıcı firmayı mahkemeye vermeyi düşünmezdik değil mi? Bu forum altındaki bu sistemi kullanan herkes kandırıldığının farkına varmış durumda. Neden mi kandırıldık? çünkü bilmiyoruz bu sistemi. Geçen yıl internete girip baktım, hiç bir şey yazmıyordu. Bize anlattıkları kadar biliyoruz. Bize anlattıkları kanunken zorunlu olduğu ve %40 ekonomi sağlayacağımız? Hani nerde ekonomi? Güney daire olduğum ve ısı yalıtımım en üst seviyede olduğu halde yaktığımdan çok daha fazlasını ödüyorum.

    Avukatla görüştük ve bütün kat malikleriyle ortak karar alıp yöneticiyi ve firmayı mahkemeye verdik. Avukatımız bu davayı %500 alacağımızı çünkü kanunların bizden yana olduğunu ve bizden daha önce mahkeme verip davayı kazanmış olan 4 tane benzer dava bulduğunu ve bu davaları emsal göstereceğimizi belirtti. Hal böyleyken siz hala 2012 den bahsedip hala kanun benim diyorsunuz. Lütfen artık gerçekleri görüp ona göre yorum yapın. Bilmediğiniz ve kullanmadığınız sistemin ve paragöz firmaların sözcüsü olmayın.




  • Arkadaşım merhaba acaba alt kısımda ve yazında belirttiğini gibi bu pimleri nerede ne amaçla kullanıyorsun bu pimlerin kullanımından sonra sana ne artı sağladı ve bu pimlerden almak istesek nereden temin edebiliriz cevabını en kısa zamanda bekliyorum...
    quote:

    Orijinalden alıntı: Pim SEVER

    Pay Ölçer çok faydalıdır .

    Herkese selam olsun. Tüm yazılanları dikkatlice okudum. Adam diyor ki gidin hukukçulara danışın. (Kötü bir şey mi diyor ?) (Danışmaya ne gerek var ki ben herşeyi bilirim.) Gene diyor ki kanun ortada, yönetmelik nasıl kanuna mugayir (aykırı) düzenleme yapabilir ? (Pekala yapabilir, burası Türkiye) Şahsen ben Pay Ölçer'in nasıl çalıştığını forumdaki yazısından öğrendim. Üstelik ölçme yapmadığını da buradan öğrendim. (Öğrendin de ne olacak boyum mu uzayacak). Kanunun gerekçesini dahi koymuş. Üşenmeden indirdim okudum. Neden ISI MALİYET BÖLÜŞTÜRÜCÜSÜ değil de Pay Ölçer dendiğini de öğrendim. (Olsun sen her yerde Pay Ölçer de) Bu işler de ne paralar harcanıyormuş. (Sana ne başkasının kazancından, nazar etme ne olur çalış senin de olur) Herşey apaçık ortada. (Niye okuyorsun da benim dediğime inanmıyorsun ki) Herşeyi anlatmış ve tüm bunlara rağmen yok Pay Ölçer faydalıdır, yok Sistemi savunuyorum diyenler var. Desinler. Desin. Savunsun. Üstelik kombili dairede oturuyormuş. (Otursun) Olsun Pay Ölçer'i savunsun. Ben de savunuyorum. Bekara karı boşamak kolaydır. Demokrasi yok mu ? Fikir özgürlüğü yok mu ?Beğenmeyen okumasın zorla mı ? Ben bekarım ben de karımı boşayacağım...

    Ben ANKARA'da bulunan bir sitede oturmaktayım.

    Lütfen rica ediyorum. Yönetici ve İdareci olmayan kat maliki hiç kimse (onlar mecburen isteyecek) Pay Ölçerlere karşı çıkmasın. "Zorunlu" desin, "Cezası var" desin, "bu sayede %60-%80 daha az yakıt ödeyeceğiz" desin. Desin de desin. Her yerde, her mekanda, her komşusunu gördüğünde desin. Yönetmelik bilem var da desin. Gerçekten ben % 78 daha az ödüyorum. Takalım, taktıralım.

    Ben geçen seneki 3 aylık dönemde 600. TL ısı gideri öderken, geçtiğimiz yaz bizim sitemize de Pay Ölçer cihazı takıldı. Gerçi bu işe siteden tam olarak kaç para verildiğini öğrenemedim ama siteye takanlara 600,000. TL civarında ödenmiş. Hem takıyorlar hem de paramızı alıyorlar. Toplamda 850'ye yakın daire var. Olsun mühim değil. Ben payıma düşeni şimdiden amorti ettim bile.

    Ben ilk toplantıda bu işe ilk karşı çıkanlardan biri idim. Karşı çıktığımda başta yönetici olmak üzere salonda bir uğultu, feryat figan esti. Tüm komşularım bana karlı dağlardan aç kalıp ta şehirlere inen kurt sürülerindeki aç kurtlarınkine benzer bakışlar fırlattı. Yıllarca komşuluk ettiğim, evime gelen komşularımın bu hareketlerine anlam veremedim. Adeta beni düşman ilan ettiler. Sanırsın ki Kurtuluş Savaşı var ve ben cepheden kaçıyorum. Ellerinden gelse beni öldürecekler. Bunun üzerine 6 yıldır bırakmış olduğum sigaraya başladım. Meğerse Yönetici olan zat-ı muhterem bu işi 1 yıldan fazla süredir planlıyormuş. Toplantıdan önce herkesi telefonla arayıp saatlerce konuşarak kat maliklerinin kulaklarını iğdiş etmiş. Nasıl olsa Yönetim'de
    telefon bedava, herkesin de telefonunu biliyor ya.

    Yöneticimizden Allah razı olsun. Hatta geçtiğimiz hafta yayınlanan mahalli bir haftalık gazeteye (bedava dağıtılan, mahalledeki köfteci, kokoreççi ve tamirci ilanlarının bulunduğu bir gazete) röpörtaj vererek, "kat malikleri için enerji verimliliği kanununu uygulamak analarının ak sütü kadar helaldir" demiş. Kim demiş ? Yönetici demiş. Neden böyle bir şey der ki ? Zaten 850 kişiden 30 kişi taktırmadı. Acep bu 30 kişiye nisbet mi yapıyor. Yöneticiye sordum, "şimdi ne olacak bu taktırmayanların hali" diye, "ben onlara sonradan bir takacağım ki" dedi. Helal olsun, kendisini tebrik ederim. Allah tuttuğunu altın etsin. Allah başımızdan eksik etmesin. (Amin) Hakkını yememek gerek, bu işe çok emek ve çaba harcadı. Takabildiğine taksın. Ben de taktırdım. Yani bana da taktılar ama faydasını da görüyorum. Ne demek Taktırmam. Tak-tı-ra-cak-sın ! Yönetmelik var ! Yukarıda yazıyor, oku !

    Bu yıl ise 3 ay için (Kasım-Aralık-Ocak-2011) sadece 130 TL ısı gideri ödedim. Anlayacağınız enerjiyi çok verimli kullanarak %78 tasarruf yaptım. Vanalarım sonuna kadar açık vaziyette. Gayet de güzel ısınıyorum. 2 adet bütangazı tüp parasına 3 ay. Kardeşim Almanya'da çalışıyor. Geçtiğimiz yazın başında kendisine Pay Ölçer'e geçilecek dediğimde bana hangi firmanın takacak olduğunu öğrenirsen bildir sana kıyak yapacağım demişti. Geçtiğimiz yaz gelirken bana aşağıda resmini gördüğünüz plastiklerden 20 tane getirmişti. (meğersem her firmanın pim'i farklı imiş, hatta Almanya'da bazı firmalar işi uyanmış ve renk değiştirmişler fakat hepsi Alman piyasasında bulunurmuş) Hatta şimdilerde Plastik Kalıbı yapan atölyelerde yerlisi için
    çalışmalara başlanılmış. Önümüzdeki yaz pazarlarda "ikizlere takke" deyip sütyen satanlar gibi "Pay ölçer'e piiim" diye bağıran pazarcı görürseniz şaşmayın. Ağabey bunlar senin çok işine yarayacak kıymetini bil demişti. Ha unutmadan söyleyeyim kendisinden yaklaşık bir saatlik de eğitim aldım. Hatta sakın ha bu sisteme (Pay Ölçer) karşı çıkma, karşı çıkanlarıda, komşularına site haini olarak ilan et diye tembihlemişti. Meğersem ne kadar da haklıymış. Canım kardeşim. Onlar Pay Ölçer taktı ben de resimdeki pim'i gerektiğinde takacağım. Her iki taraf ta takmış olacak.

    Bizim konutlarda oturanlardan biri de dava açmış. Ne diye dava açıyorsun kardeşim. Yöneticiye sordum bana dedi ki "o falanca firmanın adamı (başka bir pay ölçer satan firma) " onun için dava açtı, başka komşuma da "kendisi ithal edip bize satmak istiyordu (sankim o kadar kolay dı) " ondan dava açmış
    demiş, diğerine de "benim koltuğumda gözü var yönetici olmak istiyor (sidik kokmakta) " bu yüzden dava açmış demiş. Valla benim hiç umurumda değil. Ben de sürekli yönetim'e gaz veriyorum. İyi ki takmışız bakın ne güzel oldu verimli verimli oturuyoruz deyince, yönetici bana dönüp de bazı terbiyesizler, mikroplar bize karşı çıkıyor, inşaallah allahın izni ile davayı kazanacağız dedi. Bu forumda yazılanları okudum da, bence pek kazanacağı da gözükmüyor. Kimseye sormadı, ihale yapmadı, zorunluluk yok falan filan. Bana ne ben ödediğime bakarım.Tabii ki ben de Yönetim'in arkasındayım, nasıl olsa Pimlerim hazır, gerektiğinde
    ben de takacağım. Merak ettiğim şey ise, olur ya Yönetim bu davayı kaybederse (inşaallah kazanır), benden tekrar para isterler mi ? İşte o zaman seyreyle gümbürtüyü. Bu sefer fazla ödeyenler de paralarını nasıl geri alacaklar acep ? Neyse banane.

    bknz. tdk sözlük Takmak : Bir şeyi başka bir yere uygun bir biçimde geçirmek, tutturmak, iliştirmek.

    Rakamlar da küsüratları yazmadım, sonra benim dairemi tespit edebilirler. Gerçi hoş tespit etseler dahi mahkemeden karar çıkartmadan evime giremezler ki ? Şimdilerde bol bol antrenman yapıyorum, eğer tesbit edip gelirlerse pimleri ne kadar zamanda takabilirim diye. İlk başladığımda tüm radyatörler için 130 saniye idi, sıkı antrenman yaparak bu süreyi 26 saniyeye düşürdüm. Apartman girişinden bizim daireye gelme süresi 75 saniye. Bu zaman dilimi benim için yeterli. Hoş, konut dokunulmazlığı denen şey var. Gerçi benimkine çok yakın ödeme yapanlar da yok değil. Zaman zaman düşünüyorum da acaba onların da Almanya'da tanıdıkları mı var? Bizim Alamancılar bu işleri pek iyi biliyorlar maşaallah.

    Şimdilerde, ısı giderleri yüksek gelen komşularım: Ahh, ahh sizi dinlemedik ne hata yapmışız biz, ne yapacağız şimdi diye hem gönlümü almaya çalışıyorlar hem de çözüm arıyorlar. Bazı ara katlarda, güney cephelerde oturanlar da bu şikayetlere için için kıs kıs gülüyorlar, çaktırmadan. (Daha az ödüyorlar ya, bana ne ötekilerden diye iç geçiriyorlardır.) Yönetim'den gelen haberlere göre çoğunluk şarlamaya başlamış. Bazıları dairelerini satılığa çıkarttı. Hiçbiri ile görüşmüyorum ama küs değilim. Ben de siz istemiştiniz, zaten kanunen de zorunlu artık yapacak bir şey yok diyorum. Öyle 2012 filan değil şimdiden zorunlu diyorum. Kim gidip kanuna bakacak. Bunların kafası çalışsa çişini kaçıran adamı yönetici seçmezdi. (Pantolonun önü hep ıslak, ne zaman sorsam ya çay döküldü ya da su döküldü diyor. Bir gün kendisi Yönetim binasında yok iken bir komşusu bana çişini tutamadığını söyledi. Oradan öğrendim. Karısı altını bezleyelim diyormuş ama, bizim Yönetici de o zaman anlarlar, ben bez taktırmam demiş.) Sanırım hayatta tek başarısı bizim siteye yönetici olması. Kendisi eski kulağı kesiklerden, yaşlı kurt. Zaten yanına topladığı çakallar ile teşkilatı sağlam tutmuş. Kendisine hesap soran olursa da yanından kovuyor. Tüm sitenin giderlerini toplu olarak ilan etmediğinden kimse kimsenin ne ödediğini bilmiyor. Bu da benim işime geliyor. Bazı komşularım duymuş, nasıl duydu ise. Size nasıl az geliyor diyor. Ben de "Ben sıcağı sevmem, tüm vanalarımı kapatıyorum, sırtıma kazak, hırka atıp kalın giyiniyorum" diyorum.

    Vicdanen müsterihim. İçim çok rahat. Komşularım bu adamın peşinden gidip böyle hukuksuz bir işe kalkışmasalardı. O zaman ben de bir tanıdık avukata (para vermemek için bürosuna gitmek yerine telefonla) şu Verimlilik kanununun geçici 6.Maddesine göre uygulanmaz diyor sen ne diyorsun dediğimde Avukat bi bakayım sizi ararım dedi telefonu kapattı, yaklaşık yarım saat sonra beni aradı. 2012 Mayıs ayına kadar takamazlar ama sonrası için inceleme yapmam gerekir, bir ara sekreterimden randevu alır büroma gelirsiniz dedi. Gitmedim. Kardeşim sayesinde gerek de kalmadı.

    Dinsizin hakkından imansız gelir demişler.

    Yaşasın Pay ÖLÇER ! Yaşasın Yönetim ! Yaşasın Verimlilik !

    Lütfen yok hukuk, yok guguk bilmem ne diyerekten pişmiş aşa su katmayınız. Ortalığı karıştırmayınız. Aklınızı kullanınız.

     Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: x15


    Bu forumda merkezi ısınmada kullandığın kadar enerji bedeli ödenmesine karşı çıkanların satır aralarında söyledikleri iyi analiz edilirse çoğunun evinin tamamen kuzey cephe, çatı ya da zemin kat olduğu görülecektir..Hatta satır aralarını geçin açık açık diyorlar ki bu sistem kuzey cephe, zemin ve son katlarda oturanlara adaletsiz diye..Adaletsiz olacak tabii..Merkezi sistem de ara katlardakine adaletsiz.. Ben evimi alırken çatı katında oturan vatandaştan 25 bin tl fazla para ödedim..Neymiş arsa payıymış..Hadi oradan..Arsa payı artık tarihe karıştı..2012 den itibaren ısındığın kadar ödeyeceksin..



    Bu paragraftaki bilgilerin hepsi yanlış ve yanlı. Ben güney dairede oturuyorum, benim anlattığım olaydaki ısınamıyoruz şikayeti olan 2 daire yine güneyde oturuyor. Aslında sadece o iki daire şikayet etmiyor hepsi ediyor ama bu iki daire hem bütün vanalar sonuna kadar açık ki faturadan belli zaten hem de ısınamıyorlar. Güneyde oturduğumu üst mesajlarımda yazmıştım. Ben kuzey ve güney ile ilgili hiç bir şey söylemedim.
    Yukarıda bir sürü madde saydım, bu bütün maddeleri görmezden gelip farazi bilgiler vererek insanları yanıltıyorsunuz. Ben bu sistemi kullanıyorum ya siz? Siz bu sistemi kullanmadan farazi olarak yanlış ve yanlı yorum yapıyorsunuz. Ben bu sistemin içindeyim ve yukarıda yorum yapıp sistemi eleştiren bütün arkadaşlar bu sistemi kullanıyorlar. Biz bu sistemi kullanıyoruz ve beğenmediğimizi söylüyoruz ama siz kullanmadan bizi yalancı çıkarmaya çalışıyor hatta kuzey cephede oturduğumuzu iddia edip, bize haksız bir yafta yapıştırıyorsunuz.

    Neden karşı çıkıyorum adı altında yazdığım maddeleri tek tek okudunuz mu? Ben o maddeleri tek tek yaşıyorum ya siz? Evet yaşamıyorsunuz çünkü siz pay ölçer kullanmıyorsunuz ama kullanıyor ve biliyormuşçasına yorum yapıyorsunuz. İnsanları yanıltmayın artık lütfen. Pay ölçer çok matah bir şey olsa herhalde site yönetimini ve satıcı firmayı mahkemeye vermeyi düşünmezdik değil mi? Bu forum altındaki bu sistemi kullanan herkes kandırıldığının farkına varmış durumda. Neden mi kandırıldık? çünkü bilmiyoruz bu sistemi. Geçen yıl internete girip baktım, hiç bir şey yazmıyordu. Bize anlattıkları kadar biliyoruz. Bize anlattıkları kanunken zorunlu olduğu ve %40 ekonomi sağlayacağımız? Hani nerde ekonomi? Güney daire olduğum ve ısı yalıtımım en üst seviyede olduğu halde yaktığımdan çok daha fazlasını ödüyorum.

    Avukatla görüştük ve bütün kat malikleriyle ortak karar alıp yöneticiyi ve firmayı mahkemeye verdik. Avukatımız bu davayı %500 alacağımızı çünkü kanunların bizden yana olduğunu ve bizden daha önce mahkeme verip davayı kazanmış olan 4 tane benzer dava bulduğunu ve bu davaları emsal göstereceğimizi belirtti. Hal böyleyken siz hala 2012 den bahsedip hala kanun benim diyorsunuz. Lütfen artık gerçekleri görüp ona göre yorum yapın. Bilmediğiniz ve kullanmadığınız sistemin ve paragöz firmaların sözcüsü olmayın.




    Ben forumun hepsini okuyorum merak etmeyin siz ayrıca üzerinize alınmanıza da gerek yoktu..Bunlar açık açık forumda yazılanlar..Yukarıda da söylenmiş daha önce de yazıldı..Üzerinde durmadım..Ancak yine yazılınca kullandığın kadar öedeme yapılacak merkezi sisteme karşı çıkmanın nedeni ortaya çıkmaya başladı..Yok kuzey cephenin işine gelmez yok çatı katında oturanın işine gelmez..Kuzeyde oturanların işine gelmeyen sistem güneyde oturanların işine geliyor demektir..Kuzeyde oturmayan adam neden onların sözcülüğünü yapsın..Ben de güneyde oturanların avantajına olmasının doğru olduğunu daireler arasında fiyat farkı olduğunu aksini savunmanın yanlış olduğunu söylüyorum..Sözlerimin de arkasındayım..

    Beni etiketlemekle suçluyorsunuz ama bizzat kendiniz benim bu firmaların sözcülüğünü yaptığımı iddia ediyorsunuz..

    size devletin resmi sitesinden kaynak gösteriyorum hala beni farazi konuşmakla itham ediyorsunuz.Sizin hukuki durumunuz beni ilgilendirmiyor..

    Pay ölçeri Türkiye'de kullanan bir tek siz değilsiniz..Ülkede bu işi yapan birden fazla distribütör var ve faturalandırma sadece sizin binanızda olduğu şekilde yapılmıyor..2 çeşit ölçüm yapılıyor..Biri radyatör üzerine konuluyor, diğeri dairenin girişindeki tesisata konuluyor..Ne yapalım siz memnun değilsiniz diye biz de mi memnun olmayalım..Hiç kullanmayalım mı? Almanya Avrupa bu sistemi kullanıp verimliliği sağlıyorsa biz neden sağlamayalım..Ortada yanlış giden bir şeyler varsa düzeltmeyip de herşeyi kaldırıp atalım mı..

    zamanında devrim arabasının benzini bitti diye seri üretime geçilmesini engelleyen mantıktan ne farkınız var sizin..?

    Ayrıca bir yazınızda petekleri kısarak 163 tl fatura geldi diğer komşular hiç kısmadan 236 tl ödediler diye yazmıştınız hatırladığım kadarıyla bu aradaki fark tasarruf değil mi?

    Bu arada tekrar üzerine basarak söylüyorum ben pay ölçeri savunmuyorum..Ben tüketilen enerji miktarının bireysel faturalandırılmasını savunuyorum.




  • Kesinlikle benim yazdıklarımı okumuyorsunuz. Özellikle "Ayrıca bir yazınızda petekleri kısarak 163 tl fatura geldi diğer komşular hiç kısmadan 236 tl ödediler diye yazmıştınız hatırladığım kadarıyla bu aradaki fark tasarruf değil mi? " yazısıyla yazdıklarımı okumadığınızı anlıyorum.

    3 petek kısarak ve taklalar atarak bana 163 lira fatura geldi, peki ya benimle aynı büyüklüğe sahip evleri olan yan apartmana gelen ortak faturaya neden dikkat çekmiyorsunuz acaba? Ben dikkat çekeyim, o apartmanla aynı kombi kazan sistemine sahibiz ve zaten aynı müteahhait tarafından aynı tarihte yapıldığı için bizim apartmanla aynı özelliklere sahip, tek farkları onlarda pay ölçer yok. Onlar hiç kısıntıya gitmeden bütün petekler cayır cayır yanarken onlara gelen fatura 179 lira. Bizim apartmanda hiç petekleri kapatmayan üstelik güney dairede oturan kişiye gelen fatura 236 lira? Bu mudur tasarruf? Benim 3 petek en kısıktayken bana gelen fatura 163 lira, bu mudur tasarruf? 3 petek kapatmak 16 lira mı ediyor? Etmesin lanet olsun böyle sisteme. Siz mi doğru söylüyorsunuz ben mi? Siz daha bu sistemi kullanmadan savunuculuğuna soyunmuşsunuz. Bizim ağzımız ve cebimiz yanıyor umurunuzdamı acaba? Sizin sözlerinize inanıp bu sistemi taktıran kişilerin vebalini almak sanırım hoşunuza gidiyor.

    Sonuçlanmış davalar varken, siz hala yönetmeliklerden vs bahsediyorsunuz :) Madem o bahsettiğiniz kanunlar varda, neden dava sonuçları bizlerin lehine sonuçlanıyor acaba sorabilir miyim? :)

    Neyse siz bu sistemi kullanmadığınız halde farazi olarak ve inatla herşeyi ben bilirim ben söylerim diyorsunuz. Dava sonuçları da, ay sonu gelen faturalarda sizi değil, pay ölçer sistemi kullanan bizleri haklı çıkarıyor. Yani siz ne derseniz diyin, sonuçlar bizi haklı çıkarıyor. Haa şunu tekrar yazayım, yine beni haklı çıkaran bir sonuç, ben güney dairedeyim ve yine hatırlatayım, ısı yalıtımım var ve yönetici kuzey dairede olmasına rağmen ve ısı yalıtımı benimki kadar iyi olmamasına rağmen ve en üst katta oturmasına rağmen, ona gelen fatuta 86 lira. Bu nasıl bir evmiş ki, yalıtımı ve konumu benimki kadar iyi olmasa bile benim yarım kadar fatura ödüyor. Herşey açık ve net...




  • PİM soranlar için :
    1) Almanya'da tanıdıklarınıza sorunuz ?
    2) Google'da Görseller'e tıkladıktan sonra "plomben für Heizkostenverteiler" olarak aratınız.
    3) Aklınızı kullanınız !
    4) Hayır dualarınızı eksik etmeyiniz.
  • Daha açıklayıcı bilgi ile detay olursa seviniriz ayrıca size pm'den mesaj atmıstım arkadaşım bu konuda yardımına ihtiyacım var saygılar....
    quote:

    Orijinalden alıntı: Pim SEVER

    PİM soranlar için :
    1) Almanya'da tanıdıklarınıza sorunuz ?
    2) Google'da Görseller'e tıkladıktan sonra "plomben für Heizkostenverteiler" olarak aratınız.
    3) Aklınızı kullanınız !
    4) Hayır dualarınızı eksik etmeyiniz.
  • plomben mühür demek. ısı ölçerler bu plastik tırnaklı mühür yerine takıldıktan, alet programlanabilir, değiştirilebilir durumdan çıktıktan sonra devreye giriyorlar.
    Siz bu mühürü çıkarırsanız, cihaz duruyor. ne zaman ölçüm yapılacak o zaman doğru şekilde ve renkte olan mühürden bir tane edinip takıyorsunuz. çünkü diğeri çıkarırken kırılıyor. sistemden aldığınız ısı az ölçülmüş oluyor.
    düpedüz hırsızlık bu. komşunuzun cebinden çalıyorsunuz.
    yanlış anladıysam düzeltin lütfen.
  • Sayın Aktuz,

    Mühür çıkartıldığında cihazın durduğu doğru değil, çalışmaya devam eder. Cihaz herhangi bir sebep ile durduğunda, okuma yapıldığında cihazın çalışmadığı bilgisi alınır. Bu durumda ne yapılacağı hukuken tanımlanmamış olup cihaz satan firmaların keyfiyetindedir. Mühür çıkartıldığında sistemden alınan ısı az ölçülmüş olmaz. Sadece cihaz radyatörün üzerinden sökülürse az ölçülme şansı olur. Nihayetinde cihaz adamın evinin içinde, evinde istediğini yapar. Normal de doğalgaz, elektrik, su saatleri neden evin dışında ?

    Siz ki,
    - Hiçbir zorunluluğu olmayan (velev ki olsun), taktırılmadığı durumlarda ne yönetim ne de kat malikleri için bir yaptırımı bulunmayan, nasıl çalıştığı ya da neyi ölçtüğü (enerji ölçümü yapmadığı ortada) bilinmeyen bu cihazları sırf kendilerine çıkar sağlamak amacı ile Yöneticisi olduğu apartman/sitelere yerleştirebilmek amacı ile insanüstü çaba gösteren, bu hususta her türlü dalavere, entrika çeviren Yöneticiler için hırsız demiyorsunuz.
    - Forumda Bar Fedaisi adlı arkadaşın belirttiği "Yöneticinin K faktörüne baktığımda hileyi gördüm" açıklamasında da belirttiği husus da yapılanın hırsızlık olduğunu belirtmiyorsunuz.
    - Diğer arkadaşın da yazdığı olayı ve neticesinde "Dinsizin hakkından imansız gelir" cümlesini dikkate almadan Hırsızlık diyorsunuz.

    Gerçekte yasal olarak bir hırsızlık söz konusu mudur ?

    Diyelim ki sizin bulunduğunuz apartmanda herkese Yöneticiniz tarafından bu iş planlanarak empoze edilmiş olsun, sizlere bu işin zorunlu olduğu aksi taktirde devletin ceza keseceği ve bu cezanın da sizler tarafından ödeneceği masalları anlatılsın, ayrıca ilave olarak en az % 40 daha az ısı gideri (herkese 2 anahtar misali) ödeyeceğiniz söylensin. Bu işlemlerden sonra daha yüksek ısı gideri ile karşılaştınız, Ne yaparsınız ?

    Ben Hırsızlığın hiçbirini tasvip etmiyorum. Sakın hırsızlığı övdüğüm anlamını çıkartmayınız. Açıkçası Türkiye genelinde mevcut merkezi sistem ile ısınan binalar içinde bu cihazları taktıranların oranı % 1 bile değildir.

    Hangi akla hizmet edilerek bu Pay Ölçer denilen cihazlar alınıp, konuluyor anlamış değilim.

    Bu da 5627. sayılı ENERJİ VERİMLİLİĞİ kanunun'dan :
    Mevcut binalar ve endüstriyel işletmeler, inşaatı devam eden binalar ve asgarî sınırları sağlama
    GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu Kanunun yayımı tarihinden önce mevcut olan binalar ile inşaatı devam edip
    henüz yapı kullanım izni alınmamış olan binalar için, bu Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi, bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren beş yıl süreyle uygulanmaz.

    Uygulanmaz denilen bir sistem için Hırsızlık söz konusu olabilir mi ?




  • kombili ve merkezi sistemde oturmuş( hem kombili yalıtımsız, hem kombili yalıtımlı hem merkezi yalıtım, hem de merkezi yalıtımsız evde) biri olarak, şu bir gerçek ki evde ısı yalıtımı yoksa veya eksikse ve hatalıysa her türlü zarardasınız. ısınmak için ya mağmaya yakın yada çok paraya sahip olmanız gerekiyor.

    öncelikle binalarda ve evlerde ısı yalıtımı şart.

    anlamadığım şu, bu kadar para veriliyorda bu sisteme 1 kişi bile ısı yalıtımının öneminden bahsetmemiş. yani şu bir gerçek ve iddaa ediyorum ki içten ve dıştan ısı yalıtımlı ve ısı kaçağı olmayan bir evde ayda 50 tl ile ısınılacağına şahidim. sonuçta bu sistem düzgün çalışsa bile siz zaten yalıtımsız evde ve binada oturuyorsanız zaten zarardasınız.

    diyelim 2010 yılında tamamlanan iç ve dıştan ısı izolasyonlu evdesiniz, sizce merkezi mi kombi mi olmalı? tabiki evler arası ısı bağlantısı olmadığı için merkezi sistemle kimsenin olmadığı evi ısıtmanın alemi de olmadığı için en doğrusu kombi tarzı kendin ısıt kendin ısın modelidir. bu evlerde yok güney yok kuzey yok yer yok gök falan alakası yoktur. en fazla manzara farkı olur.

    açıkçası merkezi sistem olan binalar bir an önce ısı yalıtımını halletmelidir. o zaman zaten ödeyecekleri azıcık ısınma parası bu sistemi kullanmaya gerek bırakmayacaktır. sadece içten %60 yalıtımlı evde merkezi ısıtmaya yaz kış 120 TL veriyorum. dışarıdan yalıtım yapılsa bu rakam 50- 90 TL arası olacak. ama bunu ev sahiplerine anlatmak kolay değil. hele bir tanışalım anlatırız :)




  • peki bu mühürler neden bu kadar popüler?
    üstte pim sever lakablı arkadaş neden

    PİM soranlar için :
    1) Almanya'da tanıdıklarınıza sorunuz ?
    2) Google'da Görseller'e tıkladıktan sonra "plomben für Heizkostenverteiler" olarak aratınız.
    3) Aklınızı kullanınız !
    4) Hayır dualarınızı eksik etmeyiniz.


    yazmış. neden?
    ne işe yarayacak fazladan pim. zaten üzerinde var pimleri.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.