Şimdi Ara

App Store da 10 yaşında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 10 yılı geride bırakan iPhone serisi çok konuşuldu ancak 10 yaşına giren bir bileşen daha var. iOS ekosisteminin belkemiği durumundaki App Store uygulama mağazası da 10 yılı geride bırakmaya hazırlanıyor.


     

    10 yılın öyküsü 


     


    Steve Jobs’un ilk başta karşı çıkmasına ve web uygulamalarıyla yola devam edilmesini istemesine rağmen yazılım ekibi büyük çaba sonucunda üçüncü taraf uygulamalara ikna etmiş, böylece uygulama mağazasına giden yol açılmıştı. Aslında ekip Jobs’u bir devrim yapmaya ikna etmişti diyebiliriz.


     


    Ayrıca Bkz.Satoshi Nakamoto kitap yazıyor iddiası

    İlk kez 10 Temmuz 2008 tarihinde kapılarını açan App Store toplamda 500 uygulama barındırıyordu. Sonraki yıl bu sayı 50 bine çıkmıştı. Uygulama mağazası alanında öncülük yapan Apple’ın yanına aynı dönemde Google da eklendi ve rekabet başladı.


     


    Nokia Ovi Store gibi ilk örnekler olmasına karşın App Store çok hızlı büyüdü. Geliştirici ilgisini de yanına alan mağaza pek çok ilk uygulama ve oyuna ev sahipliği yaptı. Google’ın rakibini sayı açısından yakalaması ve geçmesi ise telefon sayısının yükselişe geçtiği 2013 yılında oldu.


     


    Hali hazırda App Store yaklaşık 2 milyon civarında uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Google Play ise 3.8 milyon ile onu ikiye katlamak üzere. Ne var ki App Store, 11.5 milyar dolar gelir ile bu kez Google Play’i ikiye katlıyor.


     







  • Bence esas başarı objective c'ye rağmen büyümesi, öğrendikten sonra kod okunabilirliği ve yazması kolay olsa da syntax 'inin en azından "garip" olduğu bir gerçek.

  • Çöp store da 2010 dan kalma uygulamalar var bir sürü. Çöplük.

  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Google Çöp Store kadar olması mümkün değil



    (Bu mesaj Android tabletten yollandı)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

    Google Çöp Store kadar olması mümkün değil



    (Bu mesaj Android tabletten yollandı)
    androidi kastetmiştim belirtmemişim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.