Şimdi Ara

Apple, 2018'in ilk çeyreğinde 600 bin HomePod sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bildiğiniz gibi Apple Watch, piyasadaki en pahalı giyilebilir teknoloji ürünlerinin başında geliyor. Bununla birlikte 350 dolara satılan HomePod da piyasadaki en yüksek fiyatlı akıllı hoparlör oldu. Ancak oldukça başarılı bir grafik çizen Apple Watch'un aksine HomePod'un gelecek için ümit verdiği söylenemez. Son rakamlara göre akıllı hoparlör bugüne kadar sadece 600.000 adet satabildi.

     

    Ayrıca Bkz.Nokia X6, Çin dışındaki ülkelerde satışa sunulacak mı?
    Strategy Analytics'in son raporuna bakılırsa Apple, küresel akıllı hoparlör pazarının yaklaşık %6'sını hakimiyeti altına almayı başarabilmiş. Yani Cupertinolu şirketin bu performansı ile Amazon, Google ve hatta Alibaba gibi rakiplerinin gerisinde kaldığını görüyoruz. Aslına bakılırsa 600.000 akıllı hoparlör satmak fena görünmüyor ancak aynı çeyrekte tam 4 milyon Echo satmayı başaran Amazon ile kıyaslandığında sönük kaldığı bir gerçek.

     


    HomePod, Apple'ın yüzünü güldürmüyor


    Amazon şu an akıllı hoparlör pazarında %43.6'lık bir paya sahip. Hemen ardından ise 2018'in ilk çeyreğinde sattığı yaklaşık 2.4 milyon Google Home ile pazarın %26.5'lik kısmını hakimiyeti altına alan Google geliyor. Bununla birlikte HomePod satışlarının Apple'ın yüzünü güldürmediğini ilk kez duymuyoruz.

     


    Geçen ay Apple'ın HomePod'ları üreten Inventec Corp. ile temasa geçerek siparişleri yarıya indirdiği ve satışları arttırmak için ucuz bir model çıkarmayı düşündüğü iddia edilmişti. Analistler, HomePod’un başarılı olup olmayacağı konusunda biraz karamsar. Hatta bazıları, Apple’ın 2018’de sadece 2 milyon akıllı hoparlör satabileceğini tahmin ediyor.







  • Bunlarla ne zaman sohbet edecek seviyeye gelebiliriz o zaman alacağım bir tane.

    Hayal edelim. Birgün çok akıllı olurlarsa yabancı dil pratiği için sohbet edeceğiz. Yanlış cümle kurduğumuzda bizi uyaracak, şöyle cümle kurman gerekti gibisinden.

    Şuan teknoloji dünyasında bir abartma var yapay zeka. Ulan samsung buzdolabına bile kendi asistanını koyup, yapay zekalı buzdolabı diye itekleyecek

    Oysa şuan yapay zeka diye pompaladıkları şey, ULTRA GERİ ZEKALI asistanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.