Şimdi Ara

Apple, 2020'den itibaren Mac'lerde kendi işlemcilerini kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple'ın Intel ile arasındaki ilişkiyi sonlandırmayı planladığı bildiriliyor. Şirkete yakın kaynaklar Bloomberg'e, Cupertino merkezli teknoloji devinin 2020'den başlayarak Mac'lerde kendi yongalarını kullanmaya başlayabileceğini söyledi.

     

    Kalamata kod adlı projenin daha önce Apple yöneticileri tarafından onaylandığı belirtiliyor. Muhtemelen şirket öncelikle tek bir modeli yeni işlemciye geçirerek çok adımlı bir değişim süreci yürütecek. Böylece yeni strateji hem Apple hem de Intel için daha sancısız uygulamaya konmuş olacak.

     


    Mac'lerde artık Intel işlemciler kullanılmayacak


    Kendi işlemcilerine geçiş yapmak şüphesiz ki Apple için bazı avantajları da beraberinde getirecek. Şirket zaten iPhone, iPad, Apple TV ve Apple Watch'da özel tasarlanmış yongalarını kullanıyor. Sadece Mac'lerde başka bir şirkete bağımlı durumda. Apple bu sayede Intel’in işlemci yol haritasına uymaktan ziyade kendi takvimine göre ürün çıkarma imkanına kavuşacak.

     

    Ayrıca Bkz.Kaçakçılar drone kullanarak Çin’e 80 milyon dolar değerinde iPhone soktu
    Bu geçiş aynı zamanda Apple'a kendi işlemcilerini kullanan tek büyük PC üreticisi olma özelliğini de kazandıracak. Buna ek olarak Cupertino merkezli şirket, donanım ve yazılım arasında daha güçlü bir entegrasyon kurarak Mac'lerin daha iyi performans ve daha uzun pil ömrü sunmasını da sağlayabilir. Apple hali hazırda yıllardır mobil alanda bunun avantajlarından faydalanıyor.








  • Mesajınıza cevap yazarken benim de kötü bir niyetim veya ukalalık amacım yoktu.Zarif cevabınız için ayrıca teşekkür ederim.

    Sosyal medyada o espriyi paylaşanlar için MacOS ve Apple ürünleri ve onları kullananlara karşı algı bu olduğundan



    normaldir.

    Zira o espriyi yazanların büyük çoğunluğunun bundan



    haberi yoktur :)
    Apple'ın sizin desteğinize ihtiyacı olmadığı gerçeğini bir kenara bırakırsak ; Apple'da sanki bir pay sahibiymişsiniz gibi methiye düzmeniz ve savunmanız komik geliyor. Bari bir çıkarınız olsun



    Bir zamanlar Windows Phone fanları da böyleydi.



    AMD , Nvidia , Intel , Apple , Microsoft vb. firmaları niye takım tutar gibi savunuyorsunuz veya destekliyorsunuz , bunu anlamak güç doğrusu.



    Eğer bu beni hater yapıyorsa , varsın hater olayım
    Yukarda bahsi geçen kullanım senaryolarına birkaç örnek vermek istiyorum. Hepiniz değerli arkadaşlarsınız ve yorumlarınız da o kadar değerli ancak neredeyse milliyetçilik boyutuna gelmişiz durup dururken. Memlekete en çok faydası olan kim tartışmasına döneceğiz neredeyse. Fırsat bulduğumda yazacağım dediğim konuyu sizi küçük gördüğüme yormuşsunuz.

    Wine bir kabuk gibi görünse de içinde bir işletim sistemi barındırır. Wine indirdiğinizde size XP kabuğunda uygulama koşturma şansı verir. Son yıllarda yapılan güncelleme ile Windows 7 kabuğuna uygun versiyonu üretildi. Bunu kullandığınızda Bir prensip olarak bir windows uygulamasını macos içinde çalıştırabiliyorsunuz evet, ancak bir işletim sistemini de çalıştırmış oluyorsunuz. Aksini iddia etmeyeceğinizi düşünerek burada kesiyorum.

    Wine kullanmanız bireysel olarak size bir zarar vermez, önceki yorumumuda belirttiğim ev-okul kullanıcısı tanımını bu amaçla yazmıştım. Herhangi bir küçük görme maksadı içermiyor. Ancak kurumsal hayatta bir şirketin size verdiği bilgisayarda wine yazılımı çalıştıramazsınız. Lisans anlaşmaları nedeniyle soruşturma geçirirsiniz.

    Bunun yanında, MS Project gibi bir ürün Wine'da çalışmaz. Senaryo derken bunu anlatmak istemiştim. Lütfen yanlış anlamayınız.

    Peki ne yapabilirsiniz ? Paralels ya da VMware fusion üzerinden lisanslı bir işletim sistemi ile yasal mevzuat sorun olmaksızın çalışabilirsiniz. Üstelik bildiğiniz gibi bu sanallaştırma yazılımlarında unity window ismi verilen özellik sayesinde windows uygulamalarını mac içinde windows penceresi olmadan çalıştırabiliyorsunuz.

    Tümü bir yana, office ürünleri macos üzerinde üvey evlat muamelesi görüyor. En basit formüllerin excelde olmadığını kendiniz test edebilirsiniz.

    Yazılımcı arkadaşlarımızın bir çok ürünü artık iki ortamda da çalışıyor, bu güzel oldu özellikle visual studio for mac ile birlikte birçok sınır aşılıyor. Ancak orada bile eksikliklerin olduğunu sektör içindeyseniz biliyorsunuzdur.
    Amacım aşık atışmasına çevirmek değil. Kötü ithamlarınıza maruz kalınca detaylı yazmak istedim. Kimse kimseyi bir laptop ya da yazılım için kırmasın bana sorarsanız.
  • Umarım işlemciler RISC tabanlı olur. PowerPC'leri özledik :)

  • Apple'ın bu hamleyi yapması büyük yazılımların da ARM destekli hâle gelmesini hızlandırır. Photoshop vb. Windows ile bu işleme baslamadilar.

  • ARM tabanlı işlemcilerin komut setleri günümüz bir bilgisayarların ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak. Yazılımlar büyük ihtimalle emülasyon yöntemi ile çalıştırılacaktır ki buda verimliliği düşürür.

  • daha önce zaten kendi cpu larını kullanıyorlardı ne olduysa intele dönmüşlerdi... gene aynı yere dönmüşler...

  • ucuz olsun isterse pentium 4 kullansın :(







































    şaka şaka
    umarım bu hamle ücretleri biraz olsun düşürür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 3 Nisan 2018; 9:14:10 >




  • İntel gibi acik verebilecek mi:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 3 Nisan 2018; 9:45:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    daha önce yanılmıyorsam motorola nın işlemcilerini kullanıyorlardı. o işlemciler gpu benzeri bir yapıya sahipti. ama aradaki hız farkı çift çekirdek teknolojisiyle devasa olmaya başladığında intele geçtiler. o zaman için iyi bir hamleydi.
  • PowerPC kullanırdık.

    Güzel, eski günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acaba aynı fiyata 1,5 2 kat performans alabilecek miyiz?beklentim yüksek

  • magicrea kullanıcısına yanıt
    PowerPc’leri Motorola ve IBM ortak geliştiriyordu. Ancak fiyatları yüksekti ve IBM işlemcileri yeteri kadar geliştiremedi yada geliştirmek istemedi. Çünkü o zamanlar Mac satışları şimdiki kadar iyi değildi. Daha sonra Steve amca bu işe kızıp sizinlemi uğraşacam dedi ve İntel’e geçti. Benim için çok hüzünlü bir dönemdir. Renkli renkli kasalarıyla G3 e-mac’ler hala hatırımdadır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçsin de görsün. Power PC işlemcilerini gördük, intel'e geçmese batıyordu.

  • Apple'ı bu konuda taktir etmek gerekli. Bunu yapacağı belliydi ve yapacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: basartenk

    Geçsin de görsün. Power PC işlemcilerini gördük, intel'e geçmese batıyordu.

    Power PC zamanına göre çok pahalı ve uygulama optimizasyonu zor bir işlemciydi şimdiki durumla hiçbir alakası yok. Şu an Arm performans hariç her konuda daha avantajlı.

    Bir de şu tipler türedi her bu tarz haberlerin altına komut seti yetersiz yeaa yazıyorlar. Sanırsın Xeon işlemciye rakip olup hemen Nasa'nın uydu yörünge hesabını yapmaya başlayacaklar.

    Zaten ilk etapta Macbook'lara gelecek ve powerpc intel geçişinde olduğu gibi başarılı bir süreç ile gayet sorunsuz yapılabilir bu iş. Sonrasında da iMac ve iMac Pro diye de devam eder. Sonuçta Adobe vs. Arm için yazılımlarını 1-2 yıla stabil hale getirmiş olurlar hatta şu an büyük firmalar Apple ile bilgi alışverişi yaparak ufaktan başlamışlardır bile.




  • Yüce Apple bu işin altından kalkacaktır. Şirket olarak Intel'den daha iyi bir gelecek sağlayacaktır. Pro olmayan Macbook'lardan başlarlar umarım tez vakitte, bekliyoruz.

  • Apple'dan son dakika açıklaması. Artık daha iyi yavaşlatabileceğiz. Ve siz hiç anlamayacaksınız. Evrakaaaaa!

  • Mobil cihazlardaki işlemciler aşırı yük almadığı için özellikle Apple OS’lerinde yorulmuyorlar. Aynı mimariye sahip yongalar fiyasko çıkabilir. Eğer çıkmazsa devrim gibi birşey olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Bence cevap hayır.
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Apple destekçilerinin seni bu kadar ilgilendiren kısmı nedir, isheep diyerek ne yapmak nereye varmak istemektesin onu hiç bilmiyorum. Haters gonna hate

    "kendi işlemcilerini kullanan tek büyük PC üreticisi olma özelliği" haberde yazıyor. Herkes titresin ve kendine gelsin, diyorum. Intel'de bir fırsatı daha kaçırdığı için soğuk su içsin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.